Pa ima logike. Npr. Kristo da zovnemo da odlucuje o parkingu u NS?
Narod je glasao na izborima da mu Benjamina upravlja drzavnom imovinom. Sto se mijesas u izbor naroda?
Pa ima logike. Npr. Kristo da zovnemo da odlucuje o parkingu u NS?
Bezobrazluci nemaju logike niti ce ikada imati, isto kao sto naprave zgradetine, parking(ako ga i naprave) i kao jos naplate parking, obicna asfaltna ploha i iscrtane linije.
niti jedan ako ne računamo onu bruku s rekonstrukcijom mosta Ars Aevi gdje učestvuje sa čitavih 260.000KM i pravljenje mosta Paper Bridge, gdje grad Sarajevo snosi trošak ako se ne varam a ne opština, ne znam za neki "značajan" kapitalni projekt. To upravo i govorim - opština ima para da godišnje pravi barem 1 garažu a ne radi ništa već pare odoše na populizam i gluposti.
šta ti tačno znači prioritet za stanare? Opština ima registrovano preko 31.000 vozila a svega popisano 6.536 parking mjesta. Neka je pola automobila po rubnim dijelovima opštine gdje imaju svoje parkinge a znamo da nemaju opet ti ostaje barem 2,5 vozila na jedno parking mjesto.
pa naravno da prodaju više stikera nego što ima mjesta - stiker ne garantuje mjesto već pravo parkiranja i tako načelica isto konta uraditilast mohicans wrote: ↑05/06/2026 23:05Pa ko prije jami, ha jah. Treba pitati ovog inicijatora iz Sabininog tabora. Pa znas li da KP Rad proda stotine, ako ne i hiljadu stikera vise nego sto ima mjesta. Meni supruga 100km daje svaki mjesec i opet se pati da nađe prije 8 parking. Reko joj role sto prodaje da tuhnu stikera puno vise nego sto ima mjesta.nepass1 wrote: ↑05/06/2026 22:26Kako ce rijesiti ako ima 2k parkinga a 6k auta? Svak ce htjeti za 100KM godisnje. Sto bi husa sa treceg dobio a haso sa prvog ne parking?last mohicans wrote: ↑05/06/2026 22:02
Pa onaj Kosovac je danas u komentarima CH pisao 100 godisnja sto je bezeze cijena, ako ce sta rijesiti.
Pa to je to. Prioritet ima stanar da kupi pravo parkiranja jeftinije od nestanara.VladaFBiH wrote: ↑06/06/2026 08:27šta ti tačno znači prioritet za stanare? Opština ima registrovano preko 31.000 vozila a svega popisano 6.536 parking mjesta. Neka je pola automobila po rubnim dijelovima opštine gdje imaju svoje parkinge a znamo da nemaju opet ti ostaje barem 2,5 vozila na jedno parking mjesto.
Da opcina ima para za garaze - pravila bi ih.VladaFBiH wrote: ↑06/06/2026 08:23
niti jedan ako ne računamo onu bruku s rekonstrukcijom mosta Ars Aevi gdje učestvuje sa čitavih 260.000KM i pravljenje mosta Paper Bridge, gdje grad Sarajevo snosi trošak ako se ne varam a ne opština, ne znam za neki "značajan" kapitalni projekt. To upravo i govorim - opština ima para da godišnje pravi barem 1 garažu a ne radi ništa već pare odoše na populizam i gluposti.
Za Hasana se uveliko govorilo da bista ne radi. Za ovu ocito niko ne smije.VladaFBiH wrote: ↑06/06/2026 08:23
Isti slucaj kao na MDu ljudi prptestvovali nece podzemne garaze, unistava im se park, sad kmece kako nemaju parkinga jedina solucija u ovom gradu je ne slusati sta narod govori jer se nikada nista nece izgraditi il pokusati promijenitiHaris.ba wrote: ↑06/06/2026 08:39Pa to je to. Prioritet ima stanar da kupi pravo parkiranja jeftinije od nestanara.VladaFBiH wrote: ↑06/06/2026 08:27šta ti tačno znači prioritet za stanare? Opština ima registrovano preko 31.000 vozila a svega popisano 6.536 parking mjesta. Neka je pola automobila po rubnim dijelovima opštine gdje imaju svoje parkinge a znamo da nemaju opet ti ostaje barem 2,5 vozila na jedno parking mjesto.
To znaci da dobija pravo da ne placa po satu, vec moze uzeti mjesecnu, godisnju.
To ne znaci da pravo parkiranja garantuje parking mjesto gdje ti zelis. Ako je sve zauzeto - nema.
Nema.
Zato je meni smijesna ta neka prica da opcina treba da pravi garaze. Nece, ne zna, ne moze.
Nacelnica je imala predizbornu oko izgradnje garaze kod Lorisa, i tada su se stanari bunili - sto da placaju, hoce dzabane.
Evo, prodjose dvije godine garaze nema.
Za Hasana se uveliko govorilo da bista ne radi. Za ovu ocito niko ne smije.VladaFBiH wrote: ↑06/06/2026 08:23
nek ga popushi, nisam iz te opstine al me nervira sa glupostima svojim..izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑06/06/2026 09:21 Ova je generalno iz kategorije ubleha, al eto ima novi most, rekonstrukcija starog, juzna teibina na golubarniku, poplocavanje vilsa i sad ovaj "master" potez sa parkingom.
Nesto radi barem, al nadam se da ce svakako letjeti.
Nema veće ublehe od Benjamine Karić. Nametnuta gradonačelnica, koja je planirala da bude načelnica općine Centar, ali joj je Mandić poremetio planove, pa se uhljebila na jedvite jade kao načelnica općine Novo Sarajevo. Žena koja ne podnosi kritiku i koja sve one koji joj upute kritiku naziva lošim ljudima. Njeno postdiplomsko obrazovanje je vrlo upitno i sumnjivo, jer ko još ide sa Sarajevskog pravnog fakulteta da magistrira i doktorira u Zenici i još se zaposli na Travničkom univerzitetu?Haris.ba wrote: ↑06/06/2026 08:39Pa to je to. Prioritet ima stanar da kupi pravo parkiranja jeftinije od nestanara.VladaFBiH wrote: ↑06/06/2026 08:27šta ti tačno znači prioritet za stanare? Opština ima registrovano preko 31.000 vozila a svega popisano 6.536 parking mjesta. Neka je pola automobila po rubnim dijelovima opštine gdje imaju svoje parkinge a znamo da nemaju opet ti ostaje barem 2,5 vozila na jedno parking mjesto.
To znaci da dobija pravo da ne placa po satu, vec moze uzeti mjesecnu, godisnju.
To ne znaci da pravo parkiranja garantuje parking mjesto gdje ti zelis. Ako je sve zauzeto - nema.
Nema.
Zato je meni smijesna ta neka prica da opcina treba da pravi garaze. Nece, ne zna, ne moze.
Nacelnica je imala predizbornu oko izgradnje garaze kod Lorisa, i tada su se stanari bunili - sto da placaju, hoce dzabane.
Evo, prodjose dvije godine garaze nema.
Upravo to, naplacivace ti mogucnost da parkiras, a to sto je 3 puta vise automobila od parking mjesta nije vazno.
dječak sa šibicama wrote: ↑06/06/2026 14:52Upravo to, naplacivace ti mogucnost da parkiras, a to sto je 3 puta vise automobila od parking mjesta nije vazno.
Dakle, cisto matematicki, cirka trecina onih koji plate ce parkirati, dvije trecine ce platiti da ne moze parkirati.
Jer gradnja novih parkiralista je SF i nemoguce je. Bas me zanima hoce li te pare koje dobiju, uloziti u nove parkinge ili baklave.