Gradski stadion „Tušanj“ definitivno neće biti mjesto gdje će fudbaleri Slobodi igrati međunarodne utakmice ukoliko njihov klub izbori nastup u nekom od evropskih takmičenja, a sve su prilike da će tako biti. Komisija za licenciranje Nogometnog saveza BiH boravila je na Tušnju 10. marta i nisu bili zadovoljni dinamikom izvođenja neophodnih radova, drugim riječima nije ih ni bilo.
Brojni simpatizeri Slobode pitaju se ko je kriv, zašto se toliko vremena nije ništa poduzimalo da se makar pokušaju napraviti određeni pomaci ka stvaranju boljih uslova na Tušnju iako je to bilo najavljeno.
Znao sam al' eto,
Jasmin pustio bradu, lafo novi imidž a izgleda ko ohrdina... ustvari, igleda isto k'o Tušanj
Nek si se ti Jasmine zad'o u dopisivanju sa rektorom i nek si mu reko da "ne daš Tuzlu SDA" i da nećeš dozvoliti da SDA promijeni ime Tuzli

...........
Nek' si KUDu i besplatan pravnički tim poklonio, ha ja. Tako i treba, samo si malo zakasnio, Gargamel te jebe deceniju a ti sad se našo nešto da kofrčiš kad čoek ode na drugu funkciju
Nek si ti rek'o "daBogda crko svak' ko bude htio skladištiti plin ispod tuzle i da ćeš se i za to boriti jer su ti građani Tuzle najpreči

...........
Nek si Salki rek'o da mu nećeš dozvoliti da zatrpa Panonska jezera i da ne daš da SDA ukine 2. Oktobar jer su ti građani Tuzle i njihovi interesi najpreči

............
Boli te qrac, nisi nadležan nizašto.
Košarkaški klub, njekakvog fantomskog imena OKK iako su im halalili sav dug opet čika Aid sloprnđuje ka drugoj ligi jer se bore za opstanak. Rukometaši ispali u drugu ligu.................... ne znam da postoji ijedan više sportski kolektiv..... osim Slobode FK koja se bori za dva trofeja ali jebeš OtO, de nam malo istorije, Tuzla u Paleozoiku, još koje Neolitsko naselje de nam malo Mirse Bakalaovića, kustosa da nam priča o iskopinama skeletnnih ostataka na Kicelju starih nekoliko vijekova, jebo to što lokalci pričaju da je tu groblje bilo iz II svjetskog rata, takih nam stručnjaka obezbijedi sad kad dobiješ novi mandat, da nas povedu u bolje sutra.
Da sam u mogućnosti i da imam volje tačno bih platio ljude, advokate da se zadaju i da na Tušanj dovedu građevinsku inspekciju i da ga zatvore, ali MO MEN TA LNO!! Obzirom da stadion ne zadovoljava ni minimum uslova, zapadn tribina dotrajala, narušena konstrukcija i postoji mogućnost urušavanja iste. Sjeverna tribina još uvijek nema upotrebnu dozvolu a na zadnjoj utakmici je bilo skoro 3000 ljudi na istoj. Tartan staza je toliko uništena da korištenje iste predstavlja opasnost po ljudsko zdravlje, ono "trčiš na vlastitu odgovornost". PA katanac u bravu al za sve i korisnike i za uposlenike.
Jesi ublehaš
Svečano se zaklinjem,
Svim ću se silama truditi ne da ti ovo bude poslednji mandat nego da budeš poražen i ponižen na izborima. Aktiviraću se politički samo sa jednim ciljem, da barem u mojoj mjesnoj zajednici doživiš totalni fijasko, ubleho Jasko.....
vidi i rimuje se Fijasko - Jasko!!
Pun mi vas je qurac više