"Kvalitet goriva na pumpama"?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Neelix

#276 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Neelix »

VjecitiStudent wrote:
Neelix wrote:
VjecitiStudent wrote:Ja sta se ovdje dezinformanata nakupilo :D
Punim kod OMV-a vec pet godina, postrosnja mi je ista i prije pet godina i sada, manja za par decilitara od fabricke specifikacije.
:lol: a da probas negdje drugo pa da onda utvrdis razliku?
Ako imas kakvo auto viska, vrlo rado cu eksperimentisati.

U svakom slucaju, oteti EP mi nikad ne bi bio prvi izbor.

Kako mozes odlucno tvrditi da su u pitanju dezinformacije, kad nikad nisi probao nasuti na drugom mjestu? Sa cim uporedjujes svoju potrosnju, pa si tako siguran?
VjecitiStudent

#277 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by VjecitiStudent »

Neelix wrote: Kako mozes odlucno tvrditi da su u pitanju dezinformacije, kad nikad nisi probao nasuti na drugom mjestu? Sa cim uporedjujes svoju potrosnju, pa si tako siguran?
Potrosnju poredim sa fabrickom specifikacijom, zar postoji bolja referenca?
Za losim gorivima nek tragaju inspekcije, u mene mi jedino auto sluzi za druge svrhe.

Inace, otetom EP-u zelim sve najgore, makar tocili najbolje i najjeftinije gorivo na planeti.
LeonardoAC

#278 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by LeonardoAC »

gorivo za BiH dolazi u ISTIM cisternama, i istim tankerima se dovlači... pa onda "mali distributeri" to uzimaju i preprodaju... kvaliteta je IDENTIČNA na svim pumpama, jer svi vam sipaju iz iste "pipe"... :run: :run: :run:
hogar strasni

#279 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by hogar strasni »

LeonardoAC wrote:gorivo za BiH dolazi u ISTIM cisternama, i istim tankerima se dovlači... pa onda "mali distributeri" to uzimaju i preprodaju... kvaliteta je IDENTIČNA na svim pumpama, jer svi vam sipaju iz iste "pipe"... :run: :run: :run:
Ma jok ba druze sta ti je, ide jedno iz rafinerije u Brodu, jedni se u njega kunu drugi ga nece ni primirisat mnogo sumpora vele, ajd ga znaj. Drugo ti ide iz naftnog terminala Ploče, svasta ljudi pricaju,ponajvise negativnih komentara. Treca ti je pipa u Madjarskoj iz koje je, mislim da je pocelo stizat gorivo, terminali su im bili na remontu nedavno. Ina odozgo dovozi, kazu bolja je nafta nego iz Ploča, opet kazem ajd ga znaj.
I koliko sam ja upucen cetvrta je pipa u Bugarskoj od tud ulazi sumniva nafta koja se vecinom moze naci na privatnim crpkama u RS ali i u Federaciji, razlog cijena.
panzer

#280 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by panzer »

A "pipa" iz Siska ili Rijeke. Ili Kopra ili Ploča ali sa gorivom iz Lukoilove rafinerije sa Sicilije. Ima izbora popriličnog,samo je pitanje koja pumpa šta uzima.
sabanss

#281 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by sabanss »

hogar strasni wrote: Treca ti je pipa u Madjarskoj iz koje je, mislim da je pocelo stizat gorivo, terminali su im bili na remontu nedavno. Ina odozgo dovozi, kazu bolja je nafta nego iz Ploča, opet kazem ajd ga znaj.
Sumnjam da INA dovlaci iz Madjarske pored zivog Siska. Sisak je malo bolji od naseg Broda dok je Rijeka mislim u skladu sa EU standardima ali opet sumnjam da imaju kapaciteta da podmiruju i nase trziste...
hogar strasni

#282 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by hogar strasni »

Da Sisak,zaboravih.. ljetos su neke crpke koje su dobivale gorivo iz Siska bile najnize rangirane po kvaliteti goriva u HR, bio je clanak u Autoblicu. U HR im je Tifon zakletva, a od kud mu je gorivo fakat ne znam. A za ovog lukoil.. gorivo sa sicilije prvi put cujem..al vjerujem da i od tamo nesta stize.
panzer

#283 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by panzer »

Ti dobavni kanali se otvaraju po potrebi. Gorivo sa Sicilije je u većoj mjeri nabavljao Deltagrip ali i hrvatska INA za terminale u Pločama za tržište BIH jer im je bilo isplativije i praktičnije nego iz Rijeke. Postoji i destinacija Solin koja se koristi u manjoj mjeri ali je i ona zastupljena.
Uglavnom, izbor veliki i sve zavisi od pumpe do pumpe.
neki

#284 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by neki »

VjecitiStudent wrote:postrosnja mi je ista i prije pet godina i sada, manja za par decilitara od fabricke specifikacije.
:lol: :lol: da ti nisi chuck norris :-)
shlauf

#285 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by shlauf »

Image

:D

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
kone

#286 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by kone »

Radnici Cage u Lasvi tvrde da on dovlaci benzin 95 iz Rijeke.Iskreno nije bas neko gorivo.Pratio sam koliko predjem sa njim.Recimo naspem za 20KM i kompjuter mi pokaze da mogu preci 150KM,ali ja sa tim gorivom predjem cirka 120-130.Nekad i 100,sve zavisi od voznje,da li je gradska ili bude malo i otvorene.
karanana

#287 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by karanana »

e sve hocu ovo da pitam a sve zaboravim: zna li neko sta se desava sa energopetrol pumpom u izgradnji na chengic vili ?

bili je haman zavrsili i odjednom prije 15-20 dana je poceli razmontiravati i odnositi.
johntra

#288 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by johntra »

gradnja je izašla iz gabarita predviđenih dozvolom i gradnja je stopirana ima pola godine...vjerovatno se dijelovi pumpe nose za druge objekte, koji imaju valjanu dozvolu...
memlija

#289 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by memlija »

karanana wrote:e sve hocu ovo da pitam a sve zaboravim: zna li neko sta se desava sa energopetrol pumpom u izgradnji na chengic vili ?

bili je haman zavrsili i odjednom prije 15-20 dana je poceli razmontiravati i odnositi.
Kako sam čuo navodno da nisu riješili imovinsko-pravne odnose, htjeli na foru da se prošire.
Počeli su je renovirati taman kada je izbila frka oko kupovine EP-a pa brže bolje da zamažu oči.
Završili onu dole u Blažuju i kod OHR-a...a ova izgleda čeka da se opštine dogovore oko granice...
Tranquilizer

#290 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Tranquilizer »

A jesu je vala proširili pa skoro za 1/3 parcele :lol: :lol: :lol:
karanana

#291 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by karanana »

aha. hvala vam, nisam znao za to. nego kako cesto prolazim tuda, ljetos haman bila gotova. neki dan pogledah i vidjeh da nema vise ni nadstresnice ni onih nekakvih rezervoara.
Magarece_godine

#292 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Magarece_godine »

U Vogosci na EP pumpi, Benzin95 samo 1,95 :) Kao hoce da budu konkurentni ostalim pumpama ... I dizel je takodjer jeftiniji za desetak feninga u odnosu na druge ...
LeKo

#293 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by LeKo »

Ja se navuk'o u zadnje vrijeme na Terex mada mi nije usput al' gorivo fakat dobro. Cijena 1.99 (diesed EU4 i BMB 95).
help_desk

#294 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by help_desk »

Očekuju nas nova poskupljenja. Hrvati se s proljeća nadaju cijenama od oko 11 kuna za benzin, oko 3KM. Mozda ce kod nas biti 2.80-2.90 KM ali sve je ovo pre pre preskupo.
splend

#295 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by splend »

help_desk wrote:Očekuju nas nova poskupljenja. Hrvati se s proljeća nadaju cijenama od oko 11 kuna za benzin, oko 3KM. Mozda ce kod nas biti 2.80-2.90 KM ali sve je ovo pre pre preskupo.
ja uvijek sipam za 30 KM, mogu oni njega poskupit koliko hoce :mrgreen:
AmADin_gospo

#296 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by AmADin_gospo »

splend wrote:
help_desk wrote:Očekuju nas nova poskupljenja. Hrvati se s proljeća nadaju cijenama od oko 11 kuna za benzin, oko 3KM. Mozda ce kod nas biti 2.80-2.90 KM ali sve je ovo pre pre preskupo.
ja uvijek sipam za 30 KM, mogu oni njega poskupit koliko hoce :mrgreen:
jes, jes, samo se ti smij, pa kad nam za koju godinu bude litra krvi-litra benzina :mrgreen:
Control panel

#297 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Control panel »

ja sam u zdnej vrijeme sipao, da testiram, na Petrolu, El Tariku, Nestro i INA. ina mi je najgora, pa el tarik, pa nestro a najbolji mi je Petrol. ovaj nestro covjek kaze da im je gorivo iz Broda. ja nisam nesto specijalno primijetio ali ne bih vise experimentisao. samo mi je malo problem sipati na Petrolu jer su daleko. nema nijedne u gradu. a u brijecsu nemaju 98ce.
sad imam inino gorivo i jedva cekam da potrosim da naspem nesto normalno.
Zvek

#298 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by Zvek »

Nema sanse da bude 3KM litar. Citao sam i ja o ovome u Auto Klubu, ali oni pretjeruju i vrse pritisak na vozace da ugradjuju plin, sto su uvijek radili. Nema sanse da benzin i nafta budu preko 2.40 KM, ne vjerujem.
AmADin_gospo

#299 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by AmADin_gospo »

jarane, ti ko da na marsu živiš!

bolan, od 95' godine, svaki put, za bilo šta, kad su rekli "nema šanse da se desi"... desilo se

BTW, za one koji voze starije benzince, a željni su "kvalitetnog goriva" evo jedan recept s SR-a

9 litara benze 98ice + 1l nitro razređivača + Liqui Moli Oktan Boost u karnister, dobro promučkati i usuti u prazan rezervoar :mrgreen: :mrgreen:

P.S. Ne preporučuje se više od 2 puta gore navedenu kombinaciju sipati u automobil za vrijeme životnog vijeka istog ...na auspuh uz vatru i špena s stublina i karika izbija :lol: :lol:
shlauf

#300 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?

Post by shlauf »

:lol: :lol:
Svaka ti dala a ne ostala trudna :D :D

Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Post Reply