Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Amelamilamelisa

#276 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by Amelamilamelisa »

Dragi moji,ja ne znam zasto crv sumnje,pa ja prava danima cekam Ovu vijest i danas mi Napokon da je moguce i da su Jutros dobili informaciju,nadam se da cete se uvjeriti i sami uskoro,ko moze neka öde sutra do Zulassungsstelle i Licno pita,ja ne mogu do ponedjeljka,u svakog slucaju zelim nam svima puno srece
formula77

#277 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by formula77 »

Kada sam predao za svoju vozacku trazio sam dali mogu dobiti neki papir da sam to predao i rekli su da za sada nista ne daju i da i dalje nesmijem voziti dok ne dobijem njemacku vozacku ( to da nesmijes dalje voziti smatra se za one koji borave duze od 6 mjeseci u njemackoj)
adis_pile

#278 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by adis_pile »

formula77 wrote:Kada sam predao za svoju vozacku trazio sam dali mogu dobiti neki papir da sam to predao i rekli su da za sada nista ne daju i da i dalje nesmijem voziti dok ne dobijem njemacku vozacku ( to da nesmijes dalje voziti smatra se za one koji borave duze od 6 mjeseci u njemackoj)
Kad si ti predao svoju vozacku u gdje tacno hvala unaprijed
formula77

#279 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by formula77 »

adis_pile wrote:
formula77 wrote:Kada sam predao za svoju vozacku trazio sam dali mogu dobiti neki papir da sam to predao i rekli su da za sada nista ne daju i da i dalje nesmijem voziti dok ne dobijem njemacku vozacku ( to da nesmijes dalje voziti smatra se za one koji borave duze od 6 mjeseci u njemackoj)
Kad si ti predao svoju vozacku u gdje tacno hvala unaprijed
Predao u prosli cetvrtak u Friedrichshafenu , Baden Württemberg. I ovde nije trebao prevod niti test vida, samo sam trebao bosansku vozacku, karticu od vize, sliku i 35 €
Uka

#280 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by Uka »

Pa skeniraj nam tu Uplatu od 35 €.Ne znam da u Njemackoj možeš išta uplatiti a da ne dobiješ priznanicu.
formula77

#281 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by formula77 »

Uka wrote:Pa skeniraj nam tu Uplatu od 35 €.Ne znam da u Njemackoj možeš išta uplatiti a da ne dobiješ priznanicu.
Kada sam predao papire od njih sam dobio neku karticu sa kojom ides na njihov salter uplatiti, u biti je za vozacku 29,90 € i jos njihove neke usluge tako da izadje sve 35,00€, i tu na salteru predas tu karticu i po tome oni znaju kolilo treba naplatiti i zasto je uplata, tu kada uplatis dobijes jedan mali racun i nazad tu karticu i sa tim ides nazad tu gdije predajs za vozacku i dajes njima nazad tu karticu i taj racun kao dokaz da si uplatio, oni to zadrze za sebe i tebi vracaju tvoje dokumente. Tako da u biti nemas nista kod sebe kao neki dokaz da si uplatio. A oni te obavijeste postom da je gotova vozacka i da se mozes doci podignuti. Tako je isto bilo i sa vizom kada sam predavao. Mogao sam kada sam uplatio na salteru uslikati taj racun prije nego sto ga predam ali nisam o tome ni razmisljao. Sada je na vama ko ce u ovo vjerovati a tko nece, uglavnom jedna sedmica je prosla kako sam predao tako da mi ostaje jos da sacekam 2-3 sedmice.
Uka

#282 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by Uka »

Ja koliko znam ako placas s tom Karticom dobijes dva racuna jedan za tebe jedan za te sluzbenike.Ne mogu si zamislit da nesto uplatis a da nemas racun koji se ne predaje dalje,moras jedan za sebe imat.
Al eto nadam se da ne lozite Ljude bzvz.
Ako je iko poznat po urednoj papirologiji onda su to Njemci.
Ne optuzujem da lazes,al mi sve nesto tanko.....
AnjaI

#283 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by AnjaI »

Danas sam razgovarala sa nadleznom gospodjom u Minhenu, rekla je da mi treba prevod vozacke, vozacka, pasos, biometrijska slika i sutra mogu kod njih da predam. Prepis je krenuo i u Bavarskoj, a ko ne vjeruje neka sam nazove 089 233-96090 i pita. Da, jos kaze da se ceka izmedju 4-6 nedelja na vozacku.
galamdzinica

#284 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by galamdzinica »

Uka wrote:Ja koliko znam ako placas s tom Karticom dobijes dva racuna jedan za tebe jedan za te sluzbenike.Ne mogu si zamislit da nesto uplatis a da nemas racun koji se ne predaje dalje,moras jedan za sebe imat.
Uka, moja drugarica je predala u Offenbachu 100% i jos mi poslala mailove Bundesverkehrsamta i Frankfurta. Ako zelis, posalji mi mail adresu na pm, pa cu ti proslijediti. Ako je istini ovo sto govori amila... (dug nick, halali) onda je bas za mustuluka. Probat cu ih ja ujutro nazvati, zadnjih dana vise nisam ni pokusavala, a na mail mi naravno nikad nisu odgovorili.
AnjaI

#285 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by AnjaI »

I da, i ja sam se registrovala samo da bih sa vama podijelila ove lijepe novosti.
galamdzinica

#286 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by galamdzinica »

AnjaI wrote:I da, i ja sam se registrovala samo da bih sa vama podijelila ove lijepe novosti.
Hvala! :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup:
Amelamilamelisa

#287 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Galamdzinica,dovoljno ce biti da mi zamjenimo i da popijemo kafu zajedno,Jer ja stvarno cekam na ovo godinama,i danas Kad su mi rekli nisam mogla da vjerujem,DVA puta Sam jedno te Isto Pitala sluzbenicu tako da se zena na Kraju Pocela smijati,ja cu abd u ponedjeljak otici,a previse vozacku ko treba moze ugraditi Kod Vesna Maric,mene je köstlich 30 eura,halalim naravno
Amelamilamelisa

#288 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Mislim ko hoce prevesti vozacku Jer jeftinije je nego Kod ADAC
formula77

#289 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by formula77 »

Uka wrote:Ja koliko znam ako placas s tom Karticom dobijes dva racuna jedan za tebe jedan za te sluzbenike.Ne mogu si zamislit da nesto uplatis a da nemas racun koji se ne predaje dalje,moras jedan za sebe imat.
A ne, nisam ja platio karticom nego gotovinom. Tu gdije predajes za vozacku od njih dobijes jednu karticu sa kojom ides na salter da uplatis, tu dajes sluzbeniku tu karticu, on je stavi u uredjaj i ona mu pokaze zasto trebas uplatiti i koliki iznos. Kada uplatis on ti vraca tu karticu i dobijes jedan mali racun kao na kasi ali samo jedan primjerak i njega predajes sa tom karticom tamo gdije predajs za vozacku. Kod nas u bosni kada tako nesto slicno uplacivas dobijes popunjenu uplatnicu u kojoj stoji iznos i svrha uplate e to ovde kod njih nema nego ima ta kartica na kojoj stoji sve to, tako kada sam spominjao karticu odnosilo se na to, a li ako bogda uskoro ces i ti isto predati pa ce ti biti jasnije sve ovo sto sam sada gusio oko te uplate. Ja pratim ovaj forum isto kao i svi vi od pocetka teme i nisam nista pisao dok nisam licno predao tako da znam kako je vama koji jos cekate da predate i nebi davao neke netacne informacije.
formula77

#290 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by formula77 »

Amelamilamelisa wrote:Galamdzinica,dovoljno ce biti da mi zamjenimo i da popijemo kafu zajedno,Jer ja stvarno cekam na ovo godinama,i danas Kad su mi rekli nisam mogla da vjerujem,DVA puta Sam jedno te Isto Pitala sluzbenicu tako da se zena na Kraju Pocela smijati,ja cu abd u ponedjeljak otici,a previse vozacku ko treba moze ugraditi Kod Vesna Maric,mene je köstlich 30 eura,halalim naravno
A da ponovo provjeris za taj prevod, jer meni nije trebao. Kada sam se informisao ranije ono kada se trebao raditi test itd onda je trebao ali sada to nisu trazili, cak ni test vida
Amelamilamelisa

#291 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Danas su mi Tako rekli,znat cu vise u ponedjeljak ili ako neko drugi objavi sta su njemu ili njoj rekli,bitno je da je Krenulo a prevod i nije Toliko skup,samo da se zavrsi
galamdzinica

#292 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by galamdzinica »

Evo da potvrdim mustuluk, moguce je od 29.7. prepisati vozacku bez polaganja ispita i u Minhenu. Potrebni su pasos, viza, bosanska vozacka i biometrijska slika. Ja sam eksplicitno dva put pitala i za prevod, rekla je da ne treba. Jos jednom, prevod vozacke dozvole ne treba.
Kad predam u ponedjeljak javim sve jos jednom sa 100%-sigurnoscu. Uzivajte u vikendu sa ovom informacijom, znam da ja hocu ;) amila... bogme bi mustuluk :D
sarajevomojgrad

#293 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by sarajevomojgrad »

Znaci da sumiramo!!!

Tema zavrsena moguce i u Bayernu - ja jutros zvao...
na zalost u nekim gradovima traze i prevod...
jebi ga

Pozdrav!!!
adis_pile

#294 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by adis_pile »

sarajevomojgrad wrote:Znaci da sumiramo!!!

Tema zavrsena moguce i u Bayernu - ja jutros zvao...
na zalost u nekim gradovima traze i prevod...
jebi ga

Pozdrav!!!
jel treba u Minhenu traze li prevod onkretno minhen ? pozdrav
Amelamilamelisa

#295 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

galamdzinica wrote:Evo da potvrdim mustuluk, moguce je od 29.7. prepisati vozacku bez polaganja ispita i u Minhenu. Potrebni su pasos, viza, bosanska vozacka i biometrijska slika. Ja sam eksplicitno dva put pitala i za prevod, rekla je da ne treba. Jos jednom, prevod vozacke dozvole ne treba.
Kad predam u ponedjeljak javim sve jos jednom sa 100%-sigurnoscu. Uzivajte u vikendu sa ovom informacijom, znam da ja hocu ;) amila... bogme bi mustuluk :D
Naravno da hocu mustuluk,Ipak Sam zasluzila mustuluk :bih: :lol:
adis_pile

#296 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by adis_pile »

Ja evo sad bio za vozacku moram ponovo u ponedeljak jer mi treba Prijevod na njemačkom vozacke dozvole uglavnom počelo je :)
svako_dobro_bih

#297 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by svako_dobro_bih »

adis_pile wrote:Ja evo sad bio za vozacku moram ponovo u ponedeljak jer mi treba Prijevod na njemačkom vozacke dozvole uglavnom počelo je :)
adise, znaci treba prijevod za Minhen 100%? Hvala :)
galamdzinica

#298 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by galamdzinica »

adis_pile wrote:Ja evo sad bio za vozacku moram ponovo u ponedeljak jer mi treba Prijevod na njemačkom vozacke dozvole uglavnom počelo je :)
Ja jutros kad sam zvala rekla mi je da ne treba (još je dva put pitam i ona kaže ne treba), ali djelovala mi je poprilično zbunjeno. Potom sam vidjela da na web-stranici piše da treba prevod. 40ak eura više, ali zato u odnosu na prije skoro 1000 eura manje :)
adis_pile

#299 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by adis_pile »

svako_dobro_bih wrote:
adise, znaci treba prijevod za Minhen 100%? Hvala :)
10000000% samo moraš imat prijevod na njemačkom zato me vratila...sam sam otiso i uvjerio se čekam već sto godina uglavnom nema vise dezinformacija počelo je bez problema
AnjaI

#300 Re: Zamjena vozacke dozvole u Njemackoj

Post by AnjaI »

E ovako...danas sam predala u Minhenu papire za prepis vozacke. Trebalo mi je: Vozacka i prijevod vozacke(uradila juce u ADAC za 55 eura), pasos i biometrijska slika. Platila sam 35 eura, a cekala sam dobra 3,5 sata na red. Gospodja mi je rekla da za jedno 4 sedmice mogu ocekivati pismo i onda dolazim kod njih po vozacku.
Post Reply