FK Sloboda Tuzla

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#2676 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by ultima_palabra »

costacurta wrote:
sarajevo999999 wrote:Da Tuzla ima 1.5 miliona stanovnika na utakmicu ti nece doci vise od dvije hiljade.
Drzi vas euforija, Tusanj krcat par utakmica i sve je to razumljivo ali ne treba biti naivan.
Postoje standardi. Koliki stadion, koliko mjesta na koliki broj stanovnika. Tuzli dovoljan stadion do 15000 mjesta.
Dok je Sloboda bila u drugoj ligi dolazilo je više ljudi na utakmice nego na "derbije" Premijer lige. No worry.
Nema euforije. Jednostavno raji je dosta kokuzluka i jada. Željan svijet dobrih stvari. Gušt je otići na utakmicu, imat svoje mjesto na tribini, natkrivenoj, kupiti djetetu sok, hot-dog, pivu. Halal 10KM al za onaj ćumez od stadiona vala i džaba da puštaju čovjek dobro da razmisli bil otišo ili ne bi.
Slažem se za pivu za dijete, tako nastaju pravi muškarci :D

Bravo za Slobodu, još da vidimo i te reflektore... nadam se novom duelu u finalu kupa.
costacurta

#2677 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by costacurta »

ultima_palabra wrote:
costacurta wrote:
sarajevo999999 wrote:Da Tuzla ima 1.5 miliona stanovnika na utakmicu ti nece doci vise od dvije hiljade.
Drzi vas euforija, Tusanj krcat par utakmica i sve je to razumljivo ali ne treba biti naivan.
Postoje standardi. Koliki stadion, koliko mjesta na koliki broj stanovnika. Tuzli dovoljan stadion do 15000 mjesta.
Dok je Sloboda bila u drugoj ligi dolazilo je više ljudi na utakmice nego na "derbije" Premijer lige. No worry.
Nema euforije. Jednostavno raji je dosta kokuzluka i jada. Željan svijet dobrih stvari. Gušt je otići na utakmicu, imat svoje mjesto na tribini, natkrivenoj, kupiti djetetu sok, hot-dog, pivu. Halal 10KM al za onaj ćumez od stadiona vala i džaba da puštaju čovjek dobro da razmisli bil otišo ili ne bi.
Slažem se za pivu za dijete, tako nastaju pravi muškarci :D

Bravo za Slobodu, još da vidimo i te reflektore... nadam se novom duelu u finalu kupa.
:lol:
Maj bed
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2678 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Slo Burner »

Gledam nesto ovu utakmicom Sloboda - Zeljo i kontam koliko je nuzno da ovi veci gradovi imaju dobar klub, te posjeta , te atmosfera , te fudbal.
Liga ce valjati tek kad jos Celik i Borac budu jaki
sumirprimus

#2679 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

Jedni druge guramo...
Pa ko dokle dogura
sumirprimus

#2680 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

Dobro ai reko costa..piva je za starije. :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2681 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

Slo Burner wrote:Gledam nesto ovu utakmicom Sloboda - Zeljo i kontam koliko je nuzno da ovi veci gradovi imaju dobar klub, te posjeta , te atmosfera , te fudbal.
gdje si ti na Batvi, dzabe sam te cekala :( :mrgreen:
sumirprimus

#2682 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

plain vanilla wrote:
Slo Burner wrote:Gledam nesto ovu utakmicom Sloboda - Zeljo i kontam koliko je nuzno da ovi veci gradovi imaju dobar klub, te posjeta , te atmosfera , te fudbal.
a djesi cekala u andrica il bojanovica? :D
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2683 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Slo Burner »

plain vanilla wrote:
Nema veze, pogledacemo snimak :D
sumirprimus

#2684 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

Odmor i osvjezenje u stanisicma zavrsava...sprema se medjugorje pa pravac vrapcici... :thumbup:
Ukoliko ih ne suspenduju radi dugova... :skoljka:
sumirprimus

#2685 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

Idemo u medjugorje..
A i sloboda iznad duljevica :lol:
Suport jor lokl klab..nnije sramota..ko pojedinaca.. :mrgreen: :run:
costacurta

#2686 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by costacurta »

Gradski stadion „Tušanj“ definitivno neće biti mjesto gdje će fudbaleri Slobodi igrati međunarodne utakmice ukoliko njihov klub izbori nastup u nekom od evropskih takmičenja, a sve su prilike da će tako biti. Komisija za licenciranje Nogometnog saveza BiH boravila je na Tušnju 10. marta i nisu bili zadovoljni dinamikom izvođenja neophodnih radova, drugim riječima nije ih ni bilo.

Brojni simpatizeri Slobode pitaju se ko je kriv, zašto se toliko vremena nije ništa poduzimalo da se makar pokušaju napraviti određeni pomaci ka stvaranju boljih uslova na Tušnju iako je to bilo najavljeno.
:lol:

Znao sam al' eto,
Jasmin pustio bradu, lafo novi imidž a izgleda ko ohrdina... ustvari, igleda isto k'o Tušanj :D
Nek si se ti Jasmine zad'o u dopisivanju sa rektorom i nek si mu reko da "ne daš Tuzlu SDA" i da nećeš dozvoliti da SDA promijeni ime Tuzli :shock: ........... :lol:
Nek' si KUDu i besplatan pravnički tim poklonio, ha ja. Tako i treba, samo si malo zakasnio, Gargamel te jebe deceniju a ti sad se našo nešto da kofrčiš kad čoek ode na drugu funkciju :lol:
Nek si ti rek'o "daBogda crko svak' ko bude htio skladištiti plin ispod tuzle i da ćeš se i za to boriti jer su ti građani Tuzle najpreči :shock: ........... :lol:
Nek si Salki rek'o da mu nećeš dozvoliti da zatrpa Panonska jezera i da ne daš da SDA ukine 2. Oktobar jer su ti građani Tuzle i njihovi interesi najpreči :shock: ............ :lol:
Boli te qrac, nisi nadležan nizašto.
Košarkaški klub, njekakvog fantomskog imena OKK iako su im halalili sav dug opet čika Aid sloprnđuje ka drugoj ligi jer se bore za opstanak. Rukometaši ispali u drugu ligu.................... ne znam da postoji ijedan više sportski kolektiv..... osim Slobode FK koja se bori za dva trofeja ali jebeš OtO, de nam malo istorije, Tuzla u Paleozoiku, još koje Neolitsko naselje de nam malo Mirse Bakalaovića, kustosa da nam priča o iskopinama skeletnnih ostataka na Kicelju starih nekoliko vijekova, jebo to što lokalci pričaju da je tu groblje bilo iz II svjetskog rata, takih nam stručnjaka obezbijedi sad kad dobiješ novi mandat, da nas povedu u bolje sutra.
Da sam u mogućnosti i da imam volje tačno bih platio ljude, advokate da se zadaju i da na Tušanj dovedu građevinsku inspekciju i da ga zatvore, ali MO MEN TA LNO!! Obzirom da stadion ne zadovoljava ni minimum uslova, zapadn tribina dotrajala, narušena konstrukcija i postoji mogućnost urušavanja iste. Sjeverna tribina još uvijek nema upotrebnu dozvolu a na zadnjoj utakmici je bilo skoro 3000 ljudi na istoj. Tartan staza je toliko uništena da korištenje iste predstavlja opasnost po ljudsko zdravlje, ono "trčiš na vlastitu odgovornost". PA katanac u bravu al za sve i korisnike i za uposlenike.

Jesi ublehaš :roll:

Svečano se zaklinjem,
Svim ću se silama truditi ne da ti ovo bude poslednji mandat nego da budeš poražen i ponižen na izborima. Aktiviraću se politički samo sa jednim ciljem, da barem u mojoj mjesnoj zajednici doživiš totalni fijasko, ubleho Jasko.....
vidi i rimuje se Fijasko - Jasko!! :mrgreen:
Pun mi vas je qurac više

:thumbup: :bih:
plain vanilla

#2687 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

Mada je tema fudbal, kad rece da rukometasi ispadaju iz lige. Vrc su bili ispali iz lige prije nekoliko godina i onda se okupilo nekoliko bivsih igraca da pomognu. Ljudi se slomili i bez icije finansijske pomoci vratili tim u prvu ligu. Naravno, cim se to dogodilo, njih su rastjerali i postavili svoje ljude. Eto kako je zavrsilo.

A sto se tice FK Sloboda, navijaci bi umjesto u Mostar trebali pred zgradu Opstine.
costacurta

#2688 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by costacurta »

plain vanilla wrote:Mada je tema fudbal, kad rece da rukometasi ispadaju iz lige. Vrc su bili ispali iz lige prije nekoliko godina i onda se okupilo nekoliko bivsih igraca da pomognu. Ljudi se slomili i bez icije finansijske pomoci vratili tim u prvu ligu. Naravno, cim se to dogodilo, njih su rastjerali i postavili svoje ljude. Eto kako je zavrsilo.

A sto se tice FK Sloboda, navijaci bi umjesto u Mostar trebali pred zgradu Opstine.
Jasno mi je bilo da od Evrope na Tušnju nema ništa ove godine al da dođe on, stane pred igrače u Lovcu i ničim izazvan kaže "Krećemo sa radovima za 15 dana" da bi tri mjeseca poslije samo na istoku jedna kamara zemlje ležala je fuj.
Koliko laži, bezobrazluka, poniženja, obmanjivanja, spletkarenja......
Svašta bih mogao napisati al me muka hvata. Sve kontam neću se nervirat al "Glavo Luda!!"
maida95

#2689 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Gori smo mi što šutimo. Kad se vidjelo da nakon mjesec ništa nisu uradili trebali smo odma' reagovati, a ne sad.
shake69

#2690 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by shake69 »

maida95 wrote:Gori smo mi što šutimo. Kad se vidjelo da nakon mjesec ništa nisu uradili trebali smo odma' reagovati, a ne sad.
Ne bih pravdao tog lika, ali kod vas je Tusanj JU i podlijeze Zakonu o javnim nabavkama i tenderima, nije kao Grbavica kod nas tako da mora to potrajati! Zato ne kontam sto je badava obecavao kad je znao da ne moze to ispuniti, ili namjerno odugovlaci za lokalne izbore!?
sumirprimus

#2691 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

Pa dobro radi se...shake je u pravu...
Drugo stoj nama zinula guzica pa daj odma arenu u 90 dana..
Kad se zadnji put nesto radilo na tusnju?
Malo strpljenja....bice to ok...
Haj da izborimo evropu pa da se potpise reprogram.ds se zavrse wc.i sluzb.prostorije...ide to... :thumbup:
plain vanilla

#2692 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by plain vanilla »

ma ja, rade reflektori, a najavljeno je otvaranje wc-a.
da kucnem, ne ureklo se, bas napredujemo
sumirprimus

#2693 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

Ok pravo na misljenje.
Izborna je godina idu poturanja i proturanja...
Al je fakat da se ulozilo u stadion...i da se nacelno slazu oko daljnkeg ulaganja u fk slobodu...
Ok azmir misli da nije dovoljno i dovoljno brzo.moze bolje vise i brze.i ja sam za da mu se omoguci da radi.al prvo neki garant.
A po odgovornosti ima i vecih prioriteta.recimo osnovne skole.budimo realni. :wink:
Mislim i ja sam slobodas.i moja zelja je jaka i stabilna sloboda Koja se bori za trofeje a ne tavori na dnu.samo malo realnosti... :thumbup:
Idemo dalje...
Dr. Kuca

#2694 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Dr. Kuca »

Mogo bi vam Husref na ljeto put holandije :D
SSemir

#2695 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by SSemir »

sumirprimus wrote:Haj da izborimo evropu pa da se potpise reprogram.ds se zavrse wc.i sluzb.prostorije...ide to... :thumbup:
ne vidim vezu jednog s drugim. evropa i reprogram dugova su vezani za slobodu, a stadion je javna ustanova, i slobodan izgleda pa i nema utjecaja na njih nikakvog.
sav problem je u neradu ekipe okupljene oko stadiona..zajedno sa dzasminom koji ih podrzava u svemu tome
spreca

#2696 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by spreca »

Dr. Kuca wrote:Mogo bi vam Husref na ljeto put holandije :D
nema veze nece u Sarajevo :mrgreen: ....hvala mu za sve i sretno ako vec ide
maida95

#2697 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Hajde da se nešto i pohvali.. REPROGRAM JE POTPISAN! :mrgreen:
sumirprimus

#2698 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

Govorim vam ja...aaaajmo malo bidnut pozitivni..
Ide to... :izet:
sumirprimus

#2699 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

SSemir wrote:
sumirprimus wrote:Haj da izborimo evropu pa da se potpise reprogram.ds se zavrse wc.i sluzb.prostorije...ide to... :thumbup:
ne vidim vezu jednog s drugim. evropa i reprogram dugova su vezani za slobodu, a stadion je javna ustanova, i slobodan izgleda pa i nema utjecaja na njih nikakvog.
sav problem je u neradu ekipe okupljene oko stadiona..zajedno sa dzasminom koji ih podrzava u svemu tome
:wink:
Neka ba...
omega369

#2700 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by omega369 »

znaju li se neki detalji, tipa na koliko godina, kolika je rata i dug opcenito?
Post Reply