FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- campa_xxx
#276 Re: FK Željezničar
Ako Buba ode u Dinamo, 100% mozemo ocekivati poziv Slavena Bilica da zaigra za "KVADRICASTE" za par godina... 
- Raul_tz
#277 Re: FK Željezničar
Ja stvarno pratim fudbal i nemogu se sjetiti kojeg su to bosanca izforsirali u dinamu,posle mujcina....????direktor77 wrote:mislim da su obojica prerasla trenazni proces Zelje, te bi trebali ici na visi nivo. To je isti slucaj i sa nasim Husejnovicem. Mi mozemo da pricamo koliko god hocemo ali Dinamo je veoma dobra odskocna daska za takve momke, gdje ce nauciti vise i steknuti respect iskustvo te se prodati jos bolje. Nasi klubovi nemaju taj tempo treninga i da zaostajemo za komsijama. Ako bi se takvi igraci probili, nasa repka bi bila mnogo jaca. U svakom slucaju bih volio da uspiju i neka im je sa srecom ako odu, zelim im sve najbolje.
I ja se slazem da treba ici ali ne bas u dinamo,moze se tu naci jos timova...
-
southernstar
#278 Re: FK Željezničar
Vedran CorlukaJa stvarno pratim fudbal i nemogu se sjetiti kojeg su to bosanca izforsirali u dinamu,posle mujcina....????
- Raul_tz
#279 Re: FK Željezničar
Druze taj nije ni za kadete bosne igrao,ja sam mislio reprezentativca(prave bosance i hercegovce)southernstar wrote:Vedran CorlukaJa stvarno pratim fudbal i nemogu se sjetiti kojeg su to bosanca izforsirali u dinamu,posle mujcina....????
-
Mobile_Disco
#280 Re: FK Željezničar
Ja koliko znam on nije Bosanac.. niti je to ikada izjavio.. djaba sto je iz dervente..southernstar wrote:Vedran CorlukaJa stvarno pratim fudbal i nemogu se sjetiti kojeg su to bosanca izforsirali u dinamu,posle mujcina....????
- DicaTM
#281 Re: FK Željezničar
Za tvoju informaciju izjavio je i da je Bosanac! U jednom intervjuu rekao je:
"U mojoj zemlji se u periodu od 92. do 95. godine dešavao haos pa sam bio prinuđen napustiti je"
"U mojoj zemlji se u periodu od 92. do 95. godine dešavao haos pa sam bio prinuđen napustiti je"
- Raul_tz
#282 Re: FK Željezničar
Pa da i zaigrati za susjednu drzavu...ajd ne budalite onaj ko izjavi da je bosanac da igra u dinamu i za hrvatsku,u kojem filmu ste to gledali da i ja pogledam....(znao je i SERGEJ da je u BiH rat pa je opet debitovao iako je mogao birati izmedju njemacke i hravatske)DicaTM wrote:Za tvoju informaciju izjavio je i da je Bosanac! U jednom intervjuu rekao je:
- campa_xxx
#283 Re: FK Željezničar
Tema je FK Zeljeznicar, samo da nepomenem...
-
LSD
#284 Re: FK Željezničar
http://www.transfermarkt.de/de/verein/2 ... daten.html
Imamo ubjedljivo najskuplji tim u BiH a 7. na tabeli
...bruka i sramota....citava Modrica vrijedi milion i nesto.
Dialibi na kraju ove sezone istice ugovor,a Stilicu 2009 (dakle odlazak obojice je vrlo izvjestan)...za njih dvojicu mozemo uzeti maximalno 2.250.000 i to bi bilo to...i ko bi nam onda igr'o?
Imamo ubjedljivo najskuplji tim u BiH a 7. na tabeli
Dialibi na kraju ove sezone istice ugovor,a Stilicu 2009 (dakle odlazak obojice je vrlo izvjestan)...za njih dvojicu mozemo uzeti maximalno 2.250.000 i to bi bilo to...i ko bi nam onda igr'o?
-
southernstar
#285 Re: FK Željezničar
Ako mi za njih uzmemo 1mil KM trebamo biti presretni, znas kako je kad se odavde prodaju igraci.LSD wrote:http://www.transfermarkt.de/de/verein/2 ... daten.html
Imamo ubjedljivo najskuplji tim u BiH a 7. na tabeli...bruka i sramota....citava Modrica vrijedi milion i nesto.
Džeko, Memisevic, Jahic... za koliko smo ih prodali a koliko vrijede sad.
- Edin H.
#286 Re: FK Željezničar
Prodaje Mamic Modrica za 20 miliona eura Totenhemu, pa neka sada prebaci taj novac na Zeljin konto za Stilica 
- since1921
- Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije
#287 Re: FK Željezničar
kako god dobre suske ce lec dal od Mamica dal od nekog drugog a onda ce uslijediti mahanje ostalim premijerligasima
- sinus
#288 Re: FK Željezničar
Raja a šta je sa onim Neil Wood-om što je došao u želju? Igra li on ikako ove sezone ili je vodonoša?
- slucajan
#289 Re: FK Željezničar
Na transfermarkt.de Sanel Jahic je "vrijedio" 750.000 Eura prije odlaska iz Zelje, a u Aris je otisao za 22.000 Eura (smijesno je da sada stoji da vrijedi 300.000 Eura), sto iznosi oko 3% procijenjene vrijednosti na navedenoj stranici. Shodno tome, ocekujem da ce i DIjaliba otici za 5 do 10% od "procijenjene vrijednosti" (1.000.000 EuraLSD wrote:http://www.transfermarkt.de/de/verein/2 ... daten.html
Imamo ubjedljivo najskuplji tim u BiH a 7. na tabeli...bruka i sramota....citava Modrica vrijedi milion i nesto.
Znaci... da saberemo Dialiba 100.000 + Stilic 50.000 Eura = 150.000 Eura
Moze to nama biti smijesno ili zalosno, ali vise od toga nikada se nece platiti za igraca iz PL, a Zeljo moze biti presretan ako dobije i toliko.
Koliko je smijesna ta stranica govori podatak da:
Slobodin Said Huseinovic vrijedi 150.000 Eura
Haris Handzic iz Sarajeva 100.000 Eura
dok Zeljin "as" Srdjan Stanic "vrijedi" 750.000 Eura
Ili jos smjesnije i zalosnije:
Semir Stilic 1.250.000 Eura
Miralem Pjanic (Metz) 1.500.000 Eura
-
Mobile_Disco
#290 Re: FK Željezničar
Ma transfermartk nije mjerilo.. i to mi svi vrlo dobro znamo.. daj Boze da se uzmu tolike pare koliko pise na toj stranici za sve igrace iz nase lige koji se prodaju.. pa svaki klub sa mladjim igracima koji su ujedno i reprezentativci.. bi bili milionerski klubovi.. eto cisti dokaz za Jahica.. spominjali se milioni.. stotine hiljada eura.. ode covjek za cifru od 15-25.000 eura..
Iskreno.. meni Dialiba nije bas nesto.. ali kakvih napadaca ima u BiH on je extra.. Ali je zato Stilic strasan vezni igrac
Iskreno.. meni Dialiba nije bas nesto.. ali kakvih napadaca ima u BiH on je extra.. Ali je zato Stilic strasan vezni igrac
-
direktor77
#291 Re: FK Željezničar
ne slazem se sa time jer moras situaciju promatrati iz realnog ugla, oni jos uvijek nisu dorasli da idu eto npr. u totenhem jer nemaju iskustva ( medjunarodnog ) a nezaboravi da je onaj mali zuti ( modric ) igravsi za dinamo i repku imao extra iskustvo i opet je otisao za engleze u hajmo reci prosjecan klub, a kondiciono i iskustvom daleko iskace iznad navedenih. Oni su svi mladi i pred njima je veoma uspjesna karijera. Zeljo kao ekipa zaista ima (Dialiba) vrsnog igraca koji je mlad, brz, prodoran, tehnicki potkovan, ali Stilic i nije nesto, gledao sam ga u par navrata, on je nesto kao kod nas Tosunovic, ima nekada blokadu u glavi i nemoze, a nekada kao vjetar prozuja. Od mladih igraca smatram da su potencijali Husejnovic i Dialiba, i ima jos jedan u Posusju, zaista mu neznam ime, ali momak nosi, igra poluspica, momak je visok, brz i smazan nesto popur Dzeke.Raul_tz wrote:Ja stvarno pratim fudbal i nemogu se sjetiti kojeg su to bosanca izforsirali u dinamu,posle mujcina....????direktor77 wrote:mislim da su obojica prerasla trenazni proces Zelje, te bi trebali ici na visi nivo. To je isti slucaj i sa nasim Husejnovicem. Mi mozemo da pricamo koliko god hocemo ali Dinamo je veoma dobra odskocna daska za takve momke, gdje ce nauciti vise i steknuti respect iskustvo te se prodati jos bolje. Nasi klubovi nemaju taj tempo treninga i da zaostajemo za komsijama. Ako bi se takvi igraci probili, nasa repka bi bila mnogo jaca. U svakom slucaju bih volio da uspiju i neka im je sa srecom ako odu, zelim im sve najbolje.![]()
![]()
- Epitop
#292 Re: FK Željezničar
Za direktora 77
Tosunović ima blokadu od alkohola kao Mešanović nekada.
Što se tiče ova dva momka, neka idu i neka se razvijaju u prave igrače. Samo da slava ne udari u glavu sječaju se ovi pitari kako je se Pelak ponašao kada je bio u sličnoj situaciji.
Tosunović ima blokadu od alkohola kao Mešanović nekada.
Što se tiče ova dva momka, neka idu i neka se razvijaju u prave igrače. Samo da slava ne udari u glavu sječaju se ovi pitari kako je se Pelak ponašao kada je bio u sličnoj situaciji.
- campa_xxx
#293 Re: FK Željezničar
Standardan u prvom timu...sinus wrote:Raja a šta je sa onim Neil Wood-om što je došao u želju? Igra li on ikako ove sezone ili je vodonoša?
- Raul_tz
#294 Re: FK Željezničar
Nisi me skuzio...direktor77 wrote:ne slazem se sa time jer moras situaciju promatrati iz realnog ugla, oni jos uvijek nisu dorasli da idu eto npr. u totenhem jer nemaju iskustva ( medjunarodnog ) a nezaboravi da je onaj mali zuti ( modric ) igravsi za dinamo i repku imao extra iskustvo i opet je otisao za engleze u hajmo reci prosjecan klub, a kondiciono i iskustvom daleko iskace iznad navedenih. Oni su svi mladi i pred njima je veoma uspjesna karijera. Zeljo kao ekipa zaista ima (Dialiba) vrsnog igraca koji je mlad, brz, prodoran, tehnicki potkovan, ali Stilic i nije nesto, gledao sam ga u par navrata, on je nesto kao kod nas Tosunovic, ima nekada blokadu u glavi i nemoze, a nekada kao vjetar prozuja. Od mladih igraca smatram da su potencijali Husejnovic i Dialiba, i ima jos jedan u Posusju, zaista mu neznam ime, ali momak nosi, igra poluspica, momak je visok, brz i smazan nesto popur Dzeke.Raul_tz wrote:Ja stvarno pratim fudbal i nemogu se sjetiti kojeg su to bosanca izforsirali u dinamu,posle mujcina....????direktor77 wrote:mislim da su obojica prerasla trenazni proces Zelje, te bi trebali ici na visi nivo. To je isti slucaj i sa nasim Husejnovicem. Mi mozemo da pricamo koliko god hocemo ali Dinamo je veoma dobra odskocna daska za takve momke, gdje ce nauciti vise i steknuti respect iskustvo te se prodati jos bolje. Nasi klubovi nemaju taj tempo treninga i da zaostajemo za komsijama. Ako bi se takvi igraci probili, nasa repka bi bila mnogo jaca. U svakom slucaju bih volio da uspiju i neka im je sa srecom ako odu, zelim im sve najbolje.![]()
![]()
ja ti govorim da ce u dinamu prije isforsirati nekog domaceg hrvatskog igraca nego naseg nekog,ili ce ga ukrasti da igra za kockaste...Nisu ti u dinamu bas bosanci dobrodosli....nije to hajduk...
a sve ostalo si potpuno u pravu....
-
TM1987
#295 Re: FK Željezničar
Sto je najgore uskoro ce oni sa Dinamom u EURaul_tz wrote:sve je ono uredu,al jel mora bas dinamo i mamic da ih uzme.....grunt wrote:
Pa neka idu u EU.....
-
TM1987
#296 Re: FK Željezničar
Ali to po FIFA-inom pravilniku vise nije mogucecampa_xxx wrote:Ako Buba ode u Dinamo, 100% mozemo ocekivati poziv Slavena Bilica da zaigra za "KVADRICASTE" za par godina...
-
TM1987
#297 Re: FK Željezničar
Prvo Stilic moze ici kad se uplati 100.000€,a Buba ima ugovor do kraja 2009. znaci za njega sasvim sigurno mozes dobiti od Maminha 1.000000€!slucajan wrote:Na transfermarkt.de Sanel Jahic je "vrijedio" 750.000 Eura prije odlaska iz Zelje, a u Aris je otisao za 22.000 Eura (smijesno je da sada stoji da vrijedi 300.000 Eura), sto iznosi oko 3% procijenjene vrijednosti na navedenoj stranici. Shodno tome, ocekujem da ce i DIjaliba otici za 5 do 10% od "procijenjene vrijednosti" (1.000.000 EuraLSD wrote:http://www.transfermarkt.de/de/verein/2 ... daten.html
Dialibi na kraju ove sezone istice ugovor,a Stilicu 2009 (dakle odlazak obojice je vrlo izvjestan)...za njih dvojicu mozemo uzeti maximalno 2.250.000 i to bi bilo to...i ko bi nam onda igr'o?)... sto iznosi oko 50-100.000 Eura. Za Stilica se i ne moze uzeti vise od 50.000 Eura, jer mu tako stoji u ugovoru.
Znaci... da saberemo Dialiba 100.000 + Stilic 50.000 Eura = 150.000 Eura
Moze to nama biti smijesno ili zalosno, ali vise od toga nikada se nece platiti za igraca iz PL, a Zeljo moze biti presretan ako dobije i toliko.
Koliko je smijesna ta stranica govori podatak da:
Slobodin Said Huseinovic vrijedi 150.000 Eura
Haris Handzic iz Sarajeva 100.000 Eura
dok Zeljin "as" Srdjan Stanic "vrijedi" 750.000 Eura![]()
Ili jos smjesnije i zalosnije:
Semir Stilic 1.250.000 Eura
Miralem Pjanic (Metz) 1.500.000 Eura
Drugo poredjenje Satnica i Handzica,da si iz Sarajeva i da si pratio mladje lige vidio bi ko je od njih dvojice igrao,a igraju na istoj poziciji
Trece,a ujedno i posljednje,ti prodaj tog Saida za vise od 150.000€ ja cu odustati od iducih atletskih takmicenja po Tuzli
-
TM1987
#298 Re: FK Željezničar
A Modric je potpisao za neki engleski klub,a to znate samo ti,on i braca Mamic???direktor77 wrote:ne slazem se sa time jer moras situaciju promatrati iz realnog ugla, oni jos uvijek nisu dorasli da idu eto npr. u totenhem jer nemaju iskustva ( medjunarodnog ) a nezaboravi da je onaj mali zuti ( modric ) igravsi za dinamo i repku imao extra iskustvo i opet je otisao za engleze u hajmo reci prosjecan klub, a kondiciono i iskustvom daleko iskace iznad navedenih. Oni su svi mladi i pred njima je veoma uspjesna karijera. Zeljo kao ekipa zaista ima (Dialiba) vrsnog igraca koji je mlad, brz, prodoran, tehnicki potkovan, ali Stilic i nije nesto, gledao sam ga u par navrata, on je nesto kao kod nas Tosunovic, ima nekada blokadu u glavi i nemoze, a nekada kao vjetar prozuja. Od mladih igraca smatram da su potencijali Husejnovic i Dialiba, i ima jos jedan u Posusju, zaista mu neznam ime, ali momak nosi, igra poluspica, momak je visok, brz i smazan nesto popur Dzeke.Raul_tz wrote:Ja stvarno pratim fudbal i nemogu se sjetiti kojeg su to bosanca izforsirali u dinamu,posle mujcina....????direktor77 wrote:mislim da su obojica prerasla trenazni proces Zelje, te bi trebali ici na visi nivo. To je isti slucaj i sa nasim Husejnovicem. Mi mozemo da pricamo koliko god hocemo ali Dinamo je veoma dobra odskocna daska za takve momke, gdje ce nauciti vise i steknuti respect iskustvo te se prodati jos bolje. Nasi klubovi nemaju taj tempo treninga i da zaostajemo za komsijama. Ako bi se takvi igraci probili, nasa repka bi bila mnogo jaca. U svakom slucaju bih volio da uspiju i neka im je sa srecom ako odu, zelim im sve najbolje.![]()
![]()
- campa_xxx
#299 Re: FK Željezničar
Moguce je koliko ja znam jer je igrao samo za mladu repku...kad nastupi za A tim onda vise nije moguce, pa i Misimovic je nastupao za neku od mladih reprezentacija Srbije pa ga evo igra sad za BiH...TM1987 wrote:Ali to po FIFA-inom pravilniku vise nije mogucecampa_xxx wrote:Ako Buba ode u Dinamo, 100% mozemo ocekivati poziv Slavena Bilica da zaigra za "KVADRICASTE" za par godina...
-
Abacija
#300 Re: FK Željezničar
Ne pratim Premijer ligu ali me interesuje sljedece; koliko je Dialiba odigrao utakmica ove sezone (ukljucujuci i kup-utakmice), i koliko je totalno dao golova? I gdje se moze pogledati statistika?
Procitao sam na http://www.playerhistory.com/Default.as ... 79857#pcd0 da je dao 6 golova u 15 utakmica. Je li to tacno? Koliko je bio zabio prosle sezone?
I jos, da li jos igra napadaca ili je pomjeren na sredinu terena?
Unaprijed hvala!
Procitao sam na http://www.playerhistory.com/Default.as ... 79857#pcd0 da je dao 6 golova u 15 utakmica. Je li to tacno? Koliko je bio zabio prosle sezone?
I jos, da li jos igra napadaca ili je pomjeren na sredinu terena?
Unaprijed hvala!