Naslovnica wrote: ↑09/07/2021 22:33Uradiću ja za desetak dana pa javim.![]()
Neki dan sam primio drugu dozu Pfizera.

Moderator: O'zone
Naslovnica wrote: ↑09/07/2021 22:33Uradiću ja za desetak dana pa javim.![]()
Neki dan sam primio drugu dozu Pfizera.

Vijest kod Hadžifejsa je zaista relevantne za statistiku vezanu za vakcine.Dead Man Walking wrote: ↑29/07/2021 19:08Da, na osnovu vjerovatnoce 1:100000 ovdje imamo kamaru ljudi uvjerenih da su pokusni kunici... A realno, da je iko u cijeloj BiH imao ikakvu posljedicu od vakcine bio bi ako nista udarna vijest kod Hadzifejsa, a da ne spominjemo ostale medije. Mozda je i tj ukupni broj vakcinisanih u biH mali uzorak za statistiku, ali to samo potvrdjuje tezu koliko je nebulozan strah od vakcine.Naslovnica wrote: ↑29/07/2021 18:59
Pa očito da je (i statistički i objektivno) tih 100 koje ti poznaješ i 20-30 nas ovdje na forumu koji se vrtimo mali broj da bi na osnovu njega izvodio nekakve logične zaključke, obzirom da se pojava miokarditisa, perikarditisa i zgrušavanja mjeri u omjerima 1:100000 i više, tako da je forumski uzorak apsolutno irelevantan za bilo kakvu statistiku te vrste.
Ne znam šta tu ima biti logično ili ne, uopšte nije stvar logike nego računa vjerovatnoće.
I svi oko mene koji su se vakcinisali, uključujući i mene, imali su minorne nuspojave nakon vakcinacije. Ja skoro pa nikakve, kao i većina. Najgore što sam iz prve ruke čuo su rođak i rodica u Švicarskoj, nakon revakcinacije 2 dana nisu mogli ustati, kao prava gripa da ih je oborilo. Treći dan ništa.
ove vakcine imaju neuroloske nuspojave o kojima se ne prica. pratim pomno ovu temu, vrati se i ti unazad i citaj i nacicesZox wrote: ↑29/07/2021 16:09 Ima li možda iko ikakvo blisko iskustvo s ovim što slijedi? Guglao sam i eventualne nus pojave jednostavno ne idu tako daleko.
Nakon druge doze Pfizera nisam imao apsolutno nikakvih nus pojava, ali mi je nakon jedno 15 dana počelo trnuti jedno stopalo i to traje još uvijek (mjesec dana). Što je najčudnije, ne mogu pomjeriti palac, nikako, isto kao da su živci precvikani. Možda nije do vakcine, možda sam se nekako udario (mada mislim da nisam), i u svakom slučaju ne zvuči kao neka grozna nus pojava (normalno hodam), ali me svejedno kopka. Valjda mi neće još koji živac otkazati naokolo?
googlaj pfizer vaccine i tingling i nacices puno o tome. najvise svjedocanstva ljudi kojima se to desilo i koji ne mogu dobiti strucnu pomoc. imaju stari clanci u jerusalem post koji raportiraju ove nuspojave kao i to da su izraelske vlasti kontaktirale pfizer povodom ovih neuroloskih reakcija a ovi iz pfizera rekli histericne zene umisljaju kao da se desava samo zenama, o mizoginiji da ne govorimo.Zox wrote: ↑29/07/2021 16:09 Ima li možda iko ikakvo blisko iskustvo s ovim što slijedi? Guglao sam i eventualne nus pojave jednostavno ne idu tako daleko.
Nakon druge doze Pfizera nisam imao apsolutno nikakvih nus pojava, ali mi je nakon jedno 15 dana počelo trnuti jedno stopalo i to traje još uvijek (mjesec dana). Što je najčudnije, ne mogu pomjeriti palac, nikako, isto kao da su živci precvikani. Možda nije do vakcine, možda sam se nekako udario (mada mislim da nisam), i u svakom slučaju ne zvuči kao neka grozna nus pojava (normalno hodam), ali me svejedno kopka. Valjda mi neće još koji živac otkazati naokolo?
O tome i pričam.
Capljina74 wrote: ↑30/07/2021 09:59O tome i pričam.
Ali se diže galama da sam za ravnu zemlju...
Više sam radio sa vakcinama nego što su ih neki spomenuli na ovim stranicama, ali sam uvijek za oprez kada se nešto uvodi na brzinu i bez standardnih procedura.
Ono neko bio idiot pa postavio te standarde.
Razmislite samo koliko su te kuće uštedite money, money... što su preskočene procedure...
Jok, bolan, iz Čapljine...spinel_ wrote: ↑30/07/2021 10:10Capljina74 wrote: ↑30/07/2021 09:59
O tome i pričam.
Ali se diže galama da sam za ravnu zemlju...
Više sam radio sa vakcinama nego što su ih neki spomenuli na ovim stranicama, ali sam uvijek za oprez kada se nešto uvodi na brzinu i bez standardnih procedura.
Ono neko bio idiot pa postavio te standarde.
Razmislite samo koliko su te kuće uštedite money, money... što su preskočene procedure...
Ali cekaj, jel ti ono bjese veterinar?
![]()
Štaš ti ba?!
Nije čkapi, pakšu je.Naslovnica wrote: ↑30/07/2021 10:14Štaš ti ba?!
Čuj veterinar?!
I naš'o pametovati ovdje o vakcinama?!
Tvoje je da uštrojiš krmka i da guraš ruku kravi u p*čku.
![]()
HAHHAHAHAHACapljina74 wrote: ↑30/07/2021 10:21Nije čkapi, pakšu je.Naslovnica wrote: ↑30/07/2021 10:14
Štaš ti ba?!
Čuj veterinar?!
I naš'o pametovati ovdje o vakcinama?!
Tvoje je da uštrojiš krmka i da guraš ruku kravi u p*čku.
![]()
I da znaš da kada udari minus to je jedino mjesto na farmi da ugriješ ruke!
Mislim da ne bi bilo loše da uradiš D-dimmer, i da se obavezno javiš ljekaru da odagnaš sve sumnje.shape of despair wrote: ↑30/07/2021 12:27 Da nema neko slučajno ili lično ili nekoga u porodici sa srcanim problemima da je primio vakcinu i da li mu se to odrazilo na srce, tipa blagog pogoršanja stanja, vraćanja nekih simptoma koje je držao pod kontrolom lijekovima.
Evo i poslije 20 dana od vakcine AZ imam siptome vezano za srce koje nisam dugo imao odnosno sa lijekovima sam ih potpuno kontrolisao. Sada već 10 dana osjetim slabost i probadanje (moji stari simptomi koje nisam imao godinama unazad ili sam ih imao jako malo izražene uz terapiju:neprimjetno).
U ponedeljak svakako idem na kontrolu a sumnjam i da nije od ove vrućine mada mi prije nije smetala, a sumnjam i na vakcinu.
Stvarno?
Zasto?