Samo ga pitaj da li je bio genocid u Srebrenici.mO k3 wrote: ↑12/10/2021 20:15joj jarane hajde odvadi ....Tanqueray wrote: ↑12/10/2021 20:14
Slozio bih se sa ovim, Bakir je problem broj jedan u BiH. Predstavlja ili se krije iza najbrojnijeg naroda, koji ima priliku da vodi BiH u dobrom ili losem pravcu.
Sta mogu tu Hrvati da urade sa svojih 15%, pa cak i Srbi sa RS, jer je njih samo 30%, znaci kod Bosnjaka je kljuc za BiH, medjutim u poslijednje 3 decenije, njihova politika je uglavnom okrenuta ka njima samim, a ne ka cjelokupnoj BiH.bakir pa bakir nisam saam jos skontao jesi li sa kamenjarskog ili cetnickog foruma
Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#2676 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
- escobar__
- Tanqueray
#2678 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Bio sam sasvim jasan, cjelokupna BiH.
Sad sto je tebi neprijatelj svako ko nije samo za Bosnjake, nego je za sve narode u BiH, je tvoj problem.
Pokusaj da zamislis, da li je moguce da je jednom narodu u BiH dobro, a da je drugom lose, u istoj drzavi?
Ili mozda malo lakse pitanje, da li je moguce da ti imas dobar zivotni standard, jer si Bosnjak, a neki Josip los jer je Hrvat.
- Droog
#2679 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Trebao je Josip da se učlani u adeze. Sam je sebi kriv.Tanqueray wrote: ↑12/10/2021 20:30Bio sam sasvim jasan, cjelokupna BiH.
Sad sto je tebi neprijatelj svako ko nije samo za Bosnjake, nego je za sve narode u BiH, je tvoj problem.
Pokusaj da zamislis, da li je moguce da je jednom narodu u BiH dobro, a da je drugom lose, u istoj drzavi?
Ili mozda malo lakse pitanje, da li je moguce da ti imas dobar zivotni standard, jer si Bosnjak, a neki Josip los jer je Hrvat.
- ¤ jelena ¤
#2680 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pa i imaju.
To što su građani BiH većinom pizde i lako potkupljiva, licemjerna i krajnje politički neodgovorna bića, sa kojima se neko, garant i lud i drogiran, opako našalio dajući im status konstitutivnosti jedne savremene države....to ne znači da je ta Inckova legendarna izjava laž.
Jednom Francuzu, Britancu., Švabi...to izrečeno se podrazumijeva.
Haj njima uvali jednu te istu političku elitu 20 godina... da ih s ppzicije vlasti pelješi, mizerno plaća, vedri im i oblači, prijeti, mumla, vrijeđa im i kulturu i segmente identiteta i inteligenciju, baljezga neviđene gluposti i bahato se bogati na njihov račun...dok Francuz il Švabo živi u bijedi i kuburi s prosječnom platom od.....haj nek bude.... 500 ojra?
Mislim...stvarno smijurija koja smo mi telad....decenijama ni muknuli nismo kako treba, samo blenemo u šareno i jednom u 4 godine nešto zaokružimo na nekom papiriću, a onda kme kme...de nam Šmite odblokiraj ovaj kanal...nešta zaštopalo.
- General War
#2681 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Jelena, ni u kantonu ne mozes izabrati jednu vlast a kamo li federacija i drzava...ljudi ucjenjeni u svakom smislu ko glasa, ko ne glasa vidi da od tog nema hajra...sta god zaokruzivao, rezultat isti. Meser- Shmit to sve moze ispreskakati napraviti pravila igre, a ne pravi.¤ jelena ¤ wrote: ↑12/10/2021 20:48Pa i imaju.
To što su građani BiH većinom pizde i lako potkupljiva, licemjerna i krajnje politički neodgovorna bića, sa kojima se neko, garant i lud i drogiran, opako našalio dajući im status konstitutivnosti jedne savremene države....to ne znači da je ta Inckova legendarna izjava laž.
Haj njima uvali jednu te istu političku elitu 20 godina... da ih s ppzicije vlasti pelješi, mizerno plaća, vedri mu i oblači, prijeti, mumla, vrijeđa, baljezga neviđene gluposti i bahato se bogati na njegov račun...dok Francuz il Švabo kuburi s prosječnom platom od.....haj nek bude.... 500 ojra?
Mislim...stvarno smijurija koja smo mi telad....decenijama ni muknuli nismo kako treba, samo blenemo u šareno i jednom u 4 godine nešto zaokružimo na nekom papiriću, a onda kme kme...de nam Šmite odblokiraj ovaj kanal...nešta zaštopalo.
-
emmir1
#2682 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Tanqueray wrote: ↑12/10/2021 20:14Slozio bih se sa ovim, Bakir je problem broj jedan u BiH. Predstavlja ili se krije iza najbrojnijeg naroda, koji ima priliku da vodi BiH u dobrom ili losem pravcu.
Sta mogu tu Hrvati da urade sa svojih 15%, pa cak i Srbi sa RS, jer je njih samo 30%, znaci kod Bosnjaka je kljuc za BiH, medjutim u poslijednje 3 decenije, njihova politika je uglavnom okrenuta ka njima samim, a ne ka cjelokupnoj BiH.
Svakako da je on problem zbog kojeg BIH ne ide napred.
No problem zbog kojeg bi svi mogli u provaliju je Dodik
- Tanqueray
-
daddy-kool
-
daddy-kool
#2685 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Nego:
ima li gdje njemačkog turiste/nomada?https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... nom-698268
- Proglašavam Zakon o neprimjenjivanju Odluke Visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona BiH koji je Narodna skupština RS usvojila na Dvadesetoj posebnoj sjednici održanoj 30. jula 2021. godine, navedeno je u Ukazu Željke Cvijanović.
Ovaj Zakon sadrži svega tri člana. U članu 1. se navodi da se “Odluka Visokog predstavnika neće primjenjivati na teritoriji RS”. U članu 2. piše da “nadležni organi RS neće sarađivati sa nadležnim organima BiH u pogledu primjene Odluke Visokog predstavnika. Član 3. precizira da će Zakon RS stupiti na snagu dan nakon objavljivanja u Službenom glasniku RS.
-
DonieBrasco
#2686 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ovo se tice OHR ovdje se mora kranje reagovati, a onda i Ustavni sud da proglasi nistavost ovoga.
-
saimidin
#2687 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
U pravnom smislu ovde jebe lud zbunjenog
Likovi ce donijeti zakon da ne vaze odluke ustavnog suda I ...
Tesko je izvesti stvari na cistac bez jakog tuzilastva I suda koji bi punio zatvore, ali ne znaci da bi I to pomoglo na duze staze

Likovi ce donijeti zakon da ne vaze odluke ustavnog suda I ...
Tesko je izvesti stvari na cistac bez jakog tuzilastva I suda koji bi punio zatvore, ali ne znaci da bi I to pomoglo na duze staze
- ¤ jelena ¤
#2688 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Nije izlazak na izbore jedina obaveza građana jedne savremene države. Živimo u govnima do guše, a znamo samo zaokružit ime i broj il spakovat kofere u nepovrat.General War wrote: ↑12/10/2021 21:04Jelena, ni u kantonu ne mozes izabrati jednu vlast a kamo li federacija i drzava...ljudi ucjenjeni u svakom smislu ko glasa, ko ne glasa vidi da od tog nema hajra...sta god zaokruzivao, rezultat isti. Meser- Shmit to sve moze ispreskakati napraviti pravila igre, a ne pravi.¤ jelena ¤ wrote: ↑12/10/2021 20:48
Pa i imaju.
Haj njima uvali jednu te istu političku elitu 20 godina... da ih s ppzicije vlasti pelješi, mizerno plaća, vedri mu i oblači, prijeti, mumla, vrijeđa, baljezga neviđene gluposti i bahato se bogati na njegov račun...dok Francuz il Švabo kuburi s prosječnom platom od.....haj nek bude.... 500 ojra?
I onda Šmitu i šmitovima nešto spočitavamo.
Građani snose političku odgovornost za višedecenijsko nekažnjavanje vladajućih koji zloupotrebljavaju svoj položaj i svojom nesposobnošću djelovanja uzrokuju nefunkcionalnu državu, jad, bijedu i gomilanje neriješenih problema, a ne silaze sami sa pozicije političkih predstavnika građana - ni u bunilu.
-
zrakomlat
#2689 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
A_A_AKCIJA wrote: ↑12/10/2021 00:04A jesu vam izaprali mozgove, to je čudo jedno.
A šta znači i kako to izgleda saglasnost konstitutivnih naroda? Izađe Mile i kaže, vako je i svi mu moraju vjerovati? Jel to?
Pa i taj ustav do 1992. je nastao legalno, poštujući konstitutivnost. Srušiš ovo sada, vraćamo se na korak nazad.
Jesi li čuo za ustavno pravni kontinuitet? Spominje se na samom početku Ustava i DMS.
Jebote, konstitutivnost i prava naroda doživljavate ko ultimativna prava kojima možete resetovati sve na planeti i niko ne može da vam to ospori. Ko džoker kartu koja rješava ama svaki problem.
Ne ide to tako. Nigdje na svijetu a ni kod nas.
Primjer je NATO. Nema povratka nazad. Izglasan u Parlamentu put u NATO i ozvaničen u Zakonu o odbrani. sve što treba je da nas pozovu i po tom Zakonu, bilo koji nivo vlasti samo treba da potpiše Gotova priča. Da bi vratio stvari nazad, treba ti saglasnost Bošnjaka i da svu parlamentarnu proceduru uradimo samo unazad.
A tokmaci misle, neće Srbi u NATO, pravo konstitutivnog naroda nam garantuje da radimo šta hoćemo i resetujemo stvari kako nam je ćeif. Mi dali saglasnost, mi ćemo je i vratiti.
Uvijek sam govorio i ovo je najbolji primjer. Srpska politika najviše uništava svoj narod, Srbe. Sa ciljem ostvarivanja nekih suludih ciljeva, toliko lažu vlastiti narod, da će napraviti društvo debila koji ne znaju da logički razmišljaju.
Bukvalno, svaki piše zajedničke institucije, jer im svaki dan lažu da to tako piše. I ostale gluposti kao državna zajednica, BiH nastala 95. bošnjački jezik ... I ne čudi me to, koliko me čudi da nema niko da otvori taj jebeni Daytonski sporazum na OHR stranici i pročita svojim očima šta piše i uvjeri se.
Srpska politika stvara društvo mraka i efekti toga su nesagledivi. Neku noć gledam onog bivšeg Miletovog savjetnika Perišića. Tačno vidiš, školovan lik, pametan, ali mu okrenulo čipove u glavi i samo valja strahobalne gluposti, sije mržnju, tačno ti žao gledati šta uradiše od ljudi.
Prosječan Srbin koji se imalo bakće u politiku, treba da se prvo ovim pozabavi. Jarane, lažu vas ko najveće levate, da je to za nepovjerovati. Lažu vas na vašu štetu i guraju u nazadluk. Da sam na vašem mjestu, prvo bih se pozabavio lažima u koje vjerujem, a i ne znam za njih niti koliko mi škode.
Problem br. 1 u BiH su laži i propaganda koja zasljepljuje normalan svijet da od njih pravi antagoniziranu rulju koja svako jutro prvo sebi puca u koljena, pa tek onda kafu pije.
- General War
#2690 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ma gradjani nemaju sa ovim nista...Esdaunu nisu trebali gradjani i tada je Bih prednjacila u nekim stvarima ispred hrvatske u prikljucivanju evropi. A da te napomenem bili su gradjani 2014, pa sta bi?¤ jelena ¤ wrote: ↑12/10/2021 22:28Nije izlazak na izbore jedina obaveza građana jedne savremene države. Živimo u govnima do guše, a znamo samo zaokružit ime i broj il spakovat kofere u nepovrat.General War wrote: ↑12/10/2021 21:04
Jelena, ni u kantonu ne mozes izabrati jednu vlast a kamo li federacija i drzava...ljudi ucjenjeni u svakom smislu ko glasa, ko ne glasa vidi da od tog nema hajra...sta god zaokruzivao, rezultat isti. Meser- Shmit to sve moze ispreskakati napraviti pravila igre, a ne pravi.
Građani snose političku odgovornost za višedecenijsko nekažnjavanje vladajućih koji zloupotrebljavaju svoj položaj i svojom nesposobnošću djelovanja uzrokuju nefunkcionalnu državu, jad, bijedu i gomilanje neriješenih problema, a ne silaze sami sa pozicije političkih predstavnika građana - ni u bunilu.
- ¤ jelena ¤
#2691 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Napomeni slobodno.....probudimo se jednom u 10 godina i očekujemo da nam drugi rješavaju probleme uzrokovane našim spavanjem i....puzanjem da međeda ne naljutimo.General War wrote: ↑12/10/2021 22:36Ma gradjani nemaju sa ovim nista...Esdaunu nisu trebali gradjani i tada je Bih prednjacila u nekim stvarima ispred hrvatske u prikljucivanju evropi. A da te napomenem bili su gradjani 2014, pa sta bi?¤ jelena ¤ wrote: ↑12/10/2021 22:28
Nije izlazak na izbore jedina obaveza građana jedne savremene države. Živimo u govnima do guše, a znamo samo zaokružit ime i broj il spakovat kofere u nepovrat.
Ne razumijem to, želudac mi se prevrće od tog podaništva i džaba.
Ovo nikad neće biti normalna i funkcionalna država bude li se tako nastavilo.
- Tanqueray
#2692 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pa ne moze biti normalna kada sibicari i lopovi odlucuju o sudbini drzave. Tako se i narod onda ponasa, sibicarski, da nesto smuva, petlja, laze...¤ jelena ¤ wrote: ↑12/10/2021 22:49 Ovo nikad neće biti normalna i funkcionalna država bude li se tako nastavilo.
U tom smislu sve savrseno funkcionise.
Ako pogledamo drzave u kojima vlada korupcija i kriminal, kao npr Kolumbija, vidimo da se u takvim drustvima nista ne mijenja, BiH vec 30 godina spada u tu kategoriju.
VP treba da se ukine pod hitno, da je pametan sam bi vec otisao, zahvalio se i rekao samo aufiderzen i birajte i dalje one koje ste do sada birali
Narod, koji je uglavnom politicki nepismen, bira stalno iste i onda ocekuje da ih VP spasi
-
Palmalma
#2693 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Tanqueray wrote: ↑12/10/2021 23:10Pa ne moze biti normalna kada sibicari i lopovi odlucuju o sudbini drzave. Tako se i narod onda ponasa, sibicarski, da nesto smuva, petlja, laze...¤ jelena ¤ wrote: ↑12/10/2021 22:49 Ovo nikad neće biti normalna i funkcionalna država bude li se tako nastavilo.
Ako pogledamo drzave u kojima vlada korupcija i kriminal, kao npr Kolumbija, vidimo da se u takvim drustvima nista ne mijenja, BiH vec 30 godina spada u tu kategoriju.
VP treba da se ukine pod hitno, da je pametan sam bi vec otisao, zahvalio se i rekao samo aufiderzen i birajte i dalje one koje ste do sada birali
Narod, koji je uglavnom politicki nepismen, bira stalno iste i onda ocekuje da ih VP spasi![]()
Uh, kako brzo zaboravimo i pravimo se blesavi da su uslovi za ukidanje OHR-a, odnosno VP, dati jos 2008, sadržani u 5+2 postavljenih uslova uz podršku svih članica Upravnog odbora PIC-a, uključujući i Rusiju.
- General War
#2694 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ko me je uvalio u ovaj problem, neka me i izvlaci iz njega...ali kao da su napravili od nas pokusne majmune.¤ jelena ¤ wrote: ↑12/10/2021 22:49Napomeni slobodno.....probudimo se jednom u 10 godina i očekujemo da nam drugi rješavaju probleme uzrokovane našim spavanjem i....puzanjem da međeda ne naljutimo.General War wrote: ↑12/10/2021 22:36
Ma gradjani nemaju sa ovim nista...Esdaunu nisu trebali gradjani i tada je Bih prednjacila u nekim stvarima ispred hrvatske u prikljucivanju evropi. A da te napomenem bili su gradjani 2014, pa sta bi?
Ne razumijem to, želudac mi se prevrće od tog podaništva i džaba.
Ovo nikad neće biti normalna i funkcionalna država bude li se tako nastavilo.
- studiorum_tuzlaensis
#2695 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Nije on ništa zaboravio, već je 2008. bio u osnovnoj školi, a tamo se to nije učilo nažalost.Palmalma wrote: ↑12/10/2021 23:17Tanqueray wrote: ↑12/10/2021 23:10
Pa ne moze biti normalna kada sibicari i lopovi odlucuju o sudbini drzave. Tako se i narod onda ponasa, sibicarski, da nesto smuva, petlja, laze...
Narod, koji je uglavnom politicki nepismen, bira stalno iste i onda ocekuje da ih VP spasi![]()
Uh, kako brzo zaboravimo i pravimo se blesavi da su uslovi za ukidanje OHR-a, odnosno VP, dati jos 2008, sadržani u 5+2 postavljenih uslova uz podršku svih članica Upravnog odbora PIC-a, uključujući i Rusiju.
- Project Sejuani
- Project Sejuani
#2697 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
nema to toliko veze sa Bakirom već činjenicom da Bošnjaci osim bosne nemaju nacionalne države, i srbi i hrvati imaju, a s obzirom da i jedni i drugi se maksimalno trude da što maje bosne bude normalno da Bošnjaci neće imati povjerenja u bosanske srbe i hrvate koji politiku kreiraju slušajući zagreb i beograd.Tanqueray wrote: ↑12/10/2021 20:14Slozio bih se sa ovim, Bakir je problem broj jedan u BiH. Predstavlja ili se krije iza najbrojnijeg naroda, koji ima priliku da vodi BiH u dobrom ili losem pravcu.
Sta mogu tu Hrvati da urade sa svojih 15%, pa cak i Srbi sa RS, jer je njih samo 30%, znaci kod Bosnjaka je kljuc za BiH, medjutim u poslijednje 3 decenije, njihova politika je uglavnom okrenuta ka njima samim, a ne ka cjelokupnoj BiH.
-
kox
#2698 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
RS nema pravo na otcjepljenje, tako da je to pitanje irelevantno.daddy-kool wrote: ↑11/10/2021 19:54 Da li miloradi treba saglasnost konstitutivnih naroda za otcjepljenje?
Naravno mogu krenuti putem kršenja dejtonskog mirovnog sporazuma ali to je već drugi par rukava.
- Project Sejuani
#2699 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
¤ jelena ¤ wrote: ↑12/10/2021 20:48Pa i imaju.
Haj njima uvali jednu te istu političku elitu 20 godina... da ih s ppzicije vlasti pelješi, mizerno plaća, vedri im i oblači, prijeti, mumla, vrijeđa im i kulturu i segmente identiteta i inteligenciju, baljezga neviđene gluposti i bahato se bogati na njihov račun...dok Francuz il Švabo živi u bijedi i kuburi s prosječnom platom od.....haj nek bude.... 500 ojra?
Ne možeš ti to ovim zelenim termitima, četnicima i legitimnim objasnit. Ono misli da je svijet izmislilo dok je svijet tamo nekog nižeg nivoa razvoja i ne zavrijeđuje da ga se spominje. Smijurija ko sve ima pravo glasa u BiH.
I još komentar daje da je to najveća prevara i laž, kao ono je ubjeđeno da izbori nisu bonske ovlasti već samo neki forum koji treba da potvrdi trenutno stanje i to je to. Kretenizam na kvadrat.
-
daddy-kool
#2700 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pitanje je bilo retoričko, i naravno kakvo otcjepljenje.kox wrote: ↑13/10/2021 08:31RS nema pravo na otcjepljenje, tako da je to pitanje irelevantno.daddy-kool wrote: ↑11/10/2021 19:54 Da li miloradi treba saglasnost konstitutivnih naroda za otcjepljenje?
Naravno mogu krenuti putem kršenja dejtonskog mirovnog sporazuma ali to je već drugi par rukava.