Dacia duster 2018

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
UmaX

#276 Re: Dacia duster 2018

Post by UmaX »

condy wrote:
mad_max_ba wrote:Ma nije nidze beze prica, bez obzira sta ko vozi,

Bolje polovan od 30 i 100 k nego nov sa 0 k, da me jebes nemre nikako bit to tako, da se kladimo da ce za 5 godina regularne voznje ovaj koji kupi rabljeni auto imati barem duplo veće troskove odrzavanja i niko me ne može ubijedoti u suprotno.....

Na kraju krajeva sta to fali daciji novoj :mrgreen:
Ne fali nista :mrgreen:

Gledaj, polovno je skuplje za odrzavanje. Tu nema diskusije. Ali nemoj gledati na tu cijenu odrzavanja polovnog iz ugla vlasnika Dacije vec npr. vlasnika Audija Mecke i sl. Mislim na vlasnike pristojnih polovnih tih vozila. Njima ta cijena odrzavanja polovnog Audija ili Merca je prihvatljiva i mogu je finansirati i platice to odrzavanje prije nego vozit Daciju za manje para.
Ma znas kako odrzavaju te polovne Audije i Mecke iz uvoza, idu kod lokalnih majstora i ugradjuju kineske dijelove. Ko od njih ide u ovlasteni servis? 1%.

Samo gospodin vozi novo i prst u uho, ne boli glava kad sta ode.
supercali

#277 Re: Dacia duster 2018

Post by supercali »

condy wrote:
mad_max_ba wrote:Ma nije nidze beze prica, bez obzira sta ko vozi,

Bolje polovan od 30 i 100 k nego nov sa 0 k, da me jebes nemre nikako bit to tako, da se kladimo da ce za 5 godina regularne voznje ovaj koji kupi rabljeni auto imati barem duplo veće troskove odrzavanja i niko me ne može ubijedoti u suprotno.....

Na kraju krajeva sta to fali daciji novoj :mrgreen:
Ne fali nista :mrgreen:

Gledaj, polovno je skuplje za odrzavanje. Tu nema diskusije. Ali nemoj gledati na tu cijenu odrzavanja polovnog iz ugla vlasnika Dacije vec npr. vlasnika Audija Mecke i sl. Mislim na vlasnike pristojnih polovnih tih vozila. Njima ta cijena odrzavanja polovnog Audija ili Merca je prihvatljiva i mogu je finansirati i platice to odrzavanje prije nego vozit Daciju za manje para.
A takvih je 1% vozaca tih auta eto da ne pretjeram 10% ostali odrzavaju samo da ide dok ga ne uvale drugom
Dok je njegov prica malo trosi super ide kad ga proda prica trosio ko tenk a otisl mu turbina lafete... Ako I to prizna
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#278 Re: Dacia duster 2018

Post by konektovan »

06.02.2018 deutsche tele :mrgreen:

Njemacki proizvodjaci donijeli odluku, o pokretanju proizvodnje polovnih vozila, sa 150 + kk na satu, kako bi se odgovorilo na povećanu potraznju takvih vozila, na najvecim istoćnim trzistima. Pregovori su trajali punih 5 mjeseci, pošto neki od proizvodjaca nisu mogli da usklade odgovarajuću kilometrazu zbog nedostatka test vozaca. Cijene polovnih vozila, biće nešto veće od novih, što se i očekivalo, zbog zahtjeva velikog broja kupaca, koji su insistirali na tome zbog dosadasnjih iskustava, gdje se pokazala superiornost polovnih vozila nad novim.

Prvi modeli sa proizvodnih traka, ocekuju se vrc krajem treceg mjeseca.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Last edited by konektovan on 07/02/2018 10:13, edited 1 time in total.
Bakir1

#279 Re: Dacia duster 2018

Post by Bakir1 »

@condy
Imam rijeseno stambeno pitanje koje me je doslo nebesa i jos uvijek dolazi, o autima naredne 4 godine necu ni da razmisljam zadovoljavam se raznim skulama koje mi sluze kao prevozno sredstvo.
O tome sta bi ja kad bi Ja, eno onaj e32 v12 bih Ja, ne zato sto je premiJum nego sto je auto.
Za varijantu svaki dan i ovaj tempo koji imam za volanom, duster DCI 4x4 go ko pistolj.
citroen xm

#280 Re: Dacia duster 2018

Post by citroen xm »

530i wrote:
Kratko i jasno :thumbup:

Onda dođe ado-izolacija i priča kako se dacija vraća nakon jedne godine sa tehničkog pregleda...a ono nakon tri godine, pa poslije svake druge.
Auu sad si ga pogodio u centar. A još ne odgovori nekome kako to da su Golfovi prolazili tehničke.
condy

#281 Re: Dacia duster 2018

Post by condy »

@umax/supercali
Pa nije bas tako. Vidite da u Porseu moras rezervisat termin za servis. Mislite da su to samo nova vozila na servisu u garanciji? Mislis da vecina vlasnika Audija A6 C7 starog cetri-pet -sest godina servisira u garazi nekoj? Koliko ste ih vi vidjeli u tim garazama ? Jeli ikad sa vama bio u servisu ako servisirate auto u garazi kod mehanicara neki audi a6 c7 ili audi a4 b8 i sl. Drugo su ta vozila starijih generacija starija.

Slicno vam je i sa drugim Ovl. servisima.

I ovaj momak radi u Visokom kod nekog ovlastenog trgovca kao prodavac i on vam moze reci da su na servisu i vozila koja nisu u garanciji.

To puno ovisi i o servisu, cijeni i kvaliteti usluge. Ali generalno, skuplja vozila idu u ovlasteni servis, barem kod drugog vlasnika vec od treceg i daljeg kako idu godine to se mijenja.
mad_max_ba

#282 Re: Dacia duster 2018

Post by mad_max_ba »

condy wrote:@umax/supercali
Pa nije bas tako. Vidite da u Porseu moras rezervisat termin za servis. Mislite da su to samo nova vozila na servisu u garanciji? Mislis da vecina vlasnika Audija A6 C7 starog cetri-pet -sest godina servisira u garazi nekoj? Koliko ste ih vi vidjeli u tim garazama ? Jeli ikad sa vama bio u servisu ako servisirate auto u garazi kod mehanicara neki audi a6 c7 ili audi a4 b8 i sl. Drugo su ta vozila starijih generacija starija.

I ovaj momak radi u Visokom kod nekog ovlastenog trgovca kao prodavac i on vam moze reci da su na servisu i vozila koja nisu u garanciji.

To puno ovisi i o servisu, cijeni i kvaliteti usluge. Ali generalno, skuplja vozila idu u ovlasteni servis, barem kod drugog vlasnika vec od treceg i daljeg kako idu godine to se mijenja.
Ja samo da zahvalim na ovo momak, nista drugo

Nastavite :mrgreen:
condy

#283 Re: Dacia duster 2018

Post by condy »

Bakir1 wrote:@condy
Imam rijeseno stambeno pitanje koje me je doslo nebesa i jos uvijek dolazi, o autima naredne 4 godine necu ni da razmisljam zadovoljavam se raznim skulama koje mi sluze kao prevozno sredstvo.
O tome sta bi ja kad bi Ja, eno onaj e32 v12 bih Ja, ne zato sto je premiJum nego sto je auto.
Za varijantu svaki dan i ovaj tempo koji imam za volanom, duster DCI 4x4 go ko pistolj.
:thumbup: :thumbup:
supercali

#284 Re: Dacia duster 2018

Post by supercali »

A vlasnici tih auta u porsche servisu vecinom drzava ili firme
Njih izostavi jer su uglavnom kupljeni novi tu
Govorimo o fizickim licima
condy

#285 Re: Dacia duster 2018

Post by condy »

mad_max_ba wrote:

Ja samo da zahvalim na ovo momak, nista drugo

Nastavite :mrgreen:
:mrgreen:
condy

#286 Re: Dacia duster 2018

Post by condy »

supercali wrote:

A vlasnici tih auta u porsche servisu vecinom drzava ili firme
Njih izostavi jer su uglavnom kupljeni novi tu
Govorimo o fizickim licima
Pa gdje fizicko lice vlasnik audija a6 c7 servisira svije auto ? U kojoj si ga garazi zadnji put vidio ?
Seawolf

#287 Re: Dacia duster 2018

Post by Seawolf »

mad_max_ba wrote: Ne postoji automobil nov od 2015 da nema tempomata ..., direktiva europske unije.
...
:?: Nikakva direktiva ne propisuje tempomat kao obaveznu opremu automobila.

Sistem za izbjegavanje i umanjivanje poslijedica sudara prilikom kretanja malim brzinama, da.
supercali

#288 Re: Dacia duster 2018

Post by supercali »

Nisam ga ni vidio jer ne idem po garazama

Ps. Uostalom evo pitaj adu madnera I sl gdje servisiraju auta
condy

#289 Re: Dacia duster 2018

Post by condy »

@respo
Gdje god da oni servisiraju, mislim da dobro odrzavaju auta i jedan i drugi. Ne uvaljuju nista drugom, ne idu majstoru samo kad moraju, niti ugradjunu kineske dijelove.
mad_max_ba

#290 Re: Dacia duster 2018

Post by mad_max_ba »

Seawolf wrote:
mad_max_ba wrote: Ne postoji automobil nov od 2015 da nema tempomata ..., direktiva europske unije.
...

Sistem za izbjegavanje i umanjivanje poslijedica sudara prilikom kretanja malim brzinama, da.
A preduslov za taj sistem je?
supercali

#291 Re: Dacia duster 2018

Post by supercali »

condy wrote:@respo
Gdje god da oni servisiraju, mislim da dobro odrzavaju auta i jedan i drugi. Ne uvaljuju nista drugom, ne idu majstoru samo kad moraju, niti ugradjunu kineske dijelove.
To vazi polovicno za auta koja su mladja od 5 godina ostalo mozda samo 1% "budala" kao ja
Jer vidim kako meni pricaju da auto jos uvijek vozim u "ovlasteni" ( da ne bi sad polemisali zasto dedovic vise nije ovlasteni I sl)
Seawolf

#292 Re: Dacia duster 2018

Post by Seawolf »

mad_max_ba wrote:
Seawolf wrote:
...

A preduslov za taj sistem je?
Dva su:

- Kratkodometni doppler radar sa antenom sa prednje strane auta i

- Sistem za poajačanje kočione sile, BAS.

Tempomat nije i nema veze sa ovim.
mad_max_ba

#293 Re: Dacia duster 2018

Post by mad_max_ba »

nmgu sad nisam na compu al dokazem ti suprotno tvojoj tvrdnji...
basicm

#294 Re: Dacia duster 2018

Post by basicm »

mad_max_ba wrote:
ado-šampion wrote:Sta cu ti repicirati, eto pogledaj sam. Excite paket, osnovni dizel, 35 hiljada, sjedala 1000, metalik boja 500, maglenke 250. LED Matrix svjetla se uopste ne nude s tim paketom nego s jednim iznad s kojim je osnovni dizel 38 k, za 3500 (s jos nekim stvarima u paketu). Naravno i uz taj paket bolja sjedala su doplata, 900 maraka.

Sta ima tu da se replicira. Ne citas ni sta pise. Spominjes nekakve senzore pritiska (odakle ti to uopste :? ), uporan si s Octavijom koju sam spomenuo jer je najjeftinija moguca opcija a da se prodaje (Astra je skuplja, cak i Leon je skuplji)... :?
Haloooooo

Momaaakkkk, hoćeš oficijelnu ponudu da dobiješ usporednu i astre i octavije iz BiH, pusti mi te tamo izvedbe i varijante.
Ti Čitaj šta ti JA PIŠEM

Malo se educiraj momčiću o direktivama EU koje stvari auto mora imati da bi se prodavalo a ukljčuje tempomat i senzore pritiska u gumama.

Al izvini ako nema u BMW-u senzore pritiska u gumama onda nema nigdje...
Izvini ali ja DANAS radio konfiguraciju astre, 1.4t exite i nesto opreme, bez navigacije 37.500.
Ako postoje druge cijene, neka ih stave na stranicu.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#295 Re: Dacia duster 2018

Post by mk ultra »

opel je čudan po tom pitanju

nekad ćeš dobiti duplo više opreme za manje para, jer si uzeo neki paket, ili si upao u ona 24h :mrgreen:

kažu mi u borasu da dobijaš popust na vozilo kad kupuješ na kredit a ne gotovinom kad plaćaš...

https://www.olx.ba/artikal/26591956/ope ... 1-6-136ks/
ova je do neki dan bila 37000 čini mi se, na akciji

https://www.olx.ba/artikal/27938140/ope ... a-24-sata/

ovakve se stvari isplate pravo, konfiguracija i čekanje 3mj, ne znam... :-)
promaha

#296 Re: Dacia duster 2018

Post by promaha »

Astra 1.4t 110kw kupljena 2016 za 27500 na akciji i to staro za novo. Oprema enjoy, imas carplay il android auto pa navigacija nije neophodna...

Kad bi jos nesto trazio to bi bilo.grijanje u sjedistima za ove zimske dane i vozacevo sjediste da ima onaj produzetak jer sam kratak. Senzori mi ne trebaju, jer znam i sam procjeniti koliko ima.jos prostora iza.

Auto preslo preko 40k i osim redovnog servisa ni marka nije ulozena u njega. Prije toga polovna auta i premijum i nepremijum su na 40 000 imali barem duplo vise ulaganja...

Al ja ne volim nikakvu sitnicu da mi ne radi i na polovnom a interesamtno je da na polovnim autima prvo sitnice pocnu da zajebaju...

ljudi polovnjake od 15k+ vozaju sa pricom nista se ne kvari, a u autu pola stvari ne radi il klepece....

Neka hvala radije nepremijum nov ako mogu priustiti nego premium polovnjak.

A nije da nisam svasta nesta vozao i da ne znaaam sta ta auta nude al jednostavno zelim dw na autu sve radi i kad ne radi da to mogu rijesiti bez pozajmica, para od ljetovanja i sl..
almir90

#298 Re: Dacia duster 2018

Post by almir90 »

Jel' grehota reć' da mi se ovaj novi Duster čak i sviđa? :D
Throttle

#299 Re: Dacia duster 2018

Post by Throttle »

Ma ljudi pravdaju svoj izbor, kakav god on bio.
amar1994

#300 Re: Dacia duster 2018

Post by amar1994 »

Image

:D
Post Reply