Ostati ili otici?
-
Nesferatu
Pa cuj covjece zasto....
Mi svi koji smo otisli, cak i oni koji su pobjegli od cetnika, se ne vracamo i necemo se vratiti dokle je god ova vlast u BiH tu gdje jeste.
A, vlast u BiH se boji samo da mi aktivno sta ne pocnemo raditi na tome da se oni smjene. I zbog toga, nas tolerisu da dodjemo ali ista vise od toga bilo bi sikter. Zbog toga se vrsi i afirmacija ovih nesposobnih ali podobnih da stvaraju pritisak i dizu tenzije, s kojima se svako lako moze identificirait, a protiv te dijaspore. Ne bi li samo kako dijaspora rekla BiH odjebaus za sva vremena, po svim pitanjima.
E, to je to.
Mi svi koji smo otisli, cak i oni koji su pobjegli od cetnika, se ne vracamo i necemo se vratiti dokle je god ova vlast u BiH tu gdje jeste.
A, vlast u BiH se boji samo da mi aktivno sta ne pocnemo raditi na tome da se oni smjene. I zbog toga, nas tolerisu da dodjemo ali ista vise od toga bilo bi sikter. Zbog toga se vrsi i afirmacija ovih nesposobnih ali podobnih da stvaraju pritisak i dizu tenzije, s kojima se svako lako moze identificirait, a protiv te dijaspore. Ne bi li samo kako dijaspora rekla BiH odjebaus za sva vremena, po svim pitanjima.
E, to je to.
-
mamica papucarka
Ni meni to bas nije jasnomr2 wrote:otkud vama pravo da sudite,kako i gdje neko zeli provesti svoj zivot![]()
![]()
Citam ove postove i ibretim se
-
kike
Ja, zaista nisam vidio ni pročitao da je neko nekome određivao gdje i kako živjeti.
Koliko čitam na zadnjih nekoliko stranica, samo smo se Bosanci u domovini branili da nismo toliko gladni, jadni i glupi, da još uvijuek imamo po koju školu i fakultet, ponešto pročitamo, ponegdje i otputujemo.
Lično sam zastupao tezu da nisu svi u dijaspori bogataši i da je to obična laž.
Sad očekujem......Eto kakve su vam škole
Eto kako niste školovani
Eto kako ste gladni...

Koliko čitam na zadnjih nekoliko stranica, samo smo se Bosanci u domovini branili da nismo toliko gladni, jadni i glupi, da još uvijuek imamo po koju školu i fakultet, ponešto pročitamo, ponegdje i otputujemo.
Lično sam zastupao tezu da nisu svi u dijaspori bogataši i da je to obična laž.
Sad očekujem......Eto kakve su vam škole
Eto kako niste školovani
Eto kako ste gladni...
-
Nesferatu
Pa, normalno da niste gladni i jadni, a o gluposti nekom drugo priliom. Jer da jeste, ne bi ti sjedio i ukrstao rijeci ovdje sa mnom, vec bi izvukao paljiu pa krenuo od kantona do federalne vlade sa jedno 5000 takvih ko ti, da vidim ko ce te zaustaviti. I pozvao jos jedno 5000 iz dijaspore, da dodju za tri dana u BiH, da vam pomognu.samo smo se Bosanci u domovini branili da nismo toliko gladni, jadni i glupi
Pa, kad se uhvate noge i krenu vlastodrzci bjezati pod kamen, ko sto su 1945-te nestali sa scene, to ce tek biti znak, da se nova zora radja na horizontu, za Bosnu i Hercegovinu.
Do tad, sjedi drvo na drvo. I ti tu i mi ovdje.
-
elle
Ma moramo se mi djeliti, svrstavati i mrziti to nam i jeste nacionalni sport.
Kad nije rijec o srbima, muslimanima i ostalim onda je to dijaspora a sve se samo svodi na ispoljavanje mrznje...
Ljudi moji zar nam je toliko tesko da budemo ponosni na ono sto jesmo i da postujemo ono sto su drugi?
Zasto se ja trebam pravdati budalama koje sjede u kaficu i slusaju kako ja i moj dragi pricamo na stranom jeziku i na to komentarisu kako smo mi napuhani dijasporci koji eto i pricaju francuski.
Tim budalama je postalo jasno da je moja ljubav "pravi" francuz kada je isti narucio " dva kafa i .... " sa svojim simpaticnim naglaskom....
Kad nije rijec o srbima, muslimanima i ostalim onda je to dijaspora a sve se samo svodi na ispoljavanje mrznje...
Ljudi moji zar nam je toliko tesko da budemo ponosni na ono sto jesmo i da postujemo ono sto su drugi?
Zasto se ja trebam pravdati budalama koje sjede u kaficu i slusaju kako ja i moj dragi pricamo na stranom jeziku i na to komentarisu kako smo mi napuhani dijasporci koji eto i pricaju francuski.
Tim budalama je postalo jasno da je moja ljubav "pravi" francuz kada je isti narucio " dva kafa i .... " sa svojim simpaticnim naglaskom....
-
nineac
Evo izbora pa cemo vidjeti. Mislim da su ovi izbori zadnja nada onima koji se misle vratiti u BiH da ce se nesto promjeniti, jer ocekivati uz ove nacionaliste/kriminalce da s enesto promjeni je stvarno iluzorno.
Ali, sto se vlast boji dijaspore? Zato sto svi mi dobro znamo da je vladati najteze onima koji su obrazovani i misle svojom glavom. Ne tvrdim da je dijaspora obrazovanija od onih koji su ostali, ali su vrlo dobro osjetili na svojoj kozi kapitalizam, ali i to da nikog nije briga za neke periferne gluposti nego koliko para imam u novcaniku i mogul zivjeti dostojanstveno. Ako neko dole zivot zove dostojanstven bez obzira imatel posao ili ne, e onda neka je tako kako jeste.
Zato njihove vlade se bore oko toga da njima zivot ucine boljim kako bi glasali ponovo za njih, dok se kod nas prije svakih izbora homogenisu oko svojih nacionalnih skupina i prijete ponovnim ratom.
Uvazavam sve cinjenice i svacija misljenja ali ja to sranje vise nisam htio da gledam!
Ali, sto se vlast boji dijaspore? Zato sto svi mi dobro znamo da je vladati najteze onima koji su obrazovani i misle svojom glavom. Ne tvrdim da je dijaspora obrazovanija od onih koji su ostali, ali su vrlo dobro osjetili na svojoj kozi kapitalizam, ali i to da nikog nije briga za neke periferne gluposti nego koliko para imam u novcaniku i mogul zivjeti dostojanstveno. Ako neko dole zivot zove dostojanstven bez obzira imatel posao ili ne, e onda neka je tako kako jeste.
Zato njihove vlade se bore oko toga da njima zivot ucine boljim kako bi glasali ponovo za njih, dok se kod nas prije svakih izbora homogenisu oko svojih nacionalnih skupina i prijete ponovnim ratom.
Uvazavam sve cinjenice i svacija misljenja ali ja to sranje vise nisam htio da gledam!
-
sanaman
onima koji su obrazovani i misle svojom glavomNe tvrdim da je dijaspora obrazovanija od onih koji su ostaliCode: Select all
stvarno nema smisla ovakvo nesto reci .... ovo je pravo podcjenjivanjeosjetili na svojoj kozi kapitalizamCode: Select all
nekako ti je u suprotnosti sa ovim prvim
radi u bosni pa vidi sta je kapitalizam, iskoristava te svako ko stigne a nemas nikakvu zastitu, ti u kapitalizmu ( ovdje mislim na zapadno evropske zemlje ) ostanes bez posla ali ne znaci i bez primanj, pa kakvih takvih...a ovdje radis od jutra do mraka....niti si osiguran niti bilo sta...ako se bunis samo kazu vrata su otvorena ima ko hoce ...
- taxi_driver
ne kazem da smo pametniji,ali vidjeli smo nesto pozitivno u dijaspori.
uvijek se pitam ,zasto neki nas ministar ne pita nekog npr. svedskog ministra,izvinite gospodine ali mozete li mi objasniti kako ste vi to i to sredili u vasoj drzavi?ali ne .mi smo najpametniji i mi sve najbolje znamo.
najbolji smo u kradji drzavne imovine,prevarama,lopovluku,tracevima i mrznji.
uvijek se pitam ,zasto neki nas ministar ne pita nekog npr. svedskog ministra,izvinite gospodine ali mozete li mi objasniti kako ste vi to i to sredili u vasoj drzavi?ali ne .mi smo najpametniji i mi sve najbolje znamo.
najbolji smo u kradji drzavne imovine,prevarama,lopovluku,tracevima i mrznji.
-
sanaman
Takav stav je vec nesto drugo ... zamisao je jako dobra samo ima nekoliko kvacica ... koliko god mi zeljeli i htjeli ne mogu se stvari sa zapada preslikati u Bosnu, jednostavno ne ide ...
1. prvo nemamo takvu ekonomiju da finaciramo takvo blagostanje, niti cemo je ikad imati ..to je cinjenica, sta to zemlja moze da proizvodi sa nekih 3,5 miliona stanovnika i to sve financira kao na zapadu naprosto nemoguce...
2. ne treba zaboraviti ni mentalitet ni navike ljudi na ovim prostorima ... nije to za zanemariti, dali one bile lose ili dobre
3. treba biti realan i postaviti realne ciljeve, sta hocemo i sta stvarno mozemo postici ... a ako cemo uzeti primjere sa zapada onda prvo trebamo primjetiti da se nijedna zapadna drzava nije obogatila tj. dostigla takvo blagostanje preko noci ...treba malo vremena i jos vise rada ( a da ne govorim o postenim placanjima poreza i sl. )
Na kraju je najbolji primjer ova sama diskusija ovdje, samo prepucavanje izmedju onih koji zive u BiH i onih koji zive vani ... sto je na kraju najmanje bitno ( svako ima pravo izbora ) ali isto tako onda treba zajedno mijenjati a ne govoriti jedni drugima ovakvi ili onakvi ... kokretni prijedlozi i na posao .... pa mozda naredne generacije budu imale koristi
1. prvo nemamo takvu ekonomiju da finaciramo takvo blagostanje, niti cemo je ikad imati ..to je cinjenica, sta to zemlja moze da proizvodi sa nekih 3,5 miliona stanovnika i to sve financira kao na zapadu naprosto nemoguce...
2. ne treba zaboraviti ni mentalitet ni navike ljudi na ovim prostorima ... nije to za zanemariti, dali one bile lose ili dobre
3. treba biti realan i postaviti realne ciljeve, sta hocemo i sta stvarno mozemo postici ... a ako cemo uzeti primjere sa zapada onda prvo trebamo primjetiti da se nijedna zapadna drzava nije obogatila tj. dostigla takvo blagostanje preko noci ...treba malo vremena i jos vise rada ( a da ne govorim o postenim placanjima poreza i sl. )
Na kraju je najbolji primjer ova sama diskusija ovdje, samo prepucavanje izmedju onih koji zive u BiH i onih koji zive vani ... sto je na kraju najmanje bitno ( svako ima pravo izbora ) ali isto tako onda treba zajedno mijenjati a ne govoriti jedni drugima ovakvi ili onakvi ... kokretni prijedlozi i na posao .... pa mozda naredne generacije budu imale koristi
- taxi_driver
posto sam ekoloski osvjescen,a kad prodjem bosnom ,vidim po rijekama masu plasticnih flasa kako plutaju imam prijedlog i da se to rijesi.
jednostavno placanje kaucije na plasticne flase.
jednostavno placanje kaucije na plasticne flase.
-
sanaman
Eto vidis prijedlog ti je dobar, sada ti samo preostaje da ga pokusas realizovati ...to je vec malo teze, ali ako je covjek ubijedjen u ono sto radi onda ce se boriti za to uz sve neuspjehe koje dozivi ...
A sta cemo sa limenkama ... ma na kraju nebitno to su vec tehnicka pitanja, ali umjesto da se takve stvari predlazu na ovim forumima, uz iskustva koja ima raja u dijaspori nebi gubili nepotrebno vrijeme u implementaciji vec iskoritili njihovo znanje know-how (je"l ovo dobro napisano
) i onda ce biti bolje .....
A sta cemo sa limenkama ... ma na kraju nebitno to su vec tehnicka pitanja, ali umjesto da se takve stvari predlazu na ovim forumima, uz iskustva koja ima raja u dijaspori nebi gubili nepotrebno vrijeme u implementaciji vec iskoritili njihovo znanje know-how (je"l ovo dobro napisano
-
capry
iz svih tvojih postova - a posebno iz ovoga sto ga citiram - da se primijetiti da si ti pristasa komunistickoga (citaj totalitarnog) rezima koji je hvala Bogu zauvijek otisao u povijestNesferatu wrote:Pa, normalno da niste gladni i jadni, a o gluposti nekom drugo priliom. Jer da jeste, ne bi ti sjedio i ukrstao rijeci ovdje sa mnom, vec bi izvukao paljiu pa krenuo od kantona do federalne vlade sa jedno 5000 takvih ko ti, da vidim ko ce te zaustaviti. I pozvao jos jedno 5000 iz dijaspore, da dodju za tri dana u BiH, da vam pomognu.samo smo se Bosanci u domovini branili da nismo toliko gladni, jadni i glupi
Pa, kad se uhvate noge i krenu vlastodrzci bjezati pod kamen, ko sto su 1945-te nestali sa scene, to ce tek biti znak, da se nova zora radja na horizontu, za Bosnu i Hercegovinu.
Do tad, sjedi drvo na drvo. I ti tu i mi ovdje.
tebi je bosna valjala dok su njom upravljali srbi - da ne kazem cetnici - iz beograda, a u djelo njihove ideje sprovodili silni crnogorci koji su bili na partijskim funkcijama u sarajevu
a ti si bio blizak njima, bacali ti mrvice i imao si nekog a u kome si gledao zastitnika (beograd, srbi, crnogorci, rusija...)
sad kada si posto svoj na svome i kada sam upravljas svojom drzavom - ne valja nista
vi draga gospodo iz dijaspore komunizam hvalite u zemljama u kojima zivite jer ga tamo nikad nije bilo i ne znaju bas tacno sta to znaci
mi znamo
i tamo ga uvodite, ovdje ga necete vracati!!!!!!!
ja vise volim da umirem od gladi nego da se silom prilika izjasnjavam kao srbin, hrvat ili marsovac (sto je bio slucaj sa svim bosnjacima do 1971)
ja znam da ce se na mene sada obrusiti lavina zastitnika lika i djela komunistickog rezima naoruzanih argumentima poput onoga ''onda je bilo hljeba i pravde'' i slicnih koji ne mogu proci niti na haustoru ali bujrum
samo ne zaboravite - komunizma vise nema nikada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Vingo
"ja vise volim da umirem od gladi nego da se silom prilika izjasnjavam kao srbin, hrvat ili marsovac (sto je bio slucaj sa svim bosnjacima do 1971)"
U ovome je kljucni problem. Ili...ili....ne valjaju te alternative.
A sto ne bi volio da se izjasnjavas kao ono sto jesi i pritom ti bude dobro?
Tebe bas ubilo u pojam....i naucilo kako je bas super da patish, kako god okrenes.
Tebe bas ubilo u pojam....i naucilo kako je bas super da patish, kako god okrenes.
-
Liska
Capry, ti si mozda i u pravu! Komunizma vise nikada ali bogami ni zivota vise nikada u ovoj BiH!!!! Zato nam i ne otvaraju granice jer bi svi pobjegli da mogu! To bi mozda bilo i najbolje, da narod pobjegne a prostor ostaviti politicarima, neka vladaju kad im se toliko svidja.
-
capry
e ovo je dijasporac kojeg ja neizmjerno postujemteletrader wrote:Ostati ili otici...
MOj stari je otisao (ne svojom voljom) davne 1980,u vrijeme,kada ce vecina raje na forumu,reci da su u BiH tekli med i mlijeko..
Otisao je ne radi toga sto nije imao posla,vec zbog neslaganja sa tadasnjim rezhimom..
Neko ce danas reci "politicari su za sve krivi",i slazhem se da oni nose dio krivice,ali zar mislite da ce se,dolaskom mozhda Lagumdzije
na vlast,ili nije bitno nekoga ko,hajde da kazhem zastupa "gradjansku" opciju,situacija drasticno promjeniti?
Negdje sam procitao da je,u slucaju napada bilo NATO-a bilo Varsavskog pakta na bivsu jugoslaviju vojna doktrina planirala da BiH koristi
kao odstupnicu (nesto kao Alamo) pa je stoga sva teska industrija koncentrisana u BiH,da ne govorimo o cinjenici i famoznoj izjavi
Djure Pucara Starog
"Sto ce Bosni putevi,ona ima konje",zbog koje ni dan danas nemamo autoputa..
Rat je uradio sto je uradio,i mi mozhemo diskutovati 100 godina,medjutim po mom skromnom misljenju,jedan od glavnih uzroka svih nasih
danasnjih problema je da u BiH nije bilo pobjednika...
Pogledajte Hrvatsku,jedan veliki dio teritorije joj je bio okupiran sve do '95 i moglo je tako i ostati jos 20 godina da
pokojni predsjednik Tudjman
nije vojnom silom oslobodio ostatak zemlje...
U Bosni je sve ostalo nedoreceno,imamo 2 konstitutivna naroda koja bi jedva docekala bilo kakvu priliku da se pripoje maticnim drzhavama,koji
BiH NE OSJECAJU svojom domovinom (cast izuzecima)...Jednostavno drzhava kao drzhava nam izgleda smjesno,nesto poput fiktivnog braka gdje nema
ljubavi,a koji opet postoji jer supruzhnici ne znaju kuda bi sami..
Koliko vidim,ljudi su motivisani da odu iz 2 razloga:
1.Prvi ne zhele da se vrate pod cizmu onih koji su ih do juce klali i ubijali,ili misle da ce biti na neki nacin ugrozheni..
Iskreno govoreci,sasvim ih razumijem,i ne bih ni ja tako nesto uradio..
2."Ono sto pokrece svijet politiku i nogomet"
Ne znam da li je to neki ljudski momenat,ali svi misli da je s druge strane ograde bolje..
Polazim od sebe jer sam i ja,bez obzira sto sam imao uredan posao u jednoj evropskoj zemlji,skontao da mi je to ipak malo i srecu probao
u jednoh drugoj...na pocetku je bilo tesko,ali mi je sada i vise nego dobro...
Ali ovi koji misle negdje otici neka se prvo malo raspitaju o platama u struci u kojoj misle da ce raditi..
da ne spominjem zavrzlame oko radnih papira koji se u posljednje vrijeme,mogu izganjati uglavnom preko fiktivnih brakova..
Koliko znam izuzetak tu cine neke medicinske struke,jer Evropa biva sve starija,tako da je potrazhnja za ovim profilima srazmjerno tome visoka..
Ali neka niko ne misli da ce sada odjednom imati paltu od 4-5000€ netto,takvih poslova je jako jako malo,da ne govorim o cinjenici da je slaba
sansa da ce se takvo radno mjesto popuniti "imigrantom"..
Moj bivsi komsija,momak iz Tuzle,zavrsivsi studij arhitekture u Becu,je na jedvite jade dobio radnu dozvolu..
Naravno odmah sebi unajmio malo veci stan,zovnuo raju na dernek,i onda,kada smo nas dvojica razgovarali o platama,onako
mrzovoljno meni rekao da mu plata od 1500€ mjesecno jedva bude za zhivota,stan placa 500€,pa rata za auto pa ovo pa ono..
Mozzhemo mozhda otvoriti neku drugu temu gdje ce raja koja zhivi vani,u anonimnosti interneta,reci kolika su im mjesecna primanja,ali je u cijeloj
Evropi to manje-vise isto..porezi su visoki i 2 sedmice u mjesecu se radi za drzhavu...O nekim "gutama" nema ni govora..
i ne samo ovaj nego svaki koji ovako razmislja
pa vidite li vi razliku izmedju ovoga covjeka i nesferatu, taxiste pa i vesele
ja bih sa ovakvim ljudima mogao i zelio konstruktivno razgovarati o svemu
a ovi gore spomenuti zasluzuju... ah, ne mogu lajat
ljudi, ne mrzim dijasporu ali se zna kako se treba ponasat
ovako gospodo!!!
bas ovako kao ''teletrader''
a to vam je bas lahko
samo otovrite oci i budite posteni prema sebi
-
capry
okLiska wrote:Capry, ti si mozda i u pravu! Komunizma vise nikada ali bogami ni zivota vise nikada u ovoj BiH!!!! Zato nam i ne otvaraju granice jer bi svi pobjegli da mogu! To bi mozda bilo i najbolje, da narod pobjegne a prostor ostaviti politicarima, neka vladaju kad im se toliko svidja.
ali ti si zaboravio cinjenicu da su ti i u komunizmu bile zatvorene do '68. ako se ne varam
samo s tom razlikom sto ti ih je tada bio zatvorio ''najdemokratskiji i najbolji'' diktator na svijetu a sada ti ih zatvara svijet
ne zna se sta je gore!!!
za vas je komunizam izgleda samo onih 15-20 zadnjih godina jugoslavije
sta je s 48. i informbiro-om
sta je sa OZNA-om i UDBA-om
sta je s nedostatkom najosnovnijih ljudskih sloboda u prvih 30-ak god komunizma
to nemate pravo zanemarivati!!!
-
capry
pa da je srece bilo bi tako kako ti kazesVingo wrote:"ja vise volim da umirem od gladi nego da se silom prilika izjasnjavam kao srbin, hrvat ili marsovac (sto je bio slucaj sa svim bosnjacima do 1971)"
ali kad su komunjare vec postavile stvari tako (ili... ili...) onda sam ja reko sta bih odabro
a nije me nista ubilo u pojam
eto ja sad lafo volim da patim nego da mi je dobro
-
Liska
Ajmo malo u povijest. Sto su to komunisti trebali uraditi 1945. godine? Mozda prepustiti vlast Kralju i njegovim cetnicima? Da je tako bilo, bojim se da ti ne bi imao ni prilike pisati svoje postove. Zlocina je bilo ali se bogami o njima govorilo i pisalo, cak i u komunizmu. A "nas" komunizam je bio mila majka prema onome iz Poljske, Ceske, Ist. Njemacke, Rusije itd. A mi ovakvi demokraticni jos nismo uspjeli doci ni do 60 % BDP koji su imali komunisti. Dakle, imao si izbor Kralj ili Tito? Sto bi ti izabrao u tom momentu?
-
Pearl
capry, jel ti mislis da je bilo koji politicki rezim savrsen? o cemu mi pricamo uopste?
izvini, ali ako imam izbor izmedju tog "totalitarnog, diktatorskog" rezima o kojem ti govoris, i ove nase "demokratije" u kojoj smo kako nam kazu progledali, izabirem ovo prvo... ne vidim ni sad tu neku slobodu govora i ispoljavanja vjere koju ti zamjeras prethodnom rezimu. pravi vjernici iz onog rezima su i dalje prikriveni jer svoju vjeru drze iza svojih vrata, gdje i treba da bude.. ako je javno pokazivanje "vjere" po dzamijama i crkvama jedini odraz toga "sta je nama nasa sloboda dala" jadni li smo onda..
poenta je sto u drugim demokratkim zemljama narod vecinom moze da mijenja vlast ukoliko je nezadovoljan. kod nas se ne mozes rijesiti gamadi, jer kako god da se struktura vlasti organizuje, isti ostaju na vlasti sa manjim ili vecim procentom fotelja
i nemojte sa tim supljim pricama: uradi nesto, protestuj, nemoj se samo zaliti... sta je sa poljoprivrednicima i njihovim protestom? a politicari prolaze pored njih svaki dan kad idu na posao.. sta su to oni promijenili? ne mijenja se nista osim broja dana na onom plakatu "do promjene"..
izvini, ali ako imam izbor izmedju tog "totalitarnog, diktatorskog" rezima o kojem ti govoris, i ove nase "demokratije" u kojoj smo kako nam kazu progledali, izabirem ovo prvo... ne vidim ni sad tu neku slobodu govora i ispoljavanja vjere koju ti zamjeras prethodnom rezimu. pravi vjernici iz onog rezima su i dalje prikriveni jer svoju vjeru drze iza svojih vrata, gdje i treba da bude.. ako je javno pokazivanje "vjere" po dzamijama i crkvama jedini odraz toga "sta je nama nasa sloboda dala" jadni li smo onda..
poenta je sto u drugim demokratkim zemljama narod vecinom moze da mijenja vlast ukoliko je nezadovoljan. kod nas se ne mozes rijesiti gamadi, jer kako god da se struktura vlasti organizuje, isti ostaju na vlasti sa manjim ili vecim procentom fotelja
i nemojte sa tim supljim pricama: uradi nesto, protestuj, nemoj se samo zaliti... sta je sa poljoprivrednicima i njihovim protestom? a politicari prolaze pored njih svaki dan kad idu na posao.. sta su to oni promijenili? ne mijenja se nista osim broja dana na onom plakatu "do promjene"..
-
capry
@ nesferatu
Polovno znanje
Polovno znanje,
To ti je odelo
Uzano i tesno -
A ko se u njemu
Još razmeće besno,
Pući se i širi,
Podere ga brzo,
Pa golota viri
Jovan Jovanovic Zmaj
izvini care ali me je na tebe asocirala kad sam je slucajno procitao i moro sam ti je poslat
nemoj se ljutit
Polovno znanje
Polovno znanje,
To ti je odelo
Uzano i tesno -
A ko se u njemu
Još razmeće besno,
Pući se i širi,
Podere ga brzo,
Pa golota viri
Jovan Jovanovic Zmaj
izvini care ali me je na tebe asocirala kad sam je slucajno procitao i moro sam ti je poslat
nemoj se ljutit