Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Better Man

#276 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Better Man »

E vidiš, ja bih itekako mogao živjeti u Londonu, jer ti nudi sve. Vrijeme i klima su najmanji problem. Opet zima je tu blaža nego kod nas.
Itsoktobealone

#277 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Itsoktobealone »

ExNihilo wrote:
Itsoktobealone wrote:Dosao u London prije 5 dana na godinu dana studija. Evo me već sada bi dao i dušu i tijelo da se vratim kući svojoj u Bosni.
Kupi li ti laptop? :D
Aha :lol: Landara ko veliki :D
Melbourne_Australia

#278 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Melbourne_Australia »

Better Man wrote:E vidiš, ja bih itekako mogao živjeti u Londonu, jer ti nudi sve. Vrijeme i klima su najmanji problem. Opet zima je tu blaža nego kod nas.
A sta sve nudi??' sto nema i jedan omalo veci grad u evropi??
Better Man

#279 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Better Man »

Melbourne_Australia wrote:
Better Man wrote:E vidiš, ja bih itekako mogao živjeti u Londonu, jer ti nudi sve. Vrijeme i klima su najmanji problem. Opet zima je tu blaža nego kod nas.
Govorim o životu u Londonu naspram života u Bih, a ne u drugim evropskim gradovima.
Melbourne_Australia

#280 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Better Man wrote:
Govorim o životu u Londonu naspram života u Bih, a ne u drugim evropskim gradovima.[/quote

Hoces da ti ja nabrojim 5 stvari u kojima je Sarajevo za London svemirski brod??

Klima ,

Lokacija grada, skijanje 15 minuta od kuce, more i plaze 3 sata autom...

Ovde mozes priustiti stvari za koje mozes samo sanjati u Londonu ako bas nemas para.

Bezbjednost

Nekretnine ( cijena)

I jos ti mogu jedno 10 stvari nabrojati.....

Ti si neko klinjo imam osjecaj, cim ti kazes putovao sam i to poredis sa zivotom u tom gradu ,sve je jasno..
Better Man

#281 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Better Man »

Hoces da ti ja nabrojim 5 stvari u kojima je Sarajevo za London svemirski brod??
Možeš, ali nećeš biti u pravu. Sarajevo je samo jedna malo veća kasaba i ništa više.
Melbourne_Australia

#282 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Better Man wrote:
Možeš, ali nećeš biti u pravu. Sarajevo je samo jedna malo veća kasaba i ništa više.
Ti si zalutao ali bas...Poredis grad od 400 milja i grad od 8 miliona....A isto ja tebi mogu reci da je London obicno selo za Sydney ili Melbourne recimo...To je isto kad bi ja rekao da Sarajevo ima vise stvari za vidjeti od Kladuse....Gubis se bas!!!
Melbourne_Australia

#283 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Better Man wrote:
Ti si zalutao ali bas...Poredis grad od 400 milja i grad od 8 miliona....A isto ja tebi mogu reci da je London obicno selo za Sydney ili Melbourne recimo...To je isto kad bi ja rekao da Sarajevo ima vise stvari za vidjeti od Kladuse....Gubis se bas!!!
I ti koji nisi zivio nigdje osim Sarajeva ces meni reci kako je vani i kakav je zivot :lol: :lol: e i ovo da cujem :lol: :lol:
pirmin

#284 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by pirmin »

I ja bih prije izabrao Banjaluku ili Sarajevo nego London.
Nisam nikad bio ali sam pogledao toliko dokumentaraca da mi se Engleska zgadila za 6 zivota. :D

Nek mi oprosti ova raja sto zive tamo.
Ipak lupam bez licnog iskustva.
Melbourne_Australia

#285 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

pirmin wrote:I ja bih prije izabrao Banjaluku ili Sarajevo nego London.
Nisam nikad bio ali sam pogledao toliko dokumentaraca da mi se Engleska zgadila za 6 zivota. :D

Nek mi oprosti ova raja sto zive tamo.
Ipak lupam bez licnog iskustva.
Jednostavno imas neke gradove koje treba vidjeti ali za zivjeti nikad...London , Moskva , Hong Kong, Tokijo, i jos ima dosta gradova takvih.....Pa recimo ja sam bio u Mexico citiju i grad ima oko 25 miliona ljudi, pa druze to nije humano sta je to....A recimo uvjek bi izabrao Buenos aires za zivjeti izmedju svih ovih gradova.....I ako klima bi mogla biti bolja i u Argentini :D
pirmin

#286 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by pirmin »

Itsoktobealone wrote:Dosao u London prije 5 dana na godinu dana studija. Evo me već sada bi dao i dušu i tijelo da se vratim kući svojoj u Bosni.
Nemoj da ne odes na NBA tekmu, kad ono bi - u decembru? 8-)
512MB

#287 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

Better Man wrote: Možeš, ali nećeš biti u pravu. Sarajevo je samo jedna malo veća kasaba i ništa više.
London je veci od Sydney-a :) al inace ovi dobri i skupi gradovi i nisu za fukaru ko tebe. Neka te u rajvosa.
Melbourne_Australia

#288 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

512MB wrote:
Better Man wrote: Možeš, ali nećeš biti u pravu. Sarajevo je samo jedna malo veća kasaba i ništa više.
London je veci od Sydney-a :) al inace ovi dobri i skupi gradovi i nisu za fukaru ko tebe. Neka te u rajvosa.[/q

E djecace..Zamisli koliko sam se ja sredio u zivotu, kad nema potrebe da radim u Sarajevu,,,,A dobrovoljno se vratio kuci u Sarajevu...A ti od nase skole imas citanku samo i zato ne kontas sta sam htio reci....Kazem ti ja, da si u Sarajevu ja bi tebe samarao svaki dan i slao po novine..A ti moras da ustajes i ides na posao i tako svaki dan i molis Boga da dodje odmor da ides negdje u zivotu fukaro izbjeglicka!!!

A posto si ti mangup preko foruma, a ja cesto u Austriji , ti ostavis broj u privatnoj poruci i aj ti se javim kad budem gore :thumbup:
Itsoktobealone

#289 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Itsoktobealone »

pirmin wrote:
Prijatelju, karta je 100+ funti. To na budzetu stipendije nije moguce priustiti u gradu Londonu. Neka ih, igrat' će oni i sljedeći put kad dođem :D
512MB

#290 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

Melbourne_Australia wrote: E djecace..Zamisli koliko sam se ja sredio u zivotu, kad nema potrebe da radim u Sarajevu,,,,A dobrovoljno se vratio kuci u Sarajevu...A ti od nase skole imas citanku samo i zato ne kontas sta sam htio reci....Kazem ti ja, da si u Sarajevu ja bi tebe samarao svaki dan i slao po novine..A ti moras da ustajes i ides na posao i tako svaki dan i molis Boga da dodje odmor da ides negdje u zivotu fukaro izbjeglicka!!!

A posto si ti mangup preko foruma, a ja cesto u Austriji , ti ostavis broj u privatnoj poruci i aj ti se javim kad budem gore :thumbup:
Nisam mislio nista lose sa "fukara", mozda bi bio bolji izraz "kokuz". Uglavnom u metropolama kao London treba imati kinte da bi mogao uzivati, naravno kad nema covjek prebijene onda je tesko, mores otic u mcdonalds i to je vrhunac.
djevojka bez imena

#291 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by djevojka bez imena »

512MB wrote:
Melbourne_Australia wrote: E djecace..Zamisli koliko sam se ja sredio u zivotu, kad nema potrebe da radim u Sarajevu,,,,A dobrovoljno se vratio kuci u Sarajevu...A ti od nase skole imas citanku samo i zato ne kontas sta sam htio reci....Kazem ti ja, da si u Sarajevu ja bi tebe samarao svaki dan i slao po novine..A ti moras da ustajes i ides na posao i tako svaki dan i molis Boga da dodje odmor da ides negdje u zivotu fukaro izbjeglicka!!!

Nisam mislio nista lose sa "fukara", mozda bi bio bolji izraz "kokuz". Uglavnom u metropolama kao London treba imati kinte da bi mogao uzivati, naravno kad nema covjek prebijene onda je tesko, mores otic u mcdonalds i to je vrhunac.
E cuj ne radiu Sa, a pisao da se vratio, jer je kao predao aplikaciju za extfa posao dok je biou posjeti pa dobio taj posao. Melburne malo si se pogubio :lol:
JThomas

#292 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by JThomas »

ovo s novinama čisti zvizizam...
animals

#293 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by animals »

Better Man wrote:

A joj, kako ti lupas..
London, selo za Sydney :-) :-) :-)
Sarajevo svemirski brod za London..
idi baci se sa mosta, pametnije ti je :-) :-)
Edin H.

#294 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Edin H. »

Eki ne valjaju trebe u Londonu :D , treba iz citavog sveta. :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#295 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Tomahawk11 »

U Londonu samo klima ne valja.
Ostalo....nećemo komentarisati :mrgreen:
Edin H.

#296 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Edin H. »

Itsoktobealone wrote:
pirmin wrote:
Prijatelju, karta je 100+ funti. To na budzetu stipendije nije moguce priustiti u gradu Londonu. Neka ih, igrat' će oni i sljedeći put kad dođem :D
Polako, naces nekog posla, pretpostavljam da imas pravo da radis do sesnaest sati.
512MB

#297 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

Tomahawk11 wrote:U Londonu samo klima ne valja.
Nevalja ni fudbal :oops:
DearJohn

#298 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by DearJohn »

Nasa dijaspora me podsjeca na pripovjetku od Branislava Nusica "Pokondirena tikva"... :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#299 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Tomahawk11 »

512MB wrote:
Tomahawk11 wrote:U Londonu samo klima ne valja.
Nevalja ni fudbal :oops:
Tu je to negdje....Arsenal. Chelsea, Tott, W'ham, Millwall.....Sarajevo, Željo, Olimpic, Vratnik, Vrbanjuša...
bosan

#300 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by bosan »

DearJohn wrote:Nasa dijaspora me podsjeca na pripovjetku od Branislava Nusica "Pokondirena tikva"... :lol:
Ne zna se ko vise sere il ovi " gore" il ovi "dole" :D
Post Reply