Sarajevo, seljacka mahala

Post Reply
zposao

#276 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by zposao »

SaraFina wrote:
zposao wrote:Zapravo, kad malo bolje pogledam, ljude nije briga ni za Krajinu ni za migrantsku krizu (istočnu Bosnu neću ni spominjat), a ja budala mislio objašnjavat da RS nije druga država nego dio BiH... kad malo pogledam kome ja to objašnjavam?
Ne da je prodana RS, nego su pojedini halalili i sve izvan KS.
Nema ovdje spasa

Problem je što ti pogrešnim ljudima objašnjavaš da je BiH cjelovita, jedinstvena i nedjeljiva.
To moraš na susjetskim/komšijskim portalima. Jer mi svi ovdje jesmo zato.
Ali susjedi/komšije nisu. I nikakva pozitivna incijativa iz SA ili kolektivni harakiri KS neće promjeniti njihov otpor.
Ako ti kažeš da voliš cjelovitu, nedjeljivu i nezavisnu Bosnu, ako kazes da volis svaki njen pedalj, a poslje kazes da te nije briga sta za vise od 50% te države, kome drugom onda nešto objasnjavat?
Ako ti i slični nemate svijest da je BiH cjelovita uključujući i manji i veći entitet i da bi vas trebalo interesovat šta se dešava na svakom pedlju te teritorije, kako i na koji način bi to trebalo objasnjavat nekom Srbinu ili Hrvatu?

Ko biva ti misliš, prvo bi oni trebali imati drzavotvornu svijest, i doći se pokloniti tebi u Sarajevo i predati ti svu nadležnost, pa da bi tebe tek onda trebalo interesovat šta se dešava u npr Bihaću?
nosara

#277 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by nosara »

Sarajevo je drzava, drugu nemamo. :D
PM72

#278 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by PM72 »

zposao wrote: Ako ti i slični nemate svijest da je BiH cjelovita uključujući i manji i veći entitet
A ti imaš svijest da je BiH cjelovita? Jesil to došao na godišnji pa ti lijepo ili ?
SaraFina

#279 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by SaraFina »

zposao wrote:
SaraFina wrote:
zposao wrote:Zapravo, kad malo bolje pogledam, ljude nije briga ni za Krajinu ni za migrantsku krizu (istočnu Bosnu neću ni spominjat), a ja budala mislio objašnjavat da RS nije druga država nego dio BiH... kad malo pogledam kome ja to objašnjavam?
Ne da je prodana RS, nego su pojedini halalili i sve izvan KS.
Nema ovdje spasa

Problem je što ti pogrešnim ljudima objašnjavaš da je BiH cjelovita, jedinstvena i nedjeljiva.
To moraš na susjetskim/komšijskim portalima. Jer mi svi ovdje jesmo zato.
Ali susjedi/komšije nisu. I nikakva pozitivna incijativa iz SA ili kolektivni harakiri KS neće promjeniti njihov otpor.
Ako ti kažeš da voliš cjelovitu, nedjeljivu i nezavisnu Bosnu, ako kazes da volis svaki njen pedalj, a poslje kazes da te nije briga sta za vise od 50% te države, kome drugom onda nešto objasnjavat?
Ako ti i slični nemate svijest da je BiH cjelovita uključujući i manji i veći entitet i da bi vas trebalo interesovat šta se dešava na svakom pedlju te teritorije, kako i na koji način bi to trebalo objasnjavat nekom Srbinu ili Hrvatu?

Ko biva ti misliš, prvo bi oni trebali imati drzavotvornu svijest, i doći se pokloniti tebi u Sarajevo i predati ti svu nadležnost, pa da bi tebe tek onda trebalo interesovat šta se dešava u npr Bihaću?
Pazi nešto. Ti očigledno nisi razumio bit sa naslovom teme. Ne radi se ovdje o tome je li mene briga za RS i 49% teritorije BiH. Nego o kritici Sarajeva i svrsishodnosti bilo kakve incijative koju bi Sarajevo trebalo pokrenuti.
Dakle, više nego jasno sam obrazložila svoj stav, zašto smatram da pokretanje incijative u Sarajevu po pitanju odlagališta NO ne bi imalo svrhu.
Više nego jasno.

Ave ostalo su puke floskuletine. Tvoje ili Kikijeve.
Banksy

#280 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Banksy »

JThomas wrote:
sarajevo je grad ubijen u pojam prvo vlastitom politikom. doduše to ubijanje je kvalitativno drukčije nego u banja luci i mostaru, zagrebu i beogradu, kao što su i te politike i gradovi ipak bitno drukčiji. pa su sve neke izričite paralele deplasirane. nikad ovdje ultranacionalizam neće biti raširen i agresivan kao kod srba i hrvata. svako izjednačavanje je njihovo loše tješenje za minuli rad. ali postoje drugi problemi druge vrste i drugi aspekti gdje oni bolje stoje i rade.

u suštini, po meni je najveći problem što sarajevo 99% svojih resursa gura samo u pojest', popit' i poklopit', i samo unutar sebe samog. na bilo kakvu duhovnu nadogradnju mimo vjerske zajednice i opštinskog odbora stranke se diže obrva i okreće glava.

srednjeročno i dugoročno će se platiti strašni penali i podnijeti strašne posljedice zbog guranja na marginu nauke, kulture, sporta i umjetnosti. to je namjeran politički proces jer je tako lakše ostati u sedlu onima koji su u sedlu 30ak najtežih godina. jeste to i "poseljačivanje", ali u tom izrazu nije sve rečeno, ono što se sarajevu dešava puno je šire od toga.
Upravo tako. Duga, stoput prepričana priča.
dječak sa šibicama

#281 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by dječak sa šibicama »

Uvijek je i bilo seljacka mahala, manje vise, samo sto je nekad postojala ta jedna urbana ekipa, nekakav mikrokosmos, koja je bila kreativna ali treba reci i politicki podobna u SFRJ jer je nekome odozgo odgovaralo da kanalise mladenacki bunt pa je raji dat rokenrol u jednoj ipak komunistickoj drzavi (rokenrol je u svijetu komunizma vrazja rabota ili bolje receno zapadnjacka propaganda posto komunisti ne vjeruju u Boga pa ni u vraga, logicno) ali uz "na zakletvu Titu ja spjev`o sam stih, racunajte na nas" dodatak.

To Sarajevo je i dalo sve sto vrijedi iz ovog grada, tada su studenti bili progresiva, danas su Zahiragic ekipa. Shisha i bruda, to je danasnja sarajevska mladez kao nekakva pokretacka snaga jedne sredine.

A danasnje vlasti, njima takvi praznoglavi i trebaju, da cuclaju nargilu i govore ha ja bolan jesi vidijo sto je Sebija dobra, uspjesna, a Jala brat u SDA, nema jarane nigdje ovakvog rahatluka.
DaffyDuck

#282 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by DaffyDuck »

kox wrote:
Bodkin wrote:
Tomahawk11 wrote:Bišćani mogu biti ljuti na politički vrh koji sjedi u Sarajevu.
Na građane Sarajeva nikako ne mogu biti.
Da li bi trebale Sarajlije organizovati protest zbog odlaganja nuklearnog otpada na granici? Bi, slažem se.
Da li će? Čisto sumnjam. Za to treba kritikovati.
Bolan, kako će ti Sarajlija riješiti pitanje Pelješkog mosta? Pitanje nuklearnog otpada?
Dođe Mile i kaže - to je pitanje od vitalnog interesa za RS :-)
I šta onda?
Znaci standardno prebacivanje loptice. Bi bakir ali mu mile ne da bas
Jašta, od Bakira zavisi da li će Hrvatska graditi odlagalište. Još ako mu se i Šefik pridruži i mi neke proteste u Sarajevu organizujemo...
Postoji nesto sto se zove Agencija za nuklearnu sigurnos BiH http://www.darns.gov.ba/ sa nekolicinom uposlenika koji rade nesto kroz kontrolu nekom medicinskog radioloskog i nekolicinom koja putuje po svijetu obilazeci skupove i seminare, uzivajuci dok ih placamo. I imaju direktora, jel. A sasvim slucajno se prije odredjenog vremena prepustilo direktorsko mjesto kadru HDZ-a bas zbog toga sto prijasnji nije htio potpisati saglasnost za gradnju spoenutog odlagalista RH. Ko, sta, kako i nije visa matematika.
nosara

#283 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by nosara »

dječak sa šibicama wrote:Uvijek je i bilo seljacka mahala, manje vise, samo sto je nekad postojala ta jedna urbana ekipa, nekakav mikrokosmos, koja je bila kreativna ali treba reci i politicki podobna u SFRJ jer je nekome odozgo odgovaralo da kanalise mladenacki bunt pa je raji dat rokenrol u jednoj ipak komunistickoj drzavi (rokenrol je u svijetu komunizma vrazja rabota ili bolje receno zapadnjacka propaganda posto komunisti ne vjeruju u Boga pa ni u vraga, logicno) ali uz "na zakletvu Titu ja spjev`o sam stih, racunajte na nas" dodatak.

To Sarajevo je i dalo sve sto vrijedi iz ovog grada, tada su studenti bili progresiva, danas su Zahiragic ekipa. Shisha i bruda, to je danasnja sarajevska mladez kao nekakva pokretacka snaga jedne sredine.

A danasnje vlasti, njima takvi praznoglavi i trebaju, da cuclaju nargilu i govore ha ja bolan jesi vidijo sto je Sebija dobra, uspjesna, a Jala brat u SDA, nema jarane nigdje ovakvog rahatluka.
:lol:

Koji si ti igrac... :D

Inace, sarajevski rokenrol je bio kamilica u odnosu na Bg, Zg, Rijeku...
SaraFina

#284 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by SaraFina »

Vrh bosanskog mazohizma je uopće razmišljati o nekim incijativama i pozitovnim promjenama iz Sarajeva. Te sarajevsku inteligenciju kritizirati što nema kritičnu/pokretačku masu.

Kome i gdje? Ljudi godinama živjeli, radili i djecu odgajali nad masovnom grobnicom Tomašicom.

Zamisli godinama živiš nad kosturima ljudi i raspalim tijelima u zemlji i znaš to.
Niko nije pisnuo. Nikad. Zamalo da epidemija zavlada kad su podzemne vode nadošle..

Kud dalje ići?
Tomahawk11
Globalni moderator

#285 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Tomahawk11 »

Po ovim nekim parametrima po kojim se gleda, veći seljakluk i džiberluk je u Bg, al eto.
Niemand

#286 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Niemand »

https://www.slobodnaevropa.org/a/pobuna ... 03059.html
"Jedna zemlja na granici druge zemlje odlaže radioaktivni otpad, istrošeno nuklearno gorivo. Zaista mi je žao stanovnika i Dvora, Novog Grada, Krupe, Bihaća, Bužima, Cazina i Kostajnice. Ovdje je 230.000 stanovnika. Ako je tako bezbjedno, i ako je tako bezopasno, zašto u centru Zagreba ne prave to odlagalište!", jasno je na sjednici poručila Srebrenka Golić, resorna ministrica iz Republike Srpske.

...

Vlasti Bosne i Hercegovine, čini se, nikada do sada nisu bile ujedinjenije u borbi protiv ovog projekta.

Iz 2016. Al dobro, dodik, mediji, to je rs, sta nas briga. :-) Rs jaca druga strana, tako sto ga svaki dan vise priznaje i shvata ko zasebnu drzavu. Al se ipak zapitajte, zasto je dragicevic uopste morao dolaziti u sarajevo? :) Kad dodje 5 do 12, sarajevo je glavni grad i onima koji ga negiraju.
dječak sa šibicama

#287 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Beograd je najvece selo na balkanu, niko ne spori.

Kod njih je krema drustva Ceca, Cuca, Jaca, ali to je ujedno i njihov imidz, dodjite u Beograd, najedite se leskovackog rostilja, nacugajte se uz tamburase, pa cemo na after na splavove. I to je to.
kox

#288 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by kox »

DaffyDuck wrote: Postoji nesto sto se zove Agencija za nuklearnu sigurnos BiH http://www.darns.gov.ba/ sa nekolicinom uposlenika koji rade nesto kroz kontrolu nekom medicinskog radioloskog i nekolicinom koja putuje po svijetu obilazeci skupove i seminare, uzivajuci dok ih placamo. I imaju direktora, jel. A sasvim slucajno se prije odredjenog vremena prepustilo direktorsko mjesto kadru HDZ-a bas zbog toga sto prijasnji nije htio potpisati saglasnost za gradnju spoenutog odlagalista RH. Ko, sta, kako i nije visa matematika.
E ovo već ima nekog smisla. A možeš li molim te objasniti kako BH agencija može zabraniti Hrvatskoj da na svom teritoriju gradi odlagalište, i kako će protesti u Sarajevu izvršiti pritisak na tog direktora iz HDZ-a ?
hadzinicasa

#289 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by hadzinicasa »

Banksy wrote:
JThomas wrote:
sarajevo je grad ubijen u pojam prvo vlastitom politikom. doduše to ubijanje je kvalitativno drukčije nego u banja luci i mostaru, zagrebu i beogradu, kao što su i te politike i gradovi ipak bitno drukčiji. pa su sve neke izričite paralele deplasirane. nikad ovdje ultranacionalizam neće biti raširen i agresivan kao kod srba i hrvata. svako izjednačavanje je njihovo loše tješenje za minuli rad. ali postoje drugi problemi druge vrste i drugi aspekti gdje oni bolje stoje i rade.

u suštini, po meni je najveći problem što sarajevo 99% svojih resursa gura samo u pojest', popit' i poklopit', i samo unutar sebe samog. na bilo kakvu duhovnu nadogradnju mimo vjerske zajednice i opštinskog odbora stranke se diže obrva i okreće glava.

srednjeročno i dugoročno će se platiti strašni penali i podnijeti strašne posljedice zbog guranja na marginu nauke, kulture, sporta i umjetnosti. to je namjeran politički proces jer je tako lakše ostati u sedlu onima koji su u sedlu 30ak najtežih godina. jeste to i "poseljačivanje", ali u tom izrazu nije sve rečeno, ono što se sarajevu dešava puno je šire od toga.
Upravo tako. Duga, stoput prepričana priča.
+1
Niemand

#290 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Niemand »

Mozda sam naivna, al mislim da dokle god ima ljudi koji kritikuju i uopste uocavaju sve abnormalnosti, dobro je i moze se naprijed.
mariamaria

#291 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by mariamaria »

Slazem se u potpunosti da je Sarajevo postalo mahala, a intelektualci, studenti i takozvana gradska raja se prepoznaju po kafani u kojoj sjede i supljiraju. Svakodnevno slusam price kako je lose i kako treba otici, jer zaboga negdje se rad cijeni i dobro placa, a rijetko se cuje da bi mozda bilo pametnije pokusati ovdje nesto promjeniti, natjerati politicare da rade za narod a ne za sebe. Nadje se uvijek milion razloga da se ne izadje na proteste. Veterane ne treba podrzati jer zaboga rat se davno zavrsio, sto ne rade, sta hoce sada... Memica ne treba podrzati, jer on podrzava dragicevica... Ne treba pomagati Banjalucanima, sta nas briga oni su RS i oni su srbi... Ali i RS je Bosna i Hercegovina. I srbi su bosanci, htjeli oni to ili ne, htjeli mi/vi to ili ne.. Nuklearni otpad, ma sta nas briga, Bihac je daleko... Kad je poceo rat, bio je i Vukovar daleko.
Narod mora da izadje na ulice i to Sarajevske ulice. Sarajevo mora podici cijelu BIH na noge i pruziti otpor kriminalcima i zlocincima, sto unistavaju narod i drzavu, truju omladinu i tacno je da koriste hodze i popove u dnevno politicke svrhe. Svaka recenica pocinje sa "akobogda". Nece Bog dati, moras se izboriti za svoje zelje. Roditelji trebaju istjerati lijene sinove koji spavaju do 12, doruckuju sto im mama/nana/baka stave na sto, i onda se izlezavaju do vecere, naravno uz pricu kako nema posla, kako nema stele, kako se mora platiti da bi se polozio ispit...
Kad bi izaslo 100 hiljda ljudi na ulice kao u svim normalnim demokratskim zemljama, bilo bi promjena, i te kakvih. A do tad nastavimo olajavati jedni druge ili trece.. svakako smo bezposleni i svakako je onima drugima jos gore.. I svakako ce se svaka tema zavrsiti sa zacinom zvani "nacionalizam". Da ga barem mozemo izvoziti, ko Arapi naftu...
DaffyDuck

#292 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by DaffyDuck »

kox wrote:
DaffyDuck wrote: Postoji nesto sto se zove Agencija za nuklearnu sigurnos BiH http://www.darns.gov.ba/ sa nekolicinom uposlenika koji rade nesto kroz kontrolu nekom medicinskog radioloskog i nekolicinom koja putuje po svijetu obilazeci skupove i seminare, uzivajuci dok ih placamo. I imaju direktora, jel. A sasvim slucajno se prije odredjenog vremena prepustilo direktorsko mjesto kadru HDZ-a bas zbog toga sto prijasnji nije htio potpisati saglasnost za gradnju spoenutog odlagalista RH. Ko, sta, kako i nije visa matematika.
E ovo već ima nekog smisla. A možeš li molim te objasniti kako BH agencija može zabraniti Hrvatskoj da na svom teritoriju gradi odlagalište, i kako će protesti u Sarajevu izvršiti pritisak na tog direktora iz HDZ-a ?
Kao sto ti ne mozes u svojoj avliji napraviti bas sve sto ti je volja, a moze smetati komsiji tako ne moze ni drzava u odredjenom granicnom pojasu raditi sta god pozeli dok ne dobije suglasnost. Mislim moze, mozes i ti, ali postoje pravni mehanizmi za ponistenje. Ili, recimo, komsija ti potpise da mu ne smeta.
kox

#293 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by kox »

A saglasnost zavisi isključivo od direktora ? On potpisuje po svom nahođenju i niko na to nema utjecaja, nikakva druga institucija, neko stručno tijelo te agencije ?
dječak sa šibicama

#294 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Ako komsija skladisti nuklearni otpad uz tvoju ogradu, svakako da ces ga nekome prijaviti, nesto bilo sto.

Samo ne znam, a mi ovdje nagadjamo, sta se tu tacno dogadja i postoji li ikakav strucnjak da objasni ljudima sta znaci skladistenje nuklearnog otpada kilometar zracne linije od Novog Grada, 500 metara od rijeke Une, ima li Hrvatska na to pravo i kakvo pravo ima BiH u cijeloj toj prici.
Imamo primjer rafinerije Brod, koja zestoko truje i susjednu Hrvatsku ali niko tu nikog ne jebe 5%.

Takodje, vec godinama stanovnici sela uz skladiste Cerkezovac na Trgovskoj Gori, tvrde da se u skladiste dovoze nekakve tajne isporuke, da imaju povecan broj karcinoma i srcanih bolesnika na tom podrucju, ali ni njih niko ne jebe 5%.

A mislim da ni gradjane Sarajeva niko ne bi jebao 5% da su izasli na proteste, pa je u skladu sa tim i onih 10 ljudi pred veleposlanstvom u kvoti 5%.
DaffyDuck

#295 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by DaffyDuck »

kox wrote:A saglasnost zavisi isključivo od direktora ? On potpisuje po svom nahođenju i niko na to nema utjecaja, nikakva druga institucija, neko stručno tijelo te agencije ?
Ma ja, i sudstvo je nezavisno. :roll:
kox

#296 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by kox »

DaffyDuck wrote:
kox wrote:A saglasnost zavisi isključivo od direktora ? On potpisuje po svom nahođenju i niko na to nema utjecaja, nikakva druga institucija, neko stručno tijelo te agencije ?
Pitam zbog ovih ideja o protestima. Ako odluku donosi kadar HDZ-a zna se gdje su njima interesantni protesti.
DaffyDuck

#297 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by DaffyDuck »

kox wrote:
DaffyDuck wrote:
Pitam zbog ovih ideja o protestima. Ako odluku donosi kadar HDZ-a zna se gdje su njima interesantni protesti.
Ima dvije godine, ako ne i vise kako sam o ovome problemu pisala bas na ovom forumu. Evo sad isplivalo.
Zna se ko i kako se dogovara. Ovaj njeu jedno, on njima drugo. Zato se i dogovaraju po kafanama.
Ne treba nama ni parlament ni skupstina ni vijece ministara. Ustvari, treba. Da odradi posao za njih, al da mi placamo. Kao sto i radimo vec 30 godina.
Haris.ba

#298 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Haris.ba »

Sramota za Sarajevo što ne protestvuje zbog situacije u Mostaru.

https://faktor.ba/vijest/elaborat-o-mul ... jete/46042
Pročitao je Bago i govor glavne savjetnice gradonačelnika Mostara na posljednjem kolegiju, a koja u javnosti govori da ne zna o čemu je riječ.
"U ovom trenutku suludo je ići na godišnje odmore i ostaviti grad u ovakvom stanju. Problem za problemom se niže, odvoz otpada, rad pročistača, sve se sastalo. Mi samo gasimo požare. Pročistaču je isteklo odobrenje za probni rad, sada radi ilegalno. Grčku firmu Aktor, niko ne može natjerati da otkloni nedostatke, a plaćeno im je. Oni kažu da to nije njihova obveza. Povjerenstvo za tehnički prijem se ne sastaje, jer nisu otklonjeni nedostaci na koje su upozorili. Stanje na pročistaču je katastrofa, čak su i uposleni počeli da se bune i podnose kaznene prijave".
Bago naglašava kako traže klasifikaciju svih otpadnih voda u gradu Mostaru.
-Mi još ne znamo koliko smo otrovani, znamo da jesmo, ali ne znamo kompletno koji su otrovi u pitanju i gdje se sve izvorišta nalaze. Dakle, mi zahtijevamo jedno ozbiljnu analizu da vidimo s čim se borimo. Tražimo detaljne sistematske preglede ljudi koji rade na pročistaču. Možda je već i kasno, mi to ne znamo. Dovoljno je da odete i stanete na cestu pored pročistača. Ja sam jučer bio, za trideset sekundi isto kao da dišete suzavac, odmah djeluje. I to sve ide u zrak. Dakle, možete slobodno otići na cestu i osjetit ćete paranje u dišnim organima iste sekunde – pojašnjava Bago.
Hajvan

#299 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Hajvan »

sarajevska kotlina je pogodna za kak'a nomadskog seoceta privremenog karaktera
ono, kad zapadaju snjegovi na planinama, da pastiri imaju sklonit sebe i stada ovaca u dolini…

sve preko toga sto je se desilo na tom podrucju je chudesni mirkul…

Image
exliberal-ex

#300 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by exliberal-ex »

Bodkin wrote:
exliberal-ex wrote:Jelena...nekontas sta hocu da kazem.
Dolazili su pametni ljudi u grad isto kao sto su i odlazili. Samo me nervira kad pocne prica kako je Sarajevo bilo fino prije rata....mislim ja odrastao sa starijom rajom koja je odlezala godine i godine od foce do zenice svega bilo od sibicara pa preko ozbiljnih razbojnika do silovatelja...sad se prica kako je bilo fino...cisto...sve predratna fgr
..da se nelazemo nije bas tako bilo...bio je jaci sistem pa se drzalo pod kontrolom....sad je skroz drugacije..promjenilo se stanovnistvo...sistem pao ni blizu ko prije...sta da ocekujes....Pariz?

Zasto se narod u Bosni nebuni?...to bi trebalo da bude naslov ne Sarajevo mahala....
Cuj bilo je razbojnika. Ti si totalno fulio pricu. Nije niko rekao da je bilo utopija sa 0% kriminala.

Sto te vise citam sve vise mislim da ti ne mozes ni jednu lijepu o svom rodnom gradu napisati. Jasno je da pljujes danasnje sarajevo koje je malo veca kasaba ali prijeratno je mozda najbolji period koji je ovaj grad imao i koji ce zadugo imati. Glupa je prica “ja znam sibicara i silovatelja”

Ma ja samo kazem da me nervira kad neko pocne pricat kako je Sarajevo prije rata bilo ok dok je sad seljakluk...dajte ba ljudi nismo svi rodjeni pred ili poslije rata, ima nas jos starih djukela ...jel razumijes sad sta hocu da kazem.
Isto tako zasto Sarajevo nije na protestima...ako Hrvatska hoce da pravi to odlagaliste logicno je da protesti pocnu na lokacijama koje bi bile direktno ugrozene sa tim odlagalistem ( naravno uz politicku pomoc iz Sarajeva) ali ne ocekivat da neko sa Visnjika ili Kosevskog ide na proteste dok lokalna zajednica manje vise neradi nista…..
Post Reply