Ženidba, djeca i razvod

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
MarlboroGold

#276 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by MarlboroGold »

pustopoljina wrote: 08/05/2020 09:21 P.s. jedini koji se zacudio tome da ima zena koje nisu svetice si ti.
Zeni ne trebas to objasnjavati.
I nije nikakav novi trend biti zena, a ne biti Covjek.
Od narodnih pripovijedaka do komsiluka...ima dobrih i losih.
Lijenih i vrijednih, sto zavade familiju i sto donesu harmoniju.
Sta je tu novo?
Nov si ti, eto sta je novo.
Mozda te i nisam trebala nagaziti, al' umjesto sto ovdje kukas unaprijed, bolje da se s nekom curom dopisujes.
Eno opet...
Momak, nije svijet poceo s tobom. Haj' umij se i sretno.
Ne mrzis zene, ali ih se bojis.
Sa ovim se moram složiti. Koliko god da si se Veigare ( nemoj me ultijem zveknuti :D ) dotakao nekih stvari koje su prisutne toliko iz tvojih postova izvire neka vrsta averzije prema ženama.
Ljudi znaju biti govna - nebitno jesu li muškarci ili žene. Opravdavati, umanjivati, tražiti razloge takvog ponašanja (poput feministica za žene uglavnom u posljednje vrijeme) to nema opravdanje kad su u pitanju djeca. Ispaštanje djece je nešto što ne podnosim ni sekundu i na to ću uvijek glasno reagovati bio forum ili uživo.
Last edited by MarlboroGold on 08/05/2020 15:10, edited 3 times in total.
pustopoljina

#277 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by pustopoljina »

pustopoljina wrote: 08/05/2020 14:55
moonca wrote: 08/05/2020 14:52
pustopoljina wrote: 08/05/2020 14:19 Kako bi bilo da otac ne donira spermij?
A ne da se naknadno odlucuje ne donirati 50% uzdrzavanja?
Ako se osjeca iskoristenim...
Ne uskracuje ga zeni.
..Ako se utvrdi da je zenin cilj braka bio -- legalno rodjenje djeteta, i 'iznenadni' zahtjev za razvod--bez valjanog razloga -
sve ostalo otaviti na svijest -muzkraca/ muza .. i da ga zakon tu podrzava..
I kako mislis da se to moze utvrditi? Stranica iz dnevnika?
I sta je "bez valjanog razloga" razvod?
Niste mi jasni nikako...
A sve mislim da sam ja ziheras...
Znam...detekor lazi :oops:
moonca

#278 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by moonca »

Tomahawk11 wrote: 08/05/2020 14:53 Niko nije spomenuo situaciju surogat majke koja jedino treba roditi dijete i poslije toga svojim putem?
To je biznis.. sve je jasno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#279 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Tomahawk11 »

moonca wrote: 08/05/2020 15:16
Tomahawk11 wrote: 08/05/2020 14:53 Niko nije spomenuo situaciju surogat majke koja jedino treba roditi dijete i poslije toga svojim putem?
A obrnuto ljubav?
moonca

#280 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by moonca »

pustopoljina wrote: 08/05/2020 15:08
pustopoljina wrote: 08/05/2020 14:55
moonca wrote: 08/05/2020 14:52

..Ako se utvrdi da je zenin cilj braka bio -- legalno rodjenje djeteta, i 'iznenadni' zahtjev za razvod--bez valjanog razloga -
sve ostalo otaviti na svijest -muzkraca/ muza .. i da ga zakon tu podrzava..
I kako mislis da se to moze utvrditi? Stranica iz dnevnika?
I sta je "bez valjanog razloga" razvod?
Niste mi jasni nikako...
A sve mislim da sam ja ziheras...
Znam...detekor lazi :oops:
..zasto ne i detektor- nisu u pitanju novci... alimanetacija nije dovoljna za potrebe djeteta-- ali, je opisani primjer navedenih zena- pljacka s predumisljajem... ako su takve - neka daju- ocu djetea izbor- da ili ne placati/ ucestvovati u odgoju djeteta, cak da li se upisati i kao otac.-- sto je zenam bitnije nego sama alimnentasija.
Da tako sto postiji u zakonu.. situacija u brakovima bi bila puno zdravija.
moonca

#281 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by moonca »

Tomahawk11 wrote: 08/05/2020 15:20
A obrnuto ljubav?
Mozes li pojasniti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#282 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Tomahawk11 »

moonca wrote: 08/05/2020 15:25
A obrnuto ljubav?
Mozes li pojasniti.
Pa u naslovu teme, uvodni post.
Ja naveo hajmo reći obrnut primjer.
Muškarac koji nađe surogat majku, plati joj i potpišu još ugovor da ona poslije rođenja djeteta nema više ništa s njim niti smije mahalati o tome.
pustopoljina

#283 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by pustopoljina »

Kako vi neki iz kuce izlazite uopce...
Al' ako pocnu raditi kakav nacrt zakona, obavezno vas pozvati da razradite isljednicke metode prokljuvljivanja tudjih motiva.
Motivi nisu ni njima samima cesto jasni.
Licno, radije bih upala u kakvu kucu i pokrala pare, nego se udala za nekog, rodila dijete, kojeg cu poslije podizati, a ne ostaviti u sirotistu...za neku cifru mjesecno od nekog sanela.
To je lolek i bolek masterplan, bgm.
pizarro

#284 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by pizarro »

ima li ko na forumu da se ozenio, stiglo dijete i sve je ostalo isto ili postalo jos bolje?
javite se, unesite malo boje u ovo sivilo ovdje :D
moonca

#285 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by moonca »

Tomahawk11 wrote: 08/05/2020 15:27
moonca wrote: 08/05/2020 15:25

A obrnuto ljubav?
Mozes li pojasniti.
Pa u naslovu teme, uvodni post.
Ja naveo hajmo reći obrnut primjer.
Muškarac koji nađe surogat majku, plati joj i potpišu još ugovor da ona poslije rođenja djeteta nema više ništa s njim niti smije mahalati o tome.
Hm, nisam sigurna, da li razumijem.... ova situacija nema nista nejasno.. zena daje uslugu svojom voljom.... sve cisto..
Tomahawk11
Globalni moderator

#286 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Tomahawk11 »

moonca wrote: 08/05/2020 15:31
Hm, nisam sigurna, da li razumijem.... ova situacija nema nista nejasno.. zena daje uslugu svojom voljom.... sve cisto..
Onda bi se moglo reći i za muškarca iz uvodnog posta...doduše on kao u toj situaciji to ne zna, kasnije ga obavijeste.

Opet, rezultat na kraju bude isti.

Jedan roditelj bude isključen iz života tog djeteta.
moonca

#287 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by moonca »

Naravno da takav zakon nece zazivjeti - jer bi bio teret drzavi.. da ne uplicemo vjeru i ostale nabuloze..

Motivi su jako bitni- kao i za ubistvo-ako ne nadju motiv- nema ni osude.. :zoka:
..
moonca

#288 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by moonca »

Tomahawk11 wrote: 08/05/2020 15:33
Onda bi se moglo reći i za muškarca iz uvodnog posta...doduše on kao u toj situaciji to ne zna, kasnije ga obavijeste.

Hm, kao surogat majka - ona 'prakticki' nije roditelj- zakon je tu jasan.. mislim da nije dobro poredjenje, s temom.

Nije problem djetetu ni jedan roditrelj- ako je 'normalan'---
opet- problem je sta je naveo pokretac- pljacka spermetozoida - uz upotrebu sile. zakona- da nakon toga trazi i ostale pogodnosti od istog..
saint_mirad

#289 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by saint_mirad »

Razlika kod ova dva slucaja je sto surogat majka otpocetka zna sta se desava i svesno pristaje uz odredjenu kompenzaciju. Analogna situacija bi bila da zene od starta kazu da hoce iskoristiti muskarca za genetski materijal samo, pa ko pristane pristao je. Niko nije obmanut.
Tomahawk11
Globalni moderator

#290 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Tomahawk11 »

moonca wrote: 08/05/2020 15:41
Hm, kao surogat majka - ona 'prakticki' nije roditelj- zakon je tu jasan.. mislim da nije dobro poredjenje, s temom.

opet- problem je sta je naveo pokretac- pljacka spermetozoida - uz upotrebu sile. zakona- da nakon toga trazi i ostale pogodnosti od istog..
Dobro zakon, ipak je ona biološka majka tog djeteta i s te strane baš i nije etički.
Jasno, biznis, platio - dobio, ali ostaje činjenica da je ona majka.
Tomahawk11
Globalni moderator

#291 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Tomahawk11 »

saint_mirad wrote: 08/05/2020 15:42

Razlika kod ova dva slucaja je sto surogat majka otpocetka zna sta se desava i svesno pristaje uz odredjenu kompenzaciju. Analogna situacija bi bila da zene od starta kazu da hoce iskoristiti muskarca za genetski materijal samo, pa ko pristane pristao je. Niko nije obmanut.
Slažem se, to sam i sam naveo.
Samo kažem da je rezultat na kraju da je to na kraju dijete sa jednim roditeljem.
pustopoljina

#292 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by pustopoljina »

moonca wrote: 08/05/2020 15:35 Naravno da takav zakon nece zazivjeti - jer bi bio teret drzavi.. da ne uplicemo vjeru i ostale nabuloze..

Motivi su jako bitni- kao i za ubistvo-ako ne nadju motiv- nema ni osude.. :zoka:
..
Ne, jer bi bio teret drzavi, nego jer je van pameti.
Ljudi nisu roboti i polazi se od toga da su ubrojivi za svoja djela.
Odrasli ljudi nisu djeca i ne treba im u osnovici ni drzava da im bude mama i tata.
Jednako kako ljudi ubiju i budu ubijeni, iako znaju da je zlocin spram i boga i drzave.
Kukavicijih jaja ima, ostavljanja djece ima..preljube ima i u drzavama gdje se ljudi kamenuju.
Odrasli su, ne treba im staratelj. Zivot nije samo u sunce gledati.
moonca

#293 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by moonca »

pustopoljina wrote: 08/05/2020 15:47 Odrasli ljudi nisu djeca i ne treba im u osnovici ni drzava da im bude mama i tata.
hm , ne znam gdje zivish i sta citash- upravo to odrasli ljudi hoce- kad je kriza, pao, posrnuo- prokock'o- e, drzavo pomazi..... tvoj sam ... :zoka: :lol:
pustopoljina

#294 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by pustopoljina »

moonca wrote: 08/05/2020 15:50
pustopoljina wrote: 08/05/2020 15:47 Odrasli ljudi nisu djeca i ne treba im u osnovici ni drzava da im bude mama i tata.
hm , ne znam gdje zivish i sta citash- upravo to odrasli ljudi hoce- kad je kriza, pao, posrnuo- prokock'o- e, drzavo pomazi..... tvoj sam ... :zoka: :lol:
Ne zivim u drzavi na kojoj na tabletama za spavanje pise da se od njih zaspe.
Pa dokle vise ide ovo pravljenje invalida od ljudi.
moonca

#295 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by moonca »

pustopoljina wrote: 08/05/2020 15:59
moonca wrote: 08/05/2020 15:50
Ne zivim u drzavi na kojoj na tabletama za spavanje pise da se od njih zaspe.
Pa dokle vise ide ovo pravljenje invalida od ljudi.
dobro.. :)
...Upravo tako- ako hoces dijete za sebe/ mahalu----------- unajmi sirogat -tatu-... ime oca na RL -- ' ***** '
Last edited by moonca on 08/05/2020 16:34, edited 1 time in total.
hadzinicasa

#296 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by hadzinicasa »

MarlboroGold wrote: 08/05/2020 14:55
Ja nigdje ne govorim da on ne treba plaćati alimentaciju. Naravno da treba. Ovdje je problem karakter pojedinih majki.
Uostalom ne planiram se dalje osvrtati na ovu priču... želim ti ugodan dan.
mozes ali i ne moras.
iako ne govoris istinu. rekao si da zena dovoljno zaradjuje i da joj alimentacija ne treba.... mozes sad reci sta god hoces, ostaje napisano.
da ne znam koliko zaradjuje i sta da radi sa svojim novcem, oceva obaveza suizdrzavanja ne prestaje. Ne moze reci - ima ona dosta za oboje (sto je on jel kao relevantan ocijenio - a sad se mozemo dotaci i mahalastina u kojem si neko uzima za pravo da viri u tudji novcanik i odredjuje sta je kome dovoljno i koliko ko zaradjuje - pa ona ima - vidi ide na frizuru a ja placam alimentaciju, moje pare trosi...) pa ne moram ja placati.
upravo to i jeste problem. ako postoji obaveza prema nekome, u ovom slucaju djetetu koje si zajednicki s nekim rodio, ona nije uslovljena ponasanjem ili materijalnim statusom suodgajatelja, vec ostaje tvoja obaveza. "Imanje" onog drugog s kojim ravnopravno ucestvujes u troskovima ne razrjesava tebe tvoje obaveze, a ni djeteta njegovog prava.

boli muskarce obicno sto s tim novcem raspolaze ONA, pa imaju utisak da novac daju njoj i da ga ona trosi, a svrha alimentacije je sasvim drugacija. govoris o karakteru pojedinih majki? izvini ali kad si rekao da ona zaradjuje dovoljno i alimentacija joj ne treba, nisi se bas osvrnuo na karakter nego na materijalno.

i za kraj, nemam ja nista protiv da ti imas svoje misljenje, ali onda makar stani iza njega, a nemoj se ovako jeftino izvlaciti.

da se podsjetimo:
MarlboroGold wrote: 07/05/2020 13:57 Lično znam neke kojima ne treba alimentacija, ali redovno im se uplaćuje.
kakavdanakneiskustvu

#297 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by kakavdanakneiskustvu »

hadzinicasa wrote: 08/05/2020 16:23
MarlboroGold wrote: 08/05/2020 14:55
Ja nigdje ne govorim da on ne treba plaćati alimentaciju. Naravno da treba. Ovdje je problem karakter pojedinih majki.
Uostalom ne planiram se dalje osvrtati na ovu priču... želim ti ugodan dan.
mozes ali i ne moras.
iako ne govoris istinu. rekao si da zena dovoljno zaradjuje i da joj alimentacija ne treba.... mozes sad reci sta god hoces, ostaje napisano.
da ne znam koliko zaradjuje i sta da radi sa svojim novcem, oceva obaveza suizdrzavanja ne prestaje. Ne moze reci - ima ona dosta za oboje (sto je on jel kao relevantan ocijenio - a sad se mozemo dotaci i mahalastina u kojem si neko uzima za pravo da viri u tudji novcanik i odredjuje sta je kome dovoljno i koliko ko zaradjuje - pa ona ima - vidi ide na frizuru a ja placam alimentaciju, moje pare trosi...) pa ne moram ja placati.
upravo to i jeste problem. ako postoji obaveza prema nekome, u ovom slucaju djetetu koje si zajednicki s nekim rodio, ona nije uslovljena ponasanjem ili materijalnim statusom suodgajatelja, vec ostaje tvoja obaveza. "Imanje" onog drugog s kojim ravnopravno ucestvujes u troskovima ne razrjesava tebe tvoje obaveze, a ni djeteta njegovog prava.

boli muskarce obicno sto s tim novcem raspolaze ONA, pa imaju utisak da novac daju njoj i da ga ona trosi, a svrha alimentacije je sasvim drugacija. govoris o karakteru pojedinih majki? izvini ali kad si rekao da ona zaradjuje dovoljno i alimentacija joj ne treba, nisi se bas osvrnuo na karakter nego na materijalno.

i za kraj, nemam ja nista protiv da ti imas svoje misljenje, ali onda makar stani iza njega, a nemoj se ovako jeftino izvlaciti.

da se podsjetimo:
MarlboroGold wrote: 07/05/2020 13:57 Lično znam neke kojima ne treba alimentacija, ali redovno im se uplaćuje.
neke muskarce boli,vjerovatno i vecinu njih,ima i onih kojima je bitno da oni svoju obavezu prema svom djetetu izvrsavaju tokom braka,tokom zajednickog zivota i nakon prestanka zajednickog zivota sa suprugom i djetetom,mislim na plaćanje,kupovinu,finansiranje svega potrebnog za djetetov zivot

samo kreten moze gledati na alimentaciju kao nesto što sluzi da bivsi supruznik od toga ima neku korist,sličan iznos je roditelj koji nije dobio starateljstvo je plaćao i dok je brak trajao

ne dobijem li starateljstvo,punog srca cu plaćati alimentaciju svom sinu,to je moje dijete,od djeteta nema ništa ljepše i važnije u životu
Veigar

#298 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Veigar »

MarlboroGold wrote: 08/05/2020 15:07
pustopoljina wrote: 08/05/2020 09:21 P.s. jedini koji se zacudio tome da ima zena koje nisu svetice si ti.
Zeni ne trebas to objasnjavati.
I nije nikakav novi trend biti zena, a ne biti Covjek.
Od narodnih pripovijedaka do komsiluka...ima dobrih i losih.
Lijenih i vrijednih, sto zavade familiju i sto donesu harmoniju.
Sta je tu novo?
Nov si ti, eto sta je novo.
Mozda te i nisam trebala nagaziti, al' umjesto sto ovdje kukas unaprijed, bolje da se s nekom curom dopisujes.
Eno opet...
Momak, nije svijet poceo s tobom. Haj' umij se i sretno.
Ne mrzis zene, ali ih se bojis.
Sa ovim se moram složiti. Koliko god da si se Veigare ( nemoj me ultijem zveknuti :D ) dotakao nekih stvari koje su prisutne toliko iz tvojih postova izvire neka vrsta averzije prema ženama.
Ljudi znaju biti govna - nebitno jesu li muškarci ili žene. Opravdavati, umanjivati, tražiti razloge takvog ponašanja (poput feministica za žene uglavnom u posljednje vrijeme) to nema opravdanje kad su u pitanju djeca. Ispaštanje djece je nešto što ne podnosim ni sekundu i na to ću uvijek glasno reagovati bio forum ili uživo.
Ja imam samo averziju na nepravdu i na lažne ljude muškog ili ženskog spola. U ovom mom slučaju u pitanju su žene, pa izgleda kao da imam nešto protiv žena. Nemam apsolutno, ali ih više ne smatram nježnijim i boljim spolom od muškaraca. Nekakos e uvijek od muškarca očekuje da bude šupak i da iskorištava ženu, međutim ni ženski spol ne odmiče puno. :-D
Veigar

#299 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by Veigar »

Tomahawk11 wrote: 08/05/2020 15:42
moonca wrote: 08/05/2020 15:41

Dobro zakon, ipak je ona biološka majka tog djeteta i s te strane baš i nije etički.
Jasno, biznis, platio - dobio, ali ostaje činjenica da je ona majka.
Meni se čini da ona može i ne biti biološka majka u tom slučaju, jer ja mislim da ima slučajeva kada se u matericu jedne žene ubaci oplođeno jaje druge žene, faktički to dođe ko iznajmljivanje materice samo.
MarlboroGold

#300 Re: Ženidba, djeca i razvod

Post by MarlboroGold »

hadzinicasa wrote: 08/05/2020 16:23 da se podsjetimo:
Tu sam ostao nedorečen i to je jedina greška s moje strane. Mogao sam i bolje formulisati. Bloo je shvatila šta sam htio reći, ali ti očigledno ne.
Post Reply