SFF
-
omar little
#276 Re: SFF 2008
Hvala @suncice24 na utiscima
Konacno neko

- suncica24
#277 Re: SFF
Gledala... "recenziju mozete pogledati na drugoj temi"uhljupce wrote:jesam jasuncica24 wrote:Osim Jonny-ja, je li ovdje iko ISTA gledao na festivalu?nekoliko postova iznad pogledaj .... Nastojat cu jos pogledati neke filmove ... kao ovaj turski JESEN
- olduser
#278 Re: SFF
ma nek nosa akreditaciju, ustvari mora da je nosa, kad je na radnom mjestu
al ebemu krene kuci, dodje na kafu, znaci nije na radnom mjestu, akreditaciju ne skida..ono - nek svi vide da sam neki K na sff -
sve oko sff je lazni jet set
al ebemu krene kuci, dodje na kafu, znaci nije na radnom mjestu, akreditaciju ne skida..ono - nek svi vide da sam neki K na sff -
sve oko sff je lazni jet set
-
in33sa
#279 Re: SFF
Sta ces, nasi ljudi ne trpe niciji uspjehJara wrote:![]()
![]()
![]()
Ovdje više impresija o akreditacijama nego o filmovima...Prva nagrada publike ideeee.... akreditacijama!!!
Simptomatično, ne znam ima li to još negdje u svijetu ili je sarajevski fenomen![]()
- Peppers
#280 Re: SFF
Prodajem akreditacije za ovogodisnji SFF!!! Takodjer je u ponudi usluga rentanja akreditacija na 24 sata po odgovarajucoj cijeni. Ne propustite da za vrijeme ovih festivalskih dana na sebi nosite taj trendy i in modni i prakticni detalj. Ponude slati na pm. Broj akreditacija ogranicen
- Better Man
#281 Re: SFF 2008
Problem je što oni iz VIP lože sjede u djelu predviđenom za ljude sa običnom kartom koji zbog toga nemaju mjesta i ne mogu pristupit ViP-u iako je poluprazan, jer ih obezbjeđenje neće pustiti da tu sjednu, dok oni sa VIP ulaznicom, odnosno akreditacijom bez problema sjednu na tvoje mjesto iako imaju svoje mjesto i njih niko iz obezbjeđenja neće spriječiti da vam sjednu na mjesto.Zux wrote:Mozda malo podosadan film, ali dosta realistican. Mada mislim da je interesantniji Talijanima, nego ljudima van te zemlje, s obzirom da vise govori o njihovom internom problemu u siromasnim cetvrtima.Vainglorious wrote:Gleda li ko Gomoru? Meni nekakve konfuzne impresije![]()
![]()
BTW ovdje se vodi i rasprava o SFF-u kao dogadjaju. Svakako je to nesto pozitivno za ovaj grad, ali svake godine sve je veci i veci uticaj snobizma. VIP loza je sve sira (u Metalcu), a redovno nepopunjena, sminkercici koji veze nemaju sta su dosli gledati su tu, cijena karte maltene exponencijalno raste. Onda dosta je lose odradjen pregled filmova iliti kratak opis. Mozda nije svako informisan koji je to film "dobar", a htio bi pogledati 2-3 kvalitetna o ma kojem programu je rijec. Onaj ko im je pisao kratke opise je totalni kreten, nista apsolutno ne mozes saznati o filmu iz onih par debilnih recenica. Ne ocekujem da mi ga preprica, ali nemam ja vremena sad da o svakom filmu istrazujem po internetu kakav je, o cemu je, je li dobio koji nagradu itd. Sto se tice blockbustera ne bi SFF ubilo niti srozalo mu kvalitet to da budu 1-2 filma tog tipa u Metalcu. Neko rece bice u kinu prije ili kasnije. Kojem kinu?? 2 rade samo (Apolo i Meeting). Black Knight je igrao par dana, nisam ni stigao pogledati ga, filmovi se bukvalno sadrze 7-10 dana i ide sljedeci. Masa filmova nikada nije dosla u kina kod nas (osim ovih bas razvikanih). Necu da skidam s torrenta, necu da gledam kuci, hocu u kinu da pogledam film, a nemam mogucnosti za to, jer ko te dvije stvari poredi, veze nema filmom.
- zgembo_sa
#282 Re: SFF
Jebote ja ponekad kad krenem kuci s posla zaboravim skinut akreditaciju i bas mi nekako bude ofirno kad skontam da ljudi zagledaju koji mi je to q
Brze bolje skinem i u dzep. A nosit to sranje po gradu ko orden mi je odraz kompleksa nize vrijednosti. Ono, daj nek raja vidi da sam jeben faktor na sff-u...
- arijan@
- karanana
#284 Re: SFF
kakva je razlika izmedju polja zemlja i polja drzava u ovom formularu?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#285 Re: SFF
Moze li mi neko posuditi,pokloniti,iznajmiti...akreditaciju,samo za sutra.
Rekoh,kada vec izlazim sa jednom malom Wauuuuuu,pomislih da bi je puno vise zadivio ako bih se sa tom akreditacijom pojavio.
Mislim VIP ovo ono...
Sve ozbiljne
ponude na PM.
Rekoh,kada vec izlazim sa jednom malom Wauuuuuu,pomislih da bi je puno vise zadivio ako bih se sa tom akreditacijom pojavio.
Mislim VIP ovo ono...
Sve ozbiljne
- Jara
#286 Re: SFF
-LIBERO- wrote:Moze li mi neko posuditi,pokloniti,iznajmiti...akreditaciju,samo za sutra.
Mislim VIP ovo ono...![]()
![]()
Sve ozbiljneponude na PM.
- Jara
#287 Re: SFF 2008
Sviđa mi se...možda sam subjektivna zbog Đuregroove wrote:je l' ko pogledao ovaj "Traktor, ljubav i rock n' roll", kakav je?
Semkica ( rip
-
Ali_G
#288 Re: SFF 2008
Najbolje bi bilo da se u Metalcu pustaju filmovi za malo sire narodne mase. Ovako od prve cetiri noci imamo 2 polu dokumentarca, s pacenickim pricama, al eto u Gomori k'o nesto se malo i zakuha. Onda ovaj engleski veceras, nedorecen. Po opisu u novinama ona kokoska na kraju k'o fol nesto skonta, mada nidje veze i, jedini Djurin film ovako malo da razveseli raju, al ne mogu se oteti utisku da veliki broj fazona vuce na Nadrealiste.
Posto je najveci dio publike u Metalcu dosao da budu vidjeni i da pricaju kako su gledali film onda nek se pusti nesto lagano, zanimljivo. A ovako iz noci u noc losi komentari filmova.
Posto je najveci dio publike u Metalcu dosao da budu vidjeni i da pricaju kako su gledali film onda nek se pusti nesto lagano, zanimljivo. A ovako iz noci u noc losi komentari filmova.
- Topla voda
#289 Re: SFF
bio na trubama i slazem se s udg-om
samo su tenkovi falili
ovi danas filmovi...turski "jesen"...beton betona,lik koji je lezao 10 godina zbog neke che gevara price,i kad je izasao vraca se u svoje selo ...i skonta da ga nema na mapi,a ono ni zbog cega...srece neku gruzijsku djevojku,prostitutku...a oboje rodjeni looseri...
pa onda ...nekakav dokumentarac u pozoristu mladih ...onako ....forpas...turski izbori i zene koje ucetvuju na njima i borba za zenska prava u turskoj...isto neke prostitutke ,nesto se bore za parlament...bezveze..nakon internetskih dokumentaraca.....tanko..
..i onda panorama il sta je vec..u meeting pointu..il su novi tokovi,nemam pojma..."under the bombs"...liban i neka zena koja zivi u dubaiu ,trazi svog klinca kojeg je ostavila u juznom libanu kod sestre,jer je ona zakuhala s muzem i pred razvodom je,a rat uzasan izbio i izraelci sve gradove ravnaju,pa i taj gdje zivi njena sestra...
neki lik taxista koji je vozi,zaljubljuje se u nju,al to ne moze da sprijeci tragediju,koja se osjeti u zraku..
samo su tenkovi falili
ovi danas filmovi...turski "jesen"...beton betona,lik koji je lezao 10 godina zbog neke che gevara price,i kad je izasao vraca se u svoje selo ...i skonta da ga nema na mapi,a ono ni zbog cega...srece neku gruzijsku djevojku,prostitutku...a oboje rodjeni looseri...
pa onda ...nekakav dokumentarac u pozoristu mladih ...onako ....forpas...turski izbori i zene koje ucetvuju na njima i borba za zenska prava u turskoj...isto neke prostitutke ,nesto se bore za parlament...bezveze..nakon internetskih dokumentaraca.....tanko..
..i onda panorama il sta je vec..u meeting pointu..il su novi tokovi,nemam pojma..."under the bombs"...liban i neka zena koja zivi u dubaiu ,trazi svog klinca kojeg je ostavila u juznom libanu kod sestre,jer je ona zakuhala s muzem i pred razvodom je,a rat uzasan izbio i izraelci sve gradove ravnaju,pa i taj gdje zivi njena sestra...
neki lik taxista koji je vozi,zaljubljuje se u nju,al to ne moze da sprijeci tragediju,koja se osjeti u zraku..
- johnnykola
#290 Re: SFF
happy-go-lucky

mike leigh at his best.
za ne fulati!
veceras u otvorenom kinu u 9 kod mercatora na dobrinji.
moze se uletiti i za dz.
enraha!
decko (curo
), biraj,
zelis li biti nesretan
il' bit ces sretan

mike leigh at his best.
za ne fulati!
moze se uletiti i za dz.
enraha!
decko (curo
zelis li biti nesretan
il' bit ces sretan
- fishtrija
#291 Re: SFF
Snijeg - vehdo
24 City - savršeno, ali ne za širu publiku
Stranded - dokumentarac o urugvajskoj ragbi ekipi koja je preživjela 72 dana u Andima, prehranjujući se svojim mrtvim kolegama... fantastično.
Jar City - Odličan islandski triler sa sjajnom glumačkom ekipom.
Standard Operating Procedure - Ovo treba pogledati da bi vjerovali, film ima nivo produkcije jednog prosječnog igranog holivudskog filma. Danny Ellfman je pisao muziku, kud ćete dalje. I pride govori o Abu Ghraibu, ne u korist Amerikanaca...
Gomorra - vrlo dobra drama o Camorri, direktna i eksplicitna
Jesen - turska drama o otuđenju, koja ne funkcionira na većini nivoa, prije svega zbog amaterskog odnosa redatelja prema produkciji, vrlo slabo.
Mahala - kratki Debeljuhov film, koji funkcionira ali moglo je itekako bolje.
Happy Go Lucky - Mike Leigh na speedu, prosto zadivljujuće kako ovaj film ulazi pod kožu.
Stranded - dokumentarac o urugvajskoj ragbi ekipi koja je preživjela 72 dana u Andima, prehranjujući se svojim mrtvim kolegama... fantastično.
Standard Operating Procedure - Ovo treba pogledati da bi vjerovali, film ima nivo produkcije jednog prosječnog igranog holivudskog filma. Danny Ellfman je pisao muziku, kud ćete dalje. I pride govori o Abu Ghraibu, ne u korist Amerikanaca...
Jesen - turska drama o otuđenju, koja ne funkcionira na većini nivoa, prije svega zbog amaterskog odnosa redatelja prema produkciji, vrlo slabo.
Happy Go Lucky - Mike Leigh na speedu, prosto zadivljujuće kako ovaj film ulazi pod kožu.
- ibrahim_tanovic
#292 Re: SFF
E, ovakav festival volim! Eto i mene aBd...johnnykola wrote:
happy-go-lucky
mike leigh at his best.
za ne fulati!
moze se uletiti i za dz.
- jennisjoplin
#293 Re: SFF
hvala fishtrija, to nam treba, sada mogu prema svojim sklonostima da izaberemfishtrija wrote:Snijeg - vehdo
-
Richard Peti
- johnnykola
#295 Re: SFF
potpis.fishtrija wrote: Mahala - kratki Debeljuhov film, koji funkcionira ali moglo je itekako bolje.
sta je u zargonu vehdo?
moze li detaljiziranije?
vecina mi rece da je snjegic 'nako.
ma garant je karinana.
ove koje si gledo ocenio si kao i ja
pa me zanima tvoje misljenje.
-
Richard Peti
-
in33sa
#297 Re: SFF
Haha jutros ja u DP na K. Brdu, negdje 8 ujutro, kad ulaze dvojica onako mladji klipani sa SFF akreditacijama u prodavnicu, kupuju hljeb i mlijeko
Koji kretenizam, da covjek ne povjeruje.
Koji kretenizam, da covjek ne povjeruje.
- karanana
#298 Re: SFF
mozda je hljeb dzabalesku sa akreditacijama. miro ce to kasnije podmiriti, ionako ne placa ovu djecu..,
sta ja znam, mozda da je i meni 15-16 godina, mozda bi se i ja mangupiso sa tim akreditacijama, iako mi sa ove perspektive izgleda papanski
sta ja znam, mozda da je i meni 15-16 godina, mozda bi se i ja mangupiso sa tim akreditacijama, iako mi sa ove perspektive izgleda papanski
-
in33sa
#299 Re: SFF
Ma hajde da imaju 15, razumio bi ih, nego ozbiljni klipani, onako 20-25 godina.
Kad sam ih vidio, sjetim se ovog topica i foruma, pa mi smijesno bilo.
Kad sam ih vidio, sjetim se ovog topica i foruma, pa mi smijesno bilo.
- johnnykola
#300 Re: SFF
svake godine ista prica.
ne bih da se ponavljam, ali hajde:
filmovi su odlican medij za covjeka uputiti
u drugi kont, mastu, imaginaciju,
kulturu, stagod. bacaju
nas u drugi svijet, nekad bolji,
a nekad i losiji od naseg. zato su sve
price oko akreditacija naprosto presmijesne.
one cine 0,0000001% onoga sto se desava na sff-u.
kad gro nasih ljudi nigdje ne moze
van granica ove odron drzave primirisati
k nama dodje sff i cijeli, ali bukvalno, svijet
u njega upakiran, a mi se ufatimo akreditacija.
sff vrijedi jednog jedinog cistog i nepatvorenog
osmijeha za vrijeme gledanja happy-go-lucky,
naprimjer. bar meni. sve ostalo su minorne stvari.
no, razumijem i ljude koji ne vole film.
ima formula 1, ima playstation, ima trcanje,
ima sport, generalno. what ever turns you on.
pa i akreditacije. sto da ne.
ne bih da se ponavljam, ali hajde:
filmovi su odlican medij za covjeka uputiti
u drugi kont, mastu, imaginaciju,
kulturu, stagod. bacaju
nas u drugi svijet, nekad bolji,
a nekad i losiji od naseg. zato su sve
price oko akreditacija naprosto presmijesne.
one cine 0,0000001% onoga sto se desava na sff-u.
kad gro nasih ljudi nigdje ne moze
van granica ove odron drzave primirisati
k nama dodje sff i cijeli, ali bukvalno, svijet
u njega upakiran, a mi se ufatimo akreditacija.
sff vrijedi jednog jedinog cistog i nepatvorenog
osmijeha za vrijeme gledanja happy-go-lucky,
naprimjer. bar meni. sve ostalo su minorne stvari.
no, razumijem i ljude koji ne vole film.
ima formula 1, ima playstation, ima trcanje,
ima sport, generalno. what ever turns you on.
pa i akreditacije. sto da ne.