Izjasnjavanje na popisu

Locked
theTruePath

#276 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

hahaha jel se to takmicete ko ce imati vise srba i hrvata? mi i ne ciljamo na to :-) srbi su srbi hrvati su hrvati
izgubljena dusa

#277 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by izgubljena dusa »

Od 90-tih do dana danasnjeg osnovno pitanje je koliko i koga ima :sad: .
Nacija i nacionalizam su jako bitni, sve ostalo je za ovu drzavu - nebitno... :sad:

Ja necu da se svrstam u bilo koji ponudjeni tor, bez obzira na ime i prezime.

Kad pokucaju na vrata, bicu toliko kulturna da se pozdravim, a onda cu lijepo izaci iz kuce i necu dati, ni potpisati nijedan podatak o sebi....

Doduse, mozda se predomislim pa budem Srbin, islamske vjeroispovjesti, porijeklom iz Hrvatske... ili bilo koja druga nemoguca kombinacija...
Kad gospodu politicare (racunam tu i kombinaciju od tri predsjednika) nije sram za sav njihov nerad i gluposti - nece ni mene biti sramota da lazem ili da ih uskratim za info.... :x
muniza

#278 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

theTruePath wrote:hahaha jel se to takmicete ko ce imati vise srba i hrvata? mi i ne ciljamo na to :-) srbi su srbi hrvati su hrvati
Vidiš ove horizontalne, bordo linijice gore sa raznim brojevima? E pa one ti predstavljaju svojevrsno takmičenje a postavio ga je niko drugi do ti.
muniza

#279 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

izgubljena dusa wrote:Od 90-tih do dana danasnjeg osnovno pitanje je koliko i koga ima :sad: .
Nacija i nacionalizam su jako bitni, sve ostalo je za ovu drzavu - nebitno... :sad:

Kad pokucaju na vrata, bicu toliko kulturna da se pozdravim, a onda cu lijepo izaci iz kuce i necu dati, ni potpisati nijedan podatak o sebi....

Doduse, mozda se predomislim pa budem Srbin, islamske vjeroispovjesti, porijeklom iz Hrvatske... ili bilo koja druga nemoguca kombinacija...
Kad gospodu politicare (racunam tu i kombinaciju od tri predsjednika) nije sram za sav njihov nerad i gluposti - nece ni mene biti sramota da lazem ili da ih uskratim za info.... :x
Mačak to ti je isto kao kada ne izađeš na izbore a opet pobjede SDA, SDS i HDZ a mi 4 naredne godine psujemo zašto prave crkve/džamije, zašto dižu tenzije...
Last edited by muniza on 06/04/2013 18:00, edited 1 time in total.
muniza

#280 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

.
BatoS

#281 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BatoS »

pemanapemani wrote:Jebala vas više kriza identiteta, podvaljivanje jugonostalgije i slična sranja. Vi ljudima praktički branite da se identificiraju sa Bosnom i Hercegovinom.
Niko ti ne brani, samo je problem sto narod koji se identifikuje sa Bosnom vec postoji, a to su Bosnjaci. Nema potrebe sa sekundarnim "bosanskim" narodom.

Budi iskren i reci da li bi se izjasnjavao kao Bosanac da su se "Muslimani" 93. izjasnili kao Bosanci?
awaken

#282 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by awaken »

.
Last edited by awaken on 22/04/2013 12:07, edited 1 time in total.
Bosnjak333

#283 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bosnjak333 »

BatoS wrote:
pemanapemani wrote:Jebala vas više kriza identiteta, podvaljivanje jugonostalgije i slična sranja. Vi ljudima praktički branite da se identificiraju sa Bosnom i Hercegovinom.
Niko ti ne brani, samo je problem sto narod koji se identifikuje sa Bosnom vec postoji, a to su Bosnjaci. Nema potrebe sa sekundarnim "bosanskim" narodom.

Budi iskren i reci da li bi se izjasnjavao kao Bosanac da su se "Muslimani" 93. izjasnili kao Bosanci?
Da je 93. uvedeno Bosanac umjesto Bosnjak opet bi bilo nametnutno. :-)
izgubljena dusa

#284 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by izgubljena dusa »

muniza wrote:
izgubljena dusa wrote:Od 90-tih do dana danasnjeg osnovno pitanje je koliko i koga ima :sad: .

Mačak to ti je isto kao kada ne izađeš na izbore a opet pobjede SDA, SDS i HDZ a mi 4 naredne godine psujemo zašto prave crkve/džamije, zašto dižu tenzije...
Znam... tacno tako... likovace opet SDA, SDS, HDZ... i umjesto novih radnih mjesta, nici ce nove vjerse ustanove.
Ispostavice se da postojeci "vjerski kapaciteti" nisu dovoljni - tako pise na popisu...

Pa ce onda statistika da nam uljepsa dan, objavljivanjem dijelova rezultata sa popisa, a sve prema potrebama politickih stranaka... itd... :sad:

Hoce li pamet bar zalutati na ove prostore, ili nas i to obilazi u sirokom luku :(
respo

#285 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by respo »

BatoS wrote:

e vidis u tome je najveci problem sto su oni izglasali da se muslimani nazivaju bosnjacima
po kongresu iz 93-e musliman = bosnjak
u tome je najveca fora
narod koji se identifikuje s bosnom su bosanci ne bosnjaci
tom logikom i musliman iz amerike koji nema pojma gdje je europa bi se trebao identifikovati s bosnom
tj dodje da je svaki musliman na svijetu bosnjak :-)
kao sto ljudi ovdje nazivaju i papu hrvatom
jos putina da nazovu srbinom bilo bi vrhunac
respo

#286 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by respo »

Bosnjak333 wrote: Da je 93. uvedeno Bosanac umjesto Bosnjak opet bi bilo nametnutno. :-)
napisah vec bati ili kako vec ide nick
problem je u tome sto se poistovjecuje musliman = to neko ime pa makar bilo i eskim
a nisu svi muslimani koji vole bosnu i poistovjecuju se s njom i zivot bi dali za nju
theTruePath

#287 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

respo wrote:
Bosnjak333 wrote: Da je 93. uvedeno Bosanac umjesto Bosnjak opet bi bilo nametnutno. :-)
problem je u tome sto se poistovjecuje musliman = to neko ime pa makar bilo i eskim
a nisu svi muslimani koji vole bosnu i poistovjecuju se s njom i zivot bi dali za nju
Ko poistovjecava? i kako?

jel to ti smeta sto je velika vecina islamska,pa i srbi su svi gotovo pravoslavci,i``??
muniza

#288 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

Znači u našoj maloj i napaćenoj zemljici danas ne postoji autohtoni narod, bar ne među ova 3 konstitutivna.
Za sve one kojima je dosta podjela, dosta torova, dosta bolesnih nacionalnih lidera, dosta agresora i žrtava postoji opcija da se izjasni kao građanin ove zemlje bez obzira na vjeru i naciju, kao Bosanac i Hercegovac.

Ne dajte da vas prepadaju time da ćete biti svrstani u "ostale", da nećete moći naći posao, da ćete imati raznorazne probleme, rezultati popisa nisu dostupni javosti!
theTruePath

#289 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

muniza wrote:Znači u našoj maloj i napaćenoj zemljici danas ne postoji autohtoni narod, bar ne među ova 3 konstitutivna.
Za sve one kojima je dosta podjela, dosta torova, dosta bolesnih nacionalnih lidera, dosta agresora i žrtava postoji opcija da se izjasni kao građanin ove zemlje bez obzira na vjeru i naciju, kao Bosanac i Hercegovac.

Ne dajte da vas prepadaju time da ćete biti svrstani u "ostale", da nećete moći naći posao, da ćete imati raznorazne probleme, rezultati popisa nisu dostupni javosti!
Srbi Hrvati i Bosnjaci su autotohni

a Bosanac je regionalni naziv
muniza

#290 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

theTruePath wrote:
muniza wrote:Znači u našoj maloj i napaćenoj zemljici danas ne postoji autohtoni narod, bar ne među ova 3 konstitutivna.

Opet si bio na kafi sa Miloradom, Bosna i Hercegovina je kako ono naša himna kaže "zemlja tisućljetna" i postojala je mnogo prije Bošnjaka (ovih današnjih), komunista, jugoslavena... ;)
Regije u BiH su Krajina, Semberija, Posavina...
respo

#291 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by respo »

theTruePath wrote:
respo wrote:
Ko poistovjecava? i kako?

jel to ti smeta sto je velika vecina islamska,pa i srbi su svi gotovo pravoslavci,i``??
pa onaj ko je odlucivao na kongresu eto ko je poistovjetio i zato 20 godina nosimo to breme i imamo zajebanciju da ne znamo ko smo

sto se mene tice nek 4 miliona ljudi u bosni budu muslimani sve dok i ostalih pola miliona ista prava i nema nikakvih posljedica po njih od vecine
nema to veze jesu li skoro svi srbi pravoslavci fazon je da srbin nije jednako pravoslavac
respo

#292 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by respo »

theTruePath wrote:

ako cemo ici toliko daleko autohtoni su ovdje nestali a to su iliri
pemanapemani

#293 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by pemanapemani »

BatoS wrote:

Te isljedničke fore prosipaj nekome drugom.

Da objasnim radi normalnih ljudi na forumu, a i zbog toga što mi je više pun kur.c ove priče i je.enih "patrijota".

Muslimani se 1993. nisu ništa pitali, a ne izjašnjavali. Oni su u to vrijeme sa svima koji vole ovu zemlju ostavljali bubrege u rovovima.
Izjasnio bih se i kao Bošnjak da se te 1993. desio probosanski sekularni sabor, a koji bi obuhvatio sve ljude koji se identificiraju sa Bosnom i Hercegovinom. Fakt je da je on obuhvatio samo nekadašnje Muslimane. Danas, o Mustafi Ceriću i Sejfudinu Tokiću je bezveze i pisati.

Poštujem takvo stanje stvari. Vrlo dobro znam da je današnja BiH u najvećoj mjeri na plećima Bošnjaka. Također, pod punom pravnom i moralnom odgovornošću tvrdim da je "manjinama" (onima koji nisu Bošnjaci) u Sarajevu, a i u većini mjesta gdje su Bošnjaci većina, deset puta bolje nego manjinama u manjem entitetu i zapadnoj Hercegovini.
O Islamu kao religiji mislim isto što i o ostalim monoteističkim religijama. Fine bajke koje su ljudi usatarili, a moglo je biti drugačije. Opet, to je samo moje mišljenje i ne smatram se ništa vrijednijim i inteligentnijim od religioznih ljudi, ali to nije tema ove emisije. Htio sam reći da je religija u ovoj priči apsolutno nebitna, bar meni.

Najveći problem mogućeg popisa stanovništva je izjednačavanje etničkog i nacionalnog, koliko god to neki smatrali istim ili sličnim.
theTruePath

#294 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

pemanapemani

Cekaj,jel ti negiras Bosnjacima narodnost? jesmo li mi samo masa BH drzavljana zajedno s srbima i hrvatima bosancima(koji pored bosanac ipak imaju srb i hrvati)? sta bi mi imali pored ?

mi smo muslimanska manjina podjeljenja izmedju srba i hrvata jel? :lol:
Bosnjak333

#295 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bosnjak333 »

Problem Bosanaca nisu Bosnjaci vec islam.Po ovoj anketi se moze zakljuciti da su Bosanci uglavnom ateisti,ali i islamofobi i smeta im sto je islam dio bosnjcke nacije,a islamski vjerski poglavari veliki zagovornici bosnjastva.
webby-x

#296 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by webby-x »

Bosnjak333 wrote:Problem Bosanaca nisu Bosnjaci vec islam.Po ovoj anketi se moze zakljuciti da su Bosanci uglavnom ateisti,ali i islamofobi i smeta im sto je islam dio bosnjcke nacije,a islamski vjerski poglavari veliki zagovornici bosnjastva.
Bivši Jugoslaveni.
Sutra neka nova država ... eto njima i nove "nacije".
omađijaj me

#297 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by omađijaj me »

Bosnjak333 wrote:Problem Bosanaca nisu Bosnjaci vec islam.Po ovoj anketi se moze zakljuciti da su Bosanci uglavnom ateisti,ali i islamofobi i smeta im sto je islam dio bosnjcke nacije,a islamski vjerski poglavari veliki zagovornici bosnjastva.

bjazi ba lupate ko maksim po diviziji...to što je neko ateist agnostik ne smeta mu vjera druge osobe, samo mu je nemoj nabijat na nos i zadrzi je za sebe i sve je u dure
Canton

#298 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Canton »

Ne smeta njima to što je islam dio bošnjačke nacije, nego što takvi kao ti misle da je islam "sve" bošnjačke nacije a ne samo dio. Bošnjaci su stariji od islama na ovim prostorima.
Bosnjak333

#299 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bosnjak333 »

Canton wrote:
Ne smeta njima to što je islam dio bošnjačke nacije, nego što takvi kao ti misle da je islam "sve" bošnjačke nacije a ne samo dio. Bošnjaci su stariji od islama na ovim prostorima.
Ja napisao dio i ti mene opet negiras i kazes sve.Kako mi samo citas misli,ma vi Bosanci ste najpametniji!
Bosnjak333

#300 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bosnjak333 »

omađijaj me wrote:

bjazi ba lupate ko maksim po diviziji...to što je neko ateist agnostik ne smeta mu vjera druge osobe, samo mu je nemoj nabijat na nos i zadrzi je za sebe i sve je u dure
Uvjerit ces se da ce vecina Bosanaca biti ateisti ili agnostici.Po ovom forumu se jasno vidi koliki su islamofobi.Neki dan jedan vrli Bosanac ovdje na ovom forumu,na temi o BPNP-u(inace fasistickoj organizaciji)napisa kako ju je osnovao reis,sto je van svake pameti jer su ti isti BPNP-ovci islamofobi kao i taj vrli Bosanac.Po teoriji bosanstva sve sto je bosnjacko ujedno je i islamsko i to je lose.Mozda je on samo htio biti bezobrazan,a mozda je to i stvarno mislio...
Locked