Izvini cega?swanfilter wrote: ↑12/04/2020 23:38 Al, bez panoga, za koje pises da te boli briga, nece biti ni tvog posla ....
Koliko mjere mogu trajati?
Moderator: O'zone
-
hurmasica
#226 Re: Koliko mjere mogu trajati?
-
dado_
#227 Re: Koliko mjere mogu trajati?
A sta da radim, da ga pustim da lezi usran?hurmasica wrote: ↑12/04/2020 23:21Prvo nisam budzetlija, suprug takodje....jednostavno takva nam.je struka da imamo tu srecu da mozemo raditi.na.ovaj nacin.dado_ wrote: ↑12/04/2020 23:13 [
Pitao bi te ja bil tako mirno sjedila u kuci da ti muz ima mali biznis koji je pod zabranom rada vec mjesec dana, da si ti nezaposlena i da svi od toga zivite? Da ti otac i majka zive 10 min od tebe al ti je otac nepokretan i moras otici promijeniti mu pelenu jer nema ko? I divila se solaku i njegovim mjerama i sebijinom sistemu... daj ba ljudi budite malo realni, sagledajte svijet oko sebe. Nismo svi budzetlije sa skracenim radnim vremenom i netaknutim primanjima. Ne sekiram se za koronu, proci ce, al sta ce bit iza korone e za to se sekiram... al dok je mmf-a, ti i muz se ne sekirajte, dok je ovih na vlasti uzivajte u diktaturi i kreditima koje ce to tvoje dijete sto sunca nije vidjelo 25 dana vracat.. sretno nam svima
Drugo Sebiju nisam nigdje spomenula!
Trece nisam SDA kadar!
Vi ljudi nikako ne citate cijeli tekst i ono sto je napisano...izvlacite iz konteksta. Ja Solaka ne velicam i boli me cosak za njega...nikad ga do ove korone nisam ni primjetila...govorim o mjerama koje sami treba svjesno da poduzmemo nevezano za Solaka i solakovice.
Naravno ko mora da izlazi izlazit ce, raditi, boriti se.
Ja sam se osvrnula vise na ove šetaće koji kukaju sto ne mogu nigdje da idu, da rostiljaju, po kafanama se skupljaju, po baricama i igmanima...
A ne sekira te sto postoji mogucnost da svog bolesnog oca mozes zarazit ovom bajom a koji je ne bi prezivio? Mene bi vise to brinulo nego ekonomija poslije korone.
Realni sektor puni budjet...ako to ne radi nece ni budzetlije imati para...svi su u istim govnima sto se toga tice zato se ja ne sekiram...kako bude svima i meni ce....imala sam u zivotu faza kad nisam imala hljeba jest, pa se prezivjelo...ziva glava sve predevera, mrtva ne!
-
hurmasica
#228 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ne, nego da zastitis sebe maksimalno moguce i ne skaces po baricama.i igmanu ne setas po vilsonovom, ne pravis rostiljade sa rajom i sijela....samo ono sto se mora....kad bi svi to postovali .nikakve napisane mjere nam ne bi trebale...al jok ono mora ici setatdado_ wrote: ↑12/04/2020 23:48A sta da radim, da ga pustim da lezi usran?hurmasica wrote: ↑12/04/2020 23:21Prvo nisam budzetlija, suprug takodje....jednostavno takva nam.je struka da imamo tu srecu da mozemo raditi.na.ovaj nacin.dado_ wrote: ↑12/04/2020 23:13 [
Pitao bi te ja bil tako mirno sjedila u kuci da ti muz ima mali biznis koji je pod zabranom rada vec mjesec dana, da si ti nezaposlena i da svi od toga zivite? Da ti otac i majka zive 10 min od tebe al ti je otac nepokretan i moras otici promijeniti mu pelenu jer nema ko? I divila se solaku i njegovim mjerama i sebijinom sistemu... daj ba ljudi budite malo realni, sagledajte svijet oko sebe. Nismo svi budzetlije sa skracenim radnim vremenom i netaknutim primanjima. Ne sekiram se za koronu, proci ce, al sta ce bit iza korone e za to se sekiram... al dok je mmf-a, ti i muz se ne sekirajte, dok je ovih na vlasti uzivajte u diktaturi i kreditima koje ce to tvoje dijete sto sunca nije vidjelo 25 dana vracat.. sretno nam svima
Trece nisam SDA kadar!
Vi ljudi nikako ne citate cijeli tekst i ono sto je napisano...izvlacite iz konteksta. Ja Solaka ne velicam i boli me cosak za njega...nikad ga do ove korone nisam ni primjetila...govorim o mjerama koje sami treba svjesno da poduzmemo nevezano za Solaka i solakovice.
Ja sam se osvrnula vise na ove šetaće koji kukaju sto ne mogu nigdje da idu, da rostiljaju, po kafanama se skupljaju, po baricama i igmanima...
A ne sekira te sto postoji mogucnost da svog bolesnog oca mozes zarazit ovom bajom a koji je ne bi prezivio? Mene bi vise to brinulo nego ekonomija poslije korone.
Realni sektor puni budjet...ako to ne radi nece ni budzetlije imati para...svi su u istim govnima sto se toga tice zato se ja ne sekiram...kako bude svima i meni ce....imala sam u zivotu faza kad nisam imala hljeba jest, pa se prezivjelo...ziva glava sve predevera, mrtva ne!
-
moonca
#229 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Zbilja, ne vjerujem da ima i jedno zivo bice da ovo sto se desava u Svijetu- prija.
Kazu virus- nevidljiva opasnost- nista gore nisu mogli izmilsiti, ako je izmisljeno.
Haj stisni i izvedi dijete ili osobu od 80 godina - krhkog zdravlja, i po nesreci kako to biva- razbolji se od desete bolesti, a dr ne moze da je primi, jer je pekrsila pravila -izolacije.
- dječak sa šibicama
#230 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Razmislja li iko o cinjenici da su neki ljudi vec gladni, dobar broj onih iz sivog sektora, koji su radili na dnevnicu, sada nemaju nista. Niti igdje postoje.
Brine li iko o ljudima, je li iko pomislio kako pomoci ljudima, svima nam treba cinjenica je.
Neka digne ruku onaj kome sad ne bi dobro dosla bilo kakva pomoc.
Sta radi drzava po tom pitanju, nista kako smo i ocekivali.
Brine li iko o ljudima, je li iko pomislio kako pomoci ljudima, svima nam treba cinjenica je.
Neka digne ruku onaj kome sad ne bi dobro dosla bilo kakva pomoc.
Sta radi drzava po tom pitanju, nista kako smo i ocekivali.
-
high_volume
#231 Re: Koliko mjere mogu trajati?
hurmasica wrote: ↑12/04/2020 21:52
Evo sad cu ti reci , kontkretno na dan 17.3. sam zadnji put bila u domu svojih roditelja koji su svega 5 min voznje udaljeni od mene. znaci prostom logikom sam zakljucila i rekla im taj dan, a prije nego sto ce za par sati biti proglasena naredba, da im vise necemo dovoditi unuce na cuvanje i da im necemo dolaziti u posjetu, vec samo po potrebi donosit namjernice i ostavljati pred vratima. Moji roditelji imaji 70 godina...ne zelim im ja presuditi! Tata se smijao, kao pricam gluposti...da bi vec sutra zabrana stupila na snagu. Od tog dana suprug i ja smo se organizovali tako da ja radim od kuce, ponekad odem na posao, on mora na posao al uz skraceno radno vrijeme...imamo srecu sa poslovima...ne znam kako bi se drugacije organizovali.
Osim poslova ne izlazimo iz kuce bez potrebe...kupovinu obavimo jednom sedmicno...dijete ne izvodim, zao mi je, ali je tako...koliko znam naredba se odnosi da se djeca mogu prevoziti od tacke a do tacke b i ne smiju i boraviti na javim povrsinama...tako da ne znam gdje bih dijete odvezla a da ne ugrozim time ljude kod kojih bi dosli. A po Igmanu i Baricama.ne pada mi napamet da skacem sa blesavim narodom.
Da imam svoju vikendicu vjerovatno bi isli ali bez gostiju, rostilja i ostalih druzenja.
Znaci prije korone smo imali veoma socijalan zivot, kuca nam je sluzila samo za prespavat...tako da nam je ovo sok...ali covjek se na sve navikne i posebno jer ne zelim radi svog komfora ugroziti ljude koje volim...ako je to cijena da ostanu zivi, ne moram nikad izac iz kuce.
-
swanfilter
#232 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Molim?hurmasica wrote: ↑12/04/2020 23:41Izvini cega?swanfilter wrote: ↑12/04/2020 23:38 Al, bez panoga, za koje pises da te boli briga, nece biti ni tvog posla ....
-
dado_
#233 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Naravno da se stitim, izadjem do prodavnice, izadjem prosetat sam, kum s kojim sam odrastao zivi 50 koraka od mene, bukvalno ga vidio jednom u zadnjih mjesec i to preko ograde. Ne branim ove sto hodaju po izletistima u grupama, ali i ovo sto solak i sebija rade jos manje. Kakav policijski sat, kakva zastita bolnica? Clan who nam umre jer nije primljen u bolnicu, o tim mjerama i tom sistemu pricamo? Treba se ugledat na zapad, ne na vucica. U Becu nema policijskog sata, nema zabrane kretanja, samo policija na ulice i kontrole. Setas sam nikakav problem, drzi distancu i lagano. Setas s mamom, ne zivite na istoj adresi? 2500€ kazna po osobi, izvoli plati pa setajte. Setas s mamom, na istoj adresi zivite? Nikakav problem, dovidjenja i prijatno. Kakav policijski sat i cirkus. Dijete mi neku noc dobije laringitis, sjedam u auto u pola 11 navece da uzmem od sure lijek i osjecam se ko najveci kriminalac. Ma mrs u pm i drzava i sistem i sve...hurmasica wrote: ↑12/04/2020 23:52Ne, nego da zastitis sebe maksimalno moguce i ne skaces po baricama.i igmanu ne setas po vilsonovom, ne pravis rostiljade sa rajom i sijela....samo ono sto se mora....kad bi svi to postovali .nikakve napisane mjere nam ne bi trebale...al jok ono mora ici setatdado_ wrote: ↑12/04/2020 23:48A sta da radim, da ga pustim da lezi usran?hurmasica wrote: ↑12/04/2020 23:21
Prvo nisam budzetlija, suprug takodje....jednostavno takva nam.je struka da imamo tu srecu da mozemo raditi.na.ovaj nacin.
Trece nisam SDA kadar!
-
moonca
#234 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Narod se ne pridzava savjeta- kod mene nije policijski sat i grad postavio znakove na setalistu u kom pravci da se seta... vise od pola setaca - se nisu pridrzavala pravilima... 
-
dado_
-
hurmasica
#236 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Joj jeste kontradiktorni dibidus....pa kod nas kad se uvede kaznjavanje onda vam ne valja...
Last edited by hurmasica on 13/04/2020 07:03, edited 1 time in total.
-
hurmasica
#237 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Super...o tome i pricam...on tome svi pricamodado_ wrote: ↑13/04/2020 01:42 [
Naravno da se stitim, izadjem do prodavnice, izadjem prosetat sam, kum s kojim sam odrastao zivi 50 koraka od mene, bukvalno ga vidio jednom u zadnjih mjesec i to preko ograde. Ne branim ove sto hodaju po izletistima u grupama, ali i ovo sto solak i sebija rade jos manje. Kakav policijski sat, kakva zastita bolnica? Clan who nam umre jer nije primljen u bolnicu, o tim mjerama i tom sistemu pricamo? Treba se ugledat na zapad, ne na vucica. U Becu nema policijskog sata, nema zabrane kretanja, samo policija na ulice i kontrole. Setas sam nikakav problem, drzi distancu i lagano. Setas s mamom, ne zivite na istoj adresi? 2500€ kazna po osobi, izvoli plati pa setajte. Setas s mamom, na istoj adresi zivite? Nikakav problem, dovidjenja i prijatno. Kakav policijski sat i cirkus. Dijete mi neku noc dobije laringitis, sjedam u auto u pola 11 navece da uzmem od sure lijek i osjecam se ko najveci kriminalac. Ma mrs u pm i drzava i sistem i sve...
U Austriji, Njemackoj i sl. Nema.policijskog sata jer nisu stoka ko mi....da nije zabrana kod nas bi uveliko baste radile piljnom parom...hebo koronu hajmo na kafu
- He1972
#238 Re: Koliko mjere mogu trajati?
na što ljubomoran, što sjediš u 4 zida mjesec dana, a ja sa djecom izlazim do matere i šetam u prirodi i roštiljam..... dabogda ja ovako vazda bio ljubomoran.....
-
hurmasica
#239 Re: Koliko mjere mogu trajati?
- pustopoljina
#240 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Haha, naravno da jesu stoka. Svi smo mi ljudi stoka. Jedino sto se prirodno manje cmacu i druze unutar sire porodice od nas. I ti si rekla da ti roditelji od 17.03. Ne cuvaju djecu...ovdje baka i djed AKO uzmu unuce, to za vikend jedan dan na koji sat...hurmasica wrote: ↑13/04/2020 07:01Super...o tome i pricam...on tome svi pricamodado_ wrote: ↑13/04/2020 01:42 [
Naravno da se stitim, izadjem do prodavnice, izadjem prosetat sam, kum s kojim sam odrastao zivi 50 koraka od mene, bukvalno ga vidio jednom u zadnjih mjesec i to preko ograde. Ne branim ove sto hodaju po izletistima u grupama, ali i ovo sto solak i sebija rade jos manje. Kakav policijski sat, kakva zastita bolnica? Clan who nam umre jer nije primljen u bolnicu, o tim mjerama i tom sistemu pricamo? Treba se ugledat na zapad, ne na vucica. U Becu nema policijskog sata, nema zabrane kretanja, samo policija na ulice i kontrole. Setas sam nikakav problem, drzi distancu i lagano. Setas s mamom, ne zivite na istoj adresi? 2500€ kazna po osobi, izvoli plati pa setajte. Setas s mamom, na istoj adresi zivite? Nikakav problem, dovidjenja i prijatno. Kakav policijski sat i cirkus. Dijete mi neku noc dobije laringitis, sjedam u auto u pola 11 navece da uzmem od sure lijek i osjecam se ko najveci kriminalac. Ma mrs u pm i drzava i sistem i sve...
U Austriji, Njemackoj i sl. Nema.policijskog sata jer nisu stoka ko mi....da nije zabrana kod nas bi uveliko baste radile piljnom parom...hebo koronu hajmo na kafu
Samo vlada nastupa jedinstveno, kazne su velike...pa ti izvoli.
Puni parkovi ljudi, ali puni. Vece odstojanje nego prije, ali vrvi ljudima, vecina nosi maske, oni sto ih ne nose, samo su ih spustili...najjaci su mi oni sto nos oslobode, a fol nose masku, kad iz daljine gledas.
- CikCikCikPogodi
#241 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Koliko sam ja skonto ti bi volila da potraju mjere dok svi ne umru od gladi. Samo kako bi dokazala da je tvoj princip ispravan.hurmasica wrote: ↑13/04/2020 07:01Super...o tome i pricam...on tome svi pricamodado_ wrote: ↑13/04/2020 01:42 [
- He1972
#242 Re: Koliko mjere mogu trajati?
ne konta ona ništa, rek'o solakdado_ wrote: ↑12/04/2020 23:48A sta da radim, da ga pustim da lezi usran?hurmasica wrote: ↑12/04/2020 23:21Prvo nisam budzetlija, suprug takodje....jednostavno takva nam.je struka da imamo tu srecu da mozemo raditi.na.ovaj nacin.dado_ wrote: ↑12/04/2020 23:13 [
što nju pitaš vidiš da nema grama svog mozga, samo solakovog
Trece nisam SDA kadar!
Last edited by He1972 on 13/04/2020 08:09, edited 1 time in total.
- He1972
#243 Re: Koliko mjere mogu trajati?
nema mozga da skonta da si napisao "bez realnoga"swanfilter wrote: ↑13/04/2020 00:40Molim?hurmasica wrote: ↑12/04/2020 23:41Izvini cega?swanfilter wrote: ↑12/04/2020 23:38 Al, bez panoga, za koje pises da te boli briga, nece biti ni tvog posla ....
- CikCikCikPogodi
#244 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Pa vide svi ovdje da tebe boli briga za druge. Ti mislis ako ti radiš od kuce da je tako kod svakoga.hurmasica wrote: ↑12/04/2020 23:21Prvo nisam budzetlija, suprug takodje....jednostavno takva nam.je struka da imamo tu srecu da mozemo raditi.na.ovaj nacin.dado_ wrote: ↑12/04/2020 23:13 [
Trece nisam SDA kadar!
Skontaj da njih boli briga za realni sektor, opet plate financiraju iz kredita kako bi se zadovoljila glad budzetskog aparata. Oni ce opet morati dizati kredit i sljedeci mjesec za plate.
Ti zivis u mentalitetu ako je tako kod mene, mora kod svakoga biti isto. Izgleda da si ti za da sve kolapsira u državi do temelja, pa da nemas ni konzerve ribe kasnije.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#245 Re: Koliko mjere mogu trajati?
swanfilter wrote: ↑13/04/2020 00:40Molim?hurmasica wrote: ↑12/04/2020 23:41Izvini cega?swanfilter wrote: ↑12/04/2020 23:38 Al, bez panoga, za koje pises da te boli briga, nece biti ni tvog posla ....
- Industrialyzer
#246 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Realno je za ocekivati da ce do kraja maja kod nas poceti raditi velika vecina objekata uz mjere zastite, npr. ako imas 50 stolova u ljetnoj basti, moci ces imati 25, kod frizera strogo po narudzbi, u prodavnice odjecom i obucom ulazak u manjim grupama, treninzi i vannastavne aktivnosti takodjer u manjim grupama i po mogucnosti vani. Kino dvorane i pozorista ce moci prodavati cca 70% mjesta da se moze napraviti razmak. Ovo je sve izvodivo i vrlo siguran nacin zivljenja samo ako budemo imali disciplinu. Juce sam sa zenom prosetao po Igmanu i nigdje nisam vidio vecu grupu ljudi. A mnogo je auta bilo, medjutim pozitivno sam se iznenadii disciplinom.
- CikCikCikPogodi
#247 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Prije će biti mislim puno socijalnih i društvenih zabrana. Ono sto si radio prije neces smjeti raditi. Ugostitelji možda ovu godinu nikako nema otvaranja. A ako se otvore samo ce smjeti sjediti jedna osoba po stolu, uz zabranu bilo kakve interakcije za drugim osobama u objektu. Samo ce ti poslije ovog biti mobitel u ruke i to je to. Tako ce ti se odvijati drustveni zivot.Industrialyzer wrote: ↑13/04/2020 08:47 Realno je za ocekivati da ce do kraja maja kod nas poceti raditi velika vecina objekata uz mjere zastite, npr. ako imas 50 stolova u ljetnoj basti, moci ces imati 25, kod frizera strogo po narudzbi, u prodavnice odjecom i obucom ulazak u manjim grupama, treninzi i vannastavne aktivnosti takodjer u manjim grupama i po mogucnosti vani. Kino dvorane i pozorista ce moci prodavati cca 70% mjesta da se moze napraviti razmak. Ovo je sve izvodivo i vrlo siguran nacin zivljenja samo ako budemo imali disciplinu. Juce sam sa zenom prosetao po Igmanu i nigdje nisam vidio vecu grupu ljudi. A mnogo je auta bilo, medjutim pozitivno sam se iznenadii disciplinom.
- Cherry-Cherry
#248 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Šta je sa državama, koje žive od turizma i ugostiteljstva? Raspad sistema...
- CikCikCikPogodi
#249 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Pa sta ste drugo mogli ocekivati. Mjere predostrožnosti ce trajati sigurno vise od godinu dana. Znaci u nekim drzava neces smjeti pricati sa ljudima u javnosti a kamo li hodati jedno do drugog.Cherry-Cherry wrote: ↑13/04/2020 09:03 Šta je sa državama, koje žive od turizma i ugostiteljstva? Raspad sistema...
-
giannibelif
#250 Re: Koliko mjere mogu trajati?
Ne lupaj gluposti.CikCikCikPogodi wrote: ↑13/04/2020 09:08Pa sta ste drugo mogli ocekivati. Mjere predostrožnosti ce trajati sigurno vise od godinu dana. Znaci u nekim drzava neces smjeti pricati sa ljudima u javnosti a kamo li hodati jedno do drugog.Cherry-Cherry wrote: ↑13/04/2020 09:03 Šta je sa državama, koje žive od turizma i ugostiteljstva? Raspad sistema...