Izjasnjavanje na popisu
- Fudo Bosna
#2701 Re: Izjasnjavanje na popisu
@"muniza"
Nije nas taj kongres podijelio niti učinio naprijateljima BiH uslugu. I da smo ostali biti pod tim socijalističkim imenom „Muslimani“, opet bi se na nas nastavila agresija i opet bi danas bivši Jugosloveni , htjeli biti Bosanci a ne Muslimani...Kao što ne žele ni biti Bošnjacima !
Nije nas taj kongres podijelio niti učinio naprijateljima BiH uslugu. I da smo ostali biti pod tim socijalističkim imenom „Muslimani“, opet bi se na nas nastavila agresija i opet bi danas bivši Jugosloveni , htjeli biti Bosanci a ne Muslimani...Kao što ne žele ni biti Bošnjacima !
- Sezam
#2702 Re: Izjasnjavanje na popisu
A zasto ce se ti Srbi na popisu izjasniti kao Bosanci i Hercegovci, kad vec znaju (a i ti znas) da su Srbi?salvatore paradise wrote:Jel ti treba probosanskih orijentiranih Srba? Ako da iskopacu ih jos 5 pa makarSezam wrote:Kad ih skupis deset, javi se, ulazim u talsalvatore paradise wrote: Lazes momcino. Znam barem 5 Srba koji BiH smatraju svojom domovinom a sebe Bosancima...
Sjecam se 1990 u Banjoj Luci na prvim izborima, kojeg god Srbina pitas za koga je glasao - Za Reformiste!, a SDS uzeo 95% glasova srpskoga pucanstva, onih 5% glasalo za jos otvorenije cetnike...
- Sezam
#2703 Re: Izjasnjavanje na popisu
Za tebe sam profesor gramatike, a uz to jos i Bosnjak, da ti teze padneakcid wrote:Tebi je to od djetinjstva bolna temaSezam wrote:Evo smo opet dosli do gramatike.
-
5 0 5
#2704 Re: Izjasnjavanje na popisu
daj jos malo uvreda i paranoje. ne ide to tako jako, koliko baza ocekuje.Golf forever wrote:na žalost ima još uvjek nesvijesnih Bošnjaka koji će se tako tupavi izjasniti kao Bosanci, muslimani, kurci-palci....
nek imaju na umu samo to da su se kojim slučajem zadesili u Prijedoru 92. četnici bi im SIGURNO dali do znanja ko su !!!! kad bi im naredili da nosaju bijele trake oko ruke
dakle, čete sigurno znaju ko su Bošnjaci, te ako pokoji tupan i ima dilemu oko toga ko je, nek se njima obrati da mu "pojasne", jer bi bili na "spisku za likvidaciju" kao što su bili mnogi Bošnjci po mnogim gradovima, i gdje su čete DOBRO ZNALE ko je ko, i nijednom se nisu zajebli pa ubili kojeg srbina, ili silovali koju srpkinju, na kraju krajeva ako su se negdje i "dvoumili" išlo je obavezno "skidanje gaća" zbog provjere
i, ne nosaju se samo bijele trake po prijedoru.
- Golf forever
#2705 Re: Izjasnjavanje na popisu
Bošnjaci su samo VRATILI SVOJE HISTORIJSKO IME, koje su novonstali bosanski srbi i hravti prodali i izdaliFudo Bosna wrote:@"muniza"
Bošnjaci katolici i Bošnjaci pravoslavci su se PRODALI i postali srbi i hrvati, i nek su , to im niko ne brani
Bošnjaci islamske vjere su jedini ostali VJERNI svome imenu, za koje se JEDINO U BOSNI znalo sve do polovine 19.vijeka kada je otpočela srpska i hrvatska nacionlistička propagnda za "pridobijanje" Bošnjaka katolika i pravoslavaca
1825. u prvom broju Ljetopisa matice srpske
"Bošnjaci žive izmeđ Drine, Verbasa,
Save, Dalmacie i Hema, čislom (brojem) 450.000;
ispovjedaju ili Islam ; ili su Rimokatolici, ili pravoslavni."

1835.g. u Danici Ilirskoj Ljudevita Gaja
original stranice Danice Ilirske
sa navednim tekstom pogledati ovdje

i sam Ilija garašanin u Načertaniju 1844. poznaje u Bosni jedino i isključivo Bošnjake sa tri vjere link
- Fudo Bosna
#2706 Re: Izjasnjavanje na popisu
Golf forever wrote:na žalost ima još uvjek nesvijesnih Bošnjaka koji će se tako tupavi izjasniti kao Bosanci, muslimani, kurci-palci....
nek imaju na umu samo to da su se kojim slučajem zadesili u Prijedoru 92. četnici bi im SIGURNO dali do znanja ko su !!!! kad bi im naredili da nosaju bijele trake oko ruke
dakle, čete sigurno znaju ko su Bošnjaci, te ako pokoji tupan i ima dilemu oko toga ko je, nek se njima obrati da mu "pojasne", jer bi bili na "spisku za likvidaciju" kao što su bili mnogi Bošnjci po mnogim gradovima, i gdje su čete DOBRO ZNALE ko je ko, i nijednom se nisu zajebli pa ubili kojeg srbina, ili silovali koju srpkinju, na kraju krajeva ako su se negdje i "dvoumili" išlo je obavezno "skidanje gaća" zbog provjere
Istina je nažalost počesto bolna. Ali je korisno počesto je govoriti i pozivati se na historiju, da nam se ne desi ponovo nekad ,ne daj Bože, novi "Prijedor", a mi uljuljkani i mislimo da nam je Bošnjaštvo največi "dušmanin" !!!
- Golf forever
#2707 Re: Izjasnjavanje na popisu
skidaj gaće, bre da vidim jesil sunećen505sCrtom wrote:daj jos malo uvreda i paranoje. ne ide to tako jako, koliko baza ocekuje.Golf forever wrote:na žalost ima još uvjek nesvijesnih Bošnjaka koji će se tako tupavi izjasniti kao Bosanci, muslimani, kurci-palci....
-
muniza
#2708 Re: Izjasnjavanje na popisu
Uvjerio si me, svaka častFudo Bosna wrote:@"muniza"
-
muniza
#2709 Re: Izjasnjavanje na popisu
Golf, evo ti Bošnjaka, i oni su skidali gaće, da bi dali guze... http://www.klix.ba/forum/zijad-zigic-pr ... 8.html-f=3Golf forever wrote:skidaj gaće, bre da vidim jesil sunećen505sCrtom wrote:daj jos malo uvreda i paranoje. ne ide to tako jako, koliko baza ocekuje.Golf forever wrote:na žalost ima još uvjek nesvijesnih Bošnjaka koji će se tako tupavi izjasniti kao Bosanci, muslimani, kurci-palci....
-
5 0 5
#2710 Re: Izjasnjavanje na popisu
izgleda da je mnogima, ili mozak ili obraz osunecen.Golf forever wrote: skidaj gaće, bre da vidim jesil sunećen
- Golf forever
#2711 Re: Izjasnjavanje na popisu
za izdajice se zna, oni su se opredjelili ko sumuniza wrote:
Golf, evo ti Bošnjaka, i oni su skidali gaće, da bi dali guze... http://www.klix.ba/forum/zijad-zigic-pr ... 8.html-f=3
problem je svama koji ne znate ko ste
kažem ti skini gaće, i vidjet ćeš ko si, bolje da to spoznaš sam, nego da ti čete "otvore oči", možda ti bude kasno, kad te oni "identifikuju"
- akcid
#2712 Re: Izjasnjavanje na popisu
Očito je da nisi čuo za medicinu, očito je da još nisi izašao iz svog religioznog mraka pa ne znaš za obrezivanje iz medicinskih razloga, a ne vjerskihGolf forever wrote:za izdajice se zna, oni su se opredjelili ko sumuniza wrote:
Golf, evo ti Bošnjaka, i oni su skidali gaće, da bi dali guze... http://www.klix.ba/forum/zijad-zigic-pr ... 8.html-f=3
kažem ti skini gaće, i vidjet ćeš ko si, bolje da to spoznaš sam, nego da ti čete "otvore oči", možda ti bude kasno, kad ti one "identifikuju"
- Golf forever
#2713 Re: Izjasnjavanje na popisu
skini ti mrak bradatim spodobama kad bi budu pokucali na vrata, kao u filmu "Remake" na Grbaviciakcid wrote:Očito je da nisi čuo za medicinu, očito je da još nisi izašao iz svog religioznog mraka pa ne znaš za obrezivanje iz medicinskih razloga, a ne vjerskihGolf forever wrote:za izdajice se zna, oni su se opredjelili ko sumuniza wrote:
kažem ti skini gaće, i vidjet ćeš ko si, bolje da to spoznaš sam, nego da ti čete "otvore oči", možda ti bude kasno, kad ti one "identifikuju"Kakav sve primitivizam vlada u našem društvu...
ajd, čik njima reci da su primitivni i filozofiraj
-
salvatore paradise
#2714 Re: Izjasnjavanje na popisu
505sCrtom wrote:BatoS wrote: Ko me laze druze? Pa ja za te kampanje cujem jedino kad ovaj forum posjetim... vi ste ti koji danonocno spominjete i kritikujete te "bosnjacke" kampanje... spominjete Tunja, Aliju, Cerica i sve standardno...
Je li tebi jasno da ja nisam kompleksas kao ti i da moj identitet ne zavisi od nijednog politicara niti ijedne interesne grupe?
A kad ti toliko smetaju bosnjacke kampanje, zbog cega ti ne smetaju kampanje u vecinski bosnjackim gradovima koje savjetuju ljude da se ne izjasnjavaju kao Bosnjaci nego kao "gradjani" i sl. ?
Kako ti te gluposti ne smetaju?
tema se zove izjasnjavanje na popisu. ja se izjsnjavam kao bosanac. ali, kao takav, ovdje sam nazvan (ili u toj kampanji, bitno je biti bosnjak): izdajnikom, isfrustriranim, neosvjescenim, pogubljenim, cetnikom, udbasom, stranim placenikom, naivcom, zlobnikom...
pa onda, prijetnje "bices ostali, gradjanin drugog reda", "uzimat' ce drugi iz bosnjacke sehare" (e jesam se nakupio iz bosnjacke sehare, sucur alahu), "neprijatelj vreba", "drzava ce se raspasti", "bosnjaci ce nestati",... i sve tako. da ne ponavljam, stomak mi se okrece od fasizma.
koja je tvoja motivacija da branis sve to, ne znam. do tebe je.
- akcid
#2715 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ne biram, primitivci se najbolje sami prepoznaju i uzajamno nadgrađuju, svaki na svoj načinGolf forever wrote:skini ti mrak bradatim spodobama kad bi budu pokucali na vrata, kao u filmu "Remake" na Grbavici
-
salvatore paradise
#2716 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ja mislio da su svi narodi glasali za nacionalne stranke, kad ono samo Srbi. Hronicno neinformiran, eto sta sam ja...Sezam wrote:A zasto ce se ti Srbi na popisu izjasniti kao Bosanci i Hercegovci, kad vec znaju (a i ti znas) da su Srbi?salvatore paradise wrote: Jel ti treba probosanskih orijentiranih Srba? Ako da iskopacu ih jos 5 pa makar
Sjecam se 1990 u Banjoj Luci na prvim izborima, kojeg god Srbina pitas za koga je glasao - Za Reformiste!, a SDS uzeo 95% glasova srpskoga pucanstva, onih 5% glasalo za jos otvorenije cetnike...
-
muniza
#2717 Re: Izjasnjavanje na popisu
Kad si već navro za mene se zna, ponosan Bosanac, skinem gaće pogledam i vidim, mašala, vidim i da sam ponosan musliman, progovorim čistim bosanskim jezikom bez H tamo gdje mu nije mjesto, bez suvišnih turcizama i skontam, vrlo dobro znam ko sam i šta sam i to već 30 i kusur godina. Vi Bošnjaci ste haman još tinejdžeri tako da vas treba i razumjeti, treba još pure na istorijskom planu pojesti da bi se moglo s vama ozbiljno pričati.Golf forever wrote:za izdajice se zna, oni su se opredjelili ko sumuniza wrote:
kažem ti skini gaće, i vidjet ćeš ko si, bolje da to spoznaš sam, nego da ti čete "otvore oči", možda ti bude kasno, kad te oni "identifikuju"
-
salvatore paradise
#2718 Re: Izjasnjavanje na popisu
E jesi okacio svaka cast. Mada ne znam koliko ti ovo ide u prilog jer gore lijepo pise da ovi narodi pripadaju Sloveno-Serbskom kolenuGolf forever wrote:Bošnjaci su samo VRATILI SVOJE HISTORIJSKO IME, koje su novonstali bosanski srbi i hravti prodali i izdaliFudo Bosna wrote:@"muniza"
Bošnjaci katolici i Bošnjaci pravoslavci su se PRODALI i postali srbi i hrvati, i nek su , to im niko ne brani
Bošnjaci islamske vjere su jedini ostali VJERNI svome imenu, za koje se JEDINO U BOSNI znalo sve do polovine 19.vijeka kada je otpočela srpska i hrvatska nacionlistička propagnda za "pridobijanje" Bošnjaka katolika i pravoslavaca
i sam Ilija garašanin u Načertaniju 1844. poznaje u Bosni jedino i isključivo Bošnjake sa tri vjere link
-
muniza
#2719 Re: Izjasnjavanje na popisu
Tačno, znači tačno se može nanjušiti da pravog rata nisi vidio il da si bio pičuladija u nekom podrumu.Golf forever wrote:skini ti mrak bradatim spodobama kad bi budu pokucali na vrata, kao u filmu "Remake" na Grbaviciakcid wrote:Očito je da nisi čuo za medicinu, očito je da još nisi izašao iz svog religioznog mraka pa ne znaš za obrezivanje iz medicinskih razloga, a ne vjerskihGolf forever wrote:
za izdajice se zna, oni su se opredjelili ko su
kažem ti skini gaće, i vidjet ćeš ko si, bolje da to spoznaš sam, nego da ti čete "otvore oči", možda ti bude kasno, kad ti one "identifikuju"Kakav sve primitivizam vlada u našem društvu...
-
salvatore paradise
#2720 Re: Izjasnjavanje na popisu
Al kako su to brizno spremljeni citati, isjecci, slike, sve podvuceno... Pocecu da mislim da neki fakat dobijaju novac za ovo 
-
5 0 5
#2721 Re: Izjasnjavanje na popisu
procitao je samo ono sto mu je fatmir podvukao zutim markerom.salvatore paradise wrote: E jesi okacio svaka cast. Mada ne znam koliko ti ovo ide u prilog jer gore lijepo pise da ovi narodi pripadaju Sloveno-Serbskom kolenu. Autogol momcino...
-
salvatore paradise
#2722 Re: Izjasnjavanje na popisu
muniza wrote:Kad si već navro za mene se zna, ponosan Bosanac, skinem gaće pogledam i vidim, mašala, vidim i da sam ponosan musliman, progovorim čistim bosanskim jezikom bez H tamo gdje mu nije mjesto, bez suvišnih turcizama i skontam, vrlo dobro znam ko sam i šta sam i to već 30 i kusur godina. Vi Bošnjaci ste haman još tinejdžeri tako da vas treba i razumjeti, treba još pure na istorijskom planu pojesti da bi se moglo s vama ozbiljno pričati.Golf forever wrote:za izdajice se zna, oni su se opredjelili ko sumuniza wrote:
- Halcyon
#2723 Re: Izjasnjavanje na popisu
Je l' "h" mjesto u kahvi?muniza wrote:Kad si već navro za mene se zna, ponosan Bosanac, skinem gaće pogledam i vidim, mašala, vidim i da sam ponosan musliman, progovorim čistim bosanskim jezikom bez H tamo gdje mu nije mjesto, bez suvišnih turcizama i skontam, vrlo dobro znam ko sam i šta sam i to već 30 i kusur godina. Vi Bošnjaci ste haman još tinejdžeri tako da vas treba i razumjeti, treba još pure na istorijskom planu pojesti da bi se moglo s vama ozbiljno pričati.
-
salvatore paradise
#2724 Re: Izjasnjavanje na popisu
I u sahatu, hlopti, halatu, mahramiciHalcyon wrote:Je l' "h" mjesto u kahvi?muniza wrote:Kad si već navro za mene se zna, ponosan Bosanac, skinem gaće pogledam i vidim, mašala, vidim i da sam ponosan musliman, progovorim čistim bosanskim jezikom bez H tamo gdje mu nije mjesto, bez suvišnih turcizama i skontam, vrlo dobro znam ko sam i šta sam i to već 30 i kusur godina. Vi Bošnjaci ste haman još tinejdžeri tako da vas treba i razumjeti, treba još pure na istorijskom planu pojesti da bi se moglo s vama ozbiljno pričati.
- Golf forever
#2725 Re: Izjasnjavanje na popisu
salvatore paradise wrote:E jesi okacio svaka cast. Mada ne znam koliko ti ovo ide u prilog jer gore lijepo pise da ovi narodi pripadaju Sloveno-Serbskom kolenuGolf forever wrote:Bošnjaci su samo VRATILI SVOJE HISTORIJSKO IME, koje su novonstali bosanski srbi i hravti prodali i izdaliFudo Bosna wrote:@"muniza"
i sam Ilija garašanin u Načertaniju 1844. poznaje u Bosni jedino i isključivo Bošnjake sa tri vjere link. Autogol momcino...
takve neznalice ja davno "prežvako"
znači i BUGARI pod rednim brojem 1. su srbi, naravno,