Gras all about

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#2676 Re: Gras all about

Post by Tomahawk11 »

vješalica wrote:
Tomahawk11 wrote:GRAS-ov prevoz koristim mozda dva puta godisnje i trebao bih davati 53 KM mjesecno :-)
Genijalna ideja.
pa kad koristiš tad ga i platiš
2 puta godišnje to je 3-4 marke
sasvim korektno
:thumbup:
Al evo covjek bi Da ja dam 600+ KM za to.
Cuj poredjenja sa toplanama :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#2677 Re: Gras all about

Post by Tomahawk11 »

hubke2017 wrote:
Tomahawk11 wrote:GRAS-ov prevoz koristim mozda dva puta godisnje i trebao bih davati 53 KM mjesecno :-)
Genijalna ideja.
I ja toplane koristim 3-4 mjeseca a plaćam cijelu godinu. Genijalno također.
A ja trolam :mrgreen:
Tebi normalno da dam 600 KM godisnje za nesto sto prakticno nikako ne koristim?!
Cuj koristis grijanje....evo ja ne koristim toplane, trebao bih i njih placati, jelde?!
vješalica

#2678 Re: Gras all about

Post by vješalica »

Tomahawk11 wrote:
hubke2017 wrote:
Genijalna ideja.
I ja toplane koristim 3-4 mjeseca a plaćam cijelu godinu. Genijalno također.
A ja trolam :mrgreen:
Tebi normalno da dam 600 KM godisnje za nesto sto prakticno nikako ne koristim?!
Cuj koristis grijanje....evo ja ne koristim toplane, trebao bih i njih placati, jelde?!
ako ne koristiš naravno da neeš platiti
ako koristiš plaitš
i čista stvar ne znam kakve ko ovdje budalaščine piše :mrgreen:
hubke2017

#2679 Re: Gras all about

Post by hubke2017 »

vješalica wrote:
ako koristiš plaitš
Upravo tako. Svi koriste Gras a ne bi da plate. Ja plaćam pretplatu za mobitel 100 KM i šta misliš šta bi mi rekli kada bi tražio da mi se smanji pretplata jer nisam svaki dan telefonirao? Smiješna rasprava.

Ljudi navikli da se džaba voze i to je to. Kažem da je puno bolje da se umjesto kupona štampaju mjesečne fakture kao i za svaku komunalnu uslugu. Ne bi se novac trošio na bunkerisanje stanica, revizori bi bili suvišni a naplata 100%-tna. Ogromno smanjenje rashoda a drastično povečanje prihoda.
O'zone
Globalni moderator

#2680 Re: Gras all about

Post by O'zone »

zutipatak wrote:Kako si ti meni pametan, rodi majka. Revizor retardirani nekome dijeli lekcije a platu 1500KM + topli obrok 16KM dnevno + regres + viškovi + 13. plata,

Kako te nije stid pojaviti se na forumu a pogotovo ti da dijeliš nekome moralne lekcije. Pogledaj sebe smradu iz sandžaka. Kad pregledate karte smrdi iza vas 3 naredne stanice. Vi pijani, vozači nadrogirani. Onaj drugi revizor lafo piše neke knjige o tramvajima i broji šarafe a vjerujem da se ni potpisati ne zna. To se vidi i ovdje koliko si nepismen. I ti i svi tvoji pajdaši ravizori.

Ne da vas treba ukinuti već vam treba zabraniti bilo kakvo zaposlenje u državi. I vama i vašim porodicama i to 10 generacija unaprijed dok vam se kleptomanski gen ne porčisti.

Još niste odgovorili šta je sa 18 MAN motora ukradenih u vrijeme protesta 2014. godine?
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma”
» zutipatak

15 dana
vješalica

#2681 Re: Gras all about

Post by vješalica »

hubke2017 wrote:
vješalica wrote:
ako koristiš plaitš
Upravo tako. Svi koriste Gras a ne bi da plate. Ja plaćam pretplatu za mobitel 100 KM i šta misliš šta bi mi rekli kada bi tražio da mi se smanji pretplata jer nisam svaki dan telefonirao? Smiješna rasprava.

Ljudi navikli da se džaba voze i to je to. Kažem da je puno bolje da se umjesto kupona štampaju mjesečne fakture kao i za svaku komunalnu uslugu. Ne bi se novac trošio na bunkerisanje stanica, revizori bi bili suvišni a naplata 100%-tna. Ogromno smanjenje rashoda a drastično povečanje prihoda.
da ti nešto obojim i nacrtam i uprostim
ako tomahawk ima automobil i voza ga cijelu godinu i desi se npr da mu se pokvari pa preleži kod majstora 5 dana (ne do bog :mrgreen: ) onda mu treba prevoz do posla kupi tih 5 dana kartu i bog te veselio
ali da mu nametneš da cijelu godinu plaća prevoz koji ne koristi je ludorija

neka plaćaju korisnici zavisno od toga koliko im prevoz treba tj. u kojem obimu koriste
zato postoje tarife i vrste karata
školarci pemzioneri invalidi itd
a ko ne koristi nema potrebu da plaća osim u navedenom primjeru
hvalana pažnji
trambusek88

#2682 Re: Gras all about

Post by trambusek88 »

zutipatak wrote:Kako si ti meni pametan, rodi majka. Revizor retardirani nekome dijeli lekcije a platu 1500KM + topli obrok 16KM dnevno + regres + viškovi + 13. plata,

Kako te nije stid pojaviti se na forumu a pogotovo ti da dijeliš nekome moralne lekcije. Pogledaj sebe smradu iz sandžaka. Kad pregledate karte smrdi iza vas 3 naredne stanice. Vi pijani, vozači nadrogirani. Onaj drugi revizor lafo piše neke knjige o tramvajima i broji šarafe a vjerujem da se ni potpisati ne zna. To se vidi i ovdje koliko si nepismen. I ti i svi tvoji pajdaši ravizori.

Ne da vas treba ukinuti već vam treba zabraniti bilo kakvo zaposlenje u državi. I vama i vašim porodicama i to 10 generacija unaprijed dok vam se kleptomanski gen ne porčisti.

Još niste odgovorili šta je sa 18 MAN motora ukradenih u vrijeme protesta 2014. godine?
Čuj topli obrok 16KM. nekad bio 12, sad je 8.

Odgovoreno ti je za 18 MAN motora više puta. Tvrdio si da je tih 18 motora izvađeno iz Ikarbusa za vrijeme protesta 2014... Od 20 Ikarbusa samo su 400, 402, 404 i 427 bili izbačeni u tom momentu. (ne računajući one što su ležali zbog manjeg kvara pa kasnije napravljeni čini mi se 419 i 425)

Tema je postala stvarno mučna... Komunikacija antigrasovske i prograsovske struje je otišla do nivoa ratne propagande S kanala...
hubke2017

#2683 Re: RE: Re: Gras all about

Post by hubke2017 »

vješalica wrote:
hubke2017 wrote:
vješalica wrote:
ako koristiš plaitš

da ti nešto obojim i nacrtam i uprostim
ako tomahawk ima automobil i voza ga cijelu godinu i desi se npr da mu se pokvari pa preleži kod majstora 5 dana (ne do bog :mrgreen: ) onda mu treba prevoz do posla kupi tih 5 dana kartu i bog te veselio
ali da mu nametneš da cijelu godinu plaća prevoz koji ne koristi je ludorija

neka plaćaju korisnici zavisno od toga koliko im prevoz treba tj. u kojem obimu koriste
zato postoje tarife i vrste karata
školarci pemzioneri invalidi itd
a ko ne koristi nema potrebu da plaća osim u navedenom primjeru
hvalana pažnji
Meni je firma kupila kupon od 53KM iako sam možda ukupno 3 puta ušao u tramvaj u zadnjih par mjeseci. Da tražim povrat novca? Ne ide to baš tako.

Poslano sa mog Tesla 6.1 koristeći Tapatalk
hubke2017

#2684 Re: RE: Re: Gras all about

Post by hubke2017 »

trambusek88 wrote:

Čuj topli obrok 16KM. nekad bio 12, sad je 8.

Odgovoreno ti je za 18 MAN motora više puta. Tvrdio si da je tih 18 motora izvađeno iz Ikarbusa za vrijeme protesta 2014... Od 20 Ikarbusa samo su 400, 402, 404 i 427 bili izbačeni u tom momentu. (ne računajući one što su ležali zbog manjeg kvara pa kasnije napravljeni čini mi se 419 i 425)

Tema je postala stvarno mučna... Komunikacija antigrasovske i prograsovske struje je otišla do nivoa ratne propagande S kanala...
Davno sam se zakleo da na ovaj forum neću nikad ići ali pogazio sam to. Spletom okolnosti uvučen sam i sad ne mogu izaći. Bijesan sam na razmišljanje našeg naroda. Sve što je naše ne valja. Samo da je uništiti pa kako god. Nije samo Gras. Čitam isto pišu i o BH Telecom-u, Elektroprivredi, Bingu, Face TV-u. Što je naše ne valja, svi su lopovi, sve treba ugasiti. Treba nama još 2-3 rata i 3-4 genocida da dođemo sebi. Proklet smo mi narod.

bersK

#2685 Re: RE: Re: Gras all about

Post by bersK »

Davno sam se zakleo da na ovaj forum neću nikad ići ali pogazio sam to. Spletom okolnosti uvučen sam i sad ne mogu izaći. Bijesan sam na razmišljanje našeg naroda. Sve što je naše ne valja. Samo da je uništiti pa kako god. Nije samo Gras. Čitam isto pišu i o BH Telecom-u, Elektroprivredi, Bingu, Face TV-u. Što je naše ne valja, svi su lopovi, sve treba ugasiti. Treba nama još 2-3 rata i 3-4 genocida da dođemo sebi. Proklet smo mi narod.

Mislio sam da su takvi imbecili ko ti izumrli skroz na skroz prije 5-6 godina, al izgleda da još ima živućih primjeraka te oglođane vrste pračovjeka produkta SDA kompanije i njenog stabilnog djelovanja na pamet našeg čovjeka kojem su usadili bolesnički mentalitet "ma dobroe samo nek ne puca, more se sve izdurat"

Hoces ja da ti kazem zasto je tudje bolje? Ukucaj na google dva pojma, "tramvaji sarajevo" i "tramvaji warsaw" (ili varsava kako god os boli me djokovic). Al pazi, namjerno sam uzeo primjer neke drzave koja je bila u tri kurca sa politikom i koju su tandrcili svi zivi preko hitlera do ne znam ti koga, koja je isto podijeljena u nasem jeziku receno kantone (oni kazu vojvodstva) i koja je isto slavenska drzava sa vecinskim krscanskim stanovnistvom (dakle po nekoj homogenosti stanovnistva, vrlo slicna nama, samo zamijeni vodecu religiju i dosao si na isto)

Jel ti sad jasno zasto smo mi smece od nacije i zasto "nase nista ne valja" - zato sto je narod i previse iskusio bosanskog smeca i inostrane kvalitete. Pa vidis li da se narod svakodnevno ibreti kad izadje nesto da valja iz Bosne i to bude mainstream vijest svim zivim portalima, to za nas postane mindblowing. Jao Atlantbh i Symphony rade za AMURIKANCE I KANADŽANE, 'Astor kupio pešes firmi po Njemačkoj uaaaaaa kakva vijest jebi me ujna. Na takve stvari se drka po portalima bas iz tog razloga, jer su to rijetke stvari gdje je nesto iz BiH primljeno u svijetu da valja i da nismo samo prljavi Slaveni koji bi samo da se kolju i da se dizu u zrak.

A onda imas jednog Dzambica koji fol otvara svaki dan novi poslovni objekt i OTVARA RADNA MJESTA (jebo te radno mjesto u kojem te guze 12 sati za 400KM). Pa ni walmart u Americi se ne širi ko on, a kakva je kupovna moć Amerikanaca, a kakva je naša. Da bi neko, sa čistom pozadinom to jest da nema nikakvih grijehova sa porezima, radnicima, platama, uslovima rada i ostalim govnima, mogao da otvara silne objekte po državi i to u mjesecu po 3-4, trebalo bi da svaki građanin ove posrane i uhakarećene države potroši najmanje 200 maraka mjesečno u tom Bingu. A koliko naš narod potroši? Hmm, mislim da je to jedva dvocifren prosjek. I konzum je isto govno, mada je ono više rvacko tako da me za njih đoković zaboli duplo.

A da se u ovoj istoj Bosni otvori Aldi (švabska firma), vjerujem da bi se slika i situacija radnika u tržnim centrima promijenila stostruko. Prvo se ne bi postavljali sumnjivi ljudi na menadžerske pozicije, ne vjerujem da bi se postavljao neko tipa Zahiragića ili sličnih pokušaja političara kojima Švicarska izlazi na more, JER SU TO ŠVABE i može protiv njih pričati ko šta hoće. Dovoljno je shvatiti da su pustili da se okoti pola miliona naseg naroda tamo i da shvatis koliko su merhametli, a opet jaki i vodeći u svemu u svijetu. Od proizvodnje jebenih sijalica (OSRAM) do automobila. Drugo, ne bi radnici radili za minimalac, jer Švabenzi je naviknut da bude korektan prema radnicima i da sve bude tip top, pa makar i da krade nešto sa strane, pošteno bi plaćao radnike ZATO JER JE ŠVABO i zato što su oni sinonim korektnosti u mentalitetu i nisu telad i barabe ko naši radnici odnosno direktori sami koji se postavljaju iz stranke, a fakultete završili u Šerićima. Pitajte naš narod tamo ko ih je više puta zajebo što se tiče posla u Njemačkoj, starosjedioc ili neki Balkanjeze? Šta mislite?

Previše sam riječi posvetio ovako glupom komentaru (budala, shvatio tek nakon ovolikog teksta), a i nemam namjeru da nastavljam sa nekim činjenicama tipa BH Telecomom, njihovim ponudama, brzinama interneta, radnim mjestima, Sanelom Sijerčić (kavanska pievachitza) kao menadžerom BH telecoma i tako nekim stvarima.

I da, treba nama još pet genocida, taman da se počisti hamelj i šljam koji glasa za ove 25 godina. Da isplivaju oni kojima se nije dala prilika zato jer nemaju članske karte i koji vole Bosnu zbog Bosne, a ne zbog MMF-a i para. Zdravo.
Last edited by bersK on 21/01/2017 01:34, edited 1 time in total.
vješalica

#2686 Re: Gras all about

Post by vješalica »

alahselamet
Qoom

#2687 Re: Gras all about

Post by Qoom »

hubke majstore, nedaj se! Svaka ti je na mjestu!

Ovi što palamude su gomila neradnika i pametologa. Samo naprijed, nedaj da te lažu i vrijeđaju.
hubke2017

#2688 Re: RE: Re: Gras all about

Post by hubke2017 »

Qoom wrote:hubke majstore, nedaj se! Svaka ti je na mjestu!

Ovi što palamude su gomila neradnika i pametologa. Samo naprijed, nedaj da te lažu i vrijeđaju.
Hvala ti puno [emoji106]

Dopustio sam bez veze da budem uvučen u raspravu sa neradnicima i demagozima kojima je najveće postignuće u životu dobiti od staraca markicu za kaficu. Forumski stručnjaci koji ne znaju ni krevet namjestiti poslije spavanja a ovdje bi državu pravili. Fuj.

vade_mecum

#2689 Re: Gras all about

Post by vade_mecum »

hubke2017 wrote:Toplane šalju račune korisnicima koliko ja znam, šalje i pokop svojim članovima također. Korisnici Grasa su svi stanovnici KS-a i svako ko kaže da ne koristi taj laže. Bar jednom je sjeo u tramvaj, autobus ili trolejbus. Ako koristiš, onda i plati. Po tebi, zašto bi neko plaćao vodu a ne prijevoz na isti način? Ili toplane a ne prijevoz? Ako koristiš, logično je da platiš i mjesečne fakture su najproduktivnije rješenje (zajedno sa mehanizmom prinudne naplate). Druga je stvar što si ti navikao da se voziš "džabe" pa ti je to neobično. Podječaš me na one koji su, kad je Gras besplatno vozio za 06.04., govorili "zar nije uvijek besplatan". Zbog takvih kao ti Gras je tu gdje je sada. Svi pametujete a niko sebe ne gleda. Onaj patak ispisao cijelu studiju kako Gras napraviti profitabilnijim od BH Telecoma ili Elektroprivrede a isti ne plaća kartu.

To je suština svega toga. Ako nećete drobrovoljno, ima prinudno i gotovo.

Edit: Pitaš relanu cijenu? Cijena je već definisana a to je 53KM mjesečno.
hubke kralju, sta bi sa ljudima koji se ne sjecaju kada su zadnji put sjeli u tramvaj i ne bi da to mjenjaju? bi li i njima fakturisao 53 marke? :D
hubke2017

#2690 Re: Gras all about

Post by hubke2017 »

Ne sjećam se ni ja al meni firma svaki mjesec od bruto plate odbije 53KM i dobijem kupon. Ja samo kažem da je puno bolje umjesto kupona štampati račune kao i za svaku drugu komunaliju.

Tomahawk11
Globalni moderator

#2691 Re: Gras all about

Post by Tomahawk11 »

Koja to firma od bruto plate odbija kupon?! :-)
Naknada za prevoz nema veze sa platom.
Meni moja firma ne placa naknadu za prevoz.
Radar71

#2692 Re: Gras all about

Post by Radar71 »

hubke ko ti je diler, daj broj?
vade_mecum

#2693 Re: Gras all about

Post by vade_mecum »

hubketa minimalno za direktora grasa :D
Logovan

#2694 Re: Gras all about

Post by Logovan »

Hubketa umjesto Baketa!
Prpa.ba

#2695 Re: Gras all about

Post by Prpa.ba »

Tomahawk11 wrote:Koja to firma od bruto plate odbija kupon?! :-)
Bila je vijest da ce nizerangirani budzetski korisnici dobiti kupone umjesto 53 markice. :mrgreen:
vade_mecum

#2696 Re: Gras all about

Post by vade_mecum »

Tomahawk11 wrote:Koja to firma od bruto plate odbija kupon?! :-)
polako. sacekaj da Hubke postane direktor pa ces vidjeti :lol: :lol:
Qoom

#2697 Re: Gras all about

Post by Qoom »

Poslodavcu je internim aktima i ugovorom o radu ostavljena mogućnost da li će i na koji način plaćati naknadu za prijevoz.

Hubke nedaj se, što rekla Medina, ovo su sve ljubomorne duše.
vozackii

#2698 Re: Gras all about

Post by vozackii »

https://www.google.ba/url?sa=t&source=w ... A_06blRm8w

Evooo ih hubkeeeeeee izaberi sebi..

Kakav monstrum :lol:
krofnaa

#2699 Re: Gras all about

Post by krofnaa »

vade_mecum wrote:
hubke2017 wrote:Toplane šalju račune korisnicima koliko ja znam, šalje i pokop svojim članovima također. Korisnici Grasa su svi stanovnici KS-a i svako ko kaže da ne koristi taj laže. Bar jednom je sjeo u tramvaj, autobus ili trolejbus. Ako koristiš, onda i plati. Po tebi, zašto bi neko plaćao vodu a ne prijevoz na isti način? Ili toplane a ne prijevoz? Ako koristiš, logično je da platiš i mjesečne fakture su najproduktivnije rješenje (zajedno sa mehanizmom prinudne naplate). Druga je stvar što si ti navikao da se voziš "džabe" pa ti je to neobično. Podječaš me na one koji su, kad je Gras besplatno vozio za 06.04., govorili "zar nije uvijek besplatan". Zbog takvih kao ti Gras je tu gdje je sada. Svi pametujete a niko sebe ne gleda. Onaj patak ispisao cijelu studiju kako Gras napraviti profitabilnijim od BH Telecoma ili Elektroprivrede a isti ne plaća kartu.

To je suština svega toga. Ako nećete drobrovoljno, ima prinudno i gotovo.

Edit: Pitaš relanu cijenu? Cijena je već definisana a to je 53KM mjesečno.
hubke kralju, sta bi sa ljudima koji se ne sjecaju kada su zadnji put sjeli u tramvaj i ne bi da to mjenjaju? bi li i njima fakturisao 53 marke? :D
Uvesti taksu za gras, poput RTV takse da su svi gradjani obavezni platit, nek dolazi uz racun za struju
hubke2017

#2700 Re: Gras all about

Post by hubke2017 »

:lol: :lol: :lol:

Samo se smijati mogu, ništa više. Sa ovakvom "omladinom" (+30) i ovako plitkim razmišljanjem, teško nama.

Naziv firme u kojoj radim ne smijem ni spomenuti jer poznavajući vaš mentalni sklop, tad sam ga baš naje**o :D.

P.S. Nekad je ovaj forum bio poznat po jako dobrim stvarima, akcijama, pomoći drugima, kvalitetnim raspravama,...
Danas je to sve maksimalno devalvirano, pun forum "maloljetnika" sa preko 30 godina, demagoga a u stvarnom životu propalih osoba koje su samo teret ovom društvu.

Umjesto da mene prozivate i pišete gluposti bilo bi vam bolje da nađete sebi kakav posao pa da društvo ima nekog hajra od vas.

EDIT: Ja napuštam ovaj forum, nema svrhe sa vama bilo šta raspravljati a pogotovo voditi neku konstruktivnu raspravu. Administracija nek banuje, briše, radi šta god želi sa nickom. Pozdrav za dresdener-a, trambuseka, MAN-a i ostale malobrojne normalne forumaše.

Pozdrav!
Last edited by hubke2017 on 21/01/2017 14:42, edited 1 time in total.
Post Reply