Vakcine - iskustva

Moderator: O'zone

Locked

Hocete li se vakcinisati protiv COVID-a koliko god puta bude trebalo?

-DA, naravno kad god kazu strucnjaci da treba i koliko god puta tu sam
89
30%
-NE, primio sam 2 doze i dosta od mene
62
21%
-NE, primio sam 3 ili primit cu uskoro trecu dozu i dosta od mene
48
16%
-NISAM se nikako vakcinisao protiv covida niti planiram
102
34%

Total votes: 301

Naslovnica

#2726 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

Naslovnica wrote: 09/07/2021 22:33
Evelinda wrote: 09/07/2021 22:01 Da li je neko nakon Pfizera radio antitjela na spike i koliko je iznosio rezultat?
Uradiću ja za desetak dana pa javim. :thumbup:
Neki dan sam primio drugu dozu Pfizera.
Image
Naslovnica

#2727 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

Dead Man Walking wrote: 29/07/2021 19:08
Naslovnica wrote: 29/07/2021 18:59

Pa očito da je (i statistički i objektivno) tih 100 koje ti poznaješ i 20-30 nas ovdje na forumu koji se vrtimo mali broj da bi na osnovu njega izvodio nekakve logične zaključke, obzirom da se pojava miokarditisa, perikarditisa i zgrušavanja mjeri u omjerima 1:100000 i više, tako da je forumski uzorak apsolutno irelevantan za bilo kakvu statistiku te vrste.
Ne znam šta tu ima biti logično ili ne, uopšte nije stvar logike nego računa vjerovatnoće.
I svi oko mene koji su se vakcinisali, uključujući i mene, imali su minorne nuspojave nakon vakcinacije. Ja skoro pa nikakve, kao i većina. Najgore što sam iz prve ruke čuo su rođak i rodica u Švicarskoj, nakon revakcinacije 2 dana nisu mogli ustati, kao prava gripa da ih je oborilo. Treći dan ništa.
Da, na osnovu vjerovatnoce 1:100000 ovdje imamo kamaru ljudi uvjerenih da su pokusni kunici... A realno, da je iko u cijeloj BiH imao ikakvu posljedicu od vakcine bio bi ako nista udarna vijest kod Hadzifejsa, a da ne spominjemo ostale medije. Mozda je i tj ukupni broj vakcinisanih u biH mali uzorak za statistiku, ali to samo potvrdjuje tezu koliko je nebulozan strah od vakcine.
Vijest kod Hadžifejsa je zaista relevantne za statistiku vezanu za vakcine.
:roll:
Znamo li uopšte koliko nas je vakcinisano?
Zdravstvena statistika u BiH je karina ba.
Postoje svjetske relevantne statistike i to je to.
Mislim da imaš pogrešan dojam da je ljude strah. Na stranu antivakserska mraka. Ljudima je, u najmanju ruku, mnogo upitnika iznad glave, pogotovu nakon katastrofalno lošeg AZ PR-a, i mnoštva, u najmanju ruku, zbunjujućih informacija iz sredstava informisanja. Danas ovako, sutra onako.
Evo i informacija da AZ koja se daje na Zetri nije priznata u EU i ne znači propusnicu ako želiš putovati. Kineske i ruske da i ne spominjem. Mnogi čekaju Pfizer da ubiju dvije muhe jednim udarcem. Ima tu svega, nije to samo strah, dapače.
cyprus

#2728 Re: Vakcine - iskustva

Post by cyprus »

Evo pikno se i ja konačno danas u Ljuboviji Fajzerom :) Sve fino prošlo...

Zasad nema ozbiljnijih nuspojava... Malko ruka, i malko me mišići bole... Žena isto tako, samo je malo jače boli ruka... Ali nije puno vremena prošlo... Ako bude šta ozbiljnije, pišem :)
bluesky

#2729 Re: Vakcine - iskustva

Post by bluesky »

Zox wrote: 29/07/2021 16:09 Ima li možda iko ikakvo blisko iskustvo s ovim što slijedi? Guglao sam i eventualne nus pojave jednostavno ne idu tako daleko.
Nakon druge doze Pfizera nisam imao apsolutno nikakvih nus pojava, ali mi je nakon jedno 15 dana počelo trnuti jedno stopalo i to traje još uvijek (mjesec dana). Što je najčudnije, ne mogu pomjeriti palac, nikako, isto kao da su živci precvikani. Možda nije do vakcine, možda sam se nekako udario (mada mislim da nisam), i u svakom slučaju ne zvuči kao neka grozna nus pojava (normalno hodam), ali me svejedno kopka. Valjda mi neće još koji živac otkazati naokolo?
ove vakcine imaju neuroloske nuspojave o kojima se ne prica. pratim pomno ovu temu, vrati se i ti unazad i citaj i nacices
nekoliko clanova koji su osjecali trnce (lice, ruka) nakon vakcine.

ja sam primila pfizer pocetkom aprila u usa i stopala su mi pocela trnuti uvecer. to se zatim prosirilo do koljena i trajalo je pet dana, pa je prestalo a preslo na dva prsta vakcinisane ruke. takodjer sam tada dobila bolove u prsima. otisla sam kod doktorice da upitam sta to sve znaci, je li cula za ove nuspojave i da li da primim drugu dozu. nije me ni pregledala, niti je prijavila moju reakciju niti ju je zavela u moje akte. samo je rekla, ovo je nova vakcina, ne znamo zasto to radi, bolje to nego da umres od covida, naravno da trebas primiti drugu dozu. do kad nije kasno da primim drugu? do 45. dana a za poslije ne znamo. jeste li vidjeli ovakvu reakciju? vidjela sam razne reakcije.

toliko o monitorisanju ovih vakcina, i koliko su statistike pouzdane. raspitam se malo kod prijatelja i poznanika i nadjem drugaricu koja je primila pfizer u januaru u TX cije je lice trnulo dva mjeseca nakon vakcine, uz to je imala uzasnu glavobolju kao i umor u cijelom tijelu. radili su joj MRI da iskljuce tumor i nalazi su bili uredni. glavobolja je prosla nakon sedmicu dvije, trnci u licu nakon dva mjeseca a zbog opste malaksalosti u tijelu je na kraju zavrsila na visemjesecnoj fizioterapiji. sad je ljeto i bolje joj je, a ono vrijeme trecoj dozi haha.

sto se mene tice ja sam se konacno osjecala onom starom nakon 5-6 sedmica nakon prve pa sam na drugu otisla nakon 9 sedmica, sto je skroz neuobicajeno za usa jer ovdje pfizer vakcinisu agresivno i bez pardona nakon 3 sedmice, i nisam imala nikakvu reakciju na drugu dozu. ni temperaturu a nisu mi se vratili ni trnci.
bluesky

#2730 Re: Vakcine - iskustva

Post by bluesky »

Zox wrote: 29/07/2021 16:09 Ima li možda iko ikakvo blisko iskustvo s ovim što slijedi? Guglao sam i eventualne nus pojave jednostavno ne idu tako daleko.
Nakon druge doze Pfizera nisam imao apsolutno nikakvih nus pojava, ali mi je nakon jedno 15 dana počelo trnuti jedno stopalo i to traje još uvijek (mjesec dana). Što je najčudnije, ne mogu pomjeriti palac, nikako, isto kao da su živci precvikani. Možda nije do vakcine, možda sam se nekako udario (mada mislim da nisam), i u svakom slučaju ne zvuči kao neka grozna nus pojava (normalno hodam), ali me svejedno kopka. Valjda mi neće još koji živac otkazati naokolo?
googlaj pfizer vaccine i tingling i nacices puno o tome. najvise svjedocanstva ljudi kojima se to desilo i koji ne mogu dobiti strucnu pomoc. imaju stari clanci u jerusalem post koji raportiraju ove nuspojave kao i to da su izraelske vlasti kontaktirale pfizer povodom ovih neuroloskih reakcija a ovi iz pfizera rekli histericne zene umisljaju kao da se desava samo zenama, o mizoginiji da ne govorimo.
na medpage today mozes naci puno komentara.
googlaj ove vakcine i tingling i/ili paresthesias i nacices svjedocanstva.
trebalo bi da je prolazno.
zeznute su vakcine. neispitane i trenutno nikome nije u interesu da ih ispita. kazem ja koja sam je primila:)
tovarish

#2732 Re: Vakcine - iskustva

Post by tovarish »

Kod mene u kartonu piše da sam dobio covidshield vakcinu, ali serijski brojevi drugačiji od ona tri navedena.

Prva doza iz sredine aprila je ctmav20, a dva mjeseca kasnije revakcinisan sa abx3118.

Čini mi se da je ovu drugu šifru neko spominjao da je iz grčke i da to nije covidshield, a ovi u domu zdravlja zaveli da jeste. Ko je pogriješio?
Capljina74

#2733 Re: Vakcine - iskustva

Post by Capljina74 »

O tome i pričam.

Ali se diže galama da sam za ravnu zemlju...

Više sam radio sa vakcinama nego što su ih neki spomenuli na ovim stranicama, ali sam uvijek za oprez kada se nešto uvodi na brzinu i bez standardnih procedura.

Ono neko bio idiot pa postavio te standarde.

Razmislite samo koliko su te kuće uštedite money, money... što su preskočene procedure...
kljiks00

#2734 Re: Vakcine - iskustva

Post by kljiks00 »

Svaka nus pojava od vakcine nastoji se zanemariti, bez obzira koliko ozbiljna bila. Ogromna cenzura je u medijima i društvenim mrežama za nus pojave.
Ko želi da vidi iskustva sa korona vakcinama širom svijeta neka instalira aplikaciju Telegram i otvori link:

https://t.me/covidvaccinevictims
spinel_

#2735 Re: Vakcine - iskustva

Post by spinel_ »

Capljina74 wrote: 30/07/2021 09:59
O tome i pričam.

Više sam radio sa vakcinama nego što su ih neki spomenuli na ovim stranicama, ali sam uvijek za oprez kada se nešto uvodi na brzinu i bez standardnih procedura.

Razmislite samo koliko su te kuće uštedite money, money... što su preskočene procedure...

Ali cekaj, jel ti ono bjese veterinar?

:mrgreen:
Capljina74

#2736 Re: Vakcine - iskustva

Post by Capljina74 »

spinel_ wrote: 30/07/2021 10:10
Capljina74 wrote: 30/07/2021 09:59

O tome i pričam.

Jok, bolan, iz Čapljine...
Naslovnica

#2737 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

Capljina74 wrote: 30/07/2021 10:12
spinel_ wrote: 30/07/2021 10:10

Štaš ti ba?!
Čuj veterinar?!
I naš'o pametovati ovdje o vakcinama?!
Tvoje je da uštrojiš krmka i da guraš ruku kravi u p*čku.
:gunjastajl:
Capljina74

#2738 Re: Vakcine - iskustva

Post by Capljina74 »

Naslovnica wrote: 30/07/2021 10:14
Capljina74 wrote: 30/07/2021 10:12

Štaš ti ba?!
Čuj veterinar?!
Nije čkapi, pakšu je.

I da znaš da kada udari minus to je jedino mjesto na farmi da ugriješ ruke!
Naslovnica

#2739 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

Capljina74 wrote: 30/07/2021 10:21
Naslovnica wrote: 30/07/2021 10:14

Štaš ti ba?!
Čuj veterinar?!
Nije čkapi, pakšu je.

I da znaš da kada udari minus to je jedino mjesto na farmi da ugriješ ruke!
HAHHAHAHAHA
:thumbup:
shape of despair

#2740 Re: Vakcine - iskustva

Post by shape of despair »

Da nema neko slučajno ili lično ili nekoga u porodici sa srcanim problemima da je primio vakcinu i da li mu se to odrazilo na srce, tipa blagog pogoršanja stanja, vraćanja nekih simptoma koje je držao pod kontrolom lijekovima.
Evo i poslije 20 dana od vakcine AZ imam siptome vezano za srce koje nisam dugo imao odnosno sa lijekovima sam ih potpuno kontrolisao. Sada već 10 dana osjetim slabost i probadanje (moji stari simptomi koje nisam imao godinama unazad ili sam ih imao jako malo izražene uz terapiju:neprimjetno).
U ponedeljak svakako idem na kontrolu a sumnjam i da nije od ove vrućine mada mi prije nije smetala, a sumnjam i na vakcinu.
seoBIH

#2741 Re: Vakcine - iskustva

Post by seoBIH »

Jesi li siguran da nije "umišljanje"? Dok mi nisu pronašli problem na sistematskom, nisam imao tegobe. Od narednog dana kada sam saznao za problem, imam tegobe...vecinom u glavi :)
Naslovnica

#2742 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

shape of despair wrote: 30/07/2021 12:27 Da nema neko slučajno ili lično ili nekoga u porodici sa srcanim problemima da je primio vakcinu i da li mu se to odrazilo na srce, tipa blagog pogoršanja stanja, vraćanja nekih simptoma koje je držao pod kontrolom lijekovima.
Evo i poslije 20 dana od vakcine AZ imam siptome vezano za srce koje nisam dugo imao odnosno sa lijekovima sam ih potpuno kontrolisao. Sada već 10 dana osjetim slabost i probadanje (moji stari simptomi koje nisam imao godinama unazad ili sam ih imao jako malo izražene uz terapiju:neprimjetno).
U ponedeljak svakako idem na kontrolu a sumnjam i da nije od ove vrućine mada mi prije nije smetala, a sumnjam i na vakcinu.
Mislim da ne bi bilo loše da uradiš D-dimmer, i da se obavezno javiš ljekaru da odagnaš sve sumnje.
Najvjerovatnije je do vremena.
A možda i jedan do dva leksija odagnaju tegobe.
deogest

#2743 Re: Vakcine - iskustva

Post by deogest »

Ima li nagovjestaja, hoce li i kada uvesti te digitalne certifikate na prostoru citave drzave, da je priznato u Europi? Jer citam da Crna Gora ubrzo uvodi koje ce bit priznate vani.

Ovako ko se god vakcinisao u manjim mjestima, dobio neke potvrde s pecatom, tesko da s tim mozes preko granice, pa to je mogao otkucat i odstampat bilo ko!?

Kakav smo mi samo pokusaj od drzave. :-)
Zoya

#2744 Re: Vakcine - iskustva

Post by Zoya »

Je li možda ovdje na temi bilo priče o mješanju vakcina, jedna doza Pfiser druga moderna? Eventualno loše strane mješanja?
Edin H.

#2745 Re: Vakcine - iskustva

Post by Edin H. »

Zoya wrote: 30/07/2021 21:13 Je li možda ovdje na temi bilo priče o mješanju vakcina, jedna doza Pfiser druga moderna? Eventualno loše strane mješanja?
Daj ba, onaj frajer u Srbiji primio pet vakcina da bi dobio vaucere, pa nikom nista :lol:
Zoya

#2746 Re: Vakcine - iskustva

Post by Zoya »

Edin H. wrote: 30/07/2021 21:17
Zoya wrote: 30/07/2021 21:13 Je li možda ovdje na temi bilo priče o mješanju vakcina, jedna doza Pfiser druga moderna? Eventualno loše strane mješanja?
Daj ba, onaj frajer u Srbiji primio pet vakcina da bi dobio vaucere, pa nikom nista :lol:
Stvarno? :lol:

Uozbilji se, Edine Ejdz :-?
Edin H.

#2747 Re: Vakcine - iskustva

Post by Edin H. »

Zoya wrote: 30/07/2021 21:21
Edin H. wrote: 30/07/2021 21:17

Stvarno? :lol:

Uozbilji se, Edine Ejdz :-?
Zasto?
Mislis da je morao vratiti vaucere? :shock:

https://www.nature.com/articles/d41586-021-01805-2

Sto se tice mijesanja vakcina nisu radili na velikom uzorku do sada da se donio neki ozbiljan zakljucak, ali izgleda da je zastita veca, ali mogu biti vece i nuspojave.

Ne vjerujem da mozes miksati Johnson, jer ta se prima samo jedna.
TheHound

#2748 Re: Vakcine - iskustva

Post by TheHound »

Prva doza AZ druga Pfizer kazu da daje bolji imunitet nego dvije doze Pfizera. Iako mi nije jasno kako jer pise da je skroz razlicit tip vakcine ali eto, valjda je Angela Merkel primila dvije razlicite. Ja sam se Fajzerovo pa sta bude :D
Edin H.

#2749 Re: Vakcine - iskustva

Post by Edin H. »

TheHound wrote: 30/07/2021 22:35 Prva doza AZ druga Pfizer kazu da daje bolji imunitet nego dvije doze Pfizera. Iako mi nije jasno kako jer pise da je skroz razlicit tip vakcine ali eto, valjda je Angela Merkel primila dvije razlicite. Ja sam se Fajzerovo pa sta bude :D
Nije Merkelova frajer :D
Naslovnica

#2750 Re: Vakcine - iskustva

Post by Naslovnica »

Najbolje 2 Kineza pa složiti jednu mRNA.
:thumbup:
Locked