Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

YouAreMyDestiny

#26951 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Kme, kmee, zaključajte temu, ne odgovara nam šta se piše, ljudi nam sve manje vjeruju, provalili su nas, kme

Pa nije vam ovo fb grupa, pa da radite šta hoćete, brišete i banujete.
bitangeIprinceze

#26952 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

dijana987 wrote: 20/03/2022 00:54
bitangeIprinceze wrote: 20/03/2022 00:09
A ko su nevini ljudi? :-) I ko je to iskreno želeo i na koji način da pomogne?
Trazis spisak ili sta?
Da po mogućnosti. Bar po 10 osoba na spisku, nevinih 10 i pomagača 10. I opis načina pomaganja.
bitangeIprinceze

#26953 Re: Slučaj Dženan Memić

klix wrote: 20/03/2022 04:23 Kme, kmee, zaključajte temu, ne odgovara nam šta se piše, ljudi nam sve manje vjeruju, provalili su nas, kme

A hoće li tebi onda biti dosadno? Da se ne rokneš od dosade
YouAreMyDestiny

#26954 Re: Slučaj Dženan Memić

bitangeIprinceze wrote: 20/03/2022 06:47
klix wrote: 20/03/2022 04:23 Kme, kmee, zaključajte temu, ne odgovara nam šta se piše, ljudi nam sve manje vjeruju, provalili su nas, kme

Vidi ko mi kaže. Svakom loncu si poklopac na temi. :mrgreen:
bitangeIprinceze

#26955 Re: Slučaj Dženan Memić

klix wrote: 20/03/2022 08:29
bitangeIprinceze wrote: 20/03/2022 06:47

Uhhhh što volim poklopiti više neg se hljeba najesti :)
denden

#26956 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

mali jomu wrote: 19/03/2022 12:35 Samo da javim "denden"-u: Lagano privodim kraju iscitavanja svega sto si na ovoj temi napisao... Za ovo dosad sto sam iscitao, veliko hvala :thumbup:
Drago mi je pročitati, ali stvari koje se rade za sopstveni ćejf ne polažu pravo na zahvalnost drugih ;)
denden

#26957 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

preselio na ahiret wrote: 19/03/2022 11:11

Nemam ja sta cekat ti bi trebao sa svojim dokazima pred sud i oslobodit nevine ljude.
Jedna majka,trudnica,nevina,mora na saslusanja a mozda i zatvor dok ti raspolazes znanjem i dokazima te kucas po forumu umjesto da joj pomognes.Pa ti si gori od ovih murizovaca onda.
Ne mogu doći na red od svjedoka optužbe :lol:
denden

#26958 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

bitangeIprinceze wrote: 19/03/2022 17:01
uglavnomja wrote: 19/03/2022 16:49

nadam se da je neko jos pametniji napravio screen shot svih stranica :)
natavno naravno, postoji arhiva. :thumbup: denden to sigurno ima jos od 1941 god. sta god zatrebalo od materijla :D
Naravno, baš sinoć Mark Zakerberg i ja, ispod Staljinove slike, divanimo i razvijamo strategiju ;)
denden

#26959 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

zudda wrote: 20/03/2022 00:32

Htio bih prvo da naglasim da nisam ni na jednoj strani niti ubijedjen u bilo sta.
S tehnicke strane sve je moguce ali me je malo zaintrigirao nacin analize koji popuno zanemaruje glavni faktor a to je alat/program koji je radio export. Posto si tehnicki potkovan onda vjerovatno znas da se ne radi o copy paste funkcionalnosti vec exportovanju videa u programu koji sluzi za video nadzor (hikvision, foscam etc). Eh sad licno sam radio sa nekim od libraria direktno u c++ i znam da sve ovo vrlo lako pada u vodu.
Moguce je da je namjerno obrisan snimak ali isto tako je moguce da je program uzeo dio podataka kao referencu a ne pointer.
Moguce je da u samom programu nisu odvojen read i write kao zasebne funkcionalnosti tako da prilikom reada uzima/postavlja read only flag vec je u rw modu i moguce je prepisati ga. Moguce je isto tako da je memoriju koja je ostala bez pointera presnimio prvi iduci snimak, sto ne kazem da jeste ali je moguce.
Moguce je da je memorija u vidi 0 i 1 zaista ostala netaknuta ali nasi strucnjaci nisu nasli adekvatan alat da pronadju snimak. U konkretnom slucaju dio "oslobodjene" memorije je trebalo pregledati ffmpegom manualno byte po byte da bi se moglo utvrditi da li tu postoji video snimak ili imajuci odgovarajuci profesionalni tool za recovery ili pronalazenje videa u memoriji, sto i nije bas tako lako naci makar meni nije bilo nekad davno kada sam imao susreta sa slicnim stvarima u developmentu. Tako da sve je moguce ali nista nije nemoguce. U svakom slucaju ako je namjerno obrisan a ne "slucajno" to bi trebalo biti puno lakse dokazati nego "slucajno" brisanje jer se prilikom namjerno brisanja bez mogucnosti povratka taj dio memorije prepisuje odredjenom slijedom 0 i 1 ili "amaterski" delete funkcijom se stavlja flag da je taj dio memorije slobodan i spreman za daljnje koristenje sto bi trebalo da se moze pronaci ukoliko bi zaista sisli na analizu 0 i 1 sa cim nemam puno iskustva osim teoretskog znanja da fakulteta.
Sustina je da je u trenutku nestanka struje racunar znao gdje pocinje i koja je duzina zeljenog dijela podataka. Da li je i sta li je bilo sa tim dijelom memorije ne moze se s sigurnoscu utvrditi bez analize detaljne hard diska a ne mogucnosti "nestajanja" podataka sa diska sto je glavna tematika koja se provlaci i sta se analizira.
Napominjem da zaista nemam misljenje ni da jeste ni da nije namjerno obrisano ali definitivno mislim da je itekako moguce da nestanak struje prouzrokuje nemogucnost pristupa dijelu "oznacene" memorije. Jos pogotovo imajuci u vidi koji i kakvi videonadzori se kod nas koriste i kakve "jedinice" koriste za video nadzor.
:thumbup:

Naravno. Još davno sam pisao da je jedno da su ti snimci nestali "onako", drugo kad nestanu u već započetom procesu (prekinutom nestankom struje za koje nijedna istraga ne tvrdi da su dio prljave igre) u kojem su označeni kao predmet izvršenja komandi, i to u kontekstu gdje sve "netehnološke" stvari govore da nema nikakve prljave igre.
A nije tu samo to, ima još mnoštvo drugih stvari.

Zato sam i tražio od murizovca tranquila da i ponovljeno potvrdi da svoju izjavu da su snimci namjerno obrisani smatra gotovom činjenicom.
Last edited by denden on 20/03/2022 09:51, edited 2 times in total.
denden

#26960 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

bitangeIprinceze wrote: 20/03/2022 08:36

Bez sumnje, obzirom da si šampion teme u poklapanju.

Sebe ušima. :lol:

Ljudi medicinski obrazovaniji nego ja bi sigurno zapazili snažne elemente mazohizma u tvom nastupu. ;)
bitangeIprinceze

#26961 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 20/03/2022 09:49

Bez sumnje, obzirom da si šampion teme u poklapanju.

Sebe ušima. :lol:

Ljudi medicinski obrazovaniji nego ja bi sigurno zapazili snažne elemente mazohizma u tvom nastupu. ;)
Zato je drugima značjano izražen sadizam. 8-) Al uklapamo, taman po zakonu prirode. :idea:
bitangeIprinceze

#26962 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 20/03/2022 09:47 :thumbup:

Naravno. Još davno sam pisao da je jedno da su ti snimci nestali "onako", drugo kad nestanu u već započetom procesu (prekinutom nestankom struje za koje nijedna istraga ne tvrdi da su dio prljave igre) u kojem su označeni kao predmet izvršenja komandi, i to u kontekstu gdje sve "netehnološke" stvari govore da nema nikakve prljave igre.

Zato sam i tražio od murizovca tranquila da i ponovljeno potvrdi da svoju izjavu da su snimci namjerno obrisani smatra gotovom činjenicom.
A kako je dokazanoo da je nestalo struje?? Neko reko nestalo struje i to je to 8)
denden

#26963 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

bitangeIprinceze wrote: 20/03/2022 10:02
Zato je drugima značjano izražen sadizam. 8-) Al uklapamo, taman po zakonu prirode. :idea:
Mazohisti lažovu je mučenje istinom san snova :lol:
YouAreMyDestiny

#26964 Re: Slučaj Dženan Memić

Ali slabo ti ide. :mrgreen:
bitangeIprinceze

#26965 Re: Slučaj Dženan Memić

klix wrote: 20/03/2022 10:06
Ali slabo ti ide. :mrgreen:
Haahhhaaaaaa vidim vidim po reakcijama :thumbup: bas se svve jasno vidi 8) ne moze bolje :wink:
YouAreMyDestiny

#26966 Re: Slučaj Dženan Memić

Jadan ti. Predmet si zajebancije. :D
ArmandiHose

#26967 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

MOGUĆE JE, ALI MALO VJEROVATNO, 
da je Ifet i Muriz teza tačna.

Dvije su oprečne teze na ovom forumu, pojednostavljeno:

(1) Ifet Muriz & Co teza da Ljubo nije počinitelj već osoba XY vs (2) Teza (ostatka misleće slobodnoumne javnosti, nazovimo je denden teza) da je Ljubo počinitelj.

Prva, Ifet & Muriz teza da počinitelj nije Ljubo već je to osoba XY čije ime oni ne žele godinama javno saopštiti, u suštini je negacija zvaničnih federalnih policijskih i kantonalnih tužilačkih teza, po primijenjenoj logici "balkanskog špijuna" da je sve suprotno od onog što tvrde kantonalni i federalni tužitelji i policija jer su svi oni prikrivači pravog ubice (?!).

Ovako postavljena Ifet & Muriz teza uključuje kao mogućeg počinitelja svako lice na ovoj i bližoj planeti (osim Ljube) koji nema alibi za to veče, u širem smislu radi se o nekoliko milijardi ljudi, a u užem smislu svodi se na njima konstantno krive Budnje, na sina i oca, i na njihove moćne bogate prikrivače i pomagače "iz vrha vlasti", kako to godinama privatno i poluprivatno Ifet & Muriz tvrde, a javno insinuiraju.

Hajmo pokušati biti pošteni, poredajmo do sada poznate stvari (period 2016. - 2022) i odgovorimo na pitanje:

Koja teza je najvjerovatnija?

Vodimo se zdravom logikom, prosječnim ljudskim znanjem i iskustvom. I nama do sada raspoloživim činjenicama (2016. - 2022).

Kažu, sve je moguće, ali je pitanje koliko je vjerovatno.

Lično sam u početku bio 100 % na strani priče Muriza i Ifeta, njihovih teza, da romski marginalci Ljubo od oca Bekrije i Bekrija zv. Gigan nisu niti pod razno učesnici, saučesnici u ubistvu (Ljubo kao ubica i Bekrija kao pomagač, prikrivač).

Zašto sam u početku bio 100 % na strani priče Muriza i Ifeta?

Nisam čitao druge članke i komentare osim onih koji su bili u funkciji Ifet i Muriz teze, jer su bili većinski (u tzv ogromnoj većini), drugačije i rijetke članke i komantare sam čitao površno i sa gnušanjem, bilo ih je malo i veoma su se rijetko objavljivali. Osim toga, bilo je (i ostalo) dosta nelogičnosti u zvaničnoj verziji koje su išle u prilog njihovoj tezi, koje su i sada prisutne. Nabrojaću par.

Kao prvo, čudno je da je jedini očevidac, svjedokinja Alisa, izgubila pamćenje, posebno što je davala različite izjave. Rijetko imamo u javnosti slučajeve, posebno teške i osjetljive, u kojima je jedini svjedok očevidac izgubio pamćenje. To nas asocira na filmske krimi predmete, slučajeve, ali i realne, tragične, sjetimo se samo prije nekoliko godina slučaja javnog ubistva u strogom centru Sarajeva, u ulici Strossmayera punoj kafića i ljetnih bašta, kada niko od 100 tinak svjedoka navodno nije vidio ubistvo, niti ubicu počinitelja. Dakle, ovo nas asocira na takve slučajeve u kojima jedini svjedok tvrdi da nije vidio i nije čuo, pa se još "vadi" amnezijom, jer je preplašen ili kupljen. Ali, nije nemoguće da se radi o amneziji.

Drugo, čudno je da u Velikoj Aleji, na Ilidži, u ta noćna doba kada nema motornog saobraćaja u Aleji, kada se jasno čuje bilo kakvo vozilo sa 100 metara udaljenosti, da dva pješaka u Aleji dozvole da ih vozilo koje bučno dolazi iz daljine udari sa leđa. Logično je pretpostaviti da čuju vozilo, pa da se na vrijeme pomaknu sa te uske ceste Aleje na obližnje staze drvoreda ili između drveća. Dakle, čudno je to kako ih je uspjelo udariti vozilo koje se u ta noćna doba približavalo bučno i agresivno (radi se ipak o starijem kombiju). Ali, nije nemoguće.

Treće, čudno je da nije bilo tragova kočenja na licu mjesta, ni prilikom navodnog udara, niti nakon takvog udara. Ali, nije nemoguće.

Četvrto, sumnjiv je bio nestanak navodno bitnog video snimka (ne pokriva lice mjesta), navodno zbog nestanka struje ili nekog slučaja više sile. Ali, nije nemoguće.

Itd, dakle, bio sam fan Ifet & Muriz teze i teorije dugo vremena (prvih par godina), proklinjući mrske zlikovce počinitelje (jednina ili množina) i njihove bogate moćne zaštitnike iz vrha politike gdje se ugodno nalaze decenijama na našoj grbači. Osjećao sam u sebi gnjev pravednika, „gnjev malog poštenog čovjeka“,  jednog od „poniženih i uvrijeđenih“, da se okoristim Dostojevski književnom frazom o marginaliziranim prosječnim poštenim malim ljudima na kojima Svijet počiva.

Ali, vremenom sam počeo čitati pažljivije i druge članke i komentare koji su se počeli stidljivo objavljivati, drugačije članke, teze, objavljivana su razna službena dokumenta na portalima, posebno na ovom forumu, itd, počeo sam razmišljati i posmatrati stvari iz drugačije perspektive (konačno sam uključio racionalni dio mozga), pa počeo sumnjati i potom posumnjao u Muriz & Ifet priču, u njihovu tezu.

Kada sam jednog dana sastavio sve ono što sa pročitao, posebno objavljena službena dokumenta, dobio sam ovakvu verziju, za koju smatram da je najvjerovatnija:

Početna istraga je krenula od pronađenih tragova na licu mjesta koji su policiju uputili na putničko motorno vozilo marke VW tip-T4, kombi. Slijedeći  tragove u vezi sa kombijem policija je došla do Ljube, potom je Ljubo policiji priznao „samo“ saobraćajku jer mu je to po savjetu advokata bilo „najjeftinije“ priznati (mnogo je teža kazna za ubistvo nego za saobraćajku). Njegova supruga Vasva je policiji neoprezno u svojoj izjavi dodala da je Ljubo nakon što je tim kombijem udario dva pješaka, da je pijan istrčao iz kombija i šipkom udario jednog pješaka po glavi, a drugog pješaka, djevojku udario pesnicom. Jedna od svjedokinja izjavila je kako je Vasva rekla po dolasku u naselje da je njen Ljubo upravo ubio nekog čovjeka. DNK tragovi na licu mjesta pokazali su da je na zatečenim oštećenim auto dijelovima vozila tipa Ljubinog kombija pronađena krv pješakinje Alise, tragovi  oštećenih auto dijelova na licu mjesta upućuju na kombi tipa kombija Ljube, denden u jednom postu navodi kako linije oštećenja na pronađenim dijelovima vozila tačno odgovaraju linijama (uklapaju se) oštećenja na ostatku tih dijelova na Ljubinom vozilu. Jedan od svjedoka opazio je kritične prilike da je kombi sličan Ljubinom (drugačije ali slične u mraku boje)  brzo prošao Velikom Alejom, itd. Dakle, prva istraga je bila protiv osumnjičenog Ljube zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistva. Ranije je objašnjeno kako se ova teza zvanično okončala, zašto je od nje tužilaštvo iznuđeno odustalo.

Problematična činjenica da su Kantonalni sud u Sarajevu i potom Vrhovni sud Federacije oslobodili optuženog Ljubu da je počinio saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom po pješaka Dženana iz razloga „jer nije dokazano da se događaj desio na način kako je to opisano u optužnici“, u konačnici ne dokazuje da je ova izložena druga teza (ubistvo kojem prethodi lakša saobraćajka) netačna u materijalnom smislu (u smislu materijalne, a ne tzv procesne istine).

Podsjetimo se da je prva greška sa nesagledivim katastrofalnim posljedicama bila greška bivše Glavne Kantonalne tužiteljice Dalide Burzić kada je odustala od ubistva, za koju sam napisao da je svjesno pogriješila u optuženju, ali u dobroj namjeri da se riješi predmet i zadovolji pravda. Potom slijede umišljajne i konstantno dosljedne (zlo)namjerne greške "savjetnika" Ifeta. Bivša Glavna Državna tužiteljica Gordana Tadić je svoju grešku napravila svjesno i u lošoj namjeri, radi spašavanja karijere i fotelje Glavne.

Dakle, nije nemoguće da je Ljubo počinitelj, ubica.

U nedostatku bilo kakve jasne, koherentne, logički uvezane i održive teze Ifet & Muriz Udruge, osim njihove teze, po primijenjenoj logici "balkanskog špijuna", da je istina ono što je suprotno od onog što tvrde kantonalni i federalni tužitelji i policija, na kraju ako treba da se opredjelim smatram da je ova druga teza vjerovatnija od prve, Ifet & Muriz teze. Teza je to koju zastupam i zastupaću dok ne dođe do nekog (filmskog) preokreta (manje vjerovatno, gotovo nemoguće) u ovom slučaju.

Dakle,

Moguće je da su Ifet i Muriz u pravu, ali to je manje vjerojatno.

Moguće je da je Ljubo ubica (lakša saobraćajka plus teško ubistvo), i to je navjerovatnije.

Ako je tačna teza ta druga teza, da je Ljubo ubica (saobraćajka plus ubistvo):

Onda je najveći gubitnik tragični otac Muriz koji je učestvovao u oslobađanju ubice svoga sina i koji ipak, koliko god ga sažaljevali, treba krivično odgovarati zbog lažnog prijavljivanja i svjedočenja, te nadoknaditi štetu nevino prijavljenim i nevino optuženim i suđenim licima.

Onda je „unjega savjetnik“ Ifet nemoralni manipulator koji treba krivično odgovarati za sve kao i Muriz i još ostati bez advokatske licence, te nadoknaditi štetu nevino prijavljenim i nevino optuženim i suđenim licima.

Onda su petoro optuženih nevino osumnjičeni, nevino optuženi, nevino progonjeni i nevino pritvarani, sve zbog udruženog poduhvata Muriza, Ifeta, Gordane i njihovih mentora iz sjene. Imaju ovi optuženi nakon oslobađanja od ove iznuđene nepravilne optužnice i nezakonitog pritvaranja čitav set prava, prava na naknade štete, javna izvinjenja i druge satisfakcije, od države i pojedinaca, kao i pravo na krivične prijave protiv Muriza, Ifeta, Gordane i njihovih mentora iz sjene.

Sjajni pokojni glumac Zoran Radmilović bi poentirao riječima, pozajmljenim iz kultnog filma "M.T.P.K.":

Jeli tako, tako je!
bitangeIprinceze

#26968 Re: Slučaj Dženan Memić

klix wrote: 20/03/2022 10:28 Jadan ti. Predmet si zajebancije. :D
Samo sadistima to lici na zajebanciju. :D
(dobro ti ifu smajliji, perfektna si ucenica ....... za razne stvari :wink: )
bitangeIprinceze

#26969 Re: Slučaj Dženan Memić

denden wrote: 20/03/2022 10:05
bitangeIprinceze wrote: 20/03/2022 10:02
Mazohisti lažovu je mučenje istinom san snova :lol:
Sve mi se cini da sebe super opisujes kao super sadista.
GAU8

#26970 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

bitangeIprinceze wrote: 20/03/2022 10:04
denden wrote: 20/03/2022 09:47 :thumbup:

A kako je dokazanoo da je nestalo struje?? Neko reko nestalo struje i to je to 8)
Šta je zapravo uopće struja?
bitangeIprinceze

#26971 Re: Slučaj Dženan Memić

GAU8 wrote: 20/03/2022 11:37
bitangeIprinceze wrote: 20/03/2022 10:04
Šta je zapravo uopće struja?
Cak je i to napoznato. Hajmo dokazivaci na poso.
Pla va la la

#26972 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Pla va la la »

Da li se samo meni čini da je Armandi svoj tekst dosta "blaže" napisao nego one prethodne?

"U nedostatku bilo kakve jasne, koherentne, logički uvezane i održive teze Ifet & Muriz Udruge, osim njihove teze, po primijenjenoj logici "balkanskog špijuna", da je istina ono što je suprotno od onog što tvrde kantonalni i federalni tužitelji i policija, na kraju ako treba da se opredjelim smatram da je ova druga teza vjerovatnija od prve, Ifet & Muriz teze. Teza je to koju zastupam i zastupaću dok ne dođe do nekog (filmskog) preokreta (manje vjerovatno, gotovo nemoguće) u ovom slučaju.

Dakle,

Moguće je da su Ifet i Muriz u pravu, ali to je manje vjerojatno."

Znači, ostavlja prostor i za ovu drugu mogućnost koju nudi "car ublehe, prodavac magle" (kako ranije sam napisa).

:?
preselio na ahiret

#26973 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by preselio na ahiret »

Pla va la la wrote: 20/03/2022 13:07 Da li se samo meni čini da je Armandi svoj tekst dosta "blaže" napisao nego one prethodne?

"U nedostatku bilo kakve jasne, koherentne, logički uvezane i održive teze Ifet & Muriz Udruge, osim njihove teze, po primijenjenoj logici "balkanskog špijuna", da je istina ono što je suprotno od onog što tvrde kantonalni i federalni tužitelji i policija, na kraju ako treba da se opredjelim smatram da je ova druga teza vjerovatnija od prve, Ifet & Muriz teze. Teza je to koju zastupam i zastupaću dok ne dođe do nekog (filmskog) preokreta (manje vjerovatno, gotovo nemoguće) u ovom slučaju.

Dakle,

Moguće je da su Ifet i Muriz u pravu, ali to je manje vjerojatno."

Znači, ostavlja prostor i za ovu drugu mogućnost koju nudi "car ublehe, prodavac magle" (kako ranije sam napisa).

:?
Promjenio dilera :lol:
uglavnomja

#26974 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

vezano za post kolege zuddo o brisanju snimaka, struji, itd ...

iskreno, ne razumijem pola tehnickih stvari od onoga sta je napisao
takodje ne vjerujem ni da djeca iz osnovne razumiju sta je napisao

ali zato vjerujem da u sipi sjede ljudi koji to znaju cak i bolje od kolege forumasa

e, a zasto se ne oglasavaju?

zasto se ne trazi nezavisno vjestacenje snimka? rek'o budnjo dat' milion ako treba :D , a ne treba, puno manje nula je dovolkno za to

to bi bilo rusenje temelja zavjere
isto kao i alisino vjestacenje
bitangeIprinceze

#26975 Re: Slučaj Dženan Memić

uglavnomja wrote: 20/03/2022 13:48
ali zato vjerujem da u sipi sjede ljudi koji to znaju cak i bolje od kolege forumasa
U kojoj sipi? Iz kojeg doba je ta sipa i sjedeci ljudi u njoj?
Locked