Sirija

Locked
Cyrax

#26901 Re: Sirija

Post by Cyrax »

dragma wrote:Turski premijer Ahmet Davutoglu (nakon što je ranije izjavio kako bi smjena režima Bashara Al Assada trebala biti dio sveobuhvatnog rješenja u borbi protiv ISIL-a), signalizirao je da bi Turska mogla sudjelovati u koaliciji i pokrenuti kopnenu ofanzivu na Siriju, ciljajući terorističke skupine ISIL i režimsku vojsku Bashara al-Assada.
Nejasno ostaje da li je pod pojmom "terorističke skupine" slučajno ili namjerno u isti koš stavio ISIL i SAA!?

http://www.todayszaman.com/diplomacy_gr ... 60957.html

U međuvremenu avioni koalicije bombardovali snage ISIL-a u Kobanu.

Coalition air attacks hit ISIL in Kobane
http://www.aljazeera.com/news/middleeas ... 73285.html
Zato je njih Dzo stavio u teroristicku skupinu :D
Oce sultan u rat ali da je kako da Ameri & co obave sav posao a on na bijelom konju da useta u Damask.
Dole Erdogovnar!
Challenger__

#26902 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

dragma wrote:"Syrian army has bombed #ISIS positions in #kobani! Turkey has activated patriot radars, Jets are prevented from approaching #Kobane"

Sirijska avijacija jeste bombardovala položaje ISIL-a oko Kobana ali se ubrzo povukla jer im je turska PVO naciljala avione patriot sustavom.
Tako je.

Djelovali oko Kobanija pa se povukli kada su se našli pod sjenom sistema iz Turske.

izvor - LINK
Drvosjeca iz Dejcica

#26903 Re: Sirija

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Evo USA zatražila od BiH da pošalje višak naoružanja i municije u Irak. Predsjedništvo BiH razmatra zahtjev. :oops: Rekoše da imamo oko 17.000 tona takvog naoružanja i municije ako sam dobro upratio.
Cyrax

#26904 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo USA zatražila od BiH da pošalje višak naoružanja i municije u Irak. Predsjedništvo BiH razmatra zahtjev. :oops: Rekoše da imamo oko 17.000 tona takvog naoružanja i municije ako sam dobro upratio.
Mislis od Federacije, od RS-a ce dobiti tuki. :D
Zato smo mi europejci i pacifisti
Drvosjeca iz Dejcica

#26905 Re: Sirija

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Cyrax wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo USA zatražila od BiH da pošalje višak naoružanja i municije u Irak. Predsjedništvo BiH razmatra zahtjev. :oops: Rekoše da imamo oko 17.000 tona takvog naoružanja i municije ako sam dobro upratio.
Mislis od Federacije, od RS-a ce dobiti tuki. :D
Zato smo mi europejci i pacifisti
Ma Federacija i RS su za njih nužno zlo, kikiriki, koji će na kraju milom ili silom nestati u nekom novom istorijskom trenutku. :wink:
Teufik

#26906 Re: Sirija

Post by Teufik »

Challenger__ wrote:
Tako je.

Djelovali oko Kobanija pa se povukli kada su se našli pod sjenom sistema iz Turske.

izvor - LINK
Chelli, jel iko drugi potvrdio ovo?
Herr Flick

#26907 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Challenger__ wrote:
dragma wrote:"Syrian army has bombed #ISIS positions in #kobani! Turkey has activated patriot radars, Jets are prevented from approaching #Kobane"

Sirijska avijacija jeste bombardovala položaje ISIL-a oko Kobana ali se ubrzo povukla jer im je turska PVO naciljala avione patriot sustavom.
Tako je.

izvor - LINK
Ne vjerujem da je to tacno,iz Damaska su davno rekli da nece djelovati ut granicu,zato sto im Turci ruse avione
insomnia78

#26908 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Al koji kralj
Linkuje tvit od nekog lika i mrtav hladan nam to predstavlja jo vjerodostojno

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Challenger__

#26909 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Dobro je masni, skini se s ku*ca.
Teufik wrote:
Challenger__ wrote:
Tako je.

izvor - LINK
Vidi Teufik... 10-ak tviteraša je ovo prenijelo. Da li je tačno, ne znam, ali ako nađem agencijsk vijest, postaviću.
Challenger__

#26910 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Primjer Teufik. Prenijela je i Mimi al Laham, ali ko će pouzdano znati da li je istina. Kako je prenio Dragma, tako sam i ja.
Teufik

#26911 Re: Sirija

Post by Teufik »

Challenger__ wrote:Primjer Teufik. Prenijela je i Mimi al Laham, ali ko će pouzdano znati da li je istina. Kako je prenio Dragam, tako sam i ja.
Ok, hvala. Vrlo je vazno...naravno ako je tacno.
insomnia78

#26912 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Ma de ba, onaj lik sa cheliecog linka iz holandije :D

cbrt

#26913 Re: Sirija

Post by cbrt »

Da li iko od vas veruje da bi koalicioni avioni dozvolili da im se neko ovokliko približi i da čak bombarduje Kobani dok su ovi nad njim...pa meni je to smešno a dobro je da znam i imena twiteraša za izbegavati (a posle se svi kolektivno ismejavaju Sarajevoxxxx-u)
Teufik

#26914 Re: Sirija

Post by Teufik »

insomnia78 wrote:Ma de ba, onaj lik sa cheliecog linka iz holandije :D

Zato sam i pitao. Mrsko mi bilo traziti. Ne vidim potrebu da se od toga pravi dreka. U onom kurslusu je sve moguce.
dEnver

#26915 Re: Sirija

Post by dEnver »

Teufik wrote:
Challenger__ wrote:
Tako je.

izvor - LINK
Vijest je djelomicno tacna. SAA je bombardovao konvoj koji je od Raqqe isao ka Kobaniju.
insomnia78

#26916 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

doodloo wrote:
insomnia78 wrote:Al koji kralj
Linkuje tvit od nekog lika i mrtav hladan nam to predstavlja jo vjerodostojno

Ništa manje vjerodostojno od tariguz članaka sa Advance.hr ili Press.tv
Pa ko sa imalo pameti vjeruje tim izvorima

Kad smo vec kod izvora
@itele: L'envoyé spécial de l'ONU en Syrie demande une action internationale pour défendre Kobane (AFP)
"Specijalni izaslanik UN-a za Siriju zatrazio internacionalnu akciju za odbranu KobaneTa" (AFP)

Challenger__

#26917 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kakvo je stanje u Kobaniju? Zna li ko pouzdano? Envere?
Kikibombona

#26918 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Na forum,hr zestoka diskusija na temi Sirija. :D
dEnver

#26919 Re: Sirija

Post by dEnver »

insomnia78 wrote:
"Specijalni izaslanik UN-a za Siriju zatrazio internacionalnu akciju za odbranu KobaneTa" (AFP)

Saudijski kralj "klinicki" mrtav.

Image
insomnia78

#26920 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

E to ce tek da bude "veselo"

Challenger__

#26921 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

dEnver wrote:
insomnia78 wrote:

Saudijski kralj "klinicki" mrtav.

Image

Assad polako ispraća sve svoje dušmane, što u penziju, što na robiju, što na onaj svijet... Ispratiće ih još, sve mi se čini.
dEnver

#26922 Re: Sirija

Post by dEnver »

A tek ovo...veceras u Diyarbakir (Turska)

Kurdi u Diyarbakir pobili vise sljedbenika sunitskog Hezbolaha (radikalnih muslimana i ISIS simpatizera)

Image
jastuk1

#26923 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

Današnjim divljanjem i ubijanjem mnoguh civila građana kurda (ispamistički nastrojenih) u raznikm gradovima Turske, od strane kurda PKK komunjara, ove teroriste su se popišale na svoju budućnost. Nakon današnjeg egoizma i arogancije nikad neće bobiti autonomiju. Nikad.

Ako je i bilo prema njima malo ikakve simpatija, sada su sve uništili svojim vandalizmom, svojim komunističkim nihilizmom, vapidne ljušture, bez prošlosti i bez budućnosti. Noževima su boli moškarce sa bradom, samo zano što nisu komunjare.

Kurdi se sada ne mogu vratiti ni na početak - jer islamisti među njimane žele nezavisan Kurdistan kojeg bi komunjare kontrolisale. Sada svjedočimo potpaljivanju unutar-Kurdskog sukoba imeđu islamsta i komunista.
Hrmpallier

#26924 Re: Sirija

Post by Hrmpallier »

jastuk1 wrote:Današnjim divljanjem i ubijanjem mnoguh civila građana kurda (ispamistički nastrojenih) u raznikm gradovima Turske, od strane kurda PKK komunjara, ove teroriste su se popišale na svoju budućnost. Nakon današnjeg egoizma i arogancije nikad neće bobiti autonomiju. Nikad.

Ako je i bilo prema njima malo ikakve simpatija, sada su sve uništili svojim vandalizmom, svojim komunističkim nihilizmom, vapidne ljušture, bez prošlosti i bez budućnosti. Noževima su boli moškarce sa bradom, samo zano što nisu komunjare.

Kurdi se sada ne mogu vratiti ni na početak - jer islamisti među njimane žele nezavisan Kurdistan kojeg bi komunjare kontrolisale. Sada svjedočimo potpaljivanju unutar-Kurdskog sukoba imeđu islamsta i komunista.
Jebali ti komunjare mater, znaš. Ima da ustaneš kad se kaže komunist. Đubre jedno.
dEnver

#26925 Re: Sirija

Post by dEnver »

Hrmpallier wrote:
jastuk1 wrote:Današnjim divljanjem i ubijanjem mnoguh civila građana kurda (ispamistički nastrojenih) u raznikm gradovima Turske, od strane kurda PKK komunjara, ove teroriste su se popišale na svoju budućnost. Nakon današnjeg egoizma i arogancije nikad neće bobiti autonomiju. Nikad.

Jebali ti komunjare mater, znaš. Ima da ustaneš kad se kaže komunist. Đubre jedno.
Tako i treba. Ostro i na prvu. Lik Tita se mora braniti! :lol:

Erdoganovi ili ?

Image
Locked