Seres li seres...Naslovnica wrote:Ne znam šta ti nije jasno?dustaban wrote:"Neki dan..."Naslovnica wrote:Neki dan krenem iz Zenice prema Sarajevo starim putem, preko Kaknja, Visokog, reko hajde baš da ne idem autoputem nego ću lokalnim putem.
Jedva nekako dođem do Visokog i tu se uključim na autoput. Božesačuvaj onih lokalnih cesta, naroda, vozila, svega...
6 KM od Zenice do Sarajeva nije malo, ali ako treba da biram između 6KM ili onog jada i bijede, radije ću autoputem.
Išao sam i dionicom preko Busovače, tu je, koliko-toliko, prohodnije i manje cirkusa.
Ja govorim o slucajevima "svaki dan", nije ih malo.
Jebote je li ja govorim kineski?!
Svakodnevno vozim tu dionicu, imam ACC TAG, a ovo što sam išao starom cestom je bilo da provjerim na šta bi to ličilo.
Ja si mogu priuštiti autoput, kada ne bih mogao jedina bi mi alternativa bila da se patim starom cestom.
A ko ne može da si priušti da svakodnevno daje 12KM za relaciju SA-ZE-SA (bez ACC TAG-a) tome ni pola cijene neće biti prihvatljivo, siguran sam.
I ja potpuno razumijem te ljude.
Mada sam i 100% da bi samo rijetki uzimali godišnju vinjetu, taman da ona bude i četvrtina cijene od realnih godišnjih troškova.
Ljudi, naprosto, nemaju 200-300KM da daju godišnje na cestarinu i to je to - pate se lokalnim putevima i kraj priče.
Autoput, svrha, cijene?????
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- dustaban
#276 Re: Autoput, svrha, cijene?????
-
tempuser
#277 Re: Autoput, svrha, cijene?????
Kad bi kod nas bila 100 EUR i vise od te ljubavi nema nista...dustaban wrote:Koja bi realna cijena bila?!tempuser wrote:Koja bi realna cijena bila?dustaban wrote:Ja sam vec digao ruke od ove teme, ali hajde...
Dakle putarina za ovo malo jada od autoputa je PRESKUPA za one koji voze cesto (ili cak svakodnevno) a PREJEFTINA za one koji je koriste rijetko. Rjesenje je svakako neka vinjeta ko u svim normalnim zemljama, primjera radi Slovenci placaju 100 EUR godisnju vinjetu, a sva im zemlja pod autoputevima. Oni u tranzitu bome plate 17 EUR za prolazak!
Ovi AC tagovi daju popust od 17% ali malo je to, pogledajte guzvu na lokalnim cestama kako ljudi izbjegavaju autoput...
Kad bi nasli razumno rjesenje za Sarajlije, Zenicane, Kakanjce, Visocake... koji svakodnevno koriste autoput na dobitku bi bili svi. Ovako ispada da je to pravljeno da Madjare i Hrvate koji njime prodju jednom godisnje !
Spusti godisnju putarinu na 50 EUR. Onaj ko svaki dan ide na posao prosjecno nabere 240 prolazaka u oba smjera u toku godine. Kad preracunas to je cca 20 pfeninga za svaki prolaz u jednom pravcu dnevno, sto je, slozices se smijesno malo. Sta mislis koliko bi njih platilo 100 KM godisnje putarine? Nama je sve sto se placa preskupo.
Time bi se trebao neko drugi baviti. Pa malo i eksperimentisati. Ali, evo, uzmimo nekog ko zivi u Kaknju, radi u Sarajevu, dnevno mu treba 6 KM, mjesecno 120 KM, godisnje 1300... (odbio GO, i pokoji radni dan)
Siguran sam da bi takav kupio godisnju vinjetu od 500 KM bez razmisljanja. A isla bi i 300 EUR sa nekakvom razgodom placanja.
Podsjecam te opet, u sloveniji je god. vinjeta oko 100 EUR, nisam skoro provjeravao, tako je nekako bilo.
I da ne zaboravim... za sve ostali podici cijenu! To bi za Autoceste bio pravi potez.
-
Naslovnica
#278 Re: Autoput, svrha, cijene?????
[quote="dustaban"
Svaka ti čast na kulturi i roditeljima čestitke za odgoj.
Ja lijepo napisah svoje mišljenje i iskustvo, a ti vrijeđaš.
Kako tipično za malograđanski mentalitet.
Fuj.
Seres li seres...[/quote]Naslovnica wrote:Ne znam šta ti nije jasno?dustaban wrote:"Neki dan..."Naslovnica wrote:Neki dan krenem iz Zenice prema Sarajevo starim putem, preko Kaknja, Visokog, reko hajde baš da ne idem autoputem nego ću lokalnim putem.
Jedva nekako dođem do Visokog i tu se uključim na autoput. Božesačuvaj onih lokalnih cesta, naroda, vozila, svega...
6 KM od Zenice do Sarajeva nije malo, ali ako treba da biram između 6KM ili onog jada i bijede, radije ću autoputem.
Išao sam i dionicom preko Busovače, tu je, koliko-toliko, prohodnije i manje cirkusa.
Ja govorim o slucajevima "svaki dan", nije ih malo.
Jebote je li ja govorim kineski?!
Svakodnevno vozim tu dionicu, imam ACC TAG, a ovo što sam išao starom cestom je bilo da provjerim na šta bi to ličilo.
Ja si mogu priuštiti autoput, kada ne bih mogao jedina bi mi alternativa bila da se patim starom cestom.
A ko ne može da si priušti da svakodnevno daje 12KM za relaciju SA-ZE-SA (bez ACC TAG-a) tome ni pola cijene neće biti prihvatljivo, siguran sam.
Mada sam i 100% da bi samo rijetki uzimali godišnju vinjetu, taman da ona bude i četvrtina cijene od realnih godišnjih troškova.
Ljudi, naprosto, nemaju 200-300KM da daju godišnje na cestarinu i to je to - pate se lokalnim putevima i kraj priče.
Svaka ti čast na kulturi i roditeljima čestitke za odgoj.
Fuj.
-
530i
#279 Re: Autoput, svrha, cijene?????
Jasno k'o dan.Naslovnica wrote:Neki dan krenem iz Zenice prema Sarajevo starim putem, preko Kaknja, Visokog, reko hajde baš da ne idem autoputem nego ću lokalnim putem.
Ljudi rade za male pare pa pokušavaju na sve načine da uvećaju vrijednost svog novca, razumijem i te težnje, ali ne ide to baš tako...znam par ljudi koji su se preselili za poslom u Sarajevo, nema vozarenja i troškova, sasvim normalan, logičan, legitiman potez. I ja bih da se vozim džaba i da mi je gorivo džaba ali nema...
- dustaban
#280 Re: Autoput, svrha, cijene?????
Za mene je vrhunska nekultura, bezobrazluk i preseravanje ovo:Naslovnica wrote:Svaka ti čast na kulturi i roditeljima čestitke za odgoj.dustaban wrote: Seres li seres...
Fuj.
I neka mi sad neko kaze da nije.Naslovnica wrote:Ne znam šta ti nije jasno?
- Sodom1
#281 Re: Autoput, svrha, cijene?????
Cini mi SE da sam nekad davon procitao,da radnici koji rade na naplati sve sto uberu öd putarina njima IDE na plate. U stvari oni su sami sebi svrha
-
Naslovnica
#282 Re: Autoput, svrha, cijene?????
Čuj nekultura, bezobrazluk i preseravanje ako kažeš da možeš da si pruštiš da koristiš autoput?! Pa jarane, ne vozimo svi Golf 2 na ložuku i ne motamo škiju...dustaban wrote:Za mene je vrhunska nekultura, bezobrazluk i preseravanje ovo:Naslovnica wrote:Svaka ti čast na kulturi i roditeljima čestitke za odgoj.dustaban wrote: Seres li seres...
Fuj.
I neka mi sad neko kaze da nije.Naslovnica wrote:Ne znam šta ti nije jasno?
OMG!
Meni je žao što ne možemo svi da si priuštimo autoput, ali je tako kako jeste.
Sutra da JPAC uvedu vinejte i da godišnje vinjete koštaju 100eura, garantujem bi da bi 90% onih koji ne koriste autoput i dalje išlo lokalnim putevima jer ljudi jednostavno ne mogu da si priušte dodatni trošak u vidu putarine.
A JPAC bi odmah mogli da proglase stečaj, jer bi i mi koji svkodnevno koristimo autoput i godišnje plaćamo preko 2000KM na autoput, plaćali 10% toga.
Čista logika i osnovi ekonomije.
- dustaban
#283 Re: Autoput, svrha, cijene?????
I da dodam... ove autoputeve finansiraju i JADE koje smu sa njih otjerali. Kroz gorivo, kroz registarciju, kroz PDV... da bi se njima mogli voziti Cesi i Madzari i nasa privilegovana bagra "koja si to moze priustiti!"Sodom1 wrote:Cini mi SE da sam nekad davon procitao,da radnici koji rade na naplati sve sto uberu öd putarina njima IDE na plate. U stvari oni su sami sebi svrha
-
tempuser
#284 Re: Autoput, svrha, cijene?????
Ovo je sustina. Mjesec ima u prosjeku 22 radna dana, radi se 11 mjeseci godisnje, to je 242 odlaska na posao, odnosno 484 prolaska dionicom autoceste. Kad tih 100 EUR odosno195 KM godisnje vinjete rasporedis na 484 prolaska ispadne da je jedan prolazak svega 0,40 KM, a i to bi vecini svakodnevnih putnika bilo preskupo.Naslovnica wrote: Sutra da JPAC uvedu vinejte i da godišnje vinjete koštaju 100eura, garantujem bi da bi 90% onih koji ne koriste autoput i dalje išlo lokalnim putevima jer ljudi jednostavno ne mogu da si priušte dodatni trošak u vidu putarine.
-
tempuser
#285 Re: Autoput, svrha, cijene?????
Ja se moram sloziti, konstatacija da si neko moze priustiti autoput zvuci malo nadmeno, ali nije nikakav bezobrazluk niti su nuzno privilegovana bagra, postoji samo be-ha pasjaluk i zavist koji to tako generalise!dustaban wrote:I da dodam... ove autoputeve finansiraju i JADE koje smu sa njih otjerali. Kroz gorivo, kroz registarciju, kroz PDV... da bi se njima mogli voziti Cesi i Madzari i nasa privilegovana bagra "koja si to moze priustiti!"Sodom1 wrote:Cini mi SE da sam nekad davon procitao,da radnici koji rade na naplati sve sto uberu öd putarina njima IDE na plate. U stvari oni su sami sebi svrha
- Haris.ba
#286 Re: Autoput, svrha, cijene?????
Na jednoj drugoj temi sam zagovarao njemački pristup, ali odmah. Da se autoput koristi bez cestarine.
Gledajući naš mentalitet, nizak standard, sredstva koja se prikupe od cestarina, bolje je autoput učiniti "besplatnim" za korištenje. Najveća izgrađena dionica u FBiH prolazi između dva velika grada, ima na trasi velika naselja. Drugačiji je to autoput nego neki drugi. I tako treba posmatrati. Ovo je autoput koji je neposredno uz sebe veoma naseljen. Iako dionica od Lepenice do Tarčina trenutno i nije nešta naseljena, biće u budućnosti. A i besplatan autoput bi povećao privlačnost života izvan velikog urbanog centra. A da ne pričam šta to znači (samo gledajući cijenu stanovanja).
Uglavnom, prvi cilj gradnje autoputa treba biti da se koristi. Građani će svakako desetljećima vraćati kredite koji su uzeti za njegovu izgradnju. Bolje bi bilo trošak održavanja prebaciti na manje vidljiv način plaćanja (akcize, godišnja registracija i sl.). Svakako se krediti ne vraćaju od cestarina. Ali, to onda zahtjeva i veću aktivnost na cestama u cijeloj FBiH, tako da postoji opravdanost generalnog oporezivanja).
Šanse da se pojavi koncesionar koji će izgraditi ostatak autoputa, te uzeti postojeće izgrađene dionice trenutno (ali srednjoročno) su ubleha. Jer više se isplati ovako traljavo graditi, nego plaćati godišnju subvenciju za nedostajući promet.
A treba li ili ne autoput je stvar koju ustvari ne bi bilo loše staviti na referendum. Shvaćajući strah od referenduma u FBiH, i razloge zašto nije predviđena zakonski, ipak smatram da (opet gledajući naš mentalitet), najbolje bi bilo odgovornost prebaciti na narod, pa ako se na referendumu odluĆi da se ne gradi autoput - onda nek tako i bude.
Gledajući naš mentalitet, nizak standard, sredstva koja se prikupe od cestarina, bolje je autoput učiniti "besplatnim" za korištenje. Najveća izgrađena dionica u FBiH prolazi između dva velika grada, ima na trasi velika naselja. Drugačiji je to autoput nego neki drugi. I tako treba posmatrati. Ovo je autoput koji je neposredno uz sebe veoma naseljen. Iako dionica od Lepenice do Tarčina trenutno i nije nešta naseljena, biće u budućnosti. A i besplatan autoput bi povećao privlačnost života izvan velikog urbanog centra. A da ne pričam šta to znači (samo gledajući cijenu stanovanja).
Uglavnom, prvi cilj gradnje autoputa treba biti da se koristi. Građani će svakako desetljećima vraćati kredite koji su uzeti za njegovu izgradnju. Bolje bi bilo trošak održavanja prebaciti na manje vidljiv način plaćanja (akcize, godišnja registracija i sl.). Svakako se krediti ne vraćaju od cestarina. Ali, to onda zahtjeva i veću aktivnost na cestama u cijeloj FBiH, tako da postoji opravdanost generalnog oporezivanja).
Šanse da se pojavi koncesionar koji će izgraditi ostatak autoputa, te uzeti postojeće izgrađene dionice trenutno (ali srednjoročno) su ubleha. Jer više se isplati ovako traljavo graditi, nego plaćati godišnju subvenciju za nedostajući promet.
A treba li ili ne autoput je stvar koju ustvari ne bi bilo loše staviti na referendum. Shvaćajući strah od referenduma u FBiH, i razloge zašto nije predviđena zakonski, ipak smatram da (opet gledajući naš mentalitet), najbolje bi bilo odgovornost prebaciti na narod, pa ako se na referendumu odluĆi da se ne gradi autoput - onda nek tako i bude.
- dustaban
#287 Re: Autoput, svrha, cijene?????
Bezobrazluk moj brate nego sta nego bezobrazluk.tempuser wrote:Ja se moram sloziti, konstatacija da si neko moze priustiti autoput zvuci malo nadmeno, ali nije nikakav bezobrazluk niti su nuzno privilegovana bagra, postoji samo be-ha pasjaluk i zavist koji to tako generalise!dustaban wrote:I da dodam... ove autoputeve finansiraju i JADE koje smu sa njih otjerali. Kroz gorivo, kroz registarciju, kroz PDV... da bi se njima mogli voziti Cesi i Madzari i nasa privilegovana bagra "koja si to moze priustiti!"Sodom1 wrote:Cini mi SE da sam nekad davon procitao,da radnici koji rade na naplati sve sto uberu öd putarina njima IDE na plate. U stvari oni su sami sebi svrha
Ismijavati se "golfovima na lozu" i uzivati u njihovom tjeranju sa autoputa ("ko ih jebe ako ne mogu platiti nek se pate") je takav bezobrazluk da sam ja zapravo fin sta bih takvima inace reko.
Ovo je zemlja golfova na lozu, nazalost.
Autoceste su samo jos jedna od NENARODNIH kompanija u ovoj drzavi koje samo sluze da se privilegovana bagra namiri, nakrade, namjesti svoje bliznje... i da se potom ismijava fukari sa cijih ledja je to sve napravljeno!
Placamo nacionalne roaminge, struju placamo prema vjeri i naciji (!), autoputeve smo pravili za Hrvate i Madjare... da bi u Telekomima, elektroprivredama i autocestama smjestili one koji sebi mogu priustiti skupe mobitele, svaku cijenu struje i svaku cijenu autoputa!
Sta "zvuci nadmeno", to je za dobrih batina, nikakva psovka i uvreda tu ne pomaze!
-
tempuser
#288 Re: Autoput, svrha, cijene?????
@haris
Malo ti to idealiziras...
Prvo uporedjujes Njemacku sa Bosnom gdje je granica velikog grada otprilike u Zenici, gdje se autoput ne placa, ali nije besplatan, drugo nije to bas tako crno-bijelo, od kredita se gradi od akciza se odrzava...
Malo ti to idealiziras...
Prvo uporedjujes Njemacku sa Bosnom gdje je granica velikog grada otprilike u Zenici, gdje se autoput ne placa, ali nije besplatan, drugo nije to bas tako crno-bijelo, od kredita se gradi od akciza se odrzava...
-
tempuser
#289 Re: Autoput, svrha, cijene?????
Ja ti ponavljam, jeste nadmenost ali nije bezobrazluk. Ne ismijavam one u golfovima ma lozu, oni su nasa realnost, ali takvima da supstis putarinu na marku opet bi tih 44 KM/mjesecno, odnosno nekih 530 KM godisnje bilo previse i opet bi bila kuknjava kako je prskupo. Ako moze kako godisnje za petobu-stoju max bilo bi super. Prc Milojka... Nemoguce je spustiti cijenu da bi nasem narogu bilo taman. To je poenta!S druge stranje tvoja generalizacija je cisti be-ha pasjaluk i frustracija. Ja 20 god od ove drzave nisam dobo pfeninga i sad sam bagra? Nisu oni na vlasti bozije davanje, neko je glasao za njih, razmisli...dustaban wrote:Bezobrazluk moj brate nego sta nego bezobrazluk.tempuser wrote: Ja se moram sloziti, konstatacija da si neko moze priustiti autoput zvuci malo nadmeno, ali nije nikakav bezobrazluk niti su nuzno privilegovana bagra, postoji samo be-ha pasjaluk i zavist koji to tako generalise!
Ismijavati se "golfovima na lozu" i uzivati u njihovom tjeranju sa autoputa ("ko ih jebe ako ne mogu platiti nek se pate") je takav bezobrazluk da sam ja zapravo fin sta bih takvima inace reko.
Ovo je zemlja golfova na lozu, nazalost.
Autoceste su samo jos jedna od NENARODNIH kompanija u ovoj drzavi koje samo sluze da se privilegovana bagra namiri, nakrade, namjesti svoje bliznje... i da se potom ismijava fukari sa cijih ledja je to sve napravljeno!
Placamo nacionalne roaminge, struju placamo prema vjeri i naciji (!), autoputeve smo pravili za Hrvate i Madjare... da bi u Telekomima, elektroprivredama i autocestama smjestili one koji sebi mogu priustiti skupe mobitele, svaku cijenu struje i svaku cijenu autoputa!
Sta "zvuci nadmeno", to je za dobrih batina, nikakva psovka i uvreda tu ne pomaze!
- dustaban
#290 Re: Autoput, svrha, cijene?????
Uopce nisi u pravu. Uostalom zasto se ne bi probalo?! "Nasem narodu" treba omoguciti da se vozi jeftinije nego "nenas narod!" I opet - Slovenija, Slovenija, Slovenija... zemlja Slovenaca, naplacuje autoputeve tako da svi pizde osim Slovenaca!tempuser wrote: Ja ti ponavljam, jeste nadmenost ali nije bezobrazluk. Ne ismijavam one u golfovima ma lozu, oni su nasa realnost, ali takvima da supstis putarinu na marku opet bi tih 44 KM/mjesecno, odnosno nekih 530 KM godisnje bilo previse i opet bi bila kuknjava kako je prskupo. Ako moze kako godisnje za petobu-stoju max bilo bi super. Prc Milojka... Nemoguce je spustiti cijenu da bi nasem narogu bilo taman. To je poenta!S druge stranje tvoja generalizacija je cisti be-ha pasjaluk i frustracija. Ja 20 god od ove drzave nisam dobo pfeninga i sad sam bagra? Nisu oni na vlasti bozije davanje, neko je glasao za njih, razmisli...
A mi?!
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#291 Re: Autoput, svrha, cijene?????
Glupan je onaj ko placa godisnje autoput 2500 KM zbog posla u Sarajevu,a zivi u Zenici.
Za te pare moze iznajmiti stan u Sarajevu,stedi gorivo sto mu hladno moze pokriti rezije. Stedi auto. Usteda su mu vrijeme dolaska i odlaska na posao.
Mada znam par ljudi sa AJB kojima je plata porasla kad je AC poskupila i kad se SA spojilo sa ZE.
Za te pare moze iznajmiti stan u Sarajevu,stedi gorivo sto mu hladno moze pokriti rezije. Stedi auto. Usteda su mu vrijeme dolaska i odlaska na posao.
Mada znam par ljudi sa AJB kojima je plata porasla kad je AC poskupila i kad se SA spojilo sa ZE.
-
Naslovnica
#292 Re: Autoput, svrha, cijene?????
[quote="dustaban"
Gdje sam ja koga ismijavao i čijoj sam se muci smijao?
Jebote, kakvih kompleksaša ovdje ima, pa ne može čovjek reći da si može priuštiti da se vozi autoputem?!
Pa čitaš li ti šta napišeš?
Još bi da tučeš nekoga zbog toga?
Kakav paćenik...
Liče, koji je tvoj problem?tempuser wrote:Ja se moram sloziti, konstatacija da si neko moze priustiti autoput zvuci malo nadmeno, ali nije nikakav bezobrazluk niti su nuzno privilegovana bagra, postoji samo be-ha pasjaluk i zavist koji to tako generalise
-
Naslovnica
#296 Re: Autoput, svrha, cijene?????
Drug, nadmeno je ili ne, u zavisnosti od posmatrača.tempuser wrote:Ja se moram sloziti, konstatacija da si neko moze priustiti autoput zvuci malo nadmeno, ali nije nikakav bezobrazluk niti su nuzno privilegovana bagra, postoji samo be-ha pasjaluk i zavist koji to tako generalise!dustaban wrote:I da dodam... ove autoputeve finansiraju i JADE koje smu sa njih otjerali. Kroz gorivo, kroz registarciju, kroz PDV... da bi se njima mogli voziti Cesi i Madzari i nasa privilegovana bagra "koja si to moze priustiti!"Sodom1 wrote:Cini mi SE da sam nekad davon procitao,da radnici koji rade na naplati sve sto uberu öd putarina njima IDE na plate. U stvari oni su sami sebi svrha
Ako sam ja sa poslodavcem isposlovao da imam naknadu za autoput, ne vidim zašto je to nešto zbog čega bi neko trebalo da me bije, slažeš li se.
Ja ne izgurujem Golfove 2 na ložuku niti sam takav tip, dapače, prije će mene izgurati lola ca crnim Passatom ili slično. Doduše, na našem autoputu se vozi dosta korektno, nisam primijetio da su divljanja učestala.
Zaista ne znam u čemu je problem ovog dustabana? Je li on uvijek ovako agresivan?
-
tempuser
#297 Re: Autoput, svrha, cijene?????
Ma uopste nije bitno na koji nacin mozes sebi prustiti autoput, da li ti placa poslodavac ili bez problema pokrivas iz primanja, to danas nazalost jeste ispala privilegija, ali da te apriori zbog toga nazivaju privilegovanom bagrom to je bas pasjaluk i zavist.Naslovnica wrote: Drug, nadmeno je ili ne, u zavisnosti od posmatrača.
Ako sam ja sa poslodavcem isposlovao da imam naknadu za autoput, ne vidim zašto je to nešto zbog čega bi neko trebalo da me bije, slažeš li se.
Ja ne izgurujem Golfove 2 na ložuku niti sam takav tip, dapače, prije će mene izgurati lola ca crnim Passatom ili slično. Doduše, na našem autoputu se vozi dosta korektno, nisam primijetio da su divljanja učestala.
Zaista ne znam u čemu je problem ovog dustabana? Je li on uvijek ovako agresivan?
Ja nemam milosti prema ovima sto kukaju na drzavu, lopove, nepotizam, neko je glasao za ovu vlast, ja nisam sam htio, nit sam mogao, a od ovih sto jesu bojim se da dobar dio dolazi upravo iz ove populacije ne mogu priustiti autoput.
-
Naslovnica
#298 Re: Autoput, svrha, cijene?????
Da li smijem da dodam da sam ugradio plin u svoju 1.6 zvijer, i to čak sa atestom, cijelih 950KM?!
Baš sam bagra!

Baš sam bagra!
-
Naslovnica
#299 Re: Autoput, svrha, cijene?????
Drug, hvala na razumijevanju.tempuser wrote:Ma uopste nije bitno na koji nacin mozes sebi prustiti autoput, da li ti placa poslodavac ili bez problema pokrivas iz primanja, to danas nazalost jeste ispala privilegija, ali da te apriori zbog toga nazivaju privilegovanom bagrom to je bas pasjaluk i zavist.Naslovnica wrote: Drug, nadmeno je ili ne, u zavisnosti od posmatrača.
Ja nemam milosti prema ovima sto kukaju na drzavu, lopove, nepotizam, neko je glasao za ovu vlast, ja nisam sam htio, nit sam mogao, a od ovih sto jesu bojim se da dobar dio dolazi upravo iz ove populacije ne mogu priustiti autoput.
I apsolutno se slažem s tobom.
-
tempuser
#300 Re: Autoput, svrha, cijene?????
Znas kako je, kad dozvolis da te 3 x naprave budalom mozes ocekivati da te zale, ali kad to 5 x dozvolis - onda si to zasluzio. Kod nas je otprilike kakva situacija. Sad ne valja drzava, nepotizam, lopovi, kad dodju izbori jes da je ovaj "nas" lopov, al glasaj za njega jer ce i oni za "svog". Nama je jos super kako smo zalsuzili da nam bude.