hizo ramidovic wrote:tzv bascarsija treba biti oznacena kao najvece stratiste srpskih svatova, a pomenuti zlocin je i bio glavni razlog gradjanskog rata u bih. istina vas boli, pa zato necete da je priznate.

hizo ramidovic wrote:tzv bascarsija treba biti oznacena kao najvece stratiste srpskih svatova, a pomenuti zlocin je i bio glavni razlog gradjanskog rata u bih. istina vas boli, pa zato necete da je priznate.

samo idiot može opravdat zlocinANAKIN wrote:Te odmetnuta grupa bandita, te pojedinci, te mudžahedini koji nisu bošnjaci (kao da su ih srbi doveli). Sve izgovori da se opravda zločin.
@hizo sarkazam ti znak slabosti. Znam da si učen drugačije ali ybg istina je kučka
I još nešto postovi su ti neumjesni bez poštovanja prema žrtvama bez obzira ko one bile
Kad nadjes da su na strani koju je branila ARBiH angazovani kamioni i bageri za zatrpavanje nevinih zrtava, onda pricaj o opravdavanju i izjednacavanju zlocina. O inovacijama tipa sekundarnih i tercijarnih masovnih grobnica da ne pricamo.ANAKIN wrote:Te odmetnuta grupa bandita, te pojedinci, te mudžahedini koji nisu bošnjaci (kao da su ih srbi doveli). Sve izgovori da se opravda zločin.
@hizo sarkazam ti znak slabosti. Znam da si učen drugačije ali ybg istina je kučka
I još nešto postovi su ti neumjesni bez poštovanja prema žrtvama bez obzira ko one bile
ja samo zborim istinu.ANAKIN wrote:Te odmetnuta grupa bandita, te pojedinci, te mudžahedini koji nisu bošnjaci (kao da su ih srbi doveli). Sve izgovori da se opravda zločin.
Cartmane wrote:Rahmet mu dusi.Abdulah Kovačević je bio mlad i perspektivan čovjek, magistar ekonomskih nauka, predsjednik MBO Bijeljina, sa spremljenom i prijavljenom doktorskom disertacijom. Bio je jedan od zagovornika referenduma iz Vražića kod Čelića, čovjek koji se svim svojim bićem zauzimao za svoj narod i za samostalnu i suverenu BiH.
Krajem novembra 1991. godine, Abdulah uzima neplaćenih pet dana i povlaci se iz Bijeljine u svoje Vražiće. Njegov otac je posvjedočio da su Abdulaha tada uhodili po Bijeljini i vrebali priliku da ga ubiju. Nije prošlo ni dva dana od onih pet koje je uzeo kao neplaćene, a provodio ih je po pricanju svojih roditelja na imanju blizu rijeke Šibošnice gdje je imao nasad oraha uz kojeg je provodio slobodno vrijeme, četnici (pripadnici tadašnje JNA koji su bili od 1990. u šumi na “vjezbama”) organizuju posebnu vojnu vježbu gdje tajnom akcijom kidnapuju Abdulaha kojemu se gubi svaki trag.
Desilo se to 29. novembra 1991. godine kada je Abdulah Kovačević otet od strane rezervista bivše jugoslavenske vojske, a njegovo tijelo unakaženo je pronađeno 6. januara 1992. godine na brdu Žunovo, nedaleko od njegovog rodnog mjesta. Među ljudima je najraširenija pretpostavka da je Abdulah, nakon što je kidnapovan, potom ubijen, a zatim, vjerovatno iz helikoptera bačen u šumu, u kojoj je pronađeno njegovo beživotno tijelo puno opekotina, modrica i oguljotina. Nažalost, zločinci koji su ubili ovog mladog čovjeka, nisu otkriveni.
Na dženazi u Vražićima prisustvovalo je preko deset hiljada osoba. Među prisutnim su bili i dr. Muhamed Filipović, potpredsjednik MBO BiH, Irfan Ajanović, član Glavnog odbora SDA, Abdulah Čelebić, rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe Mešihata, koji su na dženazi govorili. Među prisutnim bilo je preko trideset imama sa područja Odbora IZ Čelić, Brčko i drugih mjesta. Svima je jasno da se radilo o političkom ubistvu, koje je smišljeno i dobro pripremljeno.
Iza Abdulaha su ostali mnogi aktuelni članci objavljeni u više listova, te zbirka pjesama “Zlatne kiše”.
nisu oni krivi--tako ih ucespreca wrote:Cartmane wrote:Rahmet mu dusi.Abdulah Kovačević je bio mlad i perspektivan čovjek, magistar ekonomskih nauka, predsjednik MBO Bijeljina, sa spremljenom i prijavljenom doktorskom disertacijom. Bio je jedan od zagovornika referenduma iz Vražića kod Čelića, čovjek koji se svim svojim bićem zauzimao za svoj narod i za samostalnu i suverenu BiH.
Krajem novembra 1991. godine, Abdulah uzima neplaćenih pet dana i povlaci se iz Bijeljine u svoje Vražiće. Njegov otac je posvjedočio da su Abdulaha tada uhodili po Bijeljini i vrebali priliku da ga ubiju. Nije prošlo ni dva dana od onih pet koje je uzeo kao neplaćene, a provodio ih je po pricanju svojih roditelja na imanju blizu rijeke Šibošnice gdje je imao nasad oraha uz kojeg je provodio slobodno vrijeme, četnici (pripadnici tadašnje JNA koji su bili od 1990. u šumi na “vjezbama”) organizuju posebnu vojnu vježbu gdje tajnom akcijom kidnapuju Abdulaha kojemu se gubi svaki trag.
Desilo se to 29. novembra 1991. godine kada je Abdulah Kovačević otet od strane rezervista bivše jugoslavenske vojske, a njegovo tijelo unakaženo je pronađeno 6. januara 1992. godine na brdu Žunovo, nedaleko od njegovog rodnog mjesta. Među ljudima je najraširenija pretpostavka da je Abdulah, nakon što je kidnapovan, potom ubijen, a zatim, vjerovatno iz helikoptera bačen u šumu, u kojoj je pronađeno njegovo beživotno tijelo puno opekotina, modrica i oguljotina. Nažalost, zločinci koji su ubili ovog mladog čovjeka, nisu otkriveni.
Na dženazi u Vražićima prisustvovalo je preko deset hiljada osoba. Među prisutnim su bili i dr. Muhamed Filipović, potpredsjednik MBO BiH, Irfan Ajanović, član Glavnog odbora SDA, Abdulah Čelebić, rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe Mešihata, koji su na dženazi govorili. Među prisutnim bilo je preko trideset imama sa područja Odbora IZ Čelić, Brčko i drugih mjesta. Svima je jasno da se radilo o političkom ubistvu, koje je smišljeno i dobro pripremljeno.
Iza Abdulaha su ostali mnogi aktuelni članci objavljeni u više listova, te zbirka pjesama “Zlatne kiše”.
Na ovog se covjeka zaboravlja
I od mene neka mu je Rahmet dusi..........evo jedan slucaj iz Kalesije a ono zapelo za svata
http://www.ntv.ba/pogledajte-sta-se-sve ... c-i-avdic/
sudeci po onome sto su slali 92-95 ni Nikola nebi bio skrtijijoint union wrote:
Samo je pitanje kojeg kalibra.
Ne negira niko zlocine vec ne dozvoljava da ga salonska ekipa "jebe u mozak" pokusajem revizije nedavne proslosti.Tako je rat,za koji su se pripremali par godina,od SANU i RAM-a,cas poceo zbog svata,cas zbog Referenduma,a sami su ranije imali plebiscit te pocinili par ubistava.Kako to,majku mu,to nije bio povod za barikade i rat?Nakon sto jedan dobije zasluzeni put u Banovice pojavi se par drugih,pa guslaj...dječak sa šibicama wrote:Negiranje zlocina nad Srbima i Hrvatima je konstanta.
vjerovatno je i logor Muzicka skola u Zenici izmisljotina, sami sebe tukli, ubijali.
Pobjegli od dobrote.
Ludilo.
A kad kažeš četnici misliš na sve srbe. Vidiš ti si isti kao i svi ratni zločinci. Samo bi klao i svetio se. Pa tako to nikad nikad neće prestati. Ovi prostori s su osuđeni na propastmatrix2 wrote:pa prava istina je ta, da je četnicima trebalo žešće jebat mamu maminu, upravo po receptu oko za oko, zub za zub, ne bi govna tolike zločine onda ni napravili, ova su prošli nekažnjeno jer hag je kurčevina obična, odrobijat će ili će ih pustit prije i nikom ništahizo ramidovic wrote:ove foto-montaze i podmetanja okacite macku o rep.
zasto ne prikazete pravu istinu?
Stvarno glupo receno, pravo da ti kazem.Chmoljo wrote: pominjanje ubistva potencijalnog potezača topovske kanafe,
Vec je ubijen na postavljanju kamena temeljca a nije cak ni zastavu imao.Ripicipi wrote: Je l' to znaci da sutra u Bl na otvaranju Ferhadije neko nekoga treba ubiti jer nosi zelenu zastavu
.
Dobro i??bingov buraz wrote:Vec je ubijen na postavljanju kamena temeljca a nije cak ni zastavu imao.Ripicipi wrote: Je l' to znaci da sutra u Bl na otvaranju Ferhadije neko nekoga treba ubiti jer nosi zelenu zastavu
.
Predpostavljam da, za razliku od cmolje, ti za ovo podvuceno imas neki dokaz?Ripicipi wrote:Dobro i??bingov buraz wrote:Vec je ubijen na postavljanju kamena temeljca a nije cak ni zastavu imao.Ripicipi wrote: Je l' to znaci da sutra u Bl na otvaranju Ferhadije neko nekoga treba ubiti jer nosi zelenu zastavu
.
Meni je kriminalno i jedno i drugo, tako da apsolutno ne trazim nikakva opravdanja.
A ako ti je jedno kriminalno, a za drugo nalazis opravdanje, to se zove licemjernost.
To da favorizujem "svoje" kriminalce mi ne pada na pamet.
Za tog Gardovica se nikada nece saznati bi l' ili ne povlacio uze, dok za Delalica znamo sta je sve radio po gradu, razoruzavao policijske stanice, hapsio vojsku, obilazio Kazane, Grabovica itd.
Ja pretpostavljam da si ti bio ovdje u ratu, jer ovo sto sam ja naveo nisu nikakve tajne, ili nesto sto je prvi put receno ili napisano.joint union wrote: Predpostavljam da, za razliku od cmolje, ti za ovo podvuceno imas neki dokaz?
Naravno da neces, jer si ga pomijesao sa nekim drugim. A tema jeste (i) o Delalicu, cak stavise.Ripicipi wrote:Ja pretpostavljam da si ti bio ovdje u ratu, jer ovo sto sam ja naveo nisu nikakve tajne, ili nesto sto je prvi put receno ili napisano.joint union wrote: Predpostavljam da, za razliku od cmolje, ti za ovo podvuceno imas neki dokaz?
Tema nije o Delalicu, tako da necu vise o doticnom.
Ripicipi wrote:Dobro i??bingov buraz wrote:Vec je ubijen na postavljanju kamena temeljca a nije cak ni zastavu imao.Ripicipi wrote: Je l' to znaci da sutra u Bl na otvaranju Ferhadije neko nekoga treba ubiti jer nosi zelenu zastavu
.
Meni je kriminalno i jedno i drugo, tako da apsolutno ne trazim nikakva opravdanja.
A ako ti je jedno kriminalno, a za drugo nalazis opravdanje, to se zove licemjernost.
To da favorizujem "svoje" kriminalce mi ne pada na pamet.
Za tog Gardovica se nikada nece saznati bi l' ili ne povlacio uze, dok za Delalica znamo sta je sve radio po gradu, razoruzavao policijske stanice, hapsio vojsku, obilazio Kazane, Grabovica itd.