Ja nisam ni pokusala da te prosvjetlim po tom pitanju, internet je jako veliki medij i ako zelis i potrudis se mozes naci informacije koje ce povecati tvoju informiranost bar sto se tice Turske i turkinja,jer ocito da tvoje posjete nisu bile sasvim dovoljne da bi se uspjesno informisala o njihovom trenutnom stanju a to se vidi i po ovom tvom postu.beautyfool wrote:
neka si ti mene prosvjetlio-laTurkinje u Turskoj idu u skolu i rade
i neke su zamotane a neke su kao da su sisle sa modne piste.Hoces da kazes
da im familija neda da studiraju i rade u Turskoj ali eto im daju da idu u bijeli svijet
da studirajuKako to da su jedan perod zabranili da zamotane idu u skolu u Turskoj
kad po tebi im nedaju da se skoluju,bilo je na svim medijskim kucama zapada.Na takvu odluku
vlade su se studenti zalili,pa su opet dozvolili po vlastitom izboru.
Lijep pozdrav
draga moja ja samo ocima vjerujem
ti bi onda rekla da je i u Holandiji diskriminacija,jer ovdje veliki broj zena neradi
ostaju kod kuce zbog djece do njihove 12g.Muz radi ona domacica,sto nebi bilo obratno
zena radi i napreduje a on domacin,jer nakon 12g je ona sama u mnogo cemu zaostala.U
mom komsiluku sam ja jedina zena koja radi.Kad bi ti jos rekla da ovdje zene djecu
radjaju kod kuce po nasim shvatanjima to bi bilo zaostalost,a da ti nepricam diskriminacija
zena na poslu,rade isti posao kao muskarac a manje su placene.
Maksuz Selam