Ako ti kažeš da voliš cjelovitu, nedjeljivu i nezavisnu Bosnu, ako kazes da volis svaki njen pedalj, a poslje kazes da te nije briga sta za vise od 50% te države, kome drugom onda nešto objasnjavat?SaraFina wrote:zposao wrote:Zapravo, kad malo bolje pogledam, ljude nije briga ni za Krajinu ni za migrantsku krizu (istočnu Bosnu neću ni spominjat), a ja budala mislio objašnjavat da RS nije druga država nego dio BiH... kad malo pogledam kome ja to objašnjavam?
Ne da je prodana RS, nego su pojedini halalili i sve izvan KS.
Nema ovdje spasa
Problem je što ti pogrešnim ljudima objašnjavaš da je BiH cjelovita, jedinstvena i nedjeljiva.
To moraš na susjetskim/komšijskim portalima. Jer mi svi ovdje jesmo zato.
Ali susjedi/komšije nisu. I nikakva pozitivna incijativa iz SA ili kolektivni harakiri KS neće promjeniti njihov otpor.
Ako ti i slični nemate svijest da je BiH cjelovita uključujući i manji i veći entitet i da bi vas trebalo interesovat šta se dešava na svakom pedlju te teritorije, kako i na koji način bi to trebalo objasnjavat nekom Srbinu ili Hrvatu?
Ko biva ti misliš, prvo bi oni trebali imati drzavotvornu svijest, i doći se pokloniti tebi u Sarajevo i predati ti svu nadležnost, pa da bi tebe tek onda trebalo interesovat šta se dešava u npr Bihaću?