Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cackalica83 wrote:nastavljamo sa brojcanim cudima u Kuranu
Covjek se spominje 23 puta, Zena se spominje 23 puta, sta je specijalno sa 23 , pa covjek inma 23 kromozoma.
1.brojcana cuda u u ajetu gdje se spominje Pcela, sura pcela je 16 sura u kuranu, sta je specijalno sa tim, pa pcela ima 16 kromozoma
2. u ajetu o pceli se koristi 16 raznih slova koji se ponavljaju
3.od pocetka ajeta pa sve do kraja rijeci Naml/Pcela je 16 slova
4. ajet o pceli ima 16 rijeci kad se uzmu i "i" kao rijeci, na arapskom vav.
[quote="hemicar1993]Ne, covjek ima 46 hromozoma.[/quote]
46 hromozmoa ali 23 para
How many chromosomes do people have?
In humans, each cell normally contains 23 pairs of chromosomes, for a total of 46. Twenty-two of these pairs, called autosomes, look the same in both males and females. The 23rd pair, the sex chromosomes, differ between males and females. Females have two copies of the X chromosome, while males have one X and one Y chromosome.
The 22 autosomes are numbered by size. The other two chromosomes, X and Y, are the sex chromosomes. This picture of the human chromosomes lined up in pairs is called a karyotype.
For more information about the 23 pairs of human chromosomes:
Genetics Home Reference provides information about each human chromosome written in lay language.
shiljak wrote:jel tema religijski dokazi ili ne-religijski? Otišla u offtopic odavno
pa ako Kuran naznacava neke stvari sto se nauke tice onda kao rezimo podudaranje brojeva sa kromozomima i ostalim stvarima onda cemo staviti tu da razmotrimo da vidimo jeli to mogao covjek znati u 6 stoljecu ili je to Bozije znanje koje je dostavio u Kuranu kao dokaz da je Kuran od njega. moramo sve uzeti u obzir i analizirati.
dokazi nadnaravnosti brojcanih cuda u Kuranu su mnogobrojni POGLEDAJ TE SAMO OVO AKO NISTA DRUGO NECETE.
Allah kaze u Kuranu:
Imran 3:59.Isusov/Isaov slučaj je u Allaha isti kao i slučaj Ademov: od zemlje ga je stvorio, a zatim rekao: "Budi!" - i on bi.
60.Istina je od Gospodara tvoga, zato ne sumnjaj!
1.znaci da su oni u pogledu Allah isti, sto je interesantno da su Adem i Isa/Isus spomenuti 25 puta u kuranu
2. ne samo da su spomenuti 25 puta nego su cak isto spomenuti 7 puta obadvojica do tog ajeta Imran 3:59
3 i ne samo to nego su isto puta spomenuti 19 puta do 19 sure Marjam/Marija
ne odgovori ti meni. nema veze. prihvatam i tu kuransku cinjenicu da sve zivotinje svijeta hodaju na dvije ili cetiri noge ili da puzu. insekte, ribe, rakove, oktopuse, stonoge cu jednostavno izignorirati. nije da ih ima daleko najvise.
dalje:
(51:49) "i od svega po par stvaramo da biste vi razmislili!"
505sCrtom wrote:ne odgovori ti meni. nema veze. prihvatam i tu kuransku cinjenicu da sve zivotinje svijeta hodaju na dvije ili cetiri noge ili da puzu. insekte, ribe, rakove, oktopuse, stonoge cu jednostavno izignorirati. nije da ih ima daleko najvise.
dalje:
obajsni.
i tu kuransku cinjenicu da sve zivotinje svijeta hodaju na dvije ili cetiri noge ili da puzu
nigdje to ne stoji da samo postoji zivotinje koje puze , hodaju na ddvije i 4 noge. nego je samo uzete te u obzir.
jos ti jasno stoji u ajetu
neke od njih ne trbuhu puze, neke idu na dvije noge
a ti ovo neke od njiih pretvoris u sve ma bravo
obajsni
sve je u paru, + i -, neutron-proton, electron-positron zensko musko, itd cak i biljke su u paru, a neki su u paru sami sa sobom.
Sad cu vam dati jedan dokaz, kako u Kuranu je kodiran rijec neutron i proton i kako se to odnosi na njihovu tezinu u odnosu na elektron,
znaci slova NTRN (neutron) nalazimo u ajetu 18:39, sta je specijalno sa tim, pa 1,839 je tezina neutrona u odnosu na elektron
slova (BRTN) proton, arapi nemaju P pa koriste B. nalazi se u ajetu 18:37, sta je specijalno sa tim, pa protonva tezina je 1,837 teze u odnosu na elektron
Neutron
Located in the nucleus of atoms, neutrons have mass slightly lower than those of protons. This indivisible particle gets its name for the fact that it has no electrical charge. It is 1,839 times the size in mass of an electron.
Proton
Elements get their atomic number based on the number of protons found in each atom. This indivisible particle in the nucleus of an atom carries a positive charge, referred to as "1" on the atomic weight scale. A proton has a mass 1,837 times greater than that of an electron.
sporedite sa pozicijama rijeci neutron i proton gore u kuransku orginalnom tekstu
kad se nautron otkrio?
When was neutron discovered?
It is remarkable that the neutron was not discovered until 1932 when James Chadwick used scattering data to calculate the mass of this neutral particle.
znaci imamo knjigu iz 6 vijeka koji naziva buduce naucna otkrica pravi imenima i ne samo to nego ih postavlja na pozicije koje odgovaraju njihovoj masi.
nije dzaba Allah rekao u Kuranu, pokazat cu vam svoje dokaze zato me ne pozurujte.
ako mislite da je to gore neka slucajnost, pa da vidimo imali neki drugih primjera sto upucje na kodiranje naucnih cinjenica u kuranu
venera/venus i mars u Kuranu i njihovu obrtaji oko svoje ose u toku godine
elif moze biti a, i , u, e, rijec V(elif)N(elif)S (venus) nalazi se na poziciji
sura anfal 72 ajet
sledeci put kad se spominje V(elif)N(elif)S (venus) jeste u suri Hud u 3 ajetu, znaci razlika izmedju prvog puta spomenut Venus i drugog, jeste 243 ajeta, sta je specijalno sa brojem 243 , pa venus/venera se okrece oko svoje ose na 243 dana, trebaju joj 243 dana da bi se okrenula oko svoje ose.
sta je sa marsom, mars spomenut u suri mumin u 44 i 45 ajetu, znaci samo 1 razlika marsu treba 1 dan da se okrene oko svoje ose.
cackalica83 wrote:
cini mi se Ameba , nisam siguran u to, da se sami reproduciraju, to treba provjeriti.
prijatelju, 70% biljki se razmnozavaju na taj nacin. i neke … zivotinje.
moje je pitanje, zar to ne stavlja u kontradikciju tvrdnju da sve dolazi u paru? jer, postoje naucni dokazi da je ta tvrdnja neistinita.
evo sta ja mislim. u doba muhamedovo, koja je biljka bila jako vazna u srednjeazijskog agronomiji? palma, (na kojoj rastu datule). kao sto znas spominje se u kuranu na vise mjesta (sura 16:11,67; 17:91; 18:32; 23:19; ...). i sam muhamed raspravlja o uzgoju. mi znamo da palma rastavlja muske od zenskih biljki. da li je moguce da je muhamed (pogresno) predpostavio da se sve biljke tako razmnozavaju? mozes li uzeti u obzir da je to losa predpostavka, jer je daleko od istine?
znatel koji je sastav te repnjace, ustvari sta je to,. jel ima isti sastojak kao i pljuvacka, oci, nokat, i 3 prsljen, po tome to sjeme se moze uzet iz bilo kojeg dijela tijela
Auu još jedan jak dokaz plagiranja od starih Grka, tačnije Galena, to cackalice.
Znači u tom hadisu se pominje coccyx, a pazi sada ko prvi pominje:
The word coccyx, for the human tailbone, comes from the same word as "cuckoo" like the bird. The Greek word for the bird is kokkyx, and the ancient Greek physician Galen named the bone because it's shaped like the bird's beak.
Galen mentions the coccyx in De anat. adm. 310.5, 11, 15; 311.4, 10; 398.9; 399.8; 533.16; 534.3; 587.11, 14. For the sacrum, see 537.4-5, 585.5-8, and 586.4-6. In the first chapter of book 6, Galen distinguishes between apes which are most like man and have a small coccyx and others with a long coccyx, which “may have a tail.” (533-534, tr. Singer 1956 p. 147).
cackalica83 wrote:
cini mi se Ameba , nisam siguran u to, da se sami reproduciraju, to treba provjeriti.
prijatelju, 70% biljki se razmnozavaju na taj nacin. i neke … zivotinje.
moje je pitanje, zar to ne stavlja u kontradikciju tvrdnju da sve dolazi u paru? jer, postoje naucni dokazi da je ta tvrdnja neistinita.
evo sta ja mislim. u doba muhamedovo, koja je biljka bila jako vazna u srednjeazijskog agronomiji? palma, (na kojoj rastu datule). kao sto znas spominje se u kuranu na vise mjesta (sura 16:11,67; 17:91; 18:32; 23:19; ...). i sam muhamed raspravlja o uzgoju. mi znamo da palma rastavlja muske od zenskih biljki. da li je moguce da je muhamed (pogresno) predpostavio da se sve biljke tako razmnozavaju? mozes li uzeti u obzir da je to losa predpostavka, jer je daleko od istine?
ali ti opet nekontas, ja tebi jedno ti opet drugo, sve je u paru, od cega smo svi stvoreni cijeli ovaj univerzum?
od atoma, a atomi sadrzi, neutrone, protone, elektrone positron, sve u paru. pa cak ako zivotinja ili bijka ni musko ni zensko opet je u paru stvorena jer je od atoma a tomi su u paru. kako god okrenes u paru smo. toliko dokaza ali opet glavu okrecete i pokusavate da osporite te naucne cinjenice.
kopirajte ovu rijec covjek/insan انسان
dobit ce te koliko ima rijeci insan u Kuranu od pocetka kurana do pocetka sure insan , pa onda idete do 3 stranicu od 4, i vidite koliko ima covjek/insan spomenut prije sure Insan. dobijete 46 puta
cackalica83 wrote:[quote="hemicar1993]Ne, covjek ima 46 hromozoma.
46 hromozmoa ali 23 para
In humans, each cell normally contains 23 pairs of chromosomes, for a total of 46. Twenty-two of these pairs, called autosomes, look the same in both males and females. The 23rd pair, the sex chromosomes, differ between males and females. Females have two copies of the X chromosome, while males have one X and one Y chromosome.
The 22 autosomes are numbered by size. The other two chromosomes, X and Y, are the sex chromosomes. This picture of the human chromosomes lined up in pairs is called a karyotype.
Genetics Home Reference provides information about each human chromosome written in lay language.
Čovjek ima 23 para homolognih hromozoma. 23 x 2= 46, tj ukupan broj hromozoma.
To nisu 23 hromozoma,vec 46, oni se stavljaju u parove zato sto materijal na njima kodira za iste stvari.
cackalica83 wrote:
ali ti opet nekontas, ja tebi jedno ti opet drugo, sve je u paru, od cega smo svi stvoreni cijeli ovaj univerzum?
od atoma, a atomi sadrzi, neutrone, protone, elektrone positron, sve u paru. pa cak ako zivotinja ili bijka ni musko ni zensko opet je u paru stvorena jer je od atoma a tomi su u paru. kako god okrenes u paru smo. toliko dokaza ali opet glavu okrecete i pokusavate da osporite te naucne cinjenice.
kako su tacno neutron, proton i elektron par?
znaci, sad se spustamo do velicine atoma. mozemo relativizirati do sudnjeg dana ovako. pogotovo kada nama odgovara, jel'de?
prvo diskrimira 90% zivih bica na planeti, ali hej, spomenuo je da su to samo neki oblici zivota. ne svi. onda je sve u paru, ali moze i sam. onda je par tri odjednom. znaci, kako god okrenes, nismo u paru. ili kako god okrenes, bog je jedan, ili je tri. ili je tri jedan. ili je jedan nijedan.
dalje:
(67:5) "Mi smo vama najbliže nebo sjajnim zvijezdama ukrasili i učinili da vatra iz njih pogađa šejtane, za koje smo patnju u ognju pripremili."
objasni. koja je svrha zvijezda po tebi? da li je ovo njihov primarni zadatak?
"Allah je sedam nebesa i isto toliko zemalja stvorio;"
Objasni.
(75:15-16) "Zar ne vidite kako je Allah sedam nebesa, jedno iznad drugog, stvorio, i na njima Mjesec svjetlim dao, a Sunce svjetiljkom učinio?"
na njima? sedam nebesa su izmedju zemlje i mjeseca? gdje su onda zvjezde?
(41;12) "pa ih u dva vremenska razdoblja, kao sedam nebesa, stvorio, i odredio šta će se u svakom nebu nalaziti. A nebo najbliže sjajnim zvijezdama smo ukrasili i nada njim Mi bdijemo."
sedam nebesa, raspored, razdaljine?
mjesec, sunce, odnos? sunce-zvjezde, odnos? (i sunce je zvijezda), ali eto. da ne komplikujemo, za sad.
molim te opet, svojim rijecima.
Last edited by 5 0 5 on 03/04/2013 15:56, edited 1 time in total.
cackalica83 wrote:[quote="hemicar1993]Ne, covjek ima 46 hromozoma.
46 hromozmoa ali 23 para
Čovjek ima 23 para homolognih hromozoma. 23 x 2= 46, tj ukupan broj hromozoma.
To nisu 23 hromozoma,vec 46, oni se stavljaju u parove zato sto materijal na njima kodira za iste stvari.[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]
objasnio sam to vec, 23 para to 23 x 2= 46, tj ukupan broj hromozoma, a sta mislis sto je bas covjek/insan u Kuranu spomenut 46 puta od pocetka Kurana pa sve do pocetka poglavlja koji se zove Covjek, otkud bas 46 puta, to sam mozes gore provjeriti. to je nesto sto treba da razmislis.
Anti-neutron
The antineutron is the antiparticle of the neutron
eelctron -pisitron, proton, imas isto tako anti-proton
znaci, sad se spustamo do velicine atoma. mozemo relativizirati do sudnjeg dana ovako. pogotovo kada nama odgovara, jel'de?
po to je tako, sve je u paru kad dodjes do atoma.
prvo diskrimira 90% zivih bica na planeti, ali hej, spomenuo je da su to samo neki oblici zivota. ne svi. onda je sve u paru, ali moze i sam. onda je par tri odjednom. znaci, kako god okrenes, nismo u paru. ili kako god okrenes, bog je jedan, ili je tri. ili je tri jedan. ili je jedan nijedan
.
sta bi trebao Allah da nabtraja milione zivotinja u Kuranu pa da si ti onda zadovoljan
(67:5) "Mi smo vama najbliže nebo sjajnim zvijezdama ukrasili i učinili da vatra iz njih pogađa šejtane, za koje smo patnju u ognju pripremili."
objasni. koja je svrha zvijezda po tebi? da li je ovo njihov primarni zadatak?
malo je ovo pogresno protumaceno, opet ti kazwem moras znati arapski da tacno znas sta se kaze, nepise tamo vatra,m nego stoji ucinil smo zvijezde projektilima da pogadjaju sejtane, kako to onda, ako znamo da iz zvijezda izbija razne x-zrake, gamma zrake, mikrotalasi i sta sve jos, a na interesantije je to da je Gamma zrake explozije koje se desavaju u univerzumu i unistavaju sve ispred sebe, evo kako to izgleda
ovo je upravo ono sto Kuran govori, da zvijezde pogadjaju dzinne sa projektilima
kako cemo ovo znati, Kuran nam kaze da su dzinni stvoreno od vatre koja nema dim, a to jedino moze biti x-zrake, gamma zrake i mikro talasi, radijacije i sta sve ne, sve przi a nema dima, znaci od tih sastojaka su dzinni stvoreni pa zato ih to i steti izgleda kad udara iz zvijezda.
("Allah je sedam nebesa i isto toliko zemalja stvorio;"
Objasni.
Treba da stoji Allah je sedam univerzuma i toliko od zemlje stvorio, znaci Allah kaze da postoje paralelni univerzuma, a od zemlje sto imamo je u sedam slojeva, bas kao sto su univerzumi u slojevima.
Od vrha zemlje do dna zemlje je 7 raznih slojeva.
(" (75:15-16) "Zar ne vidite kako je Allah sedam nebesa, jedno iznad drugog, stvorio,
i na njima Mjesec svjetlim dao, a Sunce svjetiljkom učinio?"
na njima? sedam nebesa su izmedju zemlje i mjeseca? gdje su onda zvjezde?
nisi opet razumio kazem ti, moras da citas orginalni tekst kao bi znao o cemu je rijec. A ja vam mogu objasniti neke stvari s obzirom da znam citati orginalni tekst na arapskom i zna sta znace neke rijeci.
Znaci Allah je stvorio 7 univerzuma, a u jednom od njih(to jeste nasem) da mjesec koji je osvijetljen a sunce kao izvorom te svjetlosti.
(" (41;12) "pa ih u dva vremenska razdoblja, kao sedam nebesa, stvorio, i odredio šta će se u svakom nebu nalaziti. A nebo najbliže sjajnim zvijezdama smo ukrasili i nada njim Mi bdijemo."
sedam nebesa, raspored, razdaljine?
mjesec, sunce, odnos? sunce-zvjezde, odnos? (i sunce je zvijezda), ali eto. da ne komplikujemo, za sad.
molim te opet, svojim rijecima.
najdonje, nije njablize, to znaci nas univerzum je ukrasen zvijezdama.
ako mi nevjerujes da je Allah govorio o paralelnim univerzumima onda barem povjeruj ove uglednom naucniku Mishiu Kaku