Brak bez potpisa. DA/NE?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
sour cherry

#276 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by sour cherry »

sha_ba wrote:inace, potpis je garancija svega..... ha potpise to je to.... :roll:

U životu imamo samo garanciju da ćemo umrijeti.Što se braka tiče,svako po želji.
registrovana onako

#277 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by registrovana onako »

ja prva ne bi potpisala dok ne vidim kako se ponasa u kuci, ima li ispade, je li skon nasilju (neki su skloni samo u toplom domu :D u vezi bez suzivota se mnogo toga moze prikriti
iz tih razloga, mnogo lakse je pobjeci od nekog takvog dok ste na probnom roku
whitelegend07

#278 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by whitelegend07 »

Brak bez potpisa?

Image
S4mpion

#279 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by S4mpion »

Brak mrtvo slovo na papiru!? A strah od tog "mrtvog slova", koje oduzima neke upitne "slobode", probija nebeske granice, što ne mogu šupljiranja.
sour cherry

#280 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by sour cherry »

S4mpion wrote:Brak mrtvo slovo na papiru!? A strah od tog "mrtvog slova", koje oduzima neke upitne "slobode", probija nebeske granice, što ne mogu šupljiranja.
Pa fazon je u tome da se bude u braku i da se ne bude u braku :D
BadCopy

#281 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by BadCopy »

S4mpion wrote:Brak mrtvo slovo na papiru!? A strah od tog "mrtvog slova", koje oduzima neke upitne "slobode", probija nebeske granice, što ne mogu šupljiranja.
pa jos se natezes :D a brate radi sta ti je volja.
ultima_palabra

#282 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by ultima_palabra »

motorna_pila wrote:
Eh ti si otišao u drugu krajnost :mrgreen:
Last edited by ultima_palabra on 29/09/2013 16:50, edited 1 time in total.
dale cooper

#283 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by dale cooper »

Ja sam za potpis bez braka. Image
S4mpion

#284 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by S4mpion »

BadCopy wrote:
pa jos se natezes :D a brate radi sta ti je volja.
Brate, previše si ovo lično shvatio, a nije lično uopšte :D
BadCopy

#285 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by BadCopy »

ma nisam ja nista shvatio :lol:
brak ili ne jebes ga tamo.ako im jedobro neka ih
registrovana onako

#286 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

veze s vezom wrote:lakse se izvuci p'da...to je trazena sloboda ..kad zagusti ..jednom nogom si vec krenuo..pu!
lakse se izvuci bez placanja kojecega drzavi :)
izvuce se i oni u braku ako pozele

da je brak neponistiv, onda bi se dalo raspravljati o bitnosti, ovako ga dijeli samo potpis od vanbracne zajednice, i jos jedan ka natrag :D
whitelegend07

#287 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by whitelegend07 »

veze s vezom wrote:lakse se izvuci p'da...to je trazena sloboda ..kad zagusti ..jednom nogom si vec krenuo..pu!
Ne radi se tu o nikakvom izvlačenju, bježanju kad zagusti i sl. :) Eto neko ulazi u brak sa djevojkom razmišljajući već unaprijed o eventualnom krahu i "izvlačenju". Mo'š mislit'. :D Radi se o tome da, ako voliš nekoga i ona/on tebe voli, ne treba vam papir da to potvrdi. Nije li tako? Šta, ako potpišem komad papira, volim te, a ako ne potpišem, ne volim te? :?
BadCopy

#288 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by BadCopy »

imal ovdje ono ko u Esmeraldi sto je bilo.brak u crkvi se ne moze ponistiti :lol:
registrovana onako

#289 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

whitelegend07 wrote:
Ne radi se tu o nikakvom izvlačenju, bježanju kad zagusti i sl. :) Eto neko ulazi u brak sa djevojkom razmišljajući već unaprijed o eventualnom krahu i "izvlačenju". Mo'š mislit'. :D Radi se o tome da, ako voliš nekoga i ona/on tebe voli, ne treba vam papir da to potvrdi. Nije li tako? Šta, ako potpišem komad papira, volim te, a ako ne potpišem, ne volim te? :?
ako potpises volis je toliko da joj se das materijalno, ima pravo na tvoj stan recimo :D
i onda su kao sponzoruse posebna sorta, a sve isto :)
BadCopy

#290 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by BadCopy »

u brak samo sa ugovorom.meni moje daj mi svoje
registrovana onako

#291 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

....
Last edited by registrovana onako on 25/06/2014 22:38, edited 1 time in total.
sarayewo

#292 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by sarayewo »

Ovo postaje sve uobicajenija praksa u zapadnoj Evropi, sto vidim konkretno na primjeru Belgije u kojoj trenutno zivim.

Znam nekoliko parova koji su zajedno godinama, imaju po dvoje djece zajedno, kupili kucu zajedno, vode apsolutno isti zivot kao i vjencani parovi, sa razlikom da se ne nazivaju supruznicima nego recimo on kad spominje nju kaze ili moja djevojka ili moja partnerica ili bilo koji treci izraz osim supruga.

U pocetku je meni bilo nejasno zasto se ne vjencati, tako da sam ih pitao oko toga... Jednostavno kazu da je sklapanje braka postala totalna formalnost i da sa pravne strane nema apsolutno nikakve razlike bili oni u braku ili u zajednici. Samim tim sklapanje braka postaje "bespotrebna komplikacija, papirologija, formalnost" itd.

Stavise, ovdje u pravilu zene ne uzimaju prezimena muzeva ni pod razno, pa cak to smatraju i zaostalim i nazadnim, tako da ni sa tog aspekta ne pravi nikakvu razliku.

Licno se ne slazem sa tim i smatram da brak, koliko god bio formalnost, daje neku konacnu formu toj vezi. Moja supruga i ja smo i prije vjencanja zivjeli skupa godinama, tako da smo bukvalno ono ujutro se zajedno spremili, otisli vjencali se i vratili se u svoj stan bez da je bilo ikakve razlike, ali nijednog momenta nismo razgovarali u tome da to ne uradimo.

Stvar izbora, u svakom slucaju, pogotovo u danasnje vrijeme gdje se zakon toliko izmjenio (dobrim dijelom zbog homoseksualne populacije) da sklapanje braka pravi jako malo razlike sa pravnog aspekta.
whitelegend07

#293 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by whitelegend07 »

@registrovana onako

:mrgreen: pa o tome ti i govorim. :D Jer, taj potpis nije ništa drugačiji od uzimanja životnog osiguranja u slučaju nesreće. :D

Aj' to i nekako, kad kaže da poštuje tradiciju, pa neće "na divljaka" da se udaje. Nije mi pravo to čuti, al' ajde, može proći. Al' kad čujem cure da spominju predbračni ugovor...e tu mi se zgadi i "ljubav" i život i čovječanstvo. :roll: :roll:
Alhemicarkaa

#294 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by Alhemicarkaa »

registrovana onako wrote:
whitelegend07 wrote:
ako potpises volis je toliko da joj se das materijalno, ima pravo na tvoj stan recimo :D
i onda su kao sponzoruse posebna sorta, a sve isto :)
nema :wink: , samo na zajednički stečenu imovinu.

ovdje se svake dvije stranice ponavlja priča, isto pokvarena ploča :lol:
BadCopy

#295 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by BadCopy »

sherbett wrote:
BadCopy wrote:imal ovdje ono ko u Esmeraldi sto je bilo.brak u crkvi se ne moze ponistiti :lol:
može. Tko ti je reko da ne možE?
Ako je mene slagala Esmeralda i ja sam tebe :D
registrovana onako

#296 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Alhemicarkaa wrote:

pa ako on stjece, tj zaradjuje, a ti sjedis kuci, i on kupi stan koji se vodi na vas dvoje, cija je onda imovina :) vecina ce tako postupiti, da se zena ne bi bunila dok im je brak u pocetku dobar, kasnije ide materijalno kajanje :D
Alhemicarkaa

#297 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by Alhemicarkaa »

registrovana onako wrote:
Alhemicarkaa wrote:

pa ako on stjece, tj zaradjuje, a ti sjedis kuci, i on kupi stan koji se vodi na vas dvoje, cija je onda imovina :) vecina ce tako postupiti, da se zena ne bi bunila dok im je brak u pocetku dobar, kasnije ide materijalno kajanje :D
Pa ako se već vodi na vas dvoje onda je logično podjela. Pravno nema nikakve dileme.
BadCopy

#298 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by BadCopy »

cure bolje se ne udvati.jer kad se razvedete onda ste polovnjace.Bolje vam vako,nesto slicno taktici samo u guzu pa u brak udjem nevina :D
S4mpion

#299 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by S4mpion »

whitelegend07 wrote:Eto neko ulazi u brak sa djevojkom razmišljajući već unaprijed o eventualnom krahu i "izvlačenju". Mo'š mislit'. :D
A jest vala, pomislio bi čovjek da ima muškaraca koji bi samo iskoristili djevojku obećavši joj zajednički život :D
whitelegend07

#300 Re: Brak bez potpisa. DA/NE?

Post by whitelegend07 »

S4mpion wrote:
whitelegend07 wrote:Eto neko ulazi u brak sa djevojkom razmišljajući već unaprijed o eventualnom krahu i "izvlačenju". Mo'š mislit'. :D
A jest vala, pomislio bi čovjek da ima muškaraca koji bi samo iskoristili djevojku obećavši joj zajednički život :D
:lol: :oops:

Takve uhljupe i đubrad od ljudi, koji samo brukaju muški rod i nisam imao na umu, priznajem. :roll: :-D
Post Reply