24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#276 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by pici »

hizo ramidovic wrote:tzv bascarsija treba biti oznacena kao najvece stratiste srpskih svatova, a pomenuti zlocin je i bio glavni razlog gradjanskog rata u bih. istina vas boli, pa zato necete da je priznate.
:thumbup:

Image
ANAKIN

#277 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by ANAKIN »

Te odmetnuta grupa bandita, te pojedinci, te mudžahedini koji nisu bošnjaci (kao da su ih srbi doveli). Sve izgovori da se opravda zločin.

@hizo sarkazam ti znak slabosti. Znam da si učen drugačije ali ybg istina je kučka
I još nešto postovi su ti neumjesni bez poštovanja prema žrtvama bez obzira ko one bile
pici

#278 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by pici »

muha_sa

#279 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by muha_sa »

ANAKIN wrote:Te odmetnuta grupa bandita, te pojedinci, te mudžahedini koji nisu bošnjaci (kao da su ih srbi doveli). Sve izgovori da se opravda zločin.

@hizo sarkazam ti znak slabosti. Znam da si učen drugačije ali ybg istina je kučka
I još nešto postovi su ti neumjesni bez poštovanja prema žrtvama bez obzira ko one bile
samo idiot može opravdat zlocin :-)

bitna je razlika u sistematskom i dobro planiranom zlocinu od zlocina nekih pojedinaca koji su iskoristili haos i rasulo nastalo agresijom susjednih država potpomognuti petokolonašima iz BiH
joint union

#280 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by joint union »

ANAKIN wrote:Te odmetnuta grupa bandita, te pojedinci, te mudžahedini koji nisu bošnjaci (kao da su ih srbi doveli). Sve izgovori da se opravda zločin.

Kad nadjes da su na strani koju je branila ARBiH angazovani kamioni i bageri za zatrpavanje nevinih zrtava, onda pricaj o opravdavanju i izjednacavanju zlocina. O inovacijama tipa sekundarnih i tercijarnih masovnih grobnica da ne pricamo.
hizo ramidovic

#281 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by hizo ramidovic »

ja samo zborim istinu.
naveo sam samo primere najstrasnijih zlocina mudzahedina i alijinih islamista.
premali je ovaj forum da se oni opisu.
mudro je rekao nas veliki vodja, da "ako treba, za jednog srbina ubit cemo 100 muslimana". slazem se s njim, ali mislim da je to malo, da je za svakog ubijenog srbina trebalo odseci makar 500 turskih glava jer su oni 500 godina vladali ovde i hebavali nas
spreca

#282 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by spreca »

Cartmane wrote:
Abdulah Kovačević je bio mlad i perspektivan čovjek, magistar ekonomskih nauka, predsjednik MBO Bijeljina, sa spremljenom i prijavljenom doktorskom disertacijom. Bio je jedan od zagovornika referenduma iz Vražića kod Čelića, čovjek koji se svim svojim bićem zauzimao za svoj narod i za samostalnu i suverenu BiH.

Krajem novembra 1991. godine, Abdulah uzima neplaćenih pet dana i povlaci se iz Bijeljine u svoje Vražiće. Njegov otac je posvjedočio da su Abdulaha tada uhodili po Bijeljini i vrebali priliku da ga ubiju. Nije prošlo ni dva dana od onih pet koje je uzeo kao neplaćene, a provodio ih je po pricanju svojih roditelja na imanju blizu rijeke Šibošnice gdje je imao nasad oraha uz kojeg je provodio slobodno vrijeme, četnici (pripadnici tadašnje JNA koji su bili od 1990. u šumi na “vjezbama”) organizuju posebnu vojnu vježbu gdje tajnom akcijom kidnapuju Abdulaha kojemu se gubi svaki trag.

Desilo se to 29. novembra 1991. godine kada je Abdulah Kovačević otet od strane rezervista bivše jugoslavenske vojske, a njegovo tijelo unakaženo je pronađeno 6. januara 1992. godine na brdu Žunovo, nedaleko od njegovog rodnog mjesta. Među ljudima je najraširenija pretpostavka da je Abdulah, nakon što je kidnapovan, potom ubijen, a zatim, vjerovatno iz helikoptera bačen u šumu, u kojoj je pronađeno njegovo beživotno tijelo puno opekotina, modrica i oguljotina. Nažalost, zločinci koji su ubili ovog mladog čovjeka, nisu otkriveni.

Na dženazi u Vražićima prisustvovalo je preko deset hiljada osoba. Među prisutnim su bili i dr. Muhamed Filipović, potpredsjednik MBO BiH, Irfan Ajanović, član Glavnog odbora SDA, Abdulah Čelebić, rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe Mešihata, koji su na dženazi govorili. Među prisutnim bilo je preko trideset imama sa područja Odbora IZ Čelić, Brčko i drugih mjesta. Svima je jasno da se radilo o političkom ubistvu, koje je smišljeno i dobro pripremljeno.

Iza Abdulaha su ostali mnogi aktuelni članci objavljeni u više listova, te zbirka pjesama “Zlatne kiše”.
Rahmet mu dusi.

Na ovog se covjeka zaboravlja
I od mene neka mu je Rahmet dusi..........evo jedan slucaj iz Kalesije a ono zapelo za svata
http://www.ntv.ba/pogledajte-sta-se-sve ... c-i-avdic/
muha_sa

#283 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by muha_sa »

spreca wrote:
Cartmane wrote:
Abdulah Kovačević je bio mlad i perspektivan čovjek, magistar ekonomskih nauka, predsjednik MBO Bijeljina, sa spremljenom i prijavljenom doktorskom disertacijom. Bio je jedan od zagovornika referenduma iz Vražića kod Čelića, čovjek koji se svim svojim bićem zauzimao za svoj narod i za samostalnu i suverenu BiH.

Krajem novembra 1991. godine, Abdulah uzima neplaćenih pet dana i povlaci se iz Bijeljine u svoje Vražiće. Njegov otac je posvjedočio da su Abdulaha tada uhodili po Bijeljini i vrebali priliku da ga ubiju. Nije prošlo ni dva dana od onih pet koje je uzeo kao neplaćene, a provodio ih je po pricanju svojih roditelja na imanju blizu rijeke Šibošnice gdje je imao nasad oraha uz kojeg je provodio slobodno vrijeme, četnici (pripadnici tadašnje JNA koji su bili od 1990. u šumi na “vjezbama”) organizuju posebnu vojnu vježbu gdje tajnom akcijom kidnapuju Abdulaha kojemu se gubi svaki trag.

Desilo se to 29. novembra 1991. godine kada je Abdulah Kovačević otet od strane rezervista bivše jugoslavenske vojske, a njegovo tijelo unakaženo je pronađeno 6. januara 1992. godine na brdu Žunovo, nedaleko od njegovog rodnog mjesta. Među ljudima je najraširenija pretpostavka da je Abdulah, nakon što je kidnapovan, potom ubijen, a zatim, vjerovatno iz helikoptera bačen u šumu, u kojoj je pronađeno njegovo beživotno tijelo puno opekotina, modrica i oguljotina. Nažalost, zločinci koji su ubili ovog mladog čovjeka, nisu otkriveni.

Na dženazi u Vražićima prisustvovalo je preko deset hiljada osoba. Među prisutnim su bili i dr. Muhamed Filipović, potpredsjednik MBO BiH, Irfan Ajanović, član Glavnog odbora SDA, Abdulah Čelebić, rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe Mešihata, koji su na dženazi govorili. Među prisutnim bilo je preko trideset imama sa područja Odbora IZ Čelić, Brčko i drugih mjesta. Svima je jasno da se radilo o političkom ubistvu, koje je smišljeno i dobro pripremljeno.

Iza Abdulaha su ostali mnogi aktuelni članci objavljeni u više listova, te zbirka pjesama “Zlatne kiše”.
Rahmet mu dusi.

Na ovog se covjeka zaboravlja
I od mene neka mu je Rahmet dusi..........evo jedan slucaj iz Kalesije a ono zapelo za svata
http://www.ntv.ba/pogledajte-sta-se-sve ... c-i-avdic/
nisu oni krivi--tako ih uce
spreca

#284 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by spreca »

Pa koji k.krasni onda ovdje prodaje muda pod bubrege....nismo ni mi vesla sisali....do kad vise ovo prdjenje da smo svi isti...NISMO
pici

#285 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by pici »

Milošević: Nek se nose piĆku lepu materinu,ko god oĆe da se bije, tu smo :thumbup:

Image
fakat

#286 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by fakat »

Kome danas nakon svega treba objasnjavati koj je poceo rat, ko je ukopao artiljeriju oko bosnaskih gradova, ko ih je svakodnevno razarao, ko je sravnio sve dzamije na cijeloj teritoriji koju je kontrolisao, zasto je u Agu sabrana srpska elita, itd, itd...onda nikom nista, zaobidji, uzaludno. O pojedninacnim slucajevim se da govoriti ali o karakteru rata, o genocidu :run:

ko o cemu ravaku o postenju
hizo ramidovic

#287 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by hizo ramidovic »

ove foto-montaze i podmetanja okacite macku o rep.
zasto ne prikazete pravu istinu?
spreca

#288 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by spreca »

joint union wrote:
Samo je pitanje kojeg kalibra.
sudeci po onome sto su slali 92-95 ni Nikola nebi bio skrtiji
LBVIEW

#289 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by LBVIEW »

dječak sa šibicama wrote:Negiranje zlocina nad Srbima i Hrvatima je konstanta.

vjerovatno je i logor Muzicka skola u Zenici izmisljotina, sami sebe tukli, ubijali.

Pobjegli od dobrote.

Ludilo.
Ne negira niko zlocine vec ne dozvoljava da ga salonska ekipa "jebe u mozak" pokusajem revizije nedavne proslosti.Tako je rat,za koji su se pripremali par godina,od SANU i RAM-a,cas poceo zbog svata,cas zbog Referenduma,a sami su ranije imali plebiscit te pocinili par ubistava.Kako to,majku mu,to nije bio povod za barikade i rat?Nakon sto jedan dobije zasluzeni put u Banovice pojavi se par drugih,pa guslaj...
ANAKIN

#290 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by ANAKIN »

matrix2 wrote:
hizo ramidovic wrote:ove foto-montaze i podmetanja okacite macku o rep.
zasto ne prikazete pravu istinu?
pa prava istina je ta, da je četnicima trebalo žešće jebat mamu maminu, upravo po receptu oko za oko, zub za zub, ne bi govna tolike zločine onda ni napravili, ova su prošli nekažnjeno jer hag je kurčevina obična, odrobijat će ili će ih pustit prije i nikom ništa
A kad kažeš četnici misliš na sve srbe. Vidiš ti si isti kao i svi ratni zločinci. Samo bi klao i svetio se. Pa tako to nikad nikad neće prestati. Ovi prostori s su osuđeni na propast
ANAKIN

#291 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by ANAKIN »

Dakle ti bi pobio samo 80% srba? Toliko si stručno izračunao da je dovoljno
exliberal-ex

#292 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by exliberal-ex »

Dobro muha I ti sad...
koji je razlog za pobunu...pa ocito je da je doslo do budjenja nacionalizma na svim stranama ( jebiga sta je hrvatsko proljece bilo , pobune albanaca na kosovu 70...nije bilo sve bajno ko sto se prica, nisu samo srbi guslali)
Hipoteticko pitanje,Bosna je drzava u kojoj su bosnjaci vecina...jel to cinjenica ...jeste, jel Bosna drzava sastavljena od 2 dijela...jeste,...jel jedan dio sastavljen od hrvata I bosnjaka...jeste

Ajde da se sad prisjetimo kako je bilo 90....srbi su kao narod bili najmnogoljudniji na teritorij bivse Jugoslavije (jedna drzava zar ne bre) I onda dolazi do prica o otcjepljenju I svi imaju pravo da se otcjepe ali na sistemu republika a mi smo vecina u republikama pa zato se vase (srpsko) misljenje nepika...sad da se srbi pokusaju otcjepit ( zamisili dodje im recimo njemacka I kaze mi vas podrzavamo) dali bi bosnjaci krenuli da se bune, dali bi bosnjaci tvrdili da srbi nemaju pravo na to poslije svih zlocina koje su pocinili u ime veliko srpstva ( jel tako isla prica po hrvatskoj?)
Sta bi bilo da hrvatima neko da mig pa oni otcjepe zapadnu hrvatsku kao sto su kosovari otcjepili...dali bi se bosnjaci bunili..
Sta se meni desilo nedavno...krenu rasprava o ratu I dodje tip I kaze ako se srbima nije svidjalo mogli su da odsele...I ja ga gledam I pitam a gdje sam ja to trebao da odselim, ti I tvoji su doselili ovdje , napravili ste kucu na zemlji koja je oduzeta mojoj familij I ja sam trebao da se odselim ...sto se ti nisi vratio u crnu goru...cuti ko zaliven
Nekazem ja da su srbi cvjecke I da se srpska politika nije igrala sa nama , jeste samo ta politika je nastavak igre koja se vodi jos od kraljeve jugoslavije...

nadam se da kontas sta hocu da kazem, jebiga podjoh da pisem pa me prekinuse 3 puta..
muha_sa

#293 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by muha_sa »

Ripicipi

#294 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Ripicipi »

Chmoljo wrote: pominjanje ubistva potencijalnog potezača topovske kanafe,
Stvarno glupo receno, pravo da ti kazem.
Mozda bi, mozda ne bi, ali zvuci kao da bez ikakvog argumenta osim "potencijalni" opravdavas ubistvo.
Slicna prica je i onih koji su poubijali Bosnjake u Srebrenici, kao... potencijalni vojnici ako ih puste.

Je l' to znaci da sutra u Bl na otvaranju Ferhadije neko nekoga treba ubiti jer nosi zelenu zastavu?

A ovo ti pise neko ko je izgubio clana porodice u proteklom ratu u tom istom Sarajevu.
bingov buraz

#295 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by bingov buraz »

Ripicipi wrote: Je l' to znaci da sutra u Bl na otvaranju Ferhadije neko nekoga treba ubiti jer nosi zelenu zastavu

.
Vec je ubijen na postavljanju kamena temeljca a nije cak ni zastavu imao.
Ripicipi

#296 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Ripicipi »

bingov buraz wrote:
Ripicipi wrote: Je l' to znaci da sutra u Bl na otvaranju Ferhadije neko nekoga treba ubiti jer nosi zelenu zastavu

.
Dobro i??

Meni je kriminalno i jedno i drugo, tako da apsolutno ne trazim nikakva opravdanja.
A ako ti je jedno kriminalno, a za drugo nalazis opravdanje, to se zove licemjernost.

To da favorizujem "svoje" kriminalce mi ne pada na pamet.

Za tog Gardovica se nikada nece saznati bi l' ili ne povlacio uze, dok za Delalica znamo sta je sve radio po gradu, razoruzavao policijske stanice, hapsio vojsku, obilazio Kazane, Grabovica itd.
joint union

#297 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by joint union »

Ripicipi wrote:
bingov buraz wrote:

.
Dobro i??

Meni je kriminalno i jedno i drugo, tako da apsolutno ne trazim nikakva opravdanja.
A ako ti je jedno kriminalno, a za drugo nalazis opravdanje, to se zove licemjernost.

Za tog Gardovica se nikada nece saznati bi l' ili ne povlacio uze, dok za Delalica znamo sta je sve radio po gradu, razoruzavao policijske stanice, hapsio vojsku, obilazio Kazane, Grabovica itd.
Predpostavljam da, za razliku od cmolje, ti za ovo podvuceno imas neki dokaz?
Ripicipi

#298 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by Ripicipi »

joint union wrote: Predpostavljam da, za razliku od cmolje, ti za ovo podvuceno imas neki dokaz?
Ja pretpostavljam da si ti bio ovdje u ratu, jer ovo sto sam ja naveo nisu nikakve tajne, ili nesto sto je prvi put receno ili napisano.
Tema nije o Delalicu, tako da necu vise o doticnom.
joint union

#299 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by joint union »

Ripicipi wrote:
joint union wrote: Predpostavljam da, za razliku od cmolje, ti za ovo podvuceno imas neki dokaz?
Ja pretpostavljam da si ti bio ovdje u ratu, jer ovo sto sam ja naveo nisu nikakve tajne, ili nesto sto je prvi put receno ili napisano.
Tema nije o Delalicu, tako da necu vise o doticnom.
Naravno da neces, jer si ga pomijesao sa nekim drugim. A tema jeste (i) o Delalicu, cak stavise.
valensija

#300 Re: 24 godine od prve pobune prosrpskih separatista

Post by valensija »

Ripicipi wrote:
bingov buraz wrote:

.
Dobro i??

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Locked