Svjetski bošnjački kongres
- starii
#276 Re: Svjetski bošnjački kongres
hehehe mozda ci ici narodu prodavati pozlacene kasike i viljuske...tj. prodavati muda za bubrege 
-
memić memo
#277 Re: Svjetski bošnjački kongres
Ti nešto prečesto spominješ tog Dobricu Ćosića, izgleda pravo ti za srce prirast'okamen spoticanja wrote:sram ga bilo...umjesto da ko dobrica cosic promovise mir,suzivot i toleranciju...memić memo wrote:SBK je provokacija miru u BiH i regionu, a Mustafa Cerić je glasnik zla i nesreće za sve građane BiH
Ja još nisam zaboravio "Cerićevo proljeće", mnogi jesu izgleda
- kamen spoticanja
#278 Re: Bošnjački kongres prodao državu za večeru
ljiljan je kriz u sustini...a to sve ope da se i ovi nemuslimanci osjecaju fino u nacionalnoj drzavi Bosnjaka....Bosni i hercegoviniUjak Sam wrote:Bošnjani = Bosanci (i Hercegovci) = stanovnici Kraljevine Bosne. Nadalje Bošnjaci su tzv. turcizam jer su Osmanlije tako zvali ljude na području tadašnjeg Bosanskog ejaleta.
A ovo šta na kongresu rade, to je Bogu plakati. Hoće sve Bošnjake pod isti krov dajući im simbol srednjovjekovne Bosne, iz dinastije Kotromanića, što je van svake pameti. Sve se bojim da reis i ovi islamisti ne znaju ni porijeklo "ljiljana".
mislio je ba cerke na sve
- Samir_01
#279 Re: Bošnjački kongres prodao državu za večeru
Znaci Bosnjaci ne postoje?Ujak Sam wrote:Bošnjani = Bosanci (i Hercegovci) = stanovnici Kraljevine Bosne. Nadalje Bošnjaci su tzv. turcizam jer su Osmanlije tako zvali ljude na području tadašnjeg Bosanskog ejaleta.
A odakle poticu ljiljani?A ovo šta na kongresu rade, to je Bogu plakati. Hoće sve Bošnjake pod isti krov dajući im simbol srednjovjekovne Bosne, iz dinastije Kotromanića, što je van svake pameti. Sve se bojim da reis i ovi islamisti ne znaju ni porijeklo "ljiljana".
- Samir_01
#280 Re: Svjetski bošnjački kongres
Ma ni meni se ne svidja, ali i ovi sto ih kritikuju na temi mnogo lupaju.Ženski Dr.Med wrote:ma ne svidja mi se ovo nikako kada razmislim , koji ce moj ceric tu ....
- kamen spoticanja
#281 Re: Svjetski bošnjački kongres
vjeruj cesce mu pomenem matereshinu...i njemu i onima koji su za njegovim idejama krenulimemić memo wrote:Ti nešto prečesto spominješ tog Dobricu Ćosića, izgleda pravo ti za srce prirast'okamen spoticanja wrote:sram ga bilo...umjesto da ko dobrica cosic promovise mir,suzivot i toleranciju...memić memo wrote:SBK je provokacija miru u BiH i regionu, a Mustafa Cerić je glasnik zla i nesreće za sve građane BiH![]()
- Alfons Kauders
#282 Re: Bošnjački kongres prodao državu za večeru
FrancuskaSamir_01 wrote: A odakle poticu ljiljani?
-
Revoltage
#283 Re: Svjetski bošnjački kongres
Tvrtko koncentrisi se na ovo sta su danas ovi uradili. Bosnjaci nisu nacija i nemaju pravo prisvojiti nešto što je bilo državno obilježje! 1991! To znači da su prihvatili podjelu i nove tri nacije koje NIKAD nisu postojale u državi BiH! NIKAD!
NACIJA: Bosanci i Hercegovci
Narodi/etnije: Bosnjaci, Srbi, Hrvati, Romi, Pingvini, Eskimi, Jevreji
a) Državna obilježja, Ljiljani, ono za sta smo se boeili u ratu što ima i historijsku pozadinu
b) Etnička obilježja
a) Državna obilježja, Ljiljani, ono za sta smo se boeili u ratu što ima i historijsku pozadinu
b) Etnička obilježja
- Tvrtko II Kotromanić
#284 Re: Svjetski bošnjački kongres
takodjerSamir_01 wrote:Ma ni meni se ne svidja, ali i ovi sto ih kritikuju na temi mnogo lupaju.Ženski Dr.Med wrote:ma ne svidja mi se ovo nikako kada razmislim , koji ce moj ceric tu ....
ako mogu dodati, ovaj kompletan SBK je jedna obicna ubleha, navlakusa za dijasporce i domace da malo doniraju para da Cerke ne osjeti razliku u kvaliteti zivota nakon penzionisanja, nesto slicnom mnogobrojnim organizacijama nasih ljudi koje su uglavnom (cast izuzecima) predstavljali izvor zarade organizatorima istih
ali ova tema je bas izvukla ono najgore u ovim novokomponovanim, urbanim, modernim, kosmopolitskim "bosancima i hercegovcima" koji se gnusaju "zaostalog, torovskog i nadasve primitvnog" bosnjackog identiteta
- Samir_01
#285 Re: Bošnjački kongres prodao državu za večeru
A Francuska od koga ih je pozajmila?Alfons Kauders wrote:FrancuskaSamir_01 wrote: A odakle poticu ljiljani?
- kamen spoticanja
#286 Re: Bošnjački kongres prodao državu za večeru
od islamske zajedniceSamir_01 wrote:A Francuska od koga ih je pozajmila?Alfons Kauders wrote:FrancuskaSamir_01 wrote: A odakle poticu ljiljani?
- Alfons Kauders
#287 Re: Bošnjački kongres prodao državu za večeru
Jarane, ako ces vec glumiti patriotu, potrudi se pa procitaj makar ponesto o svom naslijedju.Samir_01 wrote:A Francuska od koga ih je pozajmila?Alfons Kauders wrote:FrancuskaSamir_01 wrote: A odakle poticu ljiljani?
http://en.wikipedia.org/wiki/Fleur-de-lis
- SkyLimit
#288 Re: Svjetski bošnjački kongres
Nije ni šahovnica orginalni Hrvatski domaći proizvod pa niko ne pravi frku oko toga 
- Ujak Sam
#289 Re: Bošnjački kongres prodao državu za večeru
Mislim da nisu baš najbolje skont'o, al' pokušao sam objasniti odakle i kako nastaje naziv Bošnjaci i odakle vode porijeklo, te da je suludo ljiljane koje su u Bosni bili simbol dinastije Kotromanića i od tada se i spominju umetati kao simbol ovog pokreta.Samir_01 wrote:Znaci Bosnjaci ne postoje?Ujak Sam wrote:Bošnjani = Bosanci (i Hercegovci) = stanovnici Kraljevine Bosne. Nadalje Bošnjaci su tzv. turcizam jer su Osmanlije tako zvali ljude na području tadašnjeg Bosanskog ejaleta.
A odakle poticu ljiljani?A ovo šta na kongresu rade, to je Bogu plakati. Hoće sve Bošnjake pod isti krov dajući im simbol srednjovjekovne Bosne, iz dinastije Kotromanića, što je van svake pameti. Sve se bojim da reis i ovi islamisti ne znaju ni porijeklo "ljiljana".
- Tvrtko II Kotromanić
#290 Re: Svjetski bošnjački kongres
pardon, ali Bosnjaci JESU nacijaRevoltage wrote:Tvrtko koncentrisi se na ovo sta su danas ovi uradili. Bosnjaci nisu nacija i nemaju pravo prisvojiti nešto što je bilo državno obilježje! 1991! To znači da su prihvatili podjelu i nove tri nacije koje NIKAD nisu postojale u državi BiH! NIKAD!
b) Etnička obilježja
da je kakve utopijske pravde u ovoj zemlji drzavna obiljezja BiH bi bila identicna nacionalnim obiljezjima Bosnjaka cija bi maticna drzava i pravno-formalno bila BiH bez konstitutivnih naroda, ali naravno sa priznatim nacionalnim manjinama kao sto ima u svakoj normalnoj drzavi
naravno realnost je drugacija, svjestan sam da 99.99 posto Srba i Hrvata nikad (nazalost) nece prihvatiti bosnjacki identitet, medjutim ne zelim da se radi, toboznjeg ujedinjenja i pronalaska nekog zajednistva na ovih 51129 km2, odricem svog nacionalnog identiteta, bez ikakvog protivljenja tome da se neko izjasnjava kako zeli
bujrum izjasnite se kao Bosanci, Eskimi, Srbi, Hrvati, Hercegovci, Bosanci i Hercegovci, HErcegovci i Bosanci, MArsovci kako god zelite, ali isto tako, ne uskracujte mi pravo i ne mjenjajte historiju negirajuci postojanje nacije Bosnjaka
- agnostic_front
#291 Re: Svjetski bošnjački kongres
OK. Ne znam, može bit da je tako. Al zar ne bi bilo jednostavnije i logičnije da je samo nastavio sa onim što je radio, dakle da ostane reis?Tvrtko II Kotromanić wrote:takodjerSamir_01 wrote:Ma ni meni se ne svidja, ali i ovi sto ih kritikuju na temi mnogo lupaju.Ženski Dr.Med wrote:ma ne svidja mi se ovo nikako kada razmislim , koji ce moj ceric tu ....
ako mogu dodati, ovaj kompletan SBK je jedna obicna ubleha, navlakusa za dijasporce i domace da malo doniraju para da Cerke ne osjeti razliku u kvaliteti zivota nakon penzionisanja, nesto slicnom mnogobrojnim organizacijama nasih ljudi koje su uglavnom (cast izuzecima) predstavljali izvor zarade organizatorima istih
- harač
#292 Re: Svjetski bošnjački kongres
imal đe spiska učesnika 
[čisto da vidim ko nam je krema i džetset]
[čisto da vidim ko nam je krema i džetset]
Last edited by harač on 29/12/2012 22:40, edited 1 time in total.
-
ušće
#293 Re: Svjetski bošnjački kongres
Da su Bošnjaci izabrali kameni točak od Mlina/vodenice družebrižnici bi našli razlog za osporavanje ...Odakle nekom pravo da osporava nečiji izbor u bilo čemu ili bole mi odgovorite šta je to što bi nam vi od srca preporučili kao zaštitini znak ,da bar znamo da se ne zeznemo ponovno nekad
-Ili možda da prvo vas upitamo imamo li pravo na izbor :vjere ,kulture, načina organizovanja obilježja ...prava na život ....
-Ili možda da prvo vas upitamo imamo li pravo na izbor :vjere ,kulture, načina organizovanja obilježja ...prava na život ....
- Tvrtko II Kotromanić
#294 Re: Svjetski bošnjački kongres
neka hvala muagnostic_front wrote:
OK. Ne znam, može bit da je tako. Al zar ne bi bilo jednostavnije i logičnije da je samo nastavio sa onim što je radio, dakle da ostane reis?
dosta je bilo i njegovog "reisovanja"
- agnostic_front
#295 Re: Svjetski bošnjački kongres
To nije bilo pitanje.Tvrtko II Kotromanić wrote:neka hvala muagnostic_front wrote:
OK. Ne znam, može bit da je tako. Al zar ne bi bilo jednostavnije i logičnije da je samo nastavio sa onim što je radio, dakle da ostane reis?
- Samir_01
#296 Re: Bošnjački kongres prodao državu za večeru
Ja citam ali vi ne citate dovoljno... ljiljani su hiljadama godina stariji od KrscanstvaAlfons Kauders wrote:Jarane, ako ces vec glumiti patriotu, potrudi se pa procitaj makar ponesto o svom naslijedju.Samir_01 wrote:A Francuska od koga ih je pozajmila?Alfons Kauders wrote: Francuska
http://en.wikipedia.org/wiki/Fleur-de-lis
Samo neki od primjera:
http://www.bible.ca/archeology/bible-ar ... palace.htm
http://www.academia.edu/637922/Water_li ... of_flowers
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... tor_07.jpg
- Tvrtko II Kotromanić
#297 Re: Svjetski bošnjački kongres
mozes li onda pojasniti, posto te ne kontamagnostic_front wrote:To nije bilo pitanje.Tvrtko II Kotromanić wrote:neka hvala muagnostic_front wrote:
-
mikasa
#298 Re: Svjetski bošnjački kongres
imam pravo da osporavam nekim ljudima ( izuzetak je Mirso Brada) jer sam za taj znak krv prolioušće wrote:Da su Bošnjaci izabrali kameni točak od Mlina/vodenice družebrižnici bi našli razlog za osporavanje ...Odakle nekom pravo da osporava nečiji izbor u bilo čemu ili bole mi odgovorite šta je to što bi nam vi od srca preporučili kao zaštitini znak ,da bar znamo da se ne zeznemo ponovno nekad
-
memić memo
#299 Re: Svjetski bošnjački kongres
Pomeneš li materešinu i onim koji su se godinama "lizali" s njim, o kojima se Dobrica brinuo ko prava dobricakamen spoticanja wrote:vjeruj cesce mu pomenem matereshinu...i njemu i onima koji su za njegovim idejama krenulimemić memo wrote:Ti nešto prečesto spominješ tog Dobricu Ćosića, izgleda pravo ti za srce prirast'o![]()
-
sarlo
#300 Re: Bošnjački kongres prodao državu za večeru
Termin Bosnjak prvi put koristi Tvrtko II Kotromanic "..Bosnjakom kao i Poljakom.." 1440 godine. Ima neki dokument sacuvan i tad je zapravo prvi put zabiljezeno (zvali smo se i Bosnjanima ili samo dobri ljudi). Bosnjacima nas zovu Madjari, Albanci,Poljaci, sad i Amerikanci, Nijemci...sta ste se vise sa tim Turcima nadovezali... Imam rodjake Turke, ali i druge.. asimilovali su se.Ujak Sam wrote:Bošnjani = Bosanci (i Hercegovci) = stanovnici Kraljevine Bosne. Nadalje Bošnjaci su tzv. turcizam jer su Osmanlije tako zvali ljude na području tadašnjeg Bosanskog ejaleta.
A ovo šta na kongresu rade, to je Bogu plakati. Hoće sve Bošnjake pod isti krov dajući im simbol srednjovjekovne Bosne, iz dinastije Kotromanića, što je van svake pameti. Sve se bojim da reis i ovi islamisti ne znaju ni porijeklo "ljiljana".
Sta je za mene primjer nacionalnog..moje rodice asimilovane Turkinje (od roditelja Bosnjaka iseljenih 1933.) govore uvijek Turski izmedju sebe. Jedino kad se posvadjaju predju na Bosanski... Znaci to je sustina..ono unutrasnje, emotivno...nije drzavljanstvo, niti sta drugo.