Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
supercali

#276 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by supercali »

Ja ne znam da barca i real i danas imaju privatnog vlasnika a kamoli tada
Vlasnika barcelone ima oko 170000 godisnje u prosjeku
ultima_palabra

#277 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by ultima_palabra »

supercali wrote:
ultima_palabra wrote:Najgore je što ovi "navijači" stranih klubova misle da su nešto cool i iznad ostalih ako ne gledaju naše klubove... a ne kontaju da su u nivou Nigerije i njihovih svađa po goal.comu. Ili ono navijač Reala ubio navijača Barce u Ugandi :oops:

Kad gledaš po internetu, najgrlatiji bojovnici bogatih klubova su iz Afrike i Azije... ne trebamo se trpati u isti koš sa njima jer mi imamo svoje.
A sto si ti cool sto navijas za zelju ili todd za sarajevo u odnosu na nekog vaseg jarana kojinavija za milan?
Mislim sta je poenta reci kako si ti isao na gostovanje u vukojebinu obarsku i sa drveta gledao utakmicu ili sta?
Ja bi se toga licno stidio a ne hvalio
To je razumljivo ako ja danas navijam za arsenal a sarajevo uspije sa tanom a ti pratio sarajevo i po obarskoj i donjoj gornjoj vukojebini a ja onda pocnem navijati za sarajevo i pocnem pricati nesto kao ja pravi navijac i sl al pricati meni koji npr pratim bajern bez obzira jel sarajevo uzelo ligu prvaka i uzivam u alijanc areni makar jednom u 5 godina je glupost da ne moze biti veca
To navijanje se ne može porediti... gotivim i ja par stranih klubova, ali da se furam da sam navijač ne. Uostalom, taj što navija za Arsenal preko TV-a jednom ode tamo i pogleda utakmicu uživo, i ne svidi mu se... neko ga napadne, navijači šupci, rasisti... šta onda? Navijao čitav život za nešto što nije ni shvatao?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#278 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by hrasno38 »

supercali wrote:
ultima_palabra wrote:Najgore je što ovi "navijači" stranih klubova misle da su nešto cool i iznad ostalih ako ne gledaju naše klubove... a ne kontaju da su u nivou Nigerije i njihovih svađa po goal.comu. Ili ono navijač Reala ubio navijača Barce u Ugandi :oops:

Kad gledaš po internetu, najgrlatiji bojovnici bogatih klubova su iz Afrike i Azije... ne trebamo se trpati u isti koš sa njima jer mi imamo svoje.
A sto si ti cool sto navijas za zelju ili todd za sarajevo u odnosu na nekog vaseg jarana kojinavija za milan?
Mislim sta je poenta reci kako si ti isao na gostovanje u vukojebinu obarsku i sa drveta gledao utakmicu ili sta?
To je razumljivo ako ja danas navijam za arsenal a sarajevo uspije sa tanom a ti pratio sarajevo i po obarskoj i donjoj gornjoj vukojebini a ja onda pocnem navijati za sarajevo i pocnem pricati nesto kao ja pravi navijac i sl al pricati meni koji npr pratim bajern bez obzira jel sarajevo uzelo ligu prvaka i uzivam u alijanc areni makar jednom u 5 godina je glupost da ne moze biti veca
Poenta je ono "volim domace" ili ono sto ima neke veze sa mnom. Logicno je da Englez navija za engleske klubove, Spanac za spanske, Hrvat za hrvatske, Srbin za srpske......Bosnac za sve nabrojane samo ne za bosanske. Znas nekako to razmisljanje vuce na ovu teoriju....losi nam klubovi, losa nam liga navijat cu za MU ili drzava mu u kurcu odoh ja u Englesku da postanem englez. Vi koji kazete da navijate za strane klubove ma ne navijate vi ste samo simpatizeri jer navijaci uglavno gledaju svoje klubove na stadionima a vas pola nije posteno dobacilo ni do Hrvatske a ne do Engleske, Spanije itd itd. Zato se to zove jednostavno....POMODARSTVOM!!! Ali simpatizerstvo je OK jer u zivotu si imao vjerovatno bezbroj simpatija a nisi sa svakom furo a samo si jednu ozenio.
stakasa

#279 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by stakasa »

nosara wrote:
Vjerovatno je danas tako poslozeno ljudima u mozgu da su pare na prvom mjestu i bez para nema selameta... Ali, nesto se ne sjecam da je najtrofejniji imao privatnog vlasnika i gutu para kad se borio za mit o "finalu s Realom"... Sigurno znam, medjutim, da su postojali pametni ljudi koji su pravili zakone koji su bili u interesu drzave i nasih ljudi (nekad je to bilo jedno, na istoj strani, kohezija) pa su, na primjer, zakonom o sportu osigurali da ce neki kloc, kojeg bi rado i Real i Liverpul, do svoje 28. ostat kuci, malo ugradjivat sebe u nesto nase, pa kad se ugradi dovoljno, bujrum, ne mora Real, moze i Basel, uostalom i kuci je imao, ako je bio bas kvalitetan kloc, sasvim dovoljno para...
Strasan zakon. Dobila bi liga, klubovi, reprezentacija a ni igracima ne bi bilo tako lose. Milko Durovski je vise dobio kad je preso u Partizan nego u Groningen, Sliskovic tu negdje kad je nas prodo u odnosu na Marsej
supercali

#280 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by supercali »

ultima_palabra wrote:
supercali wrote:

To navijanje se ne može porediti... gotivim i ja par stranih klubova, ali da se furam da sam navijač ne. Uostalom, taj što navija za Arsenal preko TV-a jednom ode tamo i pogleda utakmicu uživo, i ne svidi mu se... neko ga napadne, navijači šupci, rasisti... šta onda? Navijao čitav život za nešto što nije ni shvatao?
A meni se ne moze desiti da pocnem sa navijanjem za zelju u prijateljskoj protiv hajduka a onda belaj a da nisam ni dosao do stadiona
Jbg ne mozes tako porediti sta ako ovo
Evo pokojni vedran je glavu izgubio zbog navijanja
Jebo to navijanje ako cu zivot izgubiti zbog kluba ne znam kojeg
nosara

#281 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by nosara »

supercali wrote:Ja ne znam da barca i real i danas imaju privatnog vlasnika a kamoli tada
Da ih je tri miliona, to su privatni klubovi koji se bore za profit... I bez problema ce uzet pare od svakog jer im je to jedina svrha... Lova... Sport je u drugom, trecem planu, mada se navijaci ne bi slozili...
Niemand

#282 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Niemand »

A sta ako mu se svidi hajduk :cekam:
relativno84

#283 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by relativno84 »

stakasa wrote:
nosara wrote:
Vjerovatno je danas tako poslozeno ljudima u mozgu da su pare na prvom mjestu i bez para nema selameta... Ali, nesto se ne sjecam da je najtrofejniji imao privatnog vlasnika i gutu para kad se borio za mit o "finalu s Realom"... Sigurno znam, medjutim, da su postojali pametni ljudi koji su pravili zakone koji su bili u interesu drzave i nasih ljudi (nekad je to bilo jedno, na istoj strani, kohezija) pa su, na primjer, zakonom o sportu osigurali da ce neki kloc, kojeg bi rado i Real i Liverpul, do svoje 28. ostat kuci, malo ugradjivat sebe u nesto nase, pa kad se ugradi dovoljno, bujrum, ne mora Real, moze i Basel, uostalom i kuci je imao, ako je bio bas kvalitetan kloc, sasvim dovoljno para...
Strasan zakon. Dobila bi liga, klubovi, reprezentacija a ni igracima ne bi bilo tako lose. Milko Durovski je vise dobio kad je preso u Partizan nego u Groningen, Sliskovic tu negdje kad je nas prodo u odnosu na Marsej
Samo ne znam kako bi danas UEFA gledala na takav zakon, posebno kad smo mi u pitanju, tako da je to samo proslost i nista vise. Mozemo zivjeti u njoj i pricati kako je nekad bilo, ali danasnja realnost su pare, mada ima par primjera gdje ni to nije dovoljno gledajuci komsiluk :D
supercali

#284 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by supercali »

hrasno38 wrote:
supercali wrote:

Poenta je ono "volim domace" ili ono sto ima neke veze sa mnom. Logicno je da Englez navija za engleske klubove, Spanac za spanske, Hrvat za hrvatske, Srbin za srpske......Bosnac za sve nabrojane samo ne za bosanske. Znas nekako to razmisljanje vuce na ovu teoriju....losi nam klubovi, losa nam liga navijat cu za MU ili drzava mu u kurcu odoh ja u Englesku da postanem englez. Vi koji kazete da navijate za strane klubove ma ne navijate vi ste samo simpatizeri jer navijaci uglavno gledaju svoje klubove na stadionima a vas pola nije posteno dobacilo ni do Hrvatske a ne do Engleske, Spanije itd itd. Zato se to zove jednostavno....POMODARSTVOM!!! Ali simpatizerstvo je OK jer u zivotu si imao vjerovatno bezbroj simpatija a nisi sa svakom furo a samo si jednu ozenio.
A mislis nema u spaniji ljudi koji navijaju za neki strani klub?
Ili recimo u engleskoj? Pa su ljudi toliki lokal patrioti da postoji klub bristol barcelona u nekoj tamo 21-oj diviziji engleske piramide i jos mali milion stvari
Mislis da nema u barceloni ljudi koji navijaju za basel jer je osnivac barce svicarac i jos milion primjera
Poenta je da ne mozes reci to je pomodorstvo ako ne znas pozadinu pojedinca
Tih pomodoraca imas i ovdje pa kad je zeljo uzimao duplu navijalo se za zelju kad je dosao tan navijaju za sarajevo da olimpic udje u grupnu fazu imali bi navijaca ko sa i ze zajedno

Jednostavno uspjeh kluba odredjuje navijace a uz to i te prikolice koje se savijaju kako vjetar puse
stakasa

#285 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by stakasa »

relativno84 wrote:
stakasa wrote:
nosara wrote:
Samo ne znam kako bi danas UEFA gledala na takav zakon, posebno kad smo mi u pitanju, tako da je to samo proslost i nista vise. Mozemo zivjeti u njoj i pricati kako je nekad bilo, ali danasnja realnost su pare, mada ima par primjera gdje ni to nije dovoljno gledajuci komsiluk :D
Slucaj Kuman se je poceo primjenjivati zbog EU-a i slobode protoka ljudi i roba. Niti si EU niti te u tom slucaju Kuman kaci. Sumnjam da bi UEFA pravila problem
supercali

#286 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by supercali »

stakasa wrote:
nosara wrote:
Samo sto bi tim pravom bilo ugrozeno osnovno ljudsko pravo
Pravo kretanja
phillie

#287 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by phillie »

@supercali

Al zamisli sjednes sa nekim navijacem Bajerna, pa pricate onako o utakmicama. Ti mu kazes, a jesam se sjebao kad je Man dobio u sudijskoj nadoknadi (koju si gledao uz komentar Bahe Topalbecirevica), a on ti pokaze uokvirenu ulaznicu i par slika sa tribine. Ti mu kazes, joj kako je dobro bilo kad smo osvojili kad smo proslavljali titulu (ti gledao na youtube-u), a on ti pokaze selfie sa peharom i Riberijem. On ti prica kako je dobro bilo na gostovanju u Gelzenkirhenu, i da su se ubili ko majke na trgu, a ti gledas u njega bez rijeci (nit je bilo na youtubu, nit je K. Ahmetovic o tome pricao, a ni na portalima se nije imalo procitati). Mislim da se o ovome prica cijelo vrijeme.
supercali

#288 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by supercali »

nosara wrote:
supercali wrote:Ja ne znam da barca i real i danas imaju privatnog vlasnika a kamoli tada
Da ih je tri miliona, to su privatni klubovi koji se bore za profit... I bez problema ce uzet pare od svakog jer im je to jedina svrha... Lova... Sport je u drugom, trecem planu, mada se navijaci ne bi slozili...
Nisu ni trunku privatniji od zelje veleza borca itd
Vise je sarajevo privatno nego real barca i osasuna u spaniji
nosara

#289 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by nosara »

supercali wrote: Jednostavno uspjeh kluba odredjuje navijace a uz to i te prikolice koje se savijaju kako vjetar puse
Kako kojeg kluba... Po toj logici ne bi postojalo vise od stotinjak klubova u Evropi...
stakasa

#290 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by stakasa »

supercali wrote:
stakasa wrote:
nosara wrote:
Pravo kretanja
Pa sto ti danas ne daju da se kreces prema Zapadu, do nazad koju godinu nisu dali ni preko granice bez vize
nosara

#291 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by nosara »

supercali wrote:
stakasa wrote:
nosara wrote:
Pravo kretanja
:lol:
luckylaka

#292 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by luckylaka »

Ko ovo napisa pogodio je u sridu :thumbup: Poenta je ono "volim domace" ili ono sto ima neke veze sa mnom. Logicno je da Englez navija za engleske klubove, Spanac za spanske, Hrvat za hrvatske, Srbin za srpske......Bosnac za sve nabrojane samo ne za bosanske. Znas nekako to razmisljanje vuce na ovu teoriju....losi nam klubovi, losa nam liga navijat cu za MU ili drzava mu u kurcu odoh ja u Englesku da postanem englez. Vi koji kazete da navijate za strane klubove ma ne navijate vi ste samo simpatizeri jer navijaci uglavno gledaju svoje klubove na stadionima a vas pola nije posteno dobacilo ni do Hrvatske a ne do Engleske, Spanije itd itd. Zato se to zove jednostavno....POMODARSTVOM!!! Ali simpatizerstvo je OK jer u zivotu si imao vjerovatno bezbroj simpatija a nisi sa svakom furo a samo si jednu ozenio.
supercali

#293 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by supercali »

stakasa wrote: Slucaj Kuman se je poceo primjenjivati zbog EU-a i slobode protoka ljudi i roba. Niti si EU niti te u tom slucaju Kuman kaci. Sumnjam da bi UEFA pravila problem
to sto nismo u eu ne znaci da bih nije potpisala bruku nekih konvencija o pravima covjeka klinaca palaca
stakasa

#294 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by stakasa »

luckylaka wrote:Ko ovo napisa pogodio je u sridu :thumbup: Poenta je ono "volim domace" ili ono sto ima neke veze sa mnom. Logicno je da Englez navija za engleske klubove, Spanac za spanske, Hrvat za hrvatske, Srbin za srpske......Bosnac za sve nabrojane samo ne za bosanske. Znas nekako to razmisljanje vuce na ovu teoriju....losi nam klubovi, losa nam liga navijat cu za MU ili drzava mu u kurcu odoh ja u Englesku da postanem englez. Vi koji kazete da navijate za strane klubove ma ne navijate vi ste samo simpatizeri jer navijaci uglavno gledaju svoje klubove na stadionima a vas pola nije posteno dobacilo ni do Hrvatske a ne do Engleske, Spanije itd itd. Zato se to zove jednostavno....POMODARSTVOM!!! Ali simpatizerstvo je OK jer u zivotu si imao vjerovatno bezbroj simpatija a nisi sa svakom furo a samo si jednu ozenio.
Za koga si ti navijao prije rata?
nosara

#295 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by nosara »

supercali wrote:
nosara wrote:
Nisu ni trunku privatniji od zelje veleza borca itd
Vise je sarajevo privatno nego real barca i osasuna u spaniji
U redu, mozda oni nisu privatni, ali to su izuzeci, a vlasnistvo itako nije argument koji ima veze...
supercali

#296 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by supercali »

phillie wrote:@supercali

Al zamisli sjednes sa nekim navijacem Bajerna, pa pricate onako o utakmicama. Ti mu kazes, a jesam se sjebao kad je Man dobio u sudijskoj nadoknadi (koju si gledao uz komentar Bahe Topalbecirevica), a on ti pokaze uokvirenu ulaznicu i par slika sa tribine. Ti mu kazes, joj kako je dobro bilo kad smo osvojili kad smo proslavljali titulu (ti gledao na youtube-u), a on ti pokaze selfie sa peharom i Riberijem. On ti prica kako je dobro bilo na gostovanju u Gelzenkirhenu, i da su se ubili ko majke na trgu, a ti gledas u njega bez rijeci (nit je bilo na youtubu, nit je K. Ahmetovic o tome pricao, a ni na portalima se nije imalo procitati). Mislim da se o ovome prica cijelo vrijeme.
a zamisli ti navijac sarajeva sjednes sa hansom koji je dosao iz berlina i pocnes pricu o sarajevu ili zelji nebitno kako si svaku domacu utakmicu bodrio svoj klub a svabo ti izvadi slike sa gostovanja zelje u izraelu ili sarajeva u gladbahu u norveskoj grckoj a i ponekoj u bih?
nosara

#297 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by nosara »

supercali wrote:
stakasa wrote: Slucaj Kuman se je poceo primjenjivati zbog EU-a i slobode protoka ljudi i roba. Niti si EU niti te u tom slucaju Kuman kaci. Sumnjam da bi UEFA pravila problem
to sto nismo u eu ne znaci da bih nije potpisala bruku nekih konvencija o pravima covjeka klinaca palaca
I SFRJ je... Fulas...
supercali

#298 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by supercali »

nosara wrote:
supercali wrote: Jednostavno uspjeh kluba odredjuje navijace a uz to i te prikolice koje se savijaju kako vjetar puse
Kako kojeg kluba... Po toj logici ne bi postojalo vise od stotinjak klubova u Evropi...
pa ne valja ti logika
uvijek ce biti onih koji odrzavaju klubove na zivotu i koji vole taj klub ili onih koji ih izdrzavaju jer imaju korist od njih
kreni od kantonalaca onaj colpa drzao hrid onaj dobrinju onaj pofalicki onaj ovo onaj ono
jedni drzali misleci na zaradu drugi jer su se tako druzili a navijali za sarajevo ili zelju nebitno
da o vecim klubovima ne pricam posebno ne u europi gdje se u petoj ligi engleske obrce lova koja se obrce u premijer ligi
zasto godista 75-85 imaju najvise poklonika talijanskog fudbala uglavnom zato jer su tada harali milan i juve i generalno talijanska liga
zasto poslije toga imas dosta realovih navijaca zato jer je pocetkom milenija startao projekat galaktikosi i sl pa su svi malte ne poceli navijati za real
poslije njih idu englezi na celu sa celzijem
za m city haman niko nije cuo dok ga ovaj arap nije uzeo
zasto ovih oko 30 godina imas pristalica leeds-a iako su sada u bog zna kojoj ligi jer su pocetkom milenija kotirali visoko
supercali

#299 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by supercali »

stakasa wrote: Pa sto ti danas ne daju da se kreces prema Zapadu, do nazad koju godinu nisu dali ni preko granice bez vize
vidis da mozes se kretati to sto ti treba viza je sasvim druga prica
ovo oko godina je uskracivanje prava na kretanje i na rad
Avangardno

#300 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?

Post by Avangardno »

Real Madrid je pod broj jedan korporacija, firma. Na trećem, četvrtom, petom mjestu po važnosti im je fudbal.
Real je Jamesa platio 80 miliona eura. za 48 sati je Real prodao 350 000 dresova, i zaradio samo na osnovu toga 26 000 000 eura.. dvadeset i šest miliona eura profita za 2 dana! James je naravno davno otplaćen.
Ronaldo? Davno otplaćen, veoma se isplatio.

Najveći klubovi itekako mare za inostranstvo, ali zna se za koga tu mare. Mare za one kojima standard života dozvoljava da daju 70-80-90 eura u prosjeku za dres. A to sigurno nije Bosna, Bangladeš ili Nigerija, to su bogate zemlje zapada, dio bogatog bliskog istoka i par zemalja u aziji i okeanija.
Interesantno je to otvorimo li facebook profile ovih najvećih klubova mahom ćemo najčešće viđati vatrene navijače iz zemalja trećeg svijeta, koji nikad nisu, a vrlo moguće da neće ni posjetiti taj stadion, grad, zemlju.. :D

Priča o lošem stanju domaćeg fudbala stoji. To apsolutno.

Ko je zainteresovan.. fudbalski klub Livorno.. priča o posljednjem komunističkom utočištu.. :D
https://www.vice.com/en_uk/read/livorno ... ball-alive
Post Reply