EUROSONG

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked

Pobjednik Euroson 2013 :D

Bosna i Hercegovina
16
28%
Bosnia and Herzegovina
6
10%
Bosnien und Herzegowina
2
3%
Bosnie-Herzégovine
1
2%
Bosnia-Erzegovina
1
2%
Bosnien och Hercegovina
1
2%
Bosna Hersek
5
9%
Босния и Герцеговина
6
10%
בוסניה והרצגובינה
18
31%
Bosniya və Herseqovina
2
3%

Total votes: 58

Corto Maltese

#2676 Re: EUROSONG

Post by Corto Maltese »

dale cooper wrote:
Corto Maltese wrote: U šta god da su uložili jedno je sigurno- da su krenuli od pjesme kao što je ova Mayina, već bi im neko došapnuo da im je uzalud ulagati. Jer, iako na ESC najbolja pjesma ne pobjeđuje uvijek, najgora do sada nikad nije pobijedila.
Pa Babuške su bile blizu. :mrgreen: Ovolika kritičnost prema našoj pjesmi je totalno neopravdana.
Neko je ranije napisao da je Mayina pjesma nešto što se rijetko čuje. Sa punim pravom. Ne može se čuti ni na jednoj radio stanici, ni na jednoj televiziji, osim na BHT1, i to samo u emisijama koje su vezane za Eurosong. Niko nema potrebu da je emituje, jer niko nema želju da je čuje. Veoma jednostavno.
Last edited by Corto Maltese on 27/05/2012 01:40, edited 1 time in total.
Jack Be Nimble

#2677 Re: EUROSONG

Post by Jack Be Nimble »

dale cooper wrote: Ne kontam što su onda toliko glasali prošle godine. Merlinova je bila 10 puta gura pa su svi nahrlili.
Jel' zato što je Merlin? Očigledno da jeste.
Mozda vise ljudi zna za Dinu nego za Mayu...niko od mojih prijatelja nije cuo za Mayu sve do sada pa im nije ni bilo zanimljivo ni gledati.

Maya je super ali ja jos ne znam sa je njen refrem u pjesmi i o cemu je pjesma. Dobra za jedno slusanje i onda dosadi. Kada se pravi pjesma treba pogledati koji klipovi su najpopularniji na youtube i napraviti takvu pjesmu.

Primjer

Napravis bolju glazbu i dovedes 6 baba.
muhafuca

#2678 Re: EUROSONG

Post by muhafuca »

Šupica Tač :D
Iduce godine odmaramo - jel tako ?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2679 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

Jack Be Nimble wrote:
dale cooper wrote: Ne kontam što su onda toliko glasali prošle godine. Merlinova je bila 10 puta gura pa su svi nahrlili.
Mozda vise ljudi zna za Dinu nego za Mayu...niko od mojih prijatelja nije cuo za Mayu sve do sada pa im nije ni bilo zanimljivo ni gledati.

Maya je super ali ja jos ne znam sa je njen refrem u pjesmi i o cemu je pjesma. Dobra za jedno slusanje i onda dosadi. Kada se pravi pjesma treba pogledati koji klipovi su najpopularniji na youtube i napraviti takvu pjesmu.

Primjer

kako mi pratimo trendove, poslat cemo Selmu kad bude baba :D
rajv0sa

#2680 Re: EUROSONG

Post by rajv0sa »

dale cooper

#2681 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

Loulou wrote:
dale cooper wrote:
Corto Maltese wrote:Ovolika kritičnost prema našoj pjesmi je totalno neopravdana.
Zašto misliš da je neopravdana? Svakako je bilo lošijih pjesama nego što je to bila BiH pjesma, ali je činjenica da se od samog početka nije opravdavao izbor pjesme. Svi oni koji prate ESC su, gotovo jednoglasno, rekli - "ne".

BIlo je, dakako, muzički daleko kvalitetnijih pjesama od švedske, ali ljudi nikako da shvate da to nije važno. Važe neka potpuno drugo "pravila".

Ninu su kritizirali da ima pjesmu bez refrena i iskreno govoreći, Mayina je ista takva.
Pa totalno glupost mi je reći da je naša pjesma bila najgora koju smo do sada poslali ili najgora
na ovogodišnjoj Evroviziji kada to jednostavno nije istina. Da je tako ne bi se ni plasirala u finale,
kao recimo što nije ni Nina ili sve ove druge zemlje. Razumijem kritiku "pa možda nijetip Evrovizijske pjesme"
ili tako nešto, ali da je nešto najgore što smo čuli nije baš istina.
crnoplavo

#2682 Re: EUROSONG

Post by crnoplavo »

It_is_a_Leclerc wrote:
crnoplavo wrote:finale nisam gledao, ali glasanje, vecim dijelom, jesam...
ako me nesto veseli to je da Turskoj nismo dali nista...
ako me nesto ne veseli to je da i Albaniji nismo dali nista...

a mozda nisam dobro vidio (prebacivao sam na drugi kanal) :) nebitno
6 smo dali Albaniji
4 smo dali Turskoj
e pa sta reci,
ako me nesto veseli to je da smo Albaniji dali bar 6 poencica (bilo bi lijepo da smo sta dali Azerbejdzanu ili Gruziji ako su bili u finalu)
ako me nesto neveseli to je da smo i Turskoj dali cak 4 poencine
Last edited by crnoplavo on 27/05/2012 01:39, edited 1 time in total.
plain vanilla

#2683 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

crnoplavo wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
6 smo dali Albaniji
4 smo dali Turskoj
e pa sta reci,
ako me nesto veseli to je da smo Albaniji dali bar 6 poencica
a vesele li te njihovi poeni nama?
MedenoSrce

#2684 Re: EUROSONG

Post by MedenoSrce »

Corto Maltese wrote:
dale cooper wrote:
Corto Maltese wrote: U šta god da su uložili jedno je sigurno- da su krenuli od pjesme kao što je ova Mayina, već bi im neko došapnuo da im je uzalud ulagati. Jer, iako na ESC najbolja pjesma ne pobjeđuje uvijek, najgora do sada nikad nije pobijedila.
Pa Babuške su bile blizu. :mrgreen: Ovolika kritičnost prema našoj pjesmi je totalno neopravdana.
Neko je ranije napisao da je Mayina pjesma nešto što se rijetko čuje. Sa punim pravom. Ne može se čuti ni na jednoj radio stanici, ni ja jednoj televiziji, osim na BHT1, i to samo u emisijama koje su vezane za Eurosong. Niko nema potrebu da je emituje, jer niko nema želju da je čuje. Veoma jednostavno.
Baš tako, veoma jednostavno. Najobjektivnije što sam pročitala o našoj predstavnici.

sent from my nokia 8110i
crnoplavo

#2685 Re: EUROSONG

Post by crnoplavo »

plain vanilla wrote:
crnoplavo wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
6 smo dali Albaniji
4 smo dali Turskoj
e pa sta reci,
ako me nesto veseli to je da smo Albaniji dali bar 6 poencica
a vesele li te njihovi poeni nama?
paaa vesele, da se ne lazemo ( neam pojma dal smo dobili od albanaca, al i ako nismo ko da jesmo, hvala im u svakom slucaju)
nejse, nisam ovo nesto pratio pa da vam nekvarim raspravu, pratit cu sljedece godine, samo zivota i zdravlja, aBd...
dale cooper

#2686 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

plain vanilla wrote:
Jack Be Nimble wrote:

Primjer

kako mi pratimo trendove, poslat cemo Selmu kad bude baba :D
Iako Merlinova pjesma nije bila ni za one stvari? :D
plain vanilla

#2687 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

dale cooper wrote:
dinu voli dijaspora, on ti je najveci bh umjetnik :skoljka:
Loulou

#2688 Re: EUROSONG

Post by Loulou »

dale cooper wrote:
Loulou wrote:
dale cooper wrote:Ovolika kritičnost prema našoj pjesmi je totalno neopravdana.
Zašto misliš da je neopravdana? Svakako je bilo lošijih pjesama nego što je to bila BiH pjesma, ali je činjenica da se od samog početka nije opravdavao izbor pjesme. Svi oni koji prate ESC su, gotovo jednoglasno, rekli - "ne".

BIlo je, dakako, muzički daleko kvalitetnijih pjesama od švedske, ali ljudi nikako da shvate da to nije važno. Važe neka potpuno drugo "pravila".

Ninu su kritizirali da ima pjesmu bez refrena i iskreno govoreći, Mayina je ista takva.
Pa totalno glupost mi je reći da je naša pjesma bila najgora koju smo do sada poslali ili najgora
na ovogodišnjoj Evroviziji kada to jednostavno nije istina. Da je tako ne bi se ni plasirala u finale,
kao recimo što nije ni Nina ili sve ove druge zemlje. Razumijem kritiku "pa možda nijetip Evrovizijske pjesme"
ili tako nešto, ali da je nešto najgore što smo čuli nije baš istina.
Nije najgore što smo čuli, svakako, ali ja tako komentare nisam ni doživjela. Ljudi su, na neki način, bojkotirali pjesmu od samog početka. U finalu jako puno zemalja (46 ove godine, mislim) glasa i naravno da je plasman lošiji nego u polufinalu kad je glasalo 18 zemalja od kojih toliko BiH susjednih. Otud prolazak u finale.
Ja Mayu smatram itekako kvalitetnom pjevačicom, njena je pjesma teška za izvođenje (ko je ikad u životu i pokušao pjevati zna o čemu pričam), ali pjesma jednostavno nije za festival tipa ESC-a.
realan 100

#2689 Re: EUROSONG

Post by realan 100 »

Za pobjedu treba imati atraktivnog pjevača/icu te "hitli" pjesmu i puno,puno para za marketing, lobiranje..
A da i dvoranu i još puno, puno para za organizaciju sljedeće godine, nakon pobjede,,,
Kada sve to obezbijedimo, onda se možemo nećemu nadati.
"Hoćel sunce ikad zasjat kako treba? Neće moj Dino, neće.. :)"
dale cooper

#2690 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

plain vanilla wrote:
dale cooper wrote:
Pa u tome i jeste problem, što se kod nas za neki muzički kvalitet i standard uzimaju
tipovi kojima su najuspješnije pjesme očigledni plagijati. Uh nemoj me raspaljivati. :x
Last edited by dale cooper on 27/05/2012 01:50, edited 1 time in total.
dale cooper

#2691 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

Loulou wrote: Nije najgore što smo čuli, svakako, ali ja tako komentare nisam ni doživjela. Ljudi su, na neki način, bojkotirali pjesmu od samog početka. U finalu jako puno zemalja (46 ove godine, mislim) glasa i naravno da je plasman lošiji nego u polufinalu kad je glasalo 18 zemalja od kojih toliko BiH susjednih. Otud prolazak u finale.
Ja Mayu smatram itekako kvalitetnom pjevačicom, njena je pjesma teška za izvođenje (ko je ikad u životu i pokušao pjevati zna o čemu pričam), ali pjesma jednostavno nije za festival tipa ESC-a.
Ja sam Cortin komentar upravo tako doživjeo. Neka me ispravi ako griješim.
mentalist

#2692 Re: EUROSONG

Post by mentalist »

stara dobra vremena :(
plain vanilla

#2693 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

dale cooper wrote:
plain vanilla wrote:
dale cooper wrote:
Pa u tome i jeste problem, što su kod nas za neki muzički kvalitet i standard uzimaju
tipovi kojima su najuspješnije pjesme očigledni plagijati. Uh nemoj me raspaljivati. :x
ali to prolazi, pa vidis zeljku
cujes njegovu pjesmu, odmah ti udje u uho..ne kontas da je to jer si je prije cuo :lol:
Corto Maltese

#2694 Re: EUROSONG

Post by Corto Maltese »

dale cooper wrote:
plain vanilla wrote:
dale cooper wrote:
Pa u tome i jeste problem, što su kod nas za neki muzički kvalitet i standard uzimaju
Dinina pjesma na prošlom ESC, kao i njegov ukupni repertoar je, po meni, mudo Marjanovo. Naša ovogodišnja predstavnica, međutim, ima drukčije mišljenje: "...Posebno bih istakla Dinu Merlina, koji je moj mentor i muzički uzor".
U skladu sa tim je i njena kvaliteta, jer u tako ranoj fazi karijere, teško je da budeš bolji od mentora.
Last edited by Corto Maltese on 27/05/2012 01:52, edited 1 time in total.
Loulou

#2695 Re: EUROSONG

Post by Loulou »

mentalist wrote:
Rivaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)
Bezbrižna stara vremena.
Bilo je to neko drugo vrijeme.
dale cooper

#2696 Re: EUROSONG

Post by dale cooper »

plain vanilla wrote: ali to prolazi, pa vidis zeljku[/b]
cujes njegovu pjesmu, odmah ti udje u uho..ne kontas da je to jer si je prije cuo :lol:
I to ni manje ni više nego od Coldplaya ukrasti. Nadam se da su njihovi advokati ovo večeras gledali. :evil:
plain vanilla

#2697 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

Srbija od Holandije dobila 10 poena na Eurosongu, svi se cude kako :D Pa lijepo svi iz Hagga glasali za Srbiju :D
:lol: :lol: :lol:
p206

#2698 Re: EUROSONG

Post by p206 »

poserem se na čitavu dijasporu, osim na one iz Austrije i Slovenije
Last edited by p206 on 27/05/2012 01:58, edited 1 time in total.
plain vanilla

#2699 Re: EUROSONG

Post by plain vanilla »

Vise bodova je skupila Kozara nego Maya.
Korake ti znam, bodove ne znam
mentalist

#2700 Re: EUROSONG

Post by mentalist »

Loulou wrote:
mentalist wrote:
Rivaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)
Bezbrižna stara vremena.
Bilo je to neko drugo vrijeme.