Neko je ranije napisao da je Mayina pjesma nešto što se rijetko čuje. Sa punim pravom. Ne može se čuti ni na jednoj radio stanici, ni na jednoj televiziji, osim na BHT1, i to samo u emisijama koje su vezane za Eurosong. Niko nema potrebu da je emituje, jer niko nema želju da je čuje. Veoma jednostavno.dale cooper wrote:Pa Babuške su bile blizu.Corto Maltese wrote: U šta god da su uložili jedno je sigurno- da su krenuli od pjesme kao što je ova Mayina, već bi im neko došapnuo da im je uzalud ulagati. Jer, iako na ESC najbolja pjesma ne pobjeđuje uvijek, najgora do sada nikad nije pobijedila.Ovolika kritičnost prema našoj pjesmi je totalno neopravdana.
EUROSONG
Moderator: _BataZiv_0809
- Corto Maltese
#2676 Re: EUROSONG
Last edited by Corto Maltese on 27/05/2012 01:40, edited 1 time in total.
- Jack Be Nimble
#2677 Re: EUROSONG
Mozda vise ljudi zna za Dinu nego za Mayu...niko od mojih prijatelja nije cuo za Mayu sve do sada pa im nije ni bilo zanimljivo ni gledati.dale cooper wrote: Ne kontam što su onda toliko glasali prošle godine. Merlinova je bila 10 puta gura pa su svi nahrlili.
Jel' zato što je Merlin? Očigledno da jeste.
Maya je super ali ja jos ne znam sa je njen refrem u pjesmi i o cemu je pjesma. Dobra za jedno slusanje i onda dosadi. Kada se pravi pjesma treba pogledati koji klipovi su najpopularniji na youtube i napraviti takvu pjesmu.
Primjer
Napravis bolju glazbu i dovedes 6 baba.
- muhafuca
#2678 Re: EUROSONG
Šupica Tač
Iduce godine odmaramo - jel tako ?
Iduce godine odmaramo - jel tako ?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2679 Re: EUROSONG
Jack Be Nimble wrote:Mozda vise ljudi zna za Dinu nego za Mayu...niko od mojih prijatelja nije cuo za Mayu sve do sada pa im nije ni bilo zanimljivo ni gledati.dale cooper wrote: Ne kontam što su onda toliko glasali prošle godine. Merlinova je bila 10 puta gura pa su svi nahrlili.
Maya je super ali ja jos ne znam sa je njen refrem u pjesmi i o cemu je pjesma. Dobra za jedno slusanje i onda dosadi. Kada se pravi pjesma treba pogledati koji klipovi su najpopularniji na youtube i napraviti takvu pjesmu.
Primjer
kako mi pratimo trendove, poslat cemo Selmu kad bude baba
- rajv0sa
- dale cooper
#2681 Re: EUROSONG
Pa totalno glupost mi je reći da je naša pjesma bila najgora koju smo do sada poslali ili najgoraLoulou wrote:Zašto misliš da je neopravdana? Svakako je bilo lošijih pjesama nego što je to bila BiH pjesma, ali je činjenica da se od samog početka nije opravdavao izbor pjesme. Svi oni koji prate ESC su, gotovo jednoglasno, rekli - "ne".dale cooper wrote:Corto Maltese wrote:Ovolika kritičnost prema našoj pjesmi je totalno neopravdana.
BIlo je, dakako, muzički daleko kvalitetnijih pjesama od švedske, ali ljudi nikako da shvate da to nije važno. Važe neka potpuno drugo "pravila".
Ninu su kritizirali da ima pjesmu bez refrena i iskreno govoreći, Mayina je ista takva.
na ovogodišnjoj Evroviziji kada to jednostavno nije istina. Da je tako ne bi se ni plasirala u finale,
kao recimo što nije ni Nina ili sve ove druge zemlje. Razumijem kritiku "pa možda nijetip Evrovizijske pjesme"
ili tako nešto, ali da je nešto najgore što smo čuli nije baš istina.
-
crnoplavo
#2682 Re: EUROSONG
e pa sta reci,It_is_a_Leclerc wrote:6 smo dali Albanijicrnoplavo wrote:finale nisam gledao, ali glasanje, vecim dijelom, jesam...
ako me nesto veseli to je da Turskoj nismo dali nista...
ako me nesto ne veseli to je da i Albaniji nismo dali nista...
a mozda nisam dobro vidio (prebacivao sam na drugi kanal)nebitno
4 smo dali Turskoj
ako me nesto veseli to je da smo Albaniji dali bar 6 poencica (bilo bi lijepo da smo sta dali Azerbejdzanu ili Gruziji ako su bili u finalu)
ako me nesto neveseli to je da smo i Turskoj dali cak 4 poencine
Last edited by crnoplavo on 27/05/2012 01:39, edited 1 time in total.
- plain vanilla
#2683 Re: EUROSONG
a vesele li te njihovi poeni nama?crnoplavo wrote:e pa sta reci,It_is_a_Leclerc wrote:
6 smo dali Albaniji
4 smo dali Turskoj
ako me nesto veseli to je da smo Albaniji dali bar 6 poencica
- MedenoSrce
#2684 Re: EUROSONG
Baš tako, veoma jednostavno. Najobjektivnije što sam pročitala o našoj predstavnici.Corto Maltese wrote:Neko je ranije napisao da je Mayina pjesma nešto što se rijetko čuje. Sa punim pravom. Ne može se čuti ni na jednoj radio stanici, ni ja jednoj televiziji, osim na BHT1, i to samo u emisijama koje su vezane za Eurosong. Niko nema potrebu da je emituje, jer niko nema želju da je čuje. Veoma jednostavno.dale cooper wrote:Pa Babuške su bile blizu.Corto Maltese wrote: U šta god da su uložili jedno je sigurno- da su krenuli od pjesme kao što je ova Mayina, već bi im neko došapnuo da im je uzalud ulagati. Jer, iako na ESC najbolja pjesma ne pobjeđuje uvijek, najgora do sada nikad nije pobijedila.Ovolika kritičnost prema našoj pjesmi je totalno neopravdana.
sent from my nokia 8110i
-
crnoplavo
#2685 Re: EUROSONG
paaa vesele, da se ne lazemo ( neam pojma dal smo dobili od albanaca, al i ako nismo ko da jesmo, hvala im u svakom slucaju)plain vanilla wrote:a vesele li te njihovi poeni nama?crnoplavo wrote:e pa sta reci,It_is_a_Leclerc wrote:
6 smo dali Albaniji
4 smo dali Turskoj
ako me nesto veseli to je da smo Albaniji dali bar 6 poencica
nejse, nisam ovo nesto pratio pa da vam nekvarim raspravu, pratit cu sljedece godine, samo zivota i zdravlja, aBd...
- dale cooper
#2686 Re: EUROSONG
Iako Merlinova pjesma nije bila ni za one stvari?plain vanilla wrote:Jack Be Nimble wrote:Mozda vise ljudi zna za Dinu nego za Mayu...niko od mojih prijatelja nije cuo za Mayu sve do sada pa im nije ni bilo zanimljivo ni gledati.dale cooper wrote: Ne kontam što su onda toliko glasali prošle godine. Merlinova je bila 10 puta gura pa su svi nahrlili.
Primjer
kako mi pratimo trendove, poslat cemo Selmu kad bude baba
- plain vanilla
#2687 Re: EUROSONG
dinu voli dijaspora, on ti je najveci bh umjetnikdale cooper wrote:
Iako Merlinova pjesma nije bila ni za one stvari?
- Loulou
#2688 Re: EUROSONG
Nije najgore što smo čuli, svakako, ali ja tako komentare nisam ni doživjela. Ljudi su, na neki način, bojkotirali pjesmu od samog početka. U finalu jako puno zemalja (46 ove godine, mislim) glasa i naravno da je plasman lošiji nego u polufinalu kad je glasalo 18 zemalja od kojih toliko BiH susjednih. Otud prolazak u finale.dale cooper wrote:Pa totalno glupost mi je reći da je naša pjesma bila najgora koju smo do sada poslali ili najgoraLoulou wrote:Zašto misliš da je neopravdana? Svakako je bilo lošijih pjesama nego što je to bila BiH pjesma, ali je činjenica da se od samog početka nije opravdavao izbor pjesme. Svi oni koji prate ESC su, gotovo jednoglasno, rekli - "ne".dale cooper wrote:Ovolika kritičnost prema našoj pjesmi je totalno neopravdana.
BIlo je, dakako, muzički daleko kvalitetnijih pjesama od švedske, ali ljudi nikako da shvate da to nije važno. Važe neka potpuno drugo "pravila".
Ninu su kritizirali da ima pjesmu bez refrena i iskreno govoreći, Mayina je ista takva.
na ovogodišnjoj Evroviziji kada to jednostavno nije istina. Da je tako ne bi se ni plasirala u finale,
kao recimo što nije ni Nina ili sve ove druge zemlje. Razumijem kritiku "pa možda nijetip Evrovizijske pjesme"
ili tako nešto, ali da je nešto najgore što smo čuli nije baš istina.
Ja Mayu smatram itekako kvalitetnom pjevačicom, njena je pjesma teška za izvođenje (ko je ikad u životu i pokušao pjevati zna o čemu pričam), ali pjesma jednostavno nije za festival tipa ESC-a.
-
realan 100
#2689 Re: EUROSONG
Za pobjedu treba imati atraktivnog pjevača/icu te "hitli" pjesmu i puno,puno para za marketing, lobiranje..
A da i dvoranu i još puno, puno para za organizaciju sljedeće godine, nakon pobjede,,,
Kada sve to obezbijedimo, onda se možemo nećemu nadati.
"Hoćel sunce ikad zasjat kako treba? Neće moj Dino, neće..
"
A da i dvoranu i još puno, puno para za organizaciju sljedeće godine, nakon pobjede,,,
Kada sve to obezbijedimo, onda se možemo nećemu nadati.
"Hoćel sunce ikad zasjat kako treba? Neće moj Dino, neće..
- dale cooper
#2690 Re: EUROSONG
Pa u tome i jeste problem, što se kod nas za neki muzički kvalitet i standard uzimajuplain vanilla wrote:dinu voli dijaspora, on ti je najveci bh umjetnikdale cooper wrote:
tipovi kojima su najuspješnije pjesme očigledni plagijati. Uh nemoj me raspaljivati.
Last edited by dale cooper on 27/05/2012 01:50, edited 1 time in total.
- dale cooper
#2691 Re: EUROSONG
Ja sam Cortin komentar upravo tako doživjeo. Neka me ispravi ako griješim.Loulou wrote: Nije najgore što smo čuli, svakako, ali ja tako komentare nisam ni doživjela. Ljudi su, na neki način, bojkotirali pjesmu od samog početka. U finalu jako puno zemalja (46 ove godine, mislim) glasa i naravno da je plasman lošiji nego u polufinalu kad je glasalo 18 zemalja od kojih toliko BiH susjednih. Otud prolazak u finale.
Ja Mayu smatram itekako kvalitetnom pjevačicom, njena je pjesma teška za izvođenje (ko je ikad u životu i pokušao pjevati zna o čemu pričam), ali pjesma jednostavno nije za festival tipa ESC-a.
- plain vanilla
#2693 Re: EUROSONG
ali to prolazi, pa vidis zeljkudale cooper wrote:Pa u tome i jeste problem, što su kod nas za neki muzički kvalitet i standard uzimajuplain vanilla wrote:dinu voli dijaspora, on ti je najveci bh umjetnikdale cooper wrote:
tipovi kojima su najuspješnije pjesme očigledni plagijati. Uh nemoj me raspaljivati.
cujes njegovu pjesmu, odmah ti udje u uho..ne kontas da je to jer si je prije cuo
- Corto Maltese
#2694 Re: EUROSONG
Dinina pjesma na prošlom ESC, kao i njegov ukupni repertoar je, po meni, mudo Marjanovo. Naša ovogodišnja predstavnica, međutim, ima drukčije mišljenje: "...Posebno bih istakla Dinu Merlina, koji je moj mentor i muzički uzor".dale cooper wrote:Pa u tome i jeste problem, što su kod nas za neki muzički kvalitet i standard uzimajuplain vanilla wrote:dinu voli dijaspora, on ti je najveci bh umjetnikdale cooper wrote:
U skladu sa tim je i njena kvaliteta, jer u tako ranoj fazi karijere, teško je da budeš bolji od mentora.
Last edited by Corto Maltese on 27/05/2012 01:52, edited 1 time in total.
- Loulou
#2695 Re: EUROSONG
Rivaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamentalist wrote:
stara dobra vremena
Bezbrižna stara vremena.
Bilo je to neko drugo vrijeme.
- dale cooper
#2696 Re: EUROSONG
I to ni manje ni više nego od Coldplaya ukrasti. Nadam se da su njihovi advokati ovo večeras gledali.plain vanilla wrote: ali to prolazi, pa vidis zeljku[/b]
cujes njegovu pjesmu, odmah ti udje u uho..ne kontas da je to jer si je prije cuo
- plain vanilla
#2697 Re: EUROSONG
Srbija od Holandije dobila 10 poena na Eurosongu, svi se cude kakoPa lijepo svi iz Hagga glasali za Srbiju
- p206
#2698 Re: EUROSONG
poserem se na čitavu dijasporu, osim na one iz Austrije i Slovenije
Last edited by p206 on 27/05/2012 01:58, edited 1 time in total.
- plain vanilla
#2699 Re: EUROSONG
Vise bodova je skupila Kozara nego Maya.
Korake ti znam, bodove ne znam
-
mentalist
#2700 Re: EUROSONG
kojeg se samo sa sjetom mozemo sjecatiLoulou wrote:Rivaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamentalist wrote:
stara dobra vremena![]()
Bezbrižna stara vremena.
Bilo je to neko drugo vrijeme.