Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
- Better Man
#276 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
E vidiš, ja bih itekako mogao živjeti u Londonu, jer ti nudi sve. Vrijeme i klima su najmanji problem. Opet zima je tu blaža nego kod nas.
-
Itsoktobealone
#277 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
AhaExNihilo wrote:Kupi li ti laptop?Itsoktobealone wrote:Dosao u London prije 5 dana na godinu dana studija. Evo me već sada bi dao i dušu i tijelo da se vratim kući svojoj u Bosni.
-
Melbourne_Australia
#278 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
A sta sve nudi??' sto nema i jedan omalo veci grad u evropi??Better Man wrote:E vidiš, ja bih itekako mogao živjeti u Londonu, jer ti nudi sve. Vrijeme i klima su najmanji problem. Opet zima je tu blaža nego kod nas.
- Better Man
#279 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Govorim o životu u Londonu naspram života u Bih, a ne u drugim evropskim gradovima.Melbourne_Australia wrote:A sta sve nudi??' sto nema i jedan omalo veci grad u evropi??Better Man wrote:E vidiš, ja bih itekako mogao živjeti u Londonu, jer ti nudi sve. Vrijeme i klima su najmanji problem. Opet zima je tu blaža nego kod nas.
-
Melbourne_Australia
#280 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Govorim o životu u Londonu naspram života u Bih, a ne u drugim evropskim gradovima.[/quoteBetter Man wrote:Melbourne_Australia wrote:A sta sve nudi??' sto nema i jedan omalo veci grad u evropi??Better Man wrote:E vidiš, ja bih itekako mogao živjeti u Londonu, jer ti nudi sve. Vrijeme i klima su najmanji problem. Opet zima je tu blaža nego kod nas.
Hoces da ti ja nabrojim 5 stvari u kojima je Sarajevo za London svemirski brod??
Klima ,
Lokacija grada, skijanje 15 minuta od kuce, more i plaze 3 sata autom...
Ovde mozes priustiti stvari za koje mozes samo sanjati u Londonu ako bas nemas para.
Bezbjednost
Nekretnine ( cijena)
I jos ti mogu jedno 10 stvari nabrojati.....
Ti si neko klinjo imam osjecaj, cim ti kazes putovao sam i to poredis sa zivotom u tom gradu ,sve je jasno..
- Better Man
#281 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Možeš, ali nećeš biti u pravu. Sarajevo je samo jedna malo veća kasaba i ništa više.Melbourne_Australia wrote:
Hoces da ti ja nabrojim 5 stvari u kojima je Sarajevo za London svemirski brod??
-
Melbourne_Australia
#282 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Ti si zalutao ali bas...Poredis grad od 400 milja i grad od 8 miliona....A isto ja tebi mogu reci da je London obicno selo za Sydney ili Melbourne recimo...To je isto kad bi ja rekao da Sarajevo ima vise stvari za vidjeti od Kladuse....Gubis se bas!!!Better Man wrote:Možeš, ali nećeš biti u pravu. Sarajevo je samo jedna malo veća kasaba i ništa više.Melbourne_Australia wrote:
-
Melbourne_Australia
#283 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
I ti koji nisi zivio nigdje osim Sarajeva ces meni reci kako je vani i kakav je zivotMelbourne_Australia wrote:Ti si zalutao ali bas...Poredis grad od 400 milja i grad od 8 miliona....A isto ja tebi mogu reci da je London obicno selo za Sydney ili Melbourne recimo...To je isto kad bi ja rekao da Sarajevo ima vise stvari za vidjeti od Kladuse....Gubis se bas!!!Better Man wrote:Možeš, ali nećeš biti u pravu. Sarajevo je samo jedna malo veća kasaba i ništa više.Melbourne_Australia wrote:
- pirmin
#284 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
I ja bih prije izabrao Banjaluku ili Sarajevo nego London.
Nisam nikad bio ali sam pogledao toliko dokumentaraca da mi se Engleska zgadila za 6 zivota.
Nek mi oprosti ova raja sto zive tamo.
Ipak lupam bez licnog iskustva.
Nisam nikad bio ali sam pogledao toliko dokumentaraca da mi se Engleska zgadila za 6 zivota.
-
Melbourne_Australia
#285 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Jednostavno imas neke gradove koje treba vidjeti ali za zivjeti nikad...London , Moskva , Hong Kong, Tokijo, i jos ima dosta gradova takvih.....Pa recimo ja sam bio u Mexico citiju i grad ima oko 25 miliona ljudi, pa druze to nije humano sta je to....A recimo uvjek bi izabrao Buenos aires za zivjeti izmedju svih ovih gradova.....I ako klima bi mogla biti bolja i u Argentinipirmin wrote:I ja bih prije izabrao Banjaluku ili Sarajevo nego London.
Nisam nikad bio ali sam pogledao toliko dokumentaraca da mi se Engleska zgadila za 6 zivota.![]()
- pirmin
#286 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Nemoj da ne odes na NBA tekmu, kad ono bi - u decembru?Itsoktobealone wrote:Dosao u London prije 5 dana na godinu dana studija. Evo me već sada bi dao i dušu i tijelo da se vratim kući svojoj u Bosni.
- 512MB
#287 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
London je veci od Sydney-aMelbourne_Australia wrote:Ti si zalutao ali bas...Poredis grad od 400 milja i grad od 8 miliona....A isto ja tebi mogu reci da je London obicno selo za Sydney ili Melbourne recimo...To je isto kad bi ja rekao da Sarajevo ima vise stvari za vidjeti od Kladuse....Gubis se bas!!!Better Man wrote: Možeš, ali nećeš biti u pravu. Sarajevo je samo jedna malo veća kasaba i ništa više.
-
Melbourne_Australia
#288 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
London je veci od Sydney-a512MB wrote:Melbourne_Australia wrote:Ti si zalutao ali bas...Poredis grad od 400 milja i grad od 8 miliona....A isto ja tebi mogu reci da je London obicno selo za Sydney ili Melbourne recimo...To je isto kad bi ja rekao da Sarajevo ima vise stvari za vidjeti od Kladuse....Gubis se bas!!!Better Man wrote: Možeš, ali nećeš biti u pravu. Sarajevo je samo jedna malo veća kasaba i ništa više.
E djecace..Zamisli koliko sam se ja sredio u zivotu, kad nema potrebe da radim u Sarajevu,,,,A dobrovoljno se vratio kuci u Sarajevu...A ti od nase skole imas citanku samo i zato ne kontas sta sam htio reci....Kazem ti ja, da si u Sarajevu ja bi tebe samarao svaki dan i slao po novine..A ti moras da ustajes i ides na posao i tako svaki dan i molis Boga da dodje odmor da ides negdje u zivotu fukaro izbjeglicka!!!
A posto si ti mangup preko foruma, a ja cesto u Austriji , ti ostavis broj u privatnoj poruci i aj ti se javim kad budem gore
-
Itsoktobealone
#289 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Prijatelju, karta je 100+ funti. To na budzetu stipendije nije moguce priustiti u gradu Londonu. Neka ih, igrat' će oni i sljedeći put kad dođempirmin wrote:Nemoj da ne odes na NBA tekmu, kad ono bi - u decembru?Itsoktobealone wrote:Dosao u London prije 5 dana na godinu dana studija. Evo me već sada bi dao i dušu i tijelo da se vratim kući svojoj u Bosni.
- 512MB
#290 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Nisam mislio nista lose sa "fukara", mozda bi bio bolji izraz "kokuz". Uglavnom u metropolama kao London treba imati kinte da bi mogao uzivati, naravno kad nema covjek prebijene onda je tesko, mores otic u mcdonalds i to je vrhunac.Melbourne_Australia wrote: E djecace..Zamisli koliko sam se ja sredio u zivotu, kad nema potrebe da radim u Sarajevu,,,,A dobrovoljno se vratio kuci u Sarajevu...A ti od nase skole imas citanku samo i zato ne kontas sta sam htio reci....Kazem ti ja, da si u Sarajevu ja bi tebe samarao svaki dan i slao po novine..A ti moras da ustajes i ides na posao i tako svaki dan i molis Boga da dodje odmor da ides negdje u zivotu fukaro izbjeglicka!!!
A posto si ti mangup preko foruma, a ja cesto u Austriji , ti ostavis broj u privatnoj poruci i aj ti se javim kad budem gore
- djevojka bez imena
#291 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
E cuj ne radiu Sa, a pisao da se vratio, jer je kao predao aplikaciju za extfa posao dok je biou posjeti pa dobio taj posao. Melburne malo si se pogubio512MB wrote:Nisam mislio nista lose sa "fukara", mozda bi bio bolji izraz "kokuz". Uglavnom u metropolama kao London treba imati kinte da bi mogao uzivati, naravno kad nema covjek prebijene onda je tesko, mores otic u mcdonalds i to je vrhunac.Melbourne_Australia wrote: E djecace..Zamisli koliko sam se ja sredio u zivotu, kad nema potrebe da radim u Sarajevu,,,,A dobrovoljno se vratio kuci u Sarajevu...A ti od nase skole imas citanku samo i zato ne kontas sta sam htio reci....Kazem ti ja, da si u Sarajevu ja bi tebe samarao svaki dan i slao po novine..A ti moras da ustajes i ides na posao i tako svaki dan i molis Boga da dodje odmor da ides negdje u zivotu fukaro izbjeglicka!!!
- JThomas
#292 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
ovo s novinama čisti zvizizam...
- animals
#293 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Melbourne_Australia wrote:Ti si zalutao ali bas...Poredis grad od 400 milja i grad od 8 miliona....A isto ja tebi mogu reci da je London obicno selo za Sydney ili Melbourne recimo...To je isto kad bi ja rekao da Sarajevo ima vise stvari za vidjeti od Kladuse....Gubis se bas!!!Better Man wrote:Možeš, ali nećeš biti u pravu. Sarajevo je samo jedna malo veća kasaba i ništa više.Melbourne_Australia wrote:
A joj, kako ti lupas..
London, selo za Sydney
Sarajevo svemirski brod za London..
idi baci se sa mosta, pametnije ti je
- Edin H.
#294 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Eki ne valjaju trebe u Londonu
, treba iz citavog sveta. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#295 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
U Londonu samo klima ne valja.
Ostalo....nećemo komentarisati
- Edin H.
#296 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Polako, naces nekog posla, pretpostavljam da imas pravo da radis do sesnaest sati.Itsoktobealone wrote:Prijatelju, karta je 100+ funti. To na budzetu stipendije nije moguce priustiti u gradu Londonu. Neka ih, igrat' će oni i sljedeći put kad dođempirmin wrote:Nemoj da ne odes na NBA tekmu, kad ono bi - u decembru?Itsoktobealone wrote:Dosao u London prije 5 dana na godinu dana studija. Evo me već sada bi dao i dušu i tijelo da se vratim kući svojoj u Bosni.
- 512MB
#297 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Nevalja ni fudbalTomahawk11 wrote:U Londonu samo klima ne valja.
-
DearJohn
#298 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Nasa dijaspora me podsjeca na pripovjetku od Branislava Nusica "Pokondirena tikva"... 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#299 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Tu je to negdje....Arsenal. Chelsea, Tott, W'ham, Millwall.....Sarajevo, Željo, Olimpic, Vratnik, Vrbanjuša...512MB wrote:Nevalja ni fudbalTomahawk11 wrote:U Londonu samo klima ne valja.
- bosan
#300 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH
Ne zna se ko vise sere il ovi " gore" il ovi "dole"DearJohn wrote:Nasa dijaspora me podsjeca na pripovjetku od Branislava Nusica "Pokondirena tikva"...