Krizni stab nije ovlasten za poticaje i spasavanje ekonomije. Oni donose mjere i boli ih ku#ac koliko Ce one utjecati na zivote ljudi i koje ce posljedice proizvesti. Cak im je izgleda i drago sto u uništavaju sve u drzavi.hurmasica wrote: ↑13/04/2020 11:02CikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 10:45Naravno da nece biti možda nikako neće ih otvoriti. Ali sigurno neće biti prvo sto ljudi neće htjeti izlaziti iz kuca, naviknut ce se na izvor u kuci. A drugo mjere ce ostati na snazi samo jedno po stolu ili 5 ljudi maksimalno u cijelom objektu.
Evo kad si vec otvorio ovu temu i žurno je održavaš....imaš li ti neki prijedlog, sta bi ti uradio da si na čelu kriznog staba? Kako bi riješio pitanje ekonomije?
Donio naredbu da se ljudi moraju ponasati isto kao prije korone i zabranio da se spominje rijec corona, zaraza, samo kako.bi pojedini nastavili slagati pare u duseke?
Koliko mjere mogu trajati?
Moderator: O'zone
- CikCikCikPogodi
#276 Re: Koliko mjere mogu trajati?
- CikCikCikPogodi
#277 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Oni koji nisu u bračnoj zajednici ne smiju biti zajedno u kuci. Ja mislim da su takvu mjeru uveli.Better Man wrote: ↑13/04/2020 11:00Upravo tako. Sestra mi živi gore i to što je ovaj napisao je čista glupost i izmišljotina.seoBIH wrote: ↑13/04/2020 10:53dejli mejl je smeće veće od avaza. Daj zvanicnu odluku vlasti za to sto si napisao.CikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 10:50
Daily Mail, informisi se na vrijeme. Znaju i oni napuhati vijesti ali te mjere su stvarno implementirane.
- seoBIH
#278 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Nemas ti pojma, sam si sebe diskreditovo na ovoj temi.
- int21
#279 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ja kad cujem ove intelektualce sto im smetaju restrikcije, najradije bih sve pustio da radi pa nek ide sve u tri p.m. Pljuju po kome stignu samo da bi pljuvali.
Koji vam je k.... ljudi, halo, pandemija. Ima li iko imalo mozga. Vidite sta je bilo sa Italijom, nisu imali mjere nikakve.
Koji vam je k.... ljudi, halo, pandemija. Ima li iko imalo mozga. Vidite sta je bilo sa Italijom, nisu imali mjere nikakve.
- CikCikCikPogodi
#280 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Znaci i ti ko ova hurmasica. Kod kuce radis boli te ku#o za ostale. I zivis u mentalitetu kako je kod mene tako kod svakog treba biti.int21 wrote: ↑13/04/2020 11:07 Ja kad cujem ove intelektualce sto im smetaju restrikcije, najradije bih sve pustio da radi pa nek ide sve u tri p.m. Pljuju po kome stignu samo da bi pljuvali.
- Veigar
#281 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Sanjarko wrote: ↑13/04/2020 10:52Izvini što pitam a čime se bavi?Veigar wrote: ↑13/04/2020 10:02Ja ne znam gdje ti živiš, ali ovdje gdje ja živim svi ti što su u sivoj zoni radili, rade i danas, nisu ni prekidali.dječak sa šibicama wrote: ↑13/04/2020 00:29 Razmislja li iko o cinjenici da su neki ljudi vec gladni, dobar broj onih iz sivog sektora, koji su radili na dnevnicu, sada nemaju nista. Niti igdje postoje.
Brine li iko o ljudima, je li iko pomislio kako pomoci ljudima, svima nam treba cinjenica je.
Neka digne ruku onaj kome sad ne bi dobro dosla bilo kakva pomoc.
Sta radi drzava po tom pitanju, nista kako smo i ocekivali.
Zavisi. Ovdje je moju staru ovo sve pogodilo pravo. Ona je radila u sivoj zoni. Pogodilo je pravo i druge. Cak i koji nisu siva zona. Ostali bez posla mnogi.
Neznamo sta cemo ubuduce i sad. Prijeti nam glad. Ionako smo zesca sirotinja. Trebati ce staroj vremena da se vrati u posao, i para dosta. Neznamo odakle pare. Ionako je poslovno bila duzna.
- int21
#282 Re: Koliko mjere mogu trajati?
A ti pljujes po covjeku koji je sef CZ FBiH i kazes da on uziva u ovom. Pa jesi li ti pametan?CikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 11:13Znaci i ti ko ova hurmasica. Kod kuce radis boli te ku#o za ostale. I zivis u mentalitetu kako je kod mene tako kod svakog treba biti.int21 wrote: ↑13/04/2020 11:07 Ja kad cujem ove intelektualce sto im smetaju restrikcije, najradije bih sve pustio da radi pa nek ide sve u tri p.m. Pljuju po kome stignu samo da bi pljuvali.
Svi koji hocete da vam se ukinu mjere, potpisi za sebe i familiju da neces lijecenje i respirator kad te uhvati i slobodno hodaj. Ljudi koji fasuju zbog tebe nek se lijece. Moze tako?
-
mali_balon
#283 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Sta bi bilo sa Italijom. Prosle godine od 01.03 do 10.04 umrlo 57882 ljudi ove godine od feruara do 11.04 umrlo 19468 te sve smrti sada povezuju sa koronom ali vecina su bili hronicni bolesnici, koje je korona samo dokrjacila, da tako kazem.....int21 wrote: ↑13/04/2020 11:07 Ja kad cujem ove intelektualce sto im smetaju restrikcije, najradije bih sve pustio da radi pa nek ide sve u tri p.m. Pljuju po kome stignu samo da bi pljuvali.
Jeste pandemija trebjau mjere ali ne na horuk i prepisivati od drugih, ako vec prepusujes prepisi od onih koji znjau ne od vucica, u tom svom neznanju najalkse je sve zabrnit zatvorit i ne trudit se uradit nista, nego opet zasjest na minder i uzivat.....
Kaze obavezne maske i rukavice a ovih ni za ljeka...to isto ono ja ti kazem moras, znaci moras nema hocu necu, naucit plivat i bacim te u duboku vodu pa ti sad nauci...a nisam ti dao slauf, one misice, kupace gace ili trenera.....
- CikCikCikPogodi
#284 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Moc je zarazna, ali kod seljaka na Balkanu cim se malo domognu moci, pocne pisat po tebi silu neku. Evo vidim i Australija razmislja o ukidanju nekih mjera koje su stavili da sest mjeseci traju. Dok ovaj Solak otvoreno prijeti svima jos strozijim mjerama, frajer se poceo izivljavati, jer njega boli ku#ac sto neko nece imati platu, posla, hrane i itd stvari, on ima redovno platu a ti kao prosjecni stanovnik prst u gu#icu.int21 wrote: ↑13/04/2020 11:17A ti pljujes po covjeku koji je sef CZ FBiH i kazes da on uziva u ovom. Pa jesi li ti pametan?CikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 11:13Znaci i ti ko ova hurmasica. Kod kuce radis boli te ku#o za ostale. I zivis u mentalitetu kako je kod mene tako kod svakog treba biti.int21 wrote: ↑13/04/2020 11:07 Ja kad cujem ove intelektualce sto im smetaju restrikcije, najradije bih sve pustio da radi pa nek ide sve u tri p.m. Pljuju po kome stignu samo da bi pljuvali.
Svi koji hocete da vam se ukinu mjere, potpisi za sebe i familiju da neces lijecenje i respirator kad te uhvati i slobodno hodaj. Ljudi koji fasuju zbog tebe nek se lijece. Moze tako?
Nece frajer da se pozabavi pozarima. Evo gledam istrazivanja od lokalnih medija u Americi, NPS-a i US Forest Service da ce sezona pozara ove godine biti duza.
To nije iskljuceno da nece biti u Europi. Pozar moze unistiti krov nad glavom nekome, a cak i hljeb. Jesi li vidio sta se desavalo u Australiji i Paradiseu u Kaliforniji.
Last edited by CikCikCikPogodi on 13/04/2020 11:29, edited 1 time in total.
- int21
#285 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Evo prosto pitanje: Mrtvi ljudi ili mrtva ekenomija? Hoce li mrtvi ljudi ozivjeti ekonomiju?
Nije ovdje problem sto se nesto radi ili ne radi. Problem je sto su kafane zatvorene pa ljudi nemaju gdje izaci i pljuvati kolektivno. Problem je sto se nece moci rostilj razbaciti i slicne stvari.
Niko nije rekao da ce biti lako, ad nece biti otkaza...... al brate...sta sad trebamo...otvoriti kafane i shoping centre pa da ko fasuje, fasuje.
Nije ovdje problem sto se nesto radi ili ne radi. Problem je sto su kafane zatvorene pa ljudi nemaju gdje izaci i pljuvati kolektivno. Problem je sto se nece moci rostilj razbaciti i slicne stvari.
Niko nije rekao da ce biti lako, ad nece biti otkaza...... al brate...sta sad trebamo...otvoriti kafane i shoping centre pa da ko fasuje, fasuje.
- int21
#286 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Opet ti po Solaku.....
Pa de kad vidis da on ne valja....predlozi nesto konstruktivno. Recimo, hajmo svi sad biti solidarni i pametni pa ce mo se paziti i cuvati, i tako to...aha....balkan i kultura.
Pa de kad vidis da on ne valja....predlozi nesto konstruktivno. Recimo, hajmo svi sad biti solidarni i pametni pa ce mo se paziti i cuvati, i tako to...aha....balkan i kultura.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#287 Re: Koliko mjere mogu trajati?
U čemu je razlika mrtav od te korone ili mrtav od gladi i hronične bolesti jer bolnice neće da prime pacijente? Šta lupaš jbt???
- Industrialyzer
#288 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Sta bolanCikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 08:52Prije će biti mislim puno socijalnih i društvenih zabrana. Ono sto si radio prije neces smjeti raditi. Ugostitelji možda ovu godinu nikako nema otvaranja. A ako se otvore samo ce smjeti sjediti jedna osoba po stolu, uz zabranu bilo kakve interakcije za drugim osobama u objektu. Samo ce ti poslije ovog biti mobitel u ruke i to je to. Tako ce ti se odvijati drustveni zivot.Industrialyzer wrote: ↑13/04/2020 08:47 Realno je za ocekivati da ce do kraja maja kod nas poceti raditi velika vecina objekata uz mjere zastite, npr. ako imas 50 stolova u ljetnoj basti, moci ces imati 25, kod frizera strogo po narudzbi, u prodavnice odjecom i obucom ulazak u manjim grupama, treninzi i vannastavne aktivnosti takodjer u manjim grupama i po mogucnosti vani. Kino dvorane i pozorista ce moci prodavati cca 70% mjesta da se moze napraviti razmak. Ovo je sve izvodivo i vrlo siguran nacin zivljenja samo ako budemo imali disciplinu. Juce sam sa zenom prosetao po Igmanu i nigdje nisam vidio vecu grupu ljudi. A mnogo je auta bilo, medjutim pozitivno sam se iznenadii disciplinom.
- CikCikCikPogodi
#289 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Kada umires od gladi, umires sporu smrt, od korne barem umres odjednom, kazu da debeli ljudi jedva je mogu prezivjeti zbog pritiska trbuha na dijafragmu.int21 wrote: ↑13/04/2020 11:27 Evo prosto pitanje: Mrtvi ljudi ili mrtva ekenomija? Hoce li mrtvi ljudi ozivjeti ekonomiju?
-
hurmasica
#290 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Nisi mi odgovorio na pitanje...sta bit ti uradio da mozes, da imas vlast u ovoj situaciji? Na koji nacin bi spasio ekonomiji? Na koji bi nacin zastitio gradjane?CikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 11:05Krizni stab nije ovlasten za poticaje i spasavanje ekonomije. Oni donose mjere i boli ih ku#ac koliko Ce one utjecati na zivote ljudi i koje ce posljedice proizvesti. Cak im je izgleda i drago sto u uništavaju sve u drzavi.hurmasica wrote: ↑13/04/2020 11:02CikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 10:45
Naravno da nece biti možda nikako neće ih otvoriti. Ali sigurno neće biti prvo sto ljudi neće htjeti izlaziti iz kuca, naviknut ce se na izvor u kuci. A drugo mjere ce ostati na snazi samo jedno po stolu ili 5 ljudi maksimalno u cijelom objektu.
Evo kad si vec otvorio ovu temu i žurno je održavaš....imaš li ti neki prijedlog, sta bi ti uradio da si na čelu kriznog staba? Kako bi riješio pitanje ekonomije?
Donio naredbu da se ljudi moraju ponasati isto kao prije korone i zabranio da se spominje rijec corona, zaraza, samo kako.bi pojedini nastavili slagati pare u duseke?
Lako je pricati a ppsebno pisati po forumu....hajde pameti predlozi mjeru, ako bude imala veze sa mozgom mozda budu usvojene.
- int21
#291 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Evo jos jednog sto hoce revoluciju iz fotelje.
Tacno treba neka gora bolescuga da nas podkaci pa da se nauzimo pameti.
I ne lupaj gluposti o bolnicama. Neki dan od svastike mali se razbolio, ne da su primili dijete u bolnicu nego su odmah uradili nalaze i zavrsili sve do 2 sata. Punac redovno ide na preglede. Ja nazovem ambulantu da mi produze lijekove da ne idem tako bez potrebe.
Od kud vama informacije da ne rade bolnice i ne primaju pacijente?
I ne lupaj gluposti o bolnicama. Neki dan od svastike mali se razbolio, ne da su primili dijete u bolnicu nego su odmah uradili nalaze i zavrsili sve do 2 sata. Punac redovno ide na preglede. Ja nazovem ambulantu da mi produze lijekove da ne idem tako bez potrebe.
-
AmirBaa
#292 Re: Koliko mjere mogu trajati?
https://www.index.hr/int21 wrote: ↑13/04/2020 11:27 Evo prosto pitanje: Mrtvi ljudi ili mrtva ekenomija? Hoce li mrtvi ljudi ozivjeti ekonomiju?
Vidi ovaj njihov brojac gore
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#293 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Kad poskupi sve, kad nestane para i hrane, a nezaposlenost zapara nebo cifrom nikoga neće biti briga za koronom...
- CikCikCikPogodi
#294 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Pito si me ako sam sef civilne zastite, civilna zastita ne dize kredite od MMF-a i formira poticaje za poljoprivredu. To im nije u oblasti.hurmasica wrote: ↑13/04/2020 11:33Nisi mi odgovorio na pitanje...sta bit ti uradio da mozes, da imas vlast u ovoj situaciji? Na koji nacin bi spasio ekonomiji? Na koji bi nacin zastitio gradjane?CikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 11:05Krizni stab nije ovlasten za poticaje i spasavanje ekonomije. Oni donose mjere i boli ih ku#ac koliko Ce one utjecati na zivote ljudi i koje ce posljedice proizvesti. Cak im je izgleda i drago sto u uništavaju sve u drzavi.hurmasica wrote: ↑13/04/2020 11:02
Lako je pricati a ppsebno pisati po forumu....hajde pameti predlozi mjeru, ako bude imala veze sa mozgom mozda budu usvojene.
Last edited by CikCikCikPogodi on 13/04/2020 11:37, edited 1 time in total.
-
hurmasica
#295 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ovi sto se boje da ce umrijeti od gladi ocigledno nisu bili iuratu, veze nemaju sta je glad...ne brini neces umrijet nisi u Somaliji. Dok je covjek ziv i zdrav i ima deset prstiju zaradit ce za zivota i za hrane....taman sijo bastu...al neki su se prepali da ce morat radit sami kad prestane korona, nece preko tudjih ledja moci pare zgrtat....on ce izlozit radnike da rade i zaraze se a gazda sjedi na sigurnom i sere po forumu.
- CikCikCikPogodi
#296 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Naravno da nemaju, a i oni koji su gladovali nece da to ponove. Ti idi u sumu pa prezivljavaj.hurmasica wrote: ↑13/04/2020 11:37 Ovi sto se boje da ce umrijeti od gladi ocigledno nisu bili iuratu, veze nemaju sta je glad...ne brini neces umrijet nisi u Somaliji. Dok je covjek ziv i zdrav i ima deset prstiju zaradit ce za zivota i za hrane....taman sijo bastu...al neki su se prepali da ce morat radit sami kad prestane korona, nece preko tudjih ledja moci pare zgrtat....on ce izlozit radnike da rade i zaraze se a gazda sjedi na sigurnom i sere po forumu.
- dječak sa šibicama
#297 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Aviokompanije konacno imaju neku okvirnu strategiju, nadaju se bar, sredinom maja da krecu prvi letovi... sto se tice Sarajeva, prije juna tesko da ce iko ovamo letiti.
- int21
#298 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Uze mi rijec iz usta...hurmasica wrote: ↑13/04/2020 11:37 Ovi sto se boje da ce umrijeti od gladi ocigledno nisu bili iuratu, veze nemaju sta je glad...ne brini neces umrijet nisi u Somaliji. Dok je covjek ziv i zdrav i ima deset prstiju zaradit ce za zivota i za hrane....taman sijo bastu...al neki su se prepali da ce morat radit sami kad prestane korona, nece preko tudjih ledja moci pare zgrtat....on ce izlozit radnike da rade i zaraze se a gazda sjedi na sigurnom i sere po forumu.
-
mali_balon
#299 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Pa jel neki dan umro onaj doktor nisu htjeli da ga prime u bolnicu primili ga preko stele eto ko kolega...pa ona zena iz hrsnice....pa onaj covjek u hitnoj umro.....i Boga pitaj koliko jos takvih slucaja ima a ti na osnovu jednog odma donosis zakljucak da neko lazeint21 wrote: ↑13/04/2020 11:34 Evo jos jednog sto hoce revoluciju iz fotelje.
-
mali_balon
#300 Re: Koliko mjere mogu trajati?
hurmasica wrote: ↑13/04/2020 11:37 Ovi sto se boje da ce umrijeti od gladi ocigledno nisu bili iuratu, veze nemaju sta je glad...ne brini neces umrijet nisi u Somaliji. Dok je covjek ziv i zdrav i ima deset prstiju zaradit ce za zivota i za hrane....taman sijo bastu...al neki su se prepali da ce morat radit sami kad prestane korona, nece preko tudjih ledja moci pare zgrtat....on ce izlozit radnike da rade i zaraze se a gazda sjedi na sigurnom i sere po forumu.
Pa koji ce nam kurac onda drzava kao vrhunac ljudske drustvene organizacije zajednice.....jel tako....da se vratimo u drustvo lovca/sakupljaca, ili plemenske zajednice....to bi vama sad raji najvise odgovaralo