Ima i slika momaka, ali neću da je vješam đe joj mjesto nije.Arhiv BiH nije izgorio, samo su kancelarije izgorjele sa nešto građe, ali je, po njihovom svjedočenju, spašeno 99,9 posto građe Arhiva.
SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
-
bull21
#276 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Evo, riječi ljudi koji su gasili Arhiv (ne zna insan fakat šta ko laže):
- johntra
#277 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
vidio sam i ja to isto...odakle su onda one slike od jutros? sumnjam da bi klix lagao, ipak je njima ugled u pitanju, a nije ovo New York da im se ne može neko osvetiti...
- charrrmed
#278 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
bull21 wrote:Evo, riječi ljudi koji su gasili Arhiv (ne zna insan fakat šta ko laže):
Ima i slika momaka, ali neću da je vješam đe joj mjesto nije.Arhiv BiH nije izgorio, samo su kancelarije izgorjele sa nešto građe, ali je, po njihovom svjedočenju, spašeno 99,9 posto građe Arhiva.
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... -arhiv-bih
-
bull21
#279 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Ovo je baš ono - jeb'o lud zbunjenog.
-
bull21
#280 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Ja sam za to da se sutra organizujemo i probijemo do Arhiva. Pa da vidimo MI i MI onda prenesemo šta i kako je ustvari.
- ultima_palabra
#281 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
http://link.brightcove.com/services/pla ... 1378689001
Prof. Mujkić vam je dao dijagnozu: "malograđanski sentiment"
Prof. Mujkić vam je dao dijagnozu: "malograđanski sentiment"
-
crni_DZo
#282 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
nemoj zlaja ti sviju tibull21 wrote:Ja sam za to da se sutra organizujemo i probijemo do Arhiva. Pa da vidimo MI i MI onda prenesemo šta i kako je ustvari.
mene samo interesuje da li ljudi znaju gdje se nalazi zgrada institucije historijskog arhiva?
-
dresdener78
#283 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Fascinantno je kako je odmah jasno da se radi o nekoj teoriji zavjere i propagandi medija. I koliko ovdje ima stručnjaka po pitanju opreme i lokacije arhiva (za koji do petka nikad u životu nisu čuli).
Dakle malo činjenica:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ekskluzi ... 0208018#15
Ovo jesu AUTENTIČNE slike na kojima prepoznajem prostorije depoa arhiva gdje sam za razliku od mnogih ovdašnjih "stručnjaka" još prije tri mjeseca radio na svojim istraživanjima. Djelomično spaljeni papiri jesu naprimjer akta Zemaljske vlade iz Austro-Ugarske koja prepoznajem na pet metara udaljenosti.
Da, arhiv nije spaljen (hvala Višoj Moći) u cijelosti ali ipak uništene su očigledno stotine kilograma ili drugim riječima hiljade stranica dokumenata. Što mi je juče i potvrdio na fejsu čovjek koji radi u Arhivu i koji mi je puno pomogao tokom mog istraživanja.
Dakle prestanite lupetati o "bezvrijednim papirima" (navijači Želje) ili o "došljama" (takozvane "pristojne" Sarajlije) ili o tome da su krivi majmuni na vlastima (pa jesu). Ali ko glasa svaki put za te iste majmune????
I oni lopovi i pijavice na nivou kantona i na nivou entiteta/države jesu nasmijani, njima ne može niko ništa i njihova kriminalna imovina je nadalje na sigurnom... BRAVO.
Dakle malo činjenica:
Ovo jesu AUTENTIČNE slike na kojima prepoznajem prostorije depoa arhiva gdje sam za razliku od mnogih ovdašnjih "stručnjaka" još prije tri mjeseca radio na svojim istraživanjima. Djelomično spaljeni papiri jesu naprimjer akta Zemaljske vlade iz Austro-Ugarske koja prepoznajem na pet metara udaljenosti.
Da, arhiv nije spaljen (hvala Višoj Moći) u cijelosti ali ipak uništene su očigledno stotine kilograma ili drugim riječima hiljade stranica dokumenata. Što mi je juče i potvrdio na fejsu čovjek koji radi u Arhivu i koji mi je puno pomogao tokom mog istraživanja.
Dakle prestanite lupetati o "bezvrijednim papirima" (navijači Želje) ili o "došljama" (takozvane "pristojne" Sarajlije) ili o tome da su krivi majmuni na vlastima (pa jesu). Ali ko glasa svaki put za te iste majmune????
I oni lopovi i pijavice na nivou kantona i na nivou entiteta/države jesu nasmijani, njima ne može niko ništa i njihova kriminalna imovina je nadalje na sigurnom... BRAVO.
- zateznistub
#284 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Đaba ti drezdener pises, nisi ni svjestan koliko ovdje ima strucnjaka po svim temama i oblastima, a u stvari ne znaju ni gdje su šuplji. Da je samo jedna sveska izgorila, jednostavno-paljevina se nije smjela desiti. Jer ni zgrade ni arhiv (sta god da je gorilo) nije vlasnistvo politicara na koje je raja bijesna. Ako im je vec bilo do poaljenja eno Poljina i vila na njima pa bujrum.dresdener78 wrote:Fascinantno je kako je odmah jasno da se radi o nekoj teoriji zavjere i propagandi medija. I koliko ovdje ima stručnjaka po pitanju opreme i lokacije arhiva (za koji do petka nikad u životu nisu čuli).
Dakle malo činjenica:
Ja licno sam debelo ubijeđen da neko ili nesta stoji iza ove paljevine. Ovo nije slucajno.
- vješalica
#285 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
popalili dokumentaciju o lopovluku i svojim semama da se ne vidi....
- vješalica
#286 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
u metezu progurali svog covjeka na budzet ZZO glat...kiki-miki wrote:Klix je davno prestao biti iole neovisan.Pišu sve kao i ostali,ni po čemu se ni izdvajaju.
Droga koja je navodno jučer zaplijenjena,je zaplijenjena prije 10-tak dana.
Po Avazu jučer je Vlada Kantona zasjedala i imenovala Kenana Crnkića za direktora ZZO KS.Očito im nije gorilo pod nogama jučer.
- vješalica
#287 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
devito wrote:Kakav crni arhiv,trebo je biti zapaljen prije 10god.
Ona zgrada ne treba ni da postoji,jer nam ne trebaju kantoni!
Sva steta se moze pokriti sa dvije baketove plate i sa zenom koja prima mito mogli bi Sarajevo izgradit.
Zato mars,sve popalit.
Pitate se sto nismo na njihovu imovinu,nismo zato jer je i to od nasih para izgradjeno,al doci ce i to nared.
Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
da znas koliko su stare zgrade i da su postojale prije ovakvog nakaradnog sistema,ne bi nikad ovu debilariju izvalio....izjava je ista ko i cin palikuca iz rata sto su sve palili pred sobom....jadno
- vješalica
#288 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
dupli
Last edited by vješalica on 09/02/2014 11:11, edited 1 time in total.
-
staradis
#289 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
spaljeni su i snovi moji roditelja, spaljena je moja buducnost i moji snoci 
- zateznistub
#290 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Pusti ba, ovaj nije iz kuce mrdnuo. Ovo je skolski primjer internet ratnika. Ili nema vise od 10-15 godina dok pise kako su kuce biva od nasih para a eto treba palit zgrad koje ju tu stotinu godina.vješalica wrote:devito wrote:Kakav crni arhiv,trebo je biti zapaljen prije 10god.
Ona zgrada ne treba ni da postoji,jer nam ne trebaju kantoni!
Sva steta se moze pokriti sa dvije baketove plate i sa zenom koja prima mito mogli bi Sarajevo izgradit.
Zato mars,sve popalit.
Pitate se sto nismo na njihovu imovinu,nismo zato jer je i to od nasih para izgradjeno,al doci ce i to nared.
Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
da znas koliko su stare zgrade i da su postojale prije ovakvog nakaradnog sistema,ne bi nikad ovu debilariju izvalio....izjava je ista ko i cin palikuca iz rata sto su sve palili pred sobom....jadno
- vješalica
#291 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Skolski primjer neobrazovanog insana,i izuzetno pogodnog za manipulisanje u korist ovdasnjih lopova i njihovog interesa.
-
SundanceKid
#292 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Sad se ko javljaju neki sa informacijama tipa - eto bili smo u pravu, arhiv nije izgorio...bla bla bla... Pa kakve veze ima sto nije? Fala Bogu pa/ako nije, a to je samo zaslugom onih policajaca kojih je 60 povrijedjeno i vatrogasaca koji su ugrozili svoje zivote...da su se pitali oni koji su gadjali kamenjem, izgorilo bi sve, cijela zgrada.
- Troll_Happens
#293 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
nije mi jasno ko je mogao paliti od nasih. Ima li medju uhapsenim batinasa iz srpske ilidze i vogosce ?? jesu li oni ucestvovali u ovome ? nikako mi ne ide u glavu... A bakir laze neku noc 27% nezaposlenost u federaciji samo nije rekao koje god mozda 84.... 
i mase onim turskim kreditom i 1740 sto je on zaposlio.. valjda ce to citavu predizbornu kampanju sra.i
i mase onim turskim kreditom i 1740 sto je on zaposlio.. valjda ce to citavu predizbornu kampanju sra.i
- seoBIH
#294 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
I onda kada pogledas ovaj video zapitas se zasto nije jos vise izgorilo :S jebo te :S
-
easy
#295 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
koja glupa polemika jel arhiv spaljen ili ne. vazno je da je sacica demonstranata, odnosno huligana i maloljetnih delikvenata, uspjela zapaliti drzavnu i privatnu imovinu na ocigled sviju i u sred bijela dana. sto je steta manja i ukoliko arhiv nije zapaljen, to sam ja sretniji. ali razlog tome nije sto su huligani skontali "e mojne to palit, to je arhiv ba", nego sto nas je Bog pogledao.
policija je zakazala i nije uradila svoj posao na vrijeme. onako kako su rastjerali demonstrante kada se sve to vec desilo, trebali su odmah uraditi, cim su se pokazali prvi pokazatelji nasilja i huliganstva.
policija je zakazala i nije uradila svoj posao na vrijeme. onako kako su rastjerali demonstrante kada se sve to vec desilo, trebali su odmah uraditi, cim su se pokazali prvi pokazatelji nasilja i huliganstva.
- sorcerer
#296 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
trebao si gledat 5 minuta prije kad su bacili tonu kamenja na njih....pa se onda zapitaj sta su trebali.....123456789 wrote:I onda kada pogledas ovaj video zapitas se zasto nije jos vise izgorilo :S jebo te :S
- Qler
#297 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Ma jok, trebali su nakon sto su ih gadjali kamenjem, oni sebe jos malo, ko u nadrealistima, kad dobiju poziv za rezervni sastav milicije...
Da ih nisu kamenovali, ne bi ih ovi ni zaganjali, a kad su mangupi, sto se ne potukose, nego radije u radioaktivnu milju skocili
Da ih nisu kamenovali, ne bi ih ovi ni zaganjali, a kad su mangupi, sto se ne potukose, nego radije u radioaktivnu milju skocili
- sorcerer
#298 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
skocili po jos kamenja.....
- Troll_Happens
#299 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
ovako se to radi..
zao mi bude stvarno policije bili su neki dan ko glineni golubovi ali mi krivo bude sto cuvaju ovu bagru iz SDA SDP itd.. 
Code: Select all
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/u-sanskom-mostu-zapaljena-vikendica-sanjina-halimovica-
riko-ga
#300 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA
Moram reci da vecina ovih sto je zavrsila u koritu Miljacke nisu ni kamen bacili na policiju.Vecina ih je stajala i sjedila na zidu.I kada je policija krenula na ove sto su kamenovali , ovi na zidu nisu bjezali u prvome momentu valjda kontajuci nismo krivi.No oni su na kraju primili najvise pendreka ni krivi ni duzni.Kazev velika vecina.Ocevidac sam ovoga jer sam tu pored ovoga sto snima.Imam i ja na mobitelu snimako ovoga al nije bas dobro snimljen kao ovaj.sorcerer wrote:trebao si gledat 5 minuta prije kad su bacili tonu kamenja na njih....pa se onda zapitaj sta su trebali.....123456789 wrote:I onda kada pogledas ovaj video zapitas se zasto nije jos vise izgorilo :S jebo te :S