Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
foxlife

#2726 Re: Telemach BiH

Post by foxlife »

Aktivirao i ok je
kakaljin

#2727 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

Evo pojavilo se na portalu moj telemach, ali mi na total premium paketu nije ukljucen tidal, vec mi samo stoji da mogu dokupiti, zar nije u premium paketima ukljucen tidal premium
crnivrag

#2728 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

kakaljin wrote: 01/06/2021 19:23 Evo pojavilo se na portalu moj telemach, ali mi na total premium paketu nije ukljucen tidal, vec mi samo stoji da mogu dokupiti, zar nije u premium paketima ukljucen tidal premium
Samo u EON, Trion EON i Fiber EON Duo i Trio Premium paketima.

Sindža je također pisao da se Tidal nalazi u 2P i 3P paketima, a Total spada u 1P uslugu jer je u pitanju samo usluga televizije.
kakaljin

#2729 Re: Telemach BiH

Post by kakaljin »

crnivrag wrote: 01/06/2021 19:25
kakaljin wrote: 01/06/2021 19:23 Evo pojavilo se na portalu moj telemach, ali mi na total premium paketu nije ukljucen tidal, vec mi samo stoji da mogu dokupiti, zar nije u premium paketima ukljucen tidal premium
Samo u EON, Trion EON i Fiber EON Duo i Trio Premium paketima.

Sindža je također pisao da se Tidal nalazi u 2P i 3P paketima, a Total spada u 1P uslugu jer je u pitanju samo usluga televizije.
PA na totalu i ne moze nista drugo sem televizije :!: :!:
crnivrag

#2730 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

kakaljin wrote: 01/06/2021 19:26
PA na totalu i ne moze nista drugo sem televizije :!: :!:
Vjerovatno onda Total TV i EON TV korisnici ne mogu dobiti Tidal u okviru Premium paketa, vjerovatno korisnik mora imati i dodatne usluge fiksne telefonije i/ili interneta.
foxlife

#2731 Re: Telemach BiH

Post by foxlife »

A kad otvoris ovo stidal stoji pod televizija 😁
crnivrag

#2732 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

foxlife wrote: 01/06/2021 19:36 A kad otvoris ovo stidal stoji pod televizija 😁
Većinom se Tidal nudio mobilnim operaterima, a kako Telemach nema mobilne usluge, valjda su odlučili da ga stave pod kategorizaciju televizije :D
Kikica_mala

#2733 Re: Telemach BiH

Post by Kikica_mala »

aura lajt wrote: 01/06/2021 19:11 Aktiviran tidal premium,skroz ok prica. :thumbup:
Možeš li mi majke ti objasniti kako? Kliknuo na link, odvelo me na Tidal stranicu, upisao mail i lozinku, I kaže mi Premium 3.75 e, onaj drugi 7,nešto eura, opcija plaćanja, kartica ili Paypal. Fakat ne kontam...

Vratim se na moj Telemach portal, nema više linka da krenem ponovno.

Koristim Tidal US već više od 2 godine, prvo Master, a po novome HiFi paket, nije mi Tidal stran kao pojam, ali mi fakat nije jasno kako ovo funkcioniše, ako neko može da objasni step-by-step, bio bih zahvalan.

Hvala lijepo!
123bih123

#2734 Re: Telemach BiH

Post by 123bih123 »

Kikica_mala wrote: 01/06/2021 20:28
aura lajt wrote: 01/06/2021 19:11 Aktiviran tidal premium,skroz ok prica. :thumbup:
Možeš li mi majke ti objasniti kako? Kliknuo na link, odvelo me na Tidal stranicu, upisao mail i lozinku, I kaže mi Premium 3.75 e, onaj drugi 7,nešto eura, opcija plaćanja, kartica ili Paypal. Fakat ne kontam...

Koristim Tidal US već više od 2 godine, prvo Master, a po novome HiFi paket, nije mi Tidal stran kao pojam, ali mi fakat nije jasno kako ovo funkcioniše, ako neko može da objasni step-by-step, bio bih zahvalan.

Hvala lijepo!
Koji imas paket u Telemachu. Ja sam isto aktiviro i dva su koraka ne trazi paypal, karticu nista.

Evo link i na vrhu bi trebala biti opcija besplatne aktivacije
https://mojtelemach.ba/video/tidal
Last edited by 123bih123 on 01/06/2021 20:48, edited 1 time in total.
aura lajt

#2735 Re: Telemach BiH

Post by aura lajt »

Kikica_mala wrote: 01/06/2021 20:28

Hvala lijepo!

Garant imas neki paket na kom premium ne ide kao besplatan. Inace vrlo prosto, s telemach linka za aktiviranje unio mail i password, i automatski na mobu aktiviran premium.
Kikica_mala

#2736 Re: Telemach BiH

Post by Kikica_mala »

[/quote]

Garant imas neki paket na kom premium ne ide kao besplatan. Inace vrlo prosto, s telemach linka za aktiviranje unio mail i password, i automatski na mobu aktiviran premium.
[/quote]

Ma jok, sve sam ja to tako uradio i odvelo me na stranicu sa opcijom da platim karticom ili PayPalom. Samo sam se izgleda ja za**ao, jer sam koristio mail kojim sam sam se nekad preko VPN-a kačio na Tidal, pa je to izgleda razlog, nije skroz čisti mail kao login. Moj Paket je EON Premium.

Problem mi je što mi sada na mojoj Telemah stranici, više nema aktivacionog linka. Sad evo razgovarao sa "podrškom", kaže djevojka da vidi da sam aktivirao Tidal HiFi, ali da kao ne može to radi jer sistem kao ne prepoznaje aktivaciju prije 03.06. i da će se tada, navodno svima linkovi ponovno pojaviti, a ako se ne pojave da se opet oni zovu, naravno čuvenu "naprednu podršku", da oni to riješe.

Ostaje mi da sačekam.

Hvala na odgovoru
crnivrag

#2737 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

Kikica_mala wrote: 01/06/2021 20:56
Ma jok, sve sam ja to tako uradio i odvelo me na stranicu sa opcijom da platim karticom ili PayPalom. Samo sam se izgleda ja za**ao, jer sam koristio mail kojim sam sam se nekad preko VPN-a kačio na Tidal, pa je to izgleda razlog, nije skroz čisti mail kao login. Moj Paket je EON Premium.

Problem mi je što mi sada na mojoj Telemah stranici, više nema aktivacionog linka. Sad evo razgovarao sa "podrškom", kaže djevojka da vidi da sam aktivirao Tidal HiFi, ali da kao ne može to radi jer sistem kao ne prepoznaje aktivaciju prije 03.06. i da će se tada, navodno svima linkovi ponovno pojaviti, a ako se ne pojave da se opet oni zovu, naravno čuvenu "naprednu podršku", da oni to riješe.

Ostaje mi da sačekam.

Hvala na odgovoru
Vrlo vjerovatno ti je to jer si koristio mail koji je registrovan negdje drugo, ja sam koristio mail koji sam registrovao u BiH kad je pušten Tidal i preko kojeg sam 30 dana sa karticom imao promo Family HiFi account.

Nakon što sam kliknuo na link i unio svoj mail, tražilo mi je da se unesem i password, i onda me je pitao da li želim da preko operatera aktiviram ponudu, i nakon pristanka mi je odmah aktivirao Premium account.
Generation74

#2738 Re: Telemach BiH

Post by Generation74 »

Kikica_mala wrote: 01/06/2021 20:56 Ostaje mi da sačekam.

Hvala na odgovoru
Moj Telemach, televizija, zatim imaš opcije - pregled, video klub, hbo go i Tidal. Klik na Tidal i ponudi ti opciju da se pretplatiš na premium 0,00...klikneš i to je to. Ja sam već bio pretplaćen na hi-fi dva mjeseca za tri dolara po novoj akciji, ali mi je uredno zamijenio pretplatu, ostavio stari nalog i to je to. Inače imam paket eon premium.
Kikica_mala

#2739 Re: Telemach BiH

Post by Kikica_mala »

crnivrag wrote: 01/06/2021 20:59
Kikica_mala wrote: 01/06/2021 20:56

Ostaje mi da sačekam.

Hvala na odgovoru
Vrlo vjerovatno ti je to jer si koristio mail koji je registrovan negdje drugo, ja sam koristio mail koji sam registrovao u BiH kad je pušten Tidal i preko kojeg sam 30 dana sa karticom imao promo Family HiFi account.

Nakon što sam kliknuo na link i unio svoj mail, tražilo mi je da se unesem i password, i onda me je pitao da li želim da preko operatera aktiviram ponudu, i nakon pristanka mi je odmah aktivirao Premium account.
E pa ja, to ja nisam imao i zato se ovo pojavilo. Moram se registrovati sa skroz čistim mailom. Evo moje iskustvo, pa ako nekome može pomoći, super.
Kikica_mala

#2740 Re: Telemach BiH

Post by Kikica_mala »

Generation74 wrote: 01/06/2021 21:03

Hvala na odgovoru
Moj Telemach, televizija, zatim imaš opcije - pregled, video klub, hbo go i Tidal. Klik na Tidal i ponudi ti opciju da se pretplatiš na premium 0,00...klikneš i to je to. Ja sam već bio pretplaćen na hi-fi dva mjeseca za tri dolara po novoj akciji, ali mi je uredno zamijenio pretplatu, ostavio stari nalog i to je to. Inače imam paket eon premium.
Ma ja sam koristio mail prethodno korišten za Tidal prije oko 1.5 godine, ostao registrovan mail, otkazao subskripciju, pisao Tidal podršci prije mjesec dana, oni me skinili sa US i prebacili na BiH, sačekao Telemach i krenuo sa tim mailom, i je** ga. Mora se koristiti "virgin" mail kao login, nikad ranije korišten za Tidal da bi radilo.
Generation74

#2741 Re: Telemach BiH

Post by Generation74 »

Kikica_mala wrote: 01/06/2021 21:09

Hvala na odgovoru
Ma ja sam koristio mail prethodno korišten za Tidal prije oko 1.5 godine, ostao registrovan mail, otkazao subskripciju, pisao Tidal podršci prije mjesec dana, oni me skinili sa US i prebacili na BiH, sačekao Telemach i krenuo sa tim mailom, i je** ga. Mora se koristiti "virgin" mail kao login, nikad ranije korišten za Tidal da bi radilo.

Ja sam registrovao Tidal preko Apple Id-ja koji generiše neki alias. Mijenjao sam regiju...Hrvatska, USA, a nakon što se kod nas stvar unormalila, prešao sam na našu. Doduše kad sam se registrovao na Tidal bio sam na našoj regiji. Želim ti da uspješno riješiš problem i sa merakom koristiš servis jer kad je džaba i sirće je slatko :mrgreen:
musicman80

#2742 Re: Telemach BiH

Post by musicman80 »

Ja sam isto aktivirao. Pise 0KM mjesecno, znaci nista mi se dodatno nece naplacivati ?
crnivrag

#2743 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

musicman80 wrote: 01/06/2021 21:18 Ja sam isto aktivirao. Pise 0KM mjesecno, znaci nista mi se dodatno nece naplacivati ?
Ako imaš EON Premium Duo ili Trio paket i pisalo ti je 0.00 KM, onda je Tidal Premium pretplata uključena u tvoj paket, i neće ti se dodatno naplaćivati.
123bih123

#2744 Re: Telemach BiH

Post by 123bih123 »

Hvala na odgovoru
Ja sam prije koristio. Prvobitno preko vpna Usa acc a kasnije trazio od podrske njihove da me prebace u BiH. Cak su mi prilikom prebacivanja dali free mjesec. Dakle nije bas da treba novi acc.
crnivrag

#2745 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

123bih123 wrote: 01/06/2021 21:25
Ja sam prije koristio. Prvobitno preko vpna Usa acc a kasnije trazio od podrske njihove da me prebace u BiH. Cak su mi prilikom prebacivanja dali free mjesec. Dakle nije bas da treba novi acc.
Definitivno ne treba mail koji nije korišten, ali izgleda da registracija mora biti izvršena sa BH IP adrese, jer sam ja imao registraciju na Tidal HiFi Family 30 dana putem kartice, kad je tek Tidal omogućen u BiH, a sad sam sa tom istom e-mail adresom aktivirao Tidal Premium preko Moj Telemach portala.
Kikica_mala

#2746 Re: Telemach BiH

Post by Kikica_mala »

123bih123 wrote: 01/06/2021 21:25

Eh eto, tako ispada. Meni je u stvari problem što nema opcije na Telemach portalu u mom accountu, da poništim aktivaciju i krenem ponovno.
musicman80

#2747 Re: Telemach BiH

Post by musicman80 »

crnivrag wrote: 01/06/2021 21:22
musicman80 wrote: 01/06/2021 21:18 Ja sam isto aktivirao. Pise 0KM mjesecno, znaci nista mi se dodatno nece naplacivati ?
Ako imaš EON Premium Duo ili Trio paket i pisalo ti je 0.00 KM, onda je Tidal Premium pretplata uključena u tvoj paket, i neće ti se dodatno naplaćivati.

Hvala. Mogu li se praviti novi nalozi i na drugim uredjajima ili se mora ici sa jednim za sve ?
crnivrag

#2748 Re: Telemach BiH

Post by crnivrag »

musicman80 wrote: 01/06/2021 21:36
Hvala. Mogu li se praviti novi nalozi i na drugim uredjajima ili se mora ici sa jednim za sve ?
Nisam baš razumio pitanje.

Ako pitaš kako pristupaš na drugim uređajima, potrebno je da samo skineš Tidal aplikaciju na željeni uređaj (mobitel, tablet, Smart TV, PC/laptop ili putem web-a) i da se loguješ sa e-mail adresom i lozinkom s kojom si se registrovao na Tidal.

Ako si dokupio Family plan, onda imaš u podešavanjima da kreiraš dodatnih 5 e-mail adresa i tako tim korisnicima aktiviraš pristup Tidalu.
semsasuljakovic

#2749 Re: Telemach BiH

Post by semsasuljakovic »

Evo i ja aktivirao Tidal. S tim što se ne može preko smartphone aplikacije MojTelemach aktivirati. Mora preko weba.
musicman80

#2750 Re: Telemach BiH

Post by musicman80 »

crnivrag wrote: 01/06/2021 21:39
musicman80 wrote: 01/06/2021 21:36
Nisam baš razumio pitanje.

Ako pitaš kako pristupaš na drugim uređajima, potrebno je da samo skineš Tidal aplikaciju na željeni uređaj (mobitel, tablet, Smart TV, PC/laptop ili putem web-a) i da se loguješ sa e-mail adresom i lozinkom s kojom si se registrovao na Tidal.

Ako si dokupio Family plan, onda imaš u podešavanjima da kreiraš dodatnih 5 e-mail adresa i tako tim korisnicima aktiviraš pristup Tidalu.

Da, to me interesuje. Znaci mora se kupiti Family plan da bi drugs clanovi produce mogli koristiti. Hvala na odgovoru.
Post Reply