Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
touch brain

#2676 Re: Satovi

Post by touch brain »

Steinhart ili Helson su ok i ogrijesio bi dusu kad bi rekao suprotno ali reci mi koliko njih je bas na tom nivou?..vrlo malo a par lasta ne cini proljece..u djubmbusu tih replika se moze naci nesto da valja pod uslovom da se razumijes u tematiku
shin

#2677 Re: Satovi

Post by shin »

Još jedna moja homage tiha parnja,

Image

Image

Image

Samo 200 komada napravljeno, 600 eura bio. Sada idu po 1000eur druga ruka. Ko je jamio dobro je prosao.
Ammaar

#2678 Re: Satovi

Post by Ammaar »

touch brain wrote:Omega Seamaster 600 je pravi macor i zavidim vlasnicima :thumbup:
danasnji satovi su tako dosadni i bezlicni :run:

ps ako netko prodaje nek se javi na pp
Coj`k ti na brodu ubires nenormalnu lovu kazes ono da stekas 90% koji ce ti racku sirotinjska Omega, tebi vise pase Lange & Sohne, Patek Phillipe, Vacheron Constantin ili pak skromni Breguet.
Critic_JM

#2679 Re: Satovi

Post by Critic_JM »

anonimni clan wrote: Razumijem ja tebe.....nije fake al je kopija,zvala se ona Alfa a ne Omega. :run: . Nemam ni ja problem da ti nosis Homages Alphu.
O ukusima se ne raspravlja.....svak ima svoj ukus i nosi sat koji mu pase.
Image
Ma znam i ja da je kopija designa, ali je Alpha posaban slucaj. Stavljaju svoje ime na dialu (i to bas poveliko),
ima dosta razlike (za onog sto zna, kao i ti) da je jasno da nije Omega a i price~quality je bas solidno dobro. ;)

Ja danas nosio Alpha ' submariner' ( ..cuj submariner sa 3ATM :D ), James bond style! :lol:
Image
shin wrote:Još jedna moja homage tiha parnja,
Image
:shock: Image
Ammaar wrote:
touch brain wrote:Omega Seamaster 600 je pravi macor i zavidim vlasnicima :thumbup:

Coj`k ti na brodu ubires nenormalnu lovu kazes ono da stekas 90% koji ce ti racku sirotinjska Omega
Sta mi znamo, mozda covjek misli na Seamaster 600 ploprof. :thumbup:
Image
touch brain

#2680 Re: Satovi

Post by touch brain »

Ammaar wrote:

Coj`k ti na brodu ubires nenormalnu lovu kazes ono da stekas 90% koji ce ti racku sirotinjska Omega, tebi vise pase Lange & Sohne, Patek Phillipe, Vacheron Constantin ili pak skromni Breguet.

:lol: :lol:

pod broj jedan:koliko ja zaradjujem i na sta trosim se tebe apsolutno ne tice i nebi se trebao s time zamarati

pod broj dva:meni novac nije orijentir kod kupovine sata (ako kosta 10.000 sigurno je dobar) vec kvaliteta i dizajn (obozavam starinske vintage satove)

pod broj rti;ocito imas u sebi negativne energije..preporucujem trcanje kao vid oslobadjanja te energije
Ammaar

#2681 Re: Satovi

Post by Ammaar »

Sta se ba odma lozis, na kraju krajeva ti si taj koji postavlja neke cifre koje zaradjujes. Da ti pravo kazem zalibo me ona stvar koliko ti zaradjujes dao Bog da ti ubires milione. Sto se tice negativne energije razvijam je u pozamasnim kolicinama, neki dan tip fasova prelom dva rebra.
Critic_JM

#2682 Re: Satovi

Post by Critic_JM »

Jarane, evo ti jedan (ako si mislio na vintage Seamaster 600) na Pik-u za 350KM :)
http://www.pik.ba/artikal/12412777/sat- ... 0-cal-601/
Nije bas u nekom najboljem stanju ali se to sve zna srediti da opet izgleda kao nov.
shin

#2683 Re: Satovi

Post by shin »

Bio je orginalni Ploprof na piku ali je lik tražio 7000KM

Oblijetali svi sarajevski šverceri satova oko njega, ali se nije dao :D

Ne znam gdje je završio.
anonimni clan

#2684 Re: Satovi

Post by anonimni clan »

shin wrote:Još jedna moja homage tiha parnja,

Image

Image

Image

Samo 200 komada napravljeno, 600 eura bio. Sada idu po 1000eur druga ruka. Ko je jamio dobro je prosao.
Interesantno je pogledati kako se "nove marke" pokusavaju probiti na veoma zahtjevno trziste.
Dok jedni potpuno kopiraju dizajn provjerenih proizvodjaca,stavljaju svoje ime na plocu kao ova kineska Alfa (a ima ih ihihiiiiiiiii jos) drugi kao Crepas rade istu stvar ali na puno prefinjeniji nacin.
Koriste vec provjereni dizajn,ali ........... kvalitetne materijale kombinuju sa kvalitetom mehanizama (ETA) i dobije se solidan produkt.....ronilacki sat sa solidnom cijenom u odnosu na kvalitet.
No to nije dovoljno da se napravi bum........
Sta treba uraditi jos ..........jer postoji hejbet slicnih proizvodjaca ne samo u Spaniji .....eno vidjesmo da ih ima i u Ceskoj a o Italiji i Njemackoj da ne pricamo..............pa tek Svica itd.itd....???????????
Nova sifra za uspjeh se zove "Limited edition" znaci ograniciti broj primjeraka...........u kombinaciji sa jakom Reklamnom kampanjom i eto ga..............
Iskreno receno ne vjerujem da bi oni bez cijele price i prodali vise od 199 ovih Tekita ( kopija Certine Super PH 500) ali sad se po Forumima uveliko prica o Cayman 300, o El Buzo , Le grand itd........jer su limitirani ....trazi se primjerak vise.........
Nije lose ..nije lose.........tako se ulazi na velika vrata. A o kvaliteti sata i cijeni ..........sasvim u redu.Nema prevare cijena odgovara kvaliteti.
P.S. ne 200 nego jedan manje ...199 komada. ;-) U predprodaji bio 670 Eura plus 18% porez a regularna cijena 839 Eura plus 18% poreza.
Dobar izbor. :thumbup:
Last edited by anonimni clan on 18/05/2014 11:13, edited 2 times in total.
touch brain

#2685 Re: Satovi

Post by touch brain »

Critic_JM wrote: Jarane, evo ti jedan (ako si mislio na vintage Seamaster 600) na Pik-u za 350KM :)
www.pik ba/artikal/12412777/sat-vintage-omega-seamaster-600-cal-601/
Nije bas u nekom najboljem stanju ali se to sve zna srediti da opet izgleda kao nov.
nasao sam vec jedan koji je u odlicnom stanju....neckao sam se dali da ga kupim ali jednostavno nisam mogao odoliti :thumbup: jedva cekam da mi dodje da ga mazim i pazim :srce:
Critic_JM

#2686 Re: Satovi

Post by Critic_JM »

touch brain wrote:
Critic_JM wrote: Jarane, evo ti jedan (ako si mislio na vintage Seamaster 600) na Pik-u za 350KM :)
http://www.pik ba/artikal/12412777/sat-vintage-omega-seamaster-600-cal-601/
nasao sam vec jedan koji je u odlicnom stanju....neckao sam se dali da ga kupim ali jednostavno nisam mogao odoliti :thumbup: jedva cekam da mi dodje da ga mazim i pazim :srce:
Hopa pasha, svaka cast! :thumbup: Cestitam i ocekivam koju sliku kad stigne. ;)
Image
touch brain

#2687 Re: Satovi

Post by touch brain »

naravno
nego spomenut je Ploprof pa me zanima u cemu je fora sa njim?jeli to neki limited editionisti ili sta :?

nego sta kazete na ovo

Image
shin

#2688 Re: Satovi

Post by shin »

touch brain wrote: naravno
nego spomenut je Ploprof pa me zanima u cemu je fora sa njim?jeli to neki limited editionisti ili sta :?
Image

Pa pogledaj samo kakav je to monoblock montrum, i zamisli kakav je ovo dojam ostavljalo 70tih kada su se mesingani Darwili nosali.
shin

#2689 Re: Satovi

Post by shin »

anonimni clan wrote:
Interesantno je pogledati kako se "nove marke" pokusavaju probiti na veoma zahtjevno trziste.
Dok jedni potpuno kopiraju dizajn provjerenih proizvodjaca,stavljaju svoje ime na plocu kao ova kineska Alfa (a ima ih ihihiiiiiiiii jos) drugi kao Crepas rade istu stvar ali na puno prefinjeniji nacin.
Koriste vec provjereni dizajn,ali ........... kvalitetne materijale kombinuju sa kvalitetom mehanizama (ETA) i dobije se solidan produkt.....ronilacki sat sa solidnom cijenom u odnosu na kvalitet.
No to nije dovoljno da se napravi bum........
Sta treba uraditi jos ..........jer postoji hejbet slicnih proizvodjaca ne samo u Spaniji .....eno vidjesmo da ih ima i u Ceskoj a o Italiji i Njemackoj da ne pricamo..............pa tek Svica itd.itd....???????????
Nova sifra za uspjeh se zove "Limited edition" znaci ograniciti broj primjeraka...........u kombinaciji sa jakom Reklamnom kampanjom i eto ga..............
Iskreno receno ne vjerujem da bi oni bez cijele price i prodali vise od 199 ovih Tekita ( kopija Certine Super PH 500) ali sad se po Forumima uveliko prica o Cayman 300, o El Buzo , Le grand itd........jer su limitirani ....trazi se primjerak vise.........
Nije lose ..nije lose.........tako se ulazi na velika vrata. A o kvaliteti sata i cijeni ..........sasvim u redu.Nema prevare cijena odgovara kvaliteti.
P.S. ne 200 nego jedan manje ...199 komada. ;-) U predprodaji bio 670 Eura plus 18% porez a regularna cijena 839 Eura plus 18% poreza.
Dobar izbor. :thumbup:

Micro brendovi su spas i dašak zdravog razuma u urarskoj industriji, cijene su pomahntale totalno.

Omega uradila reissue Speedmastera MK II, cijena? 6200 USD nisu normalni sekunde.

Kad smo kod Crepasa, par situacija;

Certina godinama pravi bezvezne satove, umjesto da ožive svoju DS-2 seriju,

Image

Cijena vintage modela gazi u par hiljada eura.

Šta uraditi ako se nekome sviđa dizajn ove Certine a nema nigdje da je kupi? Onda postaje privlačna opcija micro brendova.

Ista stvar sa Jenny Caribbean satovima, ultra rare za naći u poštenom stanju, cijena isto par hiljada eura za obične eta automate. Crepas je uletio i uradio homage Caribbeanu koji je bolji od reissue Jenny modela koji je izašao mjesec dana poslije.
Adoxxx

#2690 Re: Satovi

Post by Adoxxx »

kakvi su ovi U-Boat satovi, slabo se spominju, a vidim astronomske cijene??
shin

#2691 Re: Satovi

Post by shin »

Talijanska marka, nastali prije nekih desetak godna i cijena je bila ok. Nedavno su se profurali i cijena je otišla u nebesa, nisam ljubitelj oversized modela, niti ovih krunica na zavrtanje koje oni furaju, kič.

Unura poznata talijanska šlampavost gdje se ne vidi.

Image

U navedenom modelu se koristi standardna ETA-2824 koja košta 80$ u nabavci. Pa vidi koliko para uzimaju za kućište i kazaljke.
Adoxxx

#2692 Re: Satovi

Post by Adoxxx »

shin wrote:Talijanska marka, nastali prije nekih desetak godna i cijena je bila ok. Nedavno su se profurali i cijena je otišla u nebesa, nisam ljubitelj oversized modela, niti ovih krunica na zavrtanje koje oni furaju, kič.

Unura poznata talijanska šlampavost gdje se ne vidi.

Image

U navedenom modelu se koristi standardna ETA-2824 koja košta 80$ u nabavci. Pa vidi koliko para uzimaju za kućište i kazaljke.

danas mi je jaran jednog nosio, dobio na poklon, kaze 4 000 eura :/ dobio je i racun
shin

#2693 Re: Satovi

Post by shin »

Vjerovatno je pljaka, ko to još poklanja satove tolike vrijednosti... Za tu lovu je mogao Rolexa dobiti i vazda imati 4000eur u njemu.
Norm

#2694 Re: Satovi

Post by Norm »

anida_s wrote:Evo kupih muzu ovaj nakon duzeg obilaska i trazenja. Ovom nisam mogla odoljeti iako se nije uklapao u moj pocetni budzet, ali ne zalim. Nisam ga jos poklonila, ali nadam se da ce mu se svidjeti. :-D
http://us.tissotshop.com/media/catalog/ ... 00_1_1.png
:thumbup:
U zdravlju i veselju da ga se nanosa...

A ovako izgleda Lings zavrsen i spasen...

Image
Critic_JM

#2695 Re: Satovi

Post by Critic_JM »

Fakat sam se zaljubio u taj tvoj Lings.. :thumbup:

Ja danas nosim (opet) Seiko monster. ;)
Image

A sutra je moj 'beater' Tissot PRC200 na redu 8-)
Image
Norm

#2696 Re: Satovi

Post by Norm »

Ko god je vidio Lings-a nije ostao ravnodusan...stari je to sat sa jako nekvalitetnim Cimier mehanizmom :-) (pin lever) ali zaista ima ono "nesto" kada je na ruci...Mislim da ih cak i nema puno u radnom stanju (obzirom na kvalitet mehanizma)...ovaj je inace na trzistu, a u dolazu mi je jos jedan za popravak...

Monster je "mrcina"... :thumbup:
Negdje sam ranije vec spomenuo da mi, kada sam pocinjao, SEIKO satovi nisu bili uopste zanimljivi niti privlacni, medjutoa, nakon malo pomnijeg upoznavanja, i vracanja u zivot njih nekih 7-8, sada su mi pravo dragi, jednostavni, jeftini i jako tacni...samo su "pipkavi" kada se popravljaju i stimaju na vibrografu to je cudo...trenutno radim na 7s26-0040 unisten do bola...budu slike...
A taj Tissot ima, po meni, samo jednu manu...nije automatic...inace :thumbup:
Norm

#2697 Re: Satovi

Post by Norm »

touch brain wrote:naravno

nego sta kazete na ovo

Image

:thumbup:

...akoBogda...
Adoxxx

#2698 Re: Satovi

Post by Adoxxx »

uff ovaj seiko monster predobro izgleda, za koliko para bi se mogao uzeti?
Melo15

#2699 Re: Satovi

Post by Melo15 »

Zna li neko gdje u SA se moze promijeniti staklo na satu?? Sebago je sat, a na piku nisam uspio naci nikog da to radi i da ima staklo za tu marku...
zodi36

#2700 Re: Satovi

Post by zodi36 »

Vozdra satoljubci.jedno pitanje.posto nemam pojma o kvaliteti i tim manama i vrlinama kod satova a htio bih sebe pocastiti nekim finim satom.Svidjela mi se jedna Festina,kosta 200€ u njemackoj u radnji.jesul to kvalitetni satovi i sta znaci ono anal i cro kod satova.hvala
Post Reply