BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
oridjidji
#2726 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Mi moramo tako razmisljati kako ti Franki kazes jer ako budemo upisivali lake pobjede prije meceva koje nismo ni odigrali desice nam se ponovo koje glupo prosipanje bodova.
-
udrch
#2727 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
objektivno svi smo sinoć kolektivno zajebali..i igrači i navijači i Safet..Pismonosa wrote:
I pogledaj ove jebene Grke sa kakvom gol razlikom nam dišu za vratom![]()
![]()
kad pogledaš sad ovu tabelu i upišeš nama i Grcima po 3 boda iz susreta sa kneginjama, onda i teoretski izbaciš Slovake iz svih kombinacija..mi smo sinoć trebali igrati da pobjedimo ako je to moguće..čak i remi nije bio uopće loš, jer se isti može desiti i Grcima u bar dvije utkamice..uvjeren sam da će Grci remizirati u sljedeće dvije utakmice..
čak i u ovako nezgodnoj situaciji u koju smo se doveli, mi ćemo u utorak pobjediti Slovake i to na svoj način..
-
udrch
#2728 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
sasvim je normalno očekivati da Grci pobjede sve ove utakmice do kraja..ali veća je mogućnost bila da mi sameljemo Slovake sinoć, a poraz objektivno niko nije očekivao, čak ni kladionice..ako je činjenica ovo što ti pišeš, zašto su onda Grci još uvijek korak iza nas..Frankyee wrote:udrch wrote:u fudbalu nema ništa sigurno..Frankyee wrote:Grci ce sigurno do kraja kvalifikacija da uzmu 9 bodova i da dadnu svega 3 gola. Sada ce jos vise da podignu moral kada su vidjeli da smo mi prosuli bodove. Ako ne pobijedimo u Zilini Grci preuzimaju prvo mjesto.
nakon desetina godina sinoć su Holanđani odigrali neriješeno sa žnj reprezetacijom..ustvari oni su sinoć izgubili, ali im je sudija poklonio u nadoknadi penal koji nije bio..Češka je izgubila od Armenije..Švicarska je prosula vodstvo od 4:1..a sinoć su i Srbi osvojili bod sa nekom solidnom ekipom..znači čuda su moguća..
Grci su neka konstanta a raspored im je lagan. Vec sam napisao da se oni uzeti 12 bodova sa 4 gola do kraja i siguran sam u to. Znaci jedina nada za prvo mjesto je da uzmemo 9 bodova do kraja. Nadati se da Grci prospu bodove je kao da kazes da ce Sarajevo uzeti LP,,, cuda jesu moguca.
Nadam se da grijesim.
- Infaze Studio
#2729 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Vidis, 'vako nesto me dize vise nego Lozaudrch wrote:objektivno svi smo sinoć kolektivno zajebali..i igrači i navijači i Safet..Pismonosa wrote:
I pogledaj ove jebene Grke sa kakvom gol razlikom nam dišu za vratom![]()
![]()
kad pogledaš sad ovu tabelu i upišeš nama i Grcima po 3 boda iz susreta sa kneginjama, onda i teoretski izbaciš Slovake iz svih kombinacija..mi smo sinoć trebali igrati da pobjedimo ako je to moguće..čak i remi nije bio uopće loš, jer se isti može desiti i Grcima u bar dvije utkamice..uvjeren sam da će Grci remizirati u sljedeće dvije utakmice..
čak i u ovako nezgodnoj situaciji u koju smo se doveli, mi ćemo u utorak pobjediti Slovake i to na svoj način..
- JThomas
#2730 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
ne, to su polušanse bileInfaze Studio wrote:
Ok...ako mislis da je nesto 100% sansa zato sto je covjek opalio sa distance I pogodio 30cm od gola...u dure je.
Ili sto je Hamsik turio loptu kraj Begovica I onda bio od nje 3 metra dalje nego Spahic I to je u dure.
Ali, kao sto rekoh, ako cemo u te detalje pricati o sansama, nije ozbiljna prica.
Ti si se malo prep'o kad je lopta pogodila vanjski dio mreze, pa ti istinkt rek'o da je 100% sansa
- _mufljuz_
#2731 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
sasrace se u zilini jos vise
-
Frankyee
#2732 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
U normalnim okolnostima to bi bilo tako ali kad kola krenu nizbrdo , i kad negativa energija se nakupi onda ni te dvije pobjede nisu sigurne. Jesmo li kod Albanije u gostima igubili dva boda,,, Ne zelim da budem negativan ali ipak je moguce da izgubimo protiv Slovacke i ga igramo nerijeseno u gostima kod Litvanije.Mustang1 wrote:Je'l vi ne znate matematiku ili sta ? Sa dvije pobjede idemo u baraz,sa tri pobjede idemo u Brazil .. Baraz ne mozemo izgubiti ako izgubimo i ovu od Slovacke !
Na zalost dvomec je uvijek opasan, mi smo tako izbacili Belgiju , da li ce sada nas dotuci Slovaci vidjecemo.
- It_is_a_Leclerc
#2733 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Preporučujem Sušiću da pročita, ili da mu neko donese na vhs-u, izjavu Martina Škrtela u kojoj isti objašnjava kako su nas, i zbog čega pobijedili. Naši ne znaju igrati pod pritiskom. Sad je pritisak ogroman. Slovaci u utakmicu ulaze kao favoriti, kao ekipa koja nas zna i može dobiti. Safet je na potezu. Treba nam čudo.
- JThomas
#2734 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
ne treba nikakvo čudo. nismo lihtenštajn pobogu. jebo ga više i te oscilacije od prvaka svijeta do san marina.
treba da pape postavi normalnu postavku bez zajebavanja i eksperimentisanja i da odigramo kao što smo i dosad u ovom ciklusu. jer da smo sve odigrali k'o sinoć imali bi jedno 6 bodova a ne 16. čudo? ne.
treba da pape postavi normalnu postavku bez zajebavanja i eksperimentisanja i da odigramo kao što smo i dosad u ovom ciklusu. jer da smo sve odigrali k'o sinoć imali bi jedno 6 bodova a ne 16. čudo? ne.
- mO k3
#2735 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Znao Sam da ce izgubiti , i jučer sam htjeo napisati ,ali sam i znao ako to napišem bicu lincovat verbalno .....
Izjava od papeta prekjučer je bila vise nego arogantna .... I nadam se da je naučio lekciju

Izjava od papeta prekjučer je bila vise nego arogantna .... I nadam se da je naučio lekciju
- It_is_a_Leclerc
#2736 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Pobijediti onako taktički zrelu, strpljivu Slovačku sa "istom ovom ekipom" koju najavljuje Sušić spada u domen čuda. I to svjetskih.JThomas wrote:ne treba nikakvo čudo. nismo lihtenštajn pobogu. jebo ga više i te oscilacije od prvaka svijeta do san marina.
- JThomas
#2737 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
odvadi. i poslije ovog poraza mi imamo 4 boda više od njih. i bilo bi "čudo" da ih pobijedimo tamo gdje će biti pola naših navijača? možda da konsultuješ klaića ili nešto po pitanju značenja riječi "čudo"...
- It_is_a_Leclerc
#2738 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ili da konsultujem Kozaka za značenje riječi - "taktika".JThomas wrote:odvadi. i poslije ovog poraza mi imamo 4 boda više od njih. i bilo bi "čudo" da ih pobijedimo tamo gdje će biti pola naših navijača? možda da konsultuješ klaića ili nešto po pitanju značenja riječi "čudo"...
Džaba bodovi, džaba mjesto na tabeli. Oni ulaze u ovu utakmicu kao tim koji nas je dobio, i to bez ispaljenog metka. Mi ulazimo kao poraženi, kao neko ko mora, pod cijenu života, dobiti utakmicu na strani.
Uz ovakvu "ekipu" koju najavljuje Sušić, to je čudo, pa vi mislite šta hoćete.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2739 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Hoće ovo sve kad' ti Svršajević igra u prvoj, Pape klocu.
-
north
#2740 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Za nas bi bilo bolje da sa Slovačkom igramo za mjesec, ovako prekratko vremena da se igrači dozovu, mada uz ozbiljan pristup može se uzeti....ne znam zašto neki kalkulišu sa bodovima, kad je po meni sve kristalno jasno, Grci će naredne dvije da dobiju sa 1-0 a onda će zadnje kolo da "razvale" Lichtenstein sa 2-0
......nama bod ili poraz protiv Slovaka znači 99% baraž a samim im vjerovatno i kraj sanjanja Brazila
, jer kod gledam dobili bi Francuze ili Portugal, sa pobjedom imamo meč loptu u Litvaniji, e gdje bi onda u slučaju kiksa kompletna nacija predviđena selektorom i igračima trebala da izvrši harakiri i da sami sebi zabijemo posljednji ekser u kovčeg
I dalje smo nanadjebivi u situaciji kada dobijamo tekme, a isto tako i u situaciji kada gubimo....tako brzo poletimo, i još brže se spuštamo da je to za nepovjeravati....ja želim da budem optimista još narednu tekmu, tu u slučaju pada više ni sekunde neću imati razloga za bilo kakvo nadanje i optimizam....
I dalje smo nanadjebivi u situaciji kada dobijamo tekme, a isto tako i u situaciji kada gubimo....tako brzo poletimo, i još brže se spuštamo da je to za nepovjeravati....ja želim da budem optimista još narednu tekmu, tu u slučaju pada više ni sekunde neću imati razloga za bilo kakvo nadanje i optimizam....
- Arteta
#2741 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Koga bi ti jarane?leet wrote:Hoće ovo sve kad' ti Svršajević igra u prvoj, Pape klocu.
- mO k3
#2742 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Sljedecu pusimo ili X ....i onda zbogom Brazil .....
- JThomas
#2743 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
to bi pape trebao. a ti riječnik.It_is_a_Leclerc wrote:Ili da konsultujem Kozaka za značenje riječi - "taktika".JThomas wrote:odvadi. i poslije ovog poraza mi imamo 4 boda više od njih. i bilo bi "čudo" da ih pobijedimo tamo gdje će biti pola naših navijača? možda da konsultuješ klaića ili nešto po pitanju značenja riječi "čudo"...
Džaba bodovi, džaba mjesto na tabeli. Oni ulaze u ovu utakmicu kao tim koji nas je dobio, i to bez ispaljenog metka. Mi ulazimo kao poraženi, kao neko ko mora, pod cijenu života, dobiti utakmicu na strani.
Uz ovakvu "ekipu" koju najavljuje Sušić, to je čudo, pa vi mislite šta hoćete.
-
oridjidji
#2744 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ljudi su oduvijek igrali cvrst fudbal. Rijetko ofanzivan. Bili su za nijansu ofanzivnija ekipa od Grcke. Oni su me podsjecali na ekipu Apoela iz Nikozije koja je dogurala do cetvrtine finala lige prvaka. Igraju cvrst fudbal, defanzivan, koriste padove u igri protivnika da postignu go ili cekaju greske, zato im jeste uvijek nezgodno bilo igrati protiv ekipa koje se dobro brane. Mi nismo Spanija da dugi posijed uvijek mozemo pretvoriti u odlicnu igru prema naprijed. Znamo i sami koliko sljakamo protiv ekipa koje trce vise od nas. Bice jebeno traziti pobjedu u Slovackoj. Mozemo je ostvariti ukoliko budemo igrali pametnije i pozrtvovaniej nego sinoc.
Ali opet iza toga imamo Litvu u gostima i Linhenstajn, znaci moracemo ici ozbiljno od utakmice do utakmice, bez olako upisanih bodova i podcjenjivanja.
Ali opet iza toga imamo Litvu u gostima i Linhenstajn, znaci moracemo ici ozbiljno od utakmice do utakmice, bez olako upisanih bodova i podcjenjivanja.
- Romanista 101%
#2745 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Slovacima ce biti teze kod kuce nego sinoc. Sinoc su bili niko i nista u ovoj grupi bez pritiska i bez ikakve sanse za plasman u Brazil. Sad najednom imaju sanse za baraz i sigurno ce to podici dodatni pritisak na igracima. Ne vjerujem da mi mozemo odigrati 2 puta u kratkom vremenu najgore utakmice zadnjih par godina. Cak smo protiv Amera puno bolje igrali (60 minuta). Potrebne su korekcije u nasem srednjem redu.
Nakon utorka ocekujem Susicevo objasnjenje kako to da se nasa najveca zvijezda prikljucuje treninzima 72 sata pred utakmicu. Sad to treba zaboraviti i pripremiti se za utorak ali nakon toga puno toga javnost treba da zna sta se desava u ovoj reprezentaciji i ko se to igra sa zivcima navijaca koji proputovase citav svijet samo da daju podrsku ovim igracima. To se nije radilo ni u vrijeme Baljica, Bolica, Salihamidzica, Barbareza, Konjica...kada nam je savez licio na privatnu firmu.
Nakon utorka ocekujem Susicevo objasnjenje kako to da se nasa najveca zvijezda prikljucuje treninzima 72 sata pred utakmicu. Sad to treba zaboraviti i pripremiti se za utorak ali nakon toga puno toga javnost treba da zna sta se desava u ovoj reprezentaciji i ko se to igra sa zivcima navijaca koji proputovase citav svijet samo da daju podrsku ovim igracima. To se nije radilo ni u vrijeme Baljica, Bolica, Salihamidzica, Barbareza, Konjica...kada nam je savez licio na privatnu firmu.
-
udrch
#2746 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
ko bi mogao završiti drugi u grupama:
A - Hrvatska sigurna
B - Bugarska, Armenija, Češka, Danska (drugoplasirani ima deset bodova, igraju međusobno tako da bi iz ove grupe mogao biti najlošiji drugi, nakon što se odbiju bodovi protiv Malte, izuzev u slučaju da Armenija bude druga, jer je ona izgubila od Malte kod kuće)..
C - Švedska - 95%
D - Rumunija (osim ako ne izgubi od Turske)
E - Norveška, Albanija, Island, Slovenija (takođe mogući najlošiji drugi)
F - Portugal, osim ako Rusi još jendom ne zajebu..
G - Grčka
H - Engleska, Crna gora, Ukrajina, Poljska
I - Francuska
znači nosioci bi trebali biti Hrvatska, Francuska, Švedska i Portugal..ove četiri reprezentacije su skoro sigurno u baražu, osim što Portugal čeka kiks Rusije..
ukoliko bi mi išli u baraž, ako je kriterij fifina ljestvica, onda smo ispred Francuza i Šveđana koji nas ne mogu prestići do kraja kvalifikacija (150 bodova više od Francuza i 200 više od Šveđana)..
ne očekujem baraž, jer msilim da ćemo biti prvi, ali ako budemo nosioci, a vjerovatno bi bili, imamo opet velike šanse za plasman u Brazil..
hoću reći da smo mi u bilo kojoj kombinaciji vrlo blizu Brazila..i ovaj put smo se izborili i da nam baraž ne bude pretežak..
A - Hrvatska sigurna
B - Bugarska, Armenija, Češka, Danska (drugoplasirani ima deset bodova, igraju međusobno tako da bi iz ove grupe mogao biti najlošiji drugi, nakon što se odbiju bodovi protiv Malte, izuzev u slučaju da Armenija bude druga, jer je ona izgubila od Malte kod kuće)..
C - Švedska - 95%
G - Grčka
I - Francuska
znači nosioci bi trebali biti Hrvatska, Francuska, Švedska i Portugal..ove četiri reprezentacije su skoro sigurno u baražu, osim što Portugal čeka kiks Rusije..
ukoliko bi mi išli u baraž, ako je kriterij fifina ljestvica, onda smo ispred Francuza i Šveđana koji nas ne mogu prestići do kraja kvalifikacija (150 bodova više od Francuza i 200 više od Šveđana)..
ne očekujem baraž, jer msilim da ćemo biti prvi, ali ako budemo nosioci, a vjerovatno bi bili, imamo opet velike šanse za plasman u Brazil..
hoću reći da smo mi u bilo kojoj kombinaciji vrlo blizu Brazila..i ovaj put smo se izborili i da nam baraž ne bude pretežak..
- mO k3
#2747 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Samo si zaboravio jos reci da su i nasi pod jakim pritiskom jer se radi ili sve ili nistaRomanista 101% wrote:Slovacima ce biti teze kod kuce nego sinoc. Sinoc su bili niko i nista u ovoj grupi bez pritiska i bez ikakve sanse za plasman u Brazil. Sad najednom imaju sanse za baraz i sigurno ce to podici dodatni pritisak na igracima. Ne vjerujem da mi mozemo odigrati 2 puta u kratkom vremenu najgore utakmice zadnjih par godina. Cak smo protiv Amera puno bolje igrali (60 minuta). Potrebne su korekcije u nasem srednjem redu.
Kad sam pomislim na domacem terenu gube , ovakvu dobro kvalifikaciju igrali i sada pred sam cilj padaju
Bez rijeci ....
- mO k3
#2748 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
buraz sbb-kbb ......udrch wrote:ko bi mogao završiti drugi u grupama:
A - Hrvatska sigurna
C - Švedska - 95%
G - Grčka![]()
I - Francuska
-
strumf00
#2749 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
ma ja sam nekako ubjedjen da cemo pobjedit u toj zilini,sinoc su odigrali katastrofalno,nzm kad su bili gori mozda protiv francuza na kosevu
niko nije bio na svom nivou,medunjanin je bio solidan,spaha standardno al vrsajevic nije bio los imo je najoblje centarsuteve makar je znao podic loptu ne ko ostali al je zato ostavljo rupu pozadi,generalno svi losi
pjanic,miske i salihovic nisu ni igrali cini mi se-znaci mislim da mozemo bit samo bolji,puno bolji i uz oporavljenog mujdzu i konkretnije misimovica,lulica i pjanica mozemo dobit
al sad ce i oni ici na pobjedu,imaju te neke sanse za baraz i ostavljat ce nam vise prostora za akcije nece bit onako zgusnuti ko sinoc i nece onaj je*eni golman onoliko odugovlacit
niko nije bio na svom nivou,medunjanin je bio solidan,spaha standardno al vrsajevic nije bio los imo je najoblje centarsuteve makar je znao podic loptu ne ko ostali al je zato ostavljo rupu pozadi,generalno svi losi
pjanic,miske i salihovic nisu ni igrali cini mi se-znaci mislim da mozemo bit samo bolji,puno bolji i uz oporavljenog mujdzu i konkretnije misimovica,lulica i pjanica mozemo dobit
al sad ce i oni ici na pobjedu,imaju te neke sanse za baraz i ostavljat ce nam vise prostora za akcije nece bit onako zgusnuti ko sinoc i nece onaj je*eni golman onoliko odugovlacit
- Arteta
#2750 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013
Ne znam zasto krivite Vrsajevica, ofanzivno je juce sigurno bio medju boljim.
Da su se svi borili i trcali kao on, mi bi pregazili Slovake.
Da su se svi borili i trcali kao on, mi bi pregazili Slovake.