Telemach BH
Moderator: Benq
-
kakaljin
#2727 Re: Telemach BiH
Evo pojavilo se na portalu moj telemach, ali mi na total premium paketu nije ukljucen tidal, vec mi samo stoji da mogu dokupiti, zar nije u premium paketima ukljucen tidal premium
- crnivrag
#2728 Re: Telemach BiH
Samo u EON, Trion EON i Fiber EON Duo i Trio Premium paketima.
Sindža je također pisao da se Tidal nalazi u 2P i 3P paketima, a Total spada u 1P uslugu jer je u pitanju samo usluga televizije.
-
kakaljin
#2729 Re: Telemach BiH
- crnivrag
-
foxlife
#2731 Re: Telemach BiH
A kad otvoris ovo stidal stoji pod televizija 
- crnivrag
-
Kikica_mala
#2733 Re: Telemach BiH
Možeš li mi majke ti objasniti kako? Kliknuo na link, odvelo me na Tidal stranicu, upisao mail i lozinku, I kaže mi Premium 3.75 e, onaj drugi 7,nešto eura, opcija plaćanja, kartica ili Paypal. Fakat ne kontam...
Vratim se na moj Telemach portal, nema više linka da krenem ponovno.
Koristim Tidal US već više od 2 godine, prvo Master, a po novome HiFi paket, nije mi Tidal stran kao pojam, ali mi fakat nije jasno kako ovo funkcioniše, ako neko može da objasni step-by-step, bio bih zahvalan.
Hvala lijepo!
-
123bih123
#2734 Re: Telemach BiH
Koji imas paket u Telemachu. Ja sam isto aktiviro i dva su koraka ne trazi paypal, karticu nista.Kikica_mala wrote: ↑01/06/2021 20:28Možeš li mi majke ti objasniti kako? Kliknuo na link, odvelo me na Tidal stranicu, upisao mail i lozinku, I kaže mi Premium 3.75 e, onaj drugi 7,nešto eura, opcija plaćanja, kartica ili Paypal. Fakat ne kontam...
Koristim Tidal US već više od 2 godine, prvo Master, a po novome HiFi paket, nije mi Tidal stran kao pojam, ali mi fakat nije jasno kako ovo funkcioniše, ako neko može da objasni step-by-step, bio bih zahvalan.
Hvala lijepo!
Evo link i na vrhu bi trebala biti opcija besplatne aktivacije
https://mojtelemach.ba/video/tidal
Last edited by 123bih123 on 01/06/2021 20:48, edited 1 time in total.
- aura lajt
#2735 Re: Telemach BiH
Kikica_mala wrote: ↑01/06/2021 20:28Možeš li mi majke ti objasniti kako? Kliknuo na link, odvelo me na Tidal stranicu, upisao mail i lozinku, I kaže mi Premium 3.75 e, onaj drugi 7,nešto eura, opcija plaćanja, kartica ili Paypal. Fakat ne kontam...
Hvala lijepo!
Garant imas neki paket na kom premium ne ide kao besplatan. Inace vrlo prosto, s telemach linka za aktiviranje unio mail i password, i automatski na mobu aktiviran premium.
-
Kikica_mala
#2736 Re: Telemach BiH
[/quote]
Garant imas neki paket na kom premium ne ide kao besplatan. Inace vrlo prosto, s telemach linka za aktiviranje unio mail i password, i automatski na mobu aktiviran premium.
[/quote]
Ma jok, sve sam ja to tako uradio i odvelo me na stranicu sa opcijom da platim karticom ili PayPalom. Samo sam se izgleda ja za**ao, jer sam koristio mail kojim sam sam se nekad preko VPN-a kačio na Tidal, pa je to izgleda razlog, nije skroz čisti mail kao login. Moj Paket je EON Premium.
Problem mi je što mi sada na mojoj Telemah stranici, više nema aktivacionog linka. Sad evo razgovarao sa "podrškom", kaže djevojka da vidi da sam aktivirao Tidal HiFi, ali da kao ne može to radi jer sistem kao ne prepoznaje aktivaciju prije 03.06. i da će se tada, navodno svima linkovi ponovno pojaviti, a ako se ne pojave da se opet oni zovu, naravno čuvenu "naprednu podršku", da oni to riješe.
Ostaje mi da sačekam.
Hvala na odgovoru
[/quote]
Ma jok, sve sam ja to tako uradio i odvelo me na stranicu sa opcijom da platim karticom ili PayPalom. Samo sam se izgleda ja za**ao, jer sam koristio mail kojim sam sam se nekad preko VPN-a kačio na Tidal, pa je to izgleda razlog, nije skroz čisti mail kao login. Moj Paket je EON Premium.
Problem mi je što mi sada na mojoj Telemah stranici, više nema aktivacionog linka. Sad evo razgovarao sa "podrškom", kaže djevojka da vidi da sam aktivirao Tidal HiFi, ali da kao ne može to radi jer sistem kao ne prepoznaje aktivaciju prije 03.06. i da će se tada, navodno svima linkovi ponovno pojaviti, a ako se ne pojave da se opet oni zovu, naravno čuvenu "naprednu podršku", da oni to riješe.
Ostaje mi da sačekam.
Hvala na odgovoru
- crnivrag
#2737 Re: Telemach BiH
Vrlo vjerovatno ti je to jer si koristio mail koji je registrovan negdje drugo, ja sam koristio mail koji sam registrovao u BiH kad je pušten Tidal i preko kojeg sam 30 dana sa karticom imao promo Family HiFi account.Kikica_mala wrote: ↑01/06/2021 20:56
Ostaje mi da sačekam.
Hvala na odgovoru
Nakon što sam kliknuo na link i unio svoj mail, tražilo mi je da se unesem i password, i onda me je pitao da li želim da preko operatera aktiviram ponudu, i nakon pristanka mi je odmah aktivirao Premium account.
-
Generation74
#2738 Re: Telemach BiH
Moj Telemach, televizija, zatim imaš opcije - pregled, video klub, hbo go i Tidal. Klik na Tidal i ponudi ti opciju da se pretplatiš na premium 0,00...klikneš i to je to. Ja sam već bio pretplaćen na hi-fi dva mjeseca za tri dolara po novoj akciji, ali mi je uredno zamijenio pretplatu, ostavio stari nalog i to je to. Inače imam paket eon premium.
-
Kikica_mala
#2739 Re: Telemach BiH
E pa ja, to ja nisam imao i zato se ovo pojavilo. Moram se registrovati sa skroz čistim mailom. Evo moje iskustvo, pa ako nekome može pomoći, super.crnivrag wrote: ↑01/06/2021 20:59Vrlo vjerovatno ti je to jer si koristio mail koji je registrovan negdje drugo, ja sam koristio mail koji sam registrovao u BiH kad je pušten Tidal i preko kojeg sam 30 dana sa karticom imao promo Family HiFi account.Kikica_mala wrote: ↑01/06/2021 20:56
Ostaje mi da sačekam.
Hvala na odgovoru
Nakon što sam kliknuo na link i unio svoj mail, tražilo mi je da se unesem i password, i onda me je pitao da li želim da preko operatera aktiviram ponudu, i nakon pristanka mi je odmah aktivirao Premium account.
-
Kikica_mala
#2740 Re: Telemach BiH
Ma ja sam koristio mail prethodno korišten za Tidal prije oko 1.5 godine, ostao registrovan mail, otkazao subskripciju, pisao Tidal podršci prije mjesec dana, oni me skinili sa US i prebacili na BiH, sačekao Telemach i krenuo sa tim mailom, i je** ga. Mora se koristiti "virgin" mail kao login, nikad ranije korišten za Tidal da bi radilo.Generation74 wrote: ↑01/06/2021 21:03Moj Telemach, televizija, zatim imaš opcije - pregled, video klub, hbo go i Tidal. Klik na Tidal i ponudi ti opciju da se pretplatiš na premium 0,00...klikneš i to je to. Ja sam već bio pretplaćen na hi-fi dva mjeseca za tri dolara po novoj akciji, ali mi je uredno zamijenio pretplatu, ostavio stari nalog i to je to. Inače imam paket eon premium.
-
Generation74
#2741 Re: Telemach BiH
Kikica_mala wrote: ↑01/06/2021 21:09Ma ja sam koristio mail prethodno korišten za Tidal prije oko 1.5 godine, ostao registrovan mail, otkazao subskripciju, pisao Tidal podršci prije mjesec dana, oni me skinili sa US i prebacili na BiH, sačekao Telemach i krenuo sa tim mailom, i je** ga. Mora se koristiti "virgin" mail kao login, nikad ranije korišten za Tidal da bi radilo.Generation74 wrote: ↑01/06/2021 21:03Moj Telemach, televizija, zatim imaš opcije - pregled, video klub, hbo go i Tidal. Klik na Tidal i ponudi ti opciju da se pretplatiš na premium 0,00...klikneš i to je to. Ja sam već bio pretplaćen na hi-fi dva mjeseca za tri dolara po novoj akciji, ali mi je uredno zamijenio pretplatu, ostavio stari nalog i to je to. Inače imam paket eon premium.
Ja sam registrovao Tidal preko Apple Id-ja koji generiše neki alias. Mijenjao sam regiju...Hrvatska, USA, a nakon što se kod nas stvar unormalila, prešao sam na našu. Doduše kad sam se registrovao na Tidal bio sam na našoj regiji. Želim ti da uspješno riješiš problem i sa merakom koristiš servis jer kad je džaba i sirće je slatko
- musicman80
#2742 Re: Telemach BiH
Ja sam isto aktivirao. Pise 0KM mjesecno, znaci nista mi se dodatno nece naplacivati ?
- crnivrag
#2743 Re: Telemach BiH
Ako imaš EON Premium Duo ili Trio paket i pisalo ti je 0.00 KM, onda je Tidal Premium pretplata uključena u tvoj paket, i neće ti se dodatno naplaćivati.musicman80 wrote: ↑01/06/2021 21:18 Ja sam isto aktivirao. Pise 0KM mjesecno, znaci nista mi se dodatno nece naplacivati ?
-
123bih123
#2744 Re: Telemach BiH
Ja sam prije koristio. Prvobitno preko vpna Usa acc a kasnije trazio od podrske njihove da me prebace u BiH. Cak su mi prilikom prebacivanja dali free mjesec. Dakle nije bas da treba novi acc.Kikica_mala wrote: ↑01/06/2021 21:09Ma ja sam koristio mail prethodno korišten za Tidal prije oko 1.5 godine, ostao registrovan mail, otkazao subskripciju, pisao Tidal podršci prije mjesec dana, oni me skinili sa US i prebacili na BiH, sačekao Telemach i krenuo sa tim mailom, i je** ga. Mora se koristiti "virgin" mail kao login, nikad ranije korišten za Tidal da bi radilo.Generation74 wrote: ↑01/06/2021 21:03Moj Telemach, televizija, zatim imaš opcije - pregled, video klub, hbo go i Tidal. Klik na Tidal i ponudi ti opciju da se pretplatiš na premium 0,00...klikneš i to je to. Ja sam već bio pretplaćen na hi-fi dva mjeseca za tri dolara po novoj akciji, ali mi je uredno zamijenio pretplatu, ostavio stari nalog i to je to. Inače imam paket eon premium.
- crnivrag
#2745 Re: Telemach BiH
Definitivno ne treba mail koji nije korišten, ali izgleda da registracija mora biti izvršena sa BH IP adrese, jer sam ja imao registraciju na Tidal HiFi Family 30 dana putem kartice, kad je tek Tidal omogućen u BiH, a sad sam sa tom istom e-mail adresom aktivirao Tidal Premium preko Moj Telemach portala.123bih123 wrote: ↑01/06/2021 21:25Ja sam prije koristio. Prvobitno preko vpna Usa acc a kasnije trazio od podrske njihove da me prebace u BiH. Cak su mi prilikom prebacivanja dali free mjesec. Dakle nije bas da treba novi acc.Kikica_mala wrote: ↑01/06/2021 21:09
Ma ja sam koristio mail prethodno korišten za Tidal prije oko 1.5 godine, ostao registrovan mail, otkazao subskripciju, pisao Tidal podršci prije mjesec dana, oni me skinili sa US i prebacili na BiH, sačekao Telemach i krenuo sa tim mailom, i je** ga. Mora se koristiti "virgin" mail kao login, nikad ranije korišten za Tidal da bi radilo.
-
Kikica_mala
#2746 Re: Telemach BiH
Eh eto, tako ispada. Meni je u stvari problem što nema opcije na Telemach portalu u mom accountu, da poništim aktivaciju i krenem ponovno.123bih123 wrote: ↑01/06/2021 21:25Ja sam prije koristio. Prvobitno preko vpna Usa acc a kasnije trazio od podrske njihove da me prebace u BiH. Cak su mi prilikom prebacivanja dali free mjesec. Dakle nije bas da treba novi acc.Kikica_mala wrote: ↑01/06/2021 21:09Ma ja sam koristio mail prethodno korišten za Tidal prije oko 1.5 godine, ostao registrovan mail, otkazao subskripciju, pisao Tidal podršci prije mjesec dana, oni me skinili sa US i prebacili na BiH, sačekao Telemach i krenuo sa tim mailom, i je** ga. Mora se koristiti "virgin" mail kao login, nikad ranije korišten za Tidal da bi radilo.Generation74 wrote: ↑01/06/2021 21:03
Moj Telemach, televizija, zatim imaš opcije - pregled, video klub, hbo go i Tidal. Klik na Tidal i ponudi ti opciju da se pretplatiš na premium 0,00...klikneš i to je to. Ja sam već bio pretplaćen na hi-fi dva mjeseca za tri dolara po novoj akciji, ali mi je uredno zamijenio pretplatu, ostavio stari nalog i to je to. Inače imam paket eon premium.
- musicman80
#2747 Re: Telemach BiH
crnivrag wrote: ↑01/06/2021 21:22Ako imaš EON Premium Duo ili Trio paket i pisalo ti je 0.00 KM, onda je Tidal Premium pretplata uključena u tvoj paket, i neće ti se dodatno naplaćivati.musicman80 wrote: ↑01/06/2021 21:18 Ja sam isto aktivirao. Pise 0KM mjesecno, znaci nista mi se dodatno nece naplacivati ?
Hvala. Mogu li se praviti novi nalozi i na drugim uredjajima ili se mora ici sa jednim za sve ?
- crnivrag
#2748 Re: Telemach BiH
Nisam baš razumio pitanje.musicman80 wrote: ↑01/06/2021 21:36
Hvala. Mogu li se praviti novi nalozi i na drugim uredjajima ili se mora ici sa jednim za sve ?
Ako pitaš kako pristupaš na drugim uređajima, potrebno je da samo skineš Tidal aplikaciju na željeni uređaj (mobitel, tablet, Smart TV, PC/laptop ili putem web-a) i da se loguješ sa e-mail adresom i lozinkom s kojom si se registrovao na Tidal.
Ako si dokupio Family plan, onda imaš u podešavanjima da kreiraš dodatnih 5 e-mail adresa i tako tim korisnicima aktiviraš pristup Tidalu.
- semsasuljakovic
#2749 Re: Telemach BiH
Evo i ja aktivirao Tidal. S tim što se ne može preko smartphone aplikacije MojTelemach aktivirati. Mora preko weba.
- musicman80
#2750 Re: Telemach BiH
crnivrag wrote: ↑01/06/2021 21:39Nisam baš razumio pitanje.musicman80 wrote: ↑01/06/2021 21:36
Ako pitaš kako pristupaš na drugim uređajima, potrebno je da samo skineš Tidal aplikaciju na željeni uređaj (mobitel, tablet, Smart TV, PC/laptop ili putem web-a) i da se loguješ sa e-mail adresom i lozinkom s kojom si se registrovao na Tidal.
Ako si dokupio Family plan, onda imaš u podešavanjima da kreiraš dodatnih 5 e-mail adresa i tako tim korisnicima aktiviraš pristup Tidalu.
Da, to me interesuje. Znaci mora se kupiti Family plan da bi drugs clanovi produce mogli koristiti. Hvala na odgovoru.