Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#2676 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

mO k3 wrote: 12/10/2021 20:15
Tanqueray wrote: 12/10/2021 20:14

Slozio bih se sa ovim, Bakir je problem broj jedan u BiH. Predstavlja ili se krije iza najbrojnijeg naroda, koji ima priliku da vodi BiH u dobrom ili losem pravcu.
Sta mogu tu Hrvati da urade sa svojih 15%, pa cak i Srbi sa RS, jer je njih samo 30%, znaci kod Bosnjaka je kljuc za BiH, medjutim u poslijednje 3 decenije, njihova politika je uglavnom okrenuta ka njima samim, a ne ka cjelokupnoj BiH.
joj jarane hajde odvadi .... :lol: bakir pa bakir nisam saam jos skontao jesi li sa kamenjarskog ili cetnickog foruma
Samo ga pitaj da li je bio genocid u Srebrenici. :wink:
escobar__

#2677 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by escobar__ »

Tanqueray wrote: 12/10/2021 20:17 Pa normalno kada ja ne stojim iza jedne nacije, nego iza cijele BiH.
I na Škutor-Bosni tako stojiš, jel tako? 😈
Tanqueray

#2678 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Tanqueray »

escobar__ wrote: 12/10/2021 20:21
Tanqueray wrote: 12/10/2021 20:17 Pa normalno kada ja ne stojim iza jedne nacije, nego iza cijele BiH.
Bio sam sasvim jasan, cjelokupna BiH.
Sad sto je tebi neprijatelj svako ko nije samo za Bosnjake, nego je za sve narode u BiH, je tvoj problem.

Pokusaj da zamislis, da li je moguce da je jednom narodu u BiH dobro, a da je drugom lose, u istoj drzavi?
Ili mozda malo lakse pitanje, da li je moguce da ti imas dobar zivotni standard, jer si Bosnjak, a neki Josip los jer je Hrvat.
Droog

#2679 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Droog »

Tanqueray wrote: 12/10/2021 20:30
escobar__ wrote: 12/10/2021 20:21
Bio sam sasvim jasan, cjelokupna BiH.
Sad sto je tebi neprijatelj svako ko nije samo za Bosnjake, nego je za sve narode u BiH, je tvoj problem.

Pokusaj da zamislis, da li je moguce da je jednom narodu u BiH dobro, a da je drugom lose, u istoj drzavi?
Ili mozda malo lakse pitanje, da li je moguce da ti imas dobar zivotni standard, jer si Bosnjak, a neki Josip los jer je Hrvat.
Trebao je Josip da se učlani u adeze. Sam je sebi kriv.
¤ jelena ¤

#2680 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by ¤ jelena ¤ »

General War wrote: 12/10/2021 19:54
dek wrote: 12/10/2021 19:49 Još jedan europski hohštapler koji će nam prodavati maglu ispraznim pričama o ''vladavini prava'' i kako ''građani imaju bonske ovlasti''.
:lol: :thumbup:
Najveca laz
Pa i imaju.

To što su građani BiH većinom pizde i lako potkupljiva, licemjerna i krajnje politički neodgovorna bića, sa kojima se neko, garant i lud i drogiran, opako našalio dajući im status konstitutivnosti jedne savremene države....to ne znači da je ta Inckova legendarna izjava laž.

Jednom Francuzu, Britancu., Švabi...to izrečeno se podrazumijeva.

Haj njima uvali jednu te istu političku elitu 20 godina... da ih s ppzicije vlasti pelješi, mizerno plaća, vedri im i oblači, prijeti, mumla, vrijeđa im i kulturu i segmente identiteta i inteligenciju, baljezga neviđene gluposti i bahato se bogati na njihov račun...dok Francuz il Švabo živi u bijedi i kuburi s prosječnom platom od.....haj nek bude.... 500 ojra?

Mislim...stvarno smijurija koja smo mi telad....decenijama ni muknuli nismo kako treba, samo blenemo u šareno i jednom u 4 godine nešto zaokružimo na nekom papiriću, a onda kme kme...de nam Šmite odblokiraj ovaj kanal...nešta zaštopalo.
General War

#2681 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by General War »

¤ jelena ¤ wrote: 12/10/2021 20:48

Najveca laz
Pa i imaju.

To što su građani BiH većinom pizde i lako potkupljiva, licemjerna i krajnje politički neodgovorna bića, sa kojima se neko, garant i lud i drogiran, opako našalio dajući im status konstitutivnosti jedne savremene države....to ne znači da je ta Inckova legendarna izjava laž.

Haj njima uvali jednu te istu političku elitu 20 godina... da ih s ppzicije vlasti pelješi, mizerno plaća, vedri mu i oblači, prijeti, mumla, vrijeđa, baljezga neviđene gluposti i bahato se bogati na njegov račun...dok Francuz il Švabo kuburi s prosječnom platom od.....haj nek bude.... 500 ojra?

Mislim...stvarno smijurija koja smo mi telad....decenijama ni muknuli nismo kako treba, samo blenemo u šareno i jednom u 4 godine nešto zaokružimo na nekom papiriću, a onda kme kme...de nam Šmite odblokiraj ovaj kanal...nešta zaštopalo.
Jelena, ni u kantonu ne mozes izabrati jednu vlast a kamo li federacija i drzava...ljudi ucjenjeni u svakom smislu ko glasa, ko ne glasa vidi da od tog nema hajra...sta god zaokruzivao, rezultat isti. Meser- Shmit to sve moze ispreskakati napraviti pravila igre, a ne pravi.
emmir1

#2682 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by emmir1 »

emmir1 wrote: 12/10/2021 18:37 Apsolutno je jasno da je jedan čovjek problem.

Ili će njega maknut ili sve ode u provaliju iz koje nema izlaza.

Ko god misli da će Bosnjaci šutit dok neko pokušava da sruši Bosnu i Hercegovinu, taj je mentalno zakinut.
Slozio bih se sa ovim, Bakir je problem broj jedan u BiH. Predstavlja ili se krije iza najbrojnijeg naroda, koji ima priliku da vodi BiH u dobrom ili losem pravcu.
Sta mogu tu Hrvati da urade sa svojih 15%, pa cak i Srbi sa RS, jer je njih samo 30%, znaci kod Bosnjaka je kljuc za BiH, medjutim u poslijednje 3 decenije, njihova politika je uglavnom okrenuta ka njima samim, a ne ka cjelokupnoj BiH.

Svakako da je on problem zbog kojeg BIH ne ide napred.
No problem zbog kojeg bi svi mogli u provaliju je Dodik
Tanqueray

#2683 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Tanqueray »

emmir1 wrote: 12/10/2021 21:05 Svakako da je on problem zbog kojeg BIH ne ide napred.
No problem zbog kojeg bi svi mogli u provaliju je Dodik
I pad je let.

daddy-kool

#2684 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by daddy-kool »

mO k3 wrote: 12/10/2021 20:15
joj jarane hajde odvadi .... :lol: bakir pa bakir nisam saam jos skontao jesi li sa kamenjarskog ili cetnickog foruma
Bakir => IZ => kamenjar
daddy-kool

#2685 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by daddy-kool »

Nego:
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... nom-698268

- Proglašavam Zakon o neprimjenjivanju Odluke Visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona BiH koji je Narodna skupština RS usvojila na Dvadesetoj posebnoj sjednici održanoj 30. jula 2021. godine, navedeno je u Ukazu Željke Cvijanović.

Ovaj Zakon sadrži svega tri člana. U članu 1. se navodi da se “Odluka Visokog predstavnika neće primjenjivati na teritoriji RS”. U članu 2. piše da “nadležni organi RS neće sarađivati sa nadležnim organima BiH u pogledu primjene Odluke Visokog predstavnika. Član 3. precizira da će Zakon RS stupiti na snagu dan nakon objavljivanja u Službenom glasniku RS.
ima li gdje njemačkog turiste/nomada?
DonieBrasco

#2686 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by DonieBrasco »

Ovo se tice OHR ovdje se mora kranje reagovati, a onda i Ustavni sud da proglasi nistavost ovoga.
saimidin

#2687 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by saimidin »

U pravnom smislu ovde jebe lud zbunjenog
:lol:

Likovi ce donijeti zakon da ne vaze odluke ustavnog suda I ...

Tesko je izvesti stvari na cistac bez jakog tuzilastva I suda koji bi punio zatvore, ali ne znaci da bi I to pomoglo na duze staze
:bih:
¤ jelena ¤

#2688 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by ¤ jelena ¤ »

General War wrote: 12/10/2021 21:04

Pa i imaju.

Haj njima uvali jednu te istu političku elitu 20 godina... da ih s ppzicije vlasti pelješi, mizerno plaća, vedri mu i oblači, prijeti, mumla, vrijeđa, baljezga neviđene gluposti i bahato se bogati na njegov račun...dok Francuz il Švabo kuburi s prosječnom platom od.....haj nek bude.... 500 ojra?

Jelena, ni u kantonu ne mozes izabrati jednu vlast a kamo li federacija i drzava...ljudi ucjenjeni u svakom smislu ko glasa, ko ne glasa vidi da od tog nema hajra...sta god zaokruzivao, rezultat isti. Meser- Shmit to sve moze ispreskakati napraviti pravila igre, a ne pravi.
Nije izlazak na izbore jedina obaveza građana jedne savremene države. Živimo u govnima do guše, a znamo samo zaokružit ime i broj il spakovat kofere u nepovrat.

I onda Šmitu i šmitovima nešto spočitavamo.

Građani snose političku odgovornost za višedecenijsko nekažnjavanje vladajućih koji zloupotrebljavaju svoj položaj i svojom nesposobnošću djelovanja uzrokuju nefunkcionalnu državu, jad, bijedu i gomilanje neriješenih problema, a ne silaze sami sa pozicije političkih predstavnika građana - ni u bunilu.
zrakomlat

#2689 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by zrakomlat »

A_A_AKCIJA wrote: 12/10/2021 00:04
Tanqueray wrote: 11/10/2021 19:49
Gdje to pise i kako se moze izvesti bez saglasnosti konstitituvnih naroda?
A jesu vam izaprali mozgove, to je čudo jedno.

A šta znači i kako to izgleda saglasnost konstitutivnih naroda? Izađe Mile i kaže, vako je i svi mu moraju vjerovati? Jel to?

Pa i taj ustav do 1992. je nastao legalno, poštujući konstitutivnost. Srušiš ovo sada, vraćamo se na korak nazad.

Jesi li čuo za ustavno pravni kontinuitet? Spominje se na samom početku Ustava i DMS.

Jebote, konstitutivnost i prava naroda doživljavate ko ultimativna prava kojima možete resetovati sve na planeti i niko ne može da vam to ospori. Ko džoker kartu koja rješava ama svaki problem.

Ne ide to tako. Nigdje na svijetu a ni kod nas.

Primjer je NATO. Nema povratka nazad. Izglasan u Parlamentu put u NATO i ozvaničen u Zakonu o odbrani. sve što treba je da nas pozovu i po tom Zakonu, bilo koji nivo vlasti samo treba da potpiše Gotova priča. Da bi vratio stvari nazad, treba ti saglasnost Bošnjaka i da svu parlamentarnu proceduru uradimo samo unazad.

A tokmaci misle, neće Srbi u NATO, pravo konstitutivnog naroda nam garantuje da radimo šta hoćemo i resetujemo stvari kako nam je ćeif. Mi dali saglasnost, mi ćemo je i vratiti.

Uvijek sam govorio i ovo je najbolji primjer. Srpska politika najviše uništava svoj narod, Srbe. Sa ciljem ostvarivanja nekih suludih ciljeva, toliko lažu vlastiti narod, da će napraviti društvo debila koji ne znaju da logički razmišljaju.

Bukvalno, svaki piše zajedničke institucije, jer im svaki dan lažu da to tako piše. I ostale gluposti kao državna zajednica, BiH nastala 95. bošnjački jezik ... I ne čudi me to, koliko me čudi da nema niko da otvori taj jebeni Daytonski sporazum na OHR stranici i pročita svojim očima šta piše i uvjeri se.

Srpska politika stvara društvo mraka i efekti toga su nesagledivi. Neku noć gledam onog bivšeg Miletovog savjetnika Perišića. Tačno vidiš, školovan lik, pametan, ali mu okrenulo čipove u glavi i samo valja strahobalne gluposti, sije mržnju, tačno ti žao gledati šta uradiše od ljudi.

Prosječan Srbin koji se imalo bakće u politiku, treba da se prvo ovim pozabavi. Jarane, lažu vas ko najveće levate, da je to za nepovjerovati. Lažu vas na vašu štetu i guraju u nazadluk. Da sam na vašem mjestu, prvo bih se pozabavio lažima u koje vjerujem, a i ne znam za njih niti koliko mi škode.

Problem br. 1 u BiH su laži i propaganda koja zasljepljuje normalan svijet da od njih pravi antagoniziranu rulju koja svako jutro prvo sebi puca u koljena, pa tek onda kafu pije.
:thumbup:
General War

#2690 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by General War »

¤ jelena ¤ wrote: 12/10/2021 22:28
General War wrote: 12/10/2021 21:04
Nije izlazak na izbore jedina obaveza građana jedne savremene države. Živimo u govnima do guše, a znamo samo zaokružit ime i broj il spakovat kofere u nepovrat.

Građani snose političku odgovornost za višedecenijsko nekažnjavanje vladajućih koji zloupotrebljavaju svoj položaj i svojom nesposobnošću djelovanja uzrokuju nefunkcionalnu državu, jad, bijedu i gomilanje neriješenih problema, a ne silaze sami sa pozicije političkih predstavnika građana - ni u bunilu.
Ma gradjani nemaju sa ovim nista...Esdaunu nisu trebali gradjani i tada je Bih prednjacila u nekim stvarima ispred hrvatske u prikljucivanju evropi. A da te napomenem bili su gradjani 2014, pa sta bi?
¤ jelena ¤

#2691 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by ¤ jelena ¤ »

General War wrote: 12/10/2021 22:36
¤ jelena ¤ wrote: 12/10/2021 22:28

Ma gradjani nemaju sa ovim nista...Esdaunu nisu trebali gradjani i tada je Bih prednjacila u nekim stvarima ispred hrvatske u prikljucivanju evropi. A da te napomenem bili su gradjani 2014, pa sta bi?
Napomeni slobodno.....probudimo se jednom u 10 godina i očekujemo da nam drugi rješavaju probleme uzrokovane našim spavanjem i....puzanjem da međeda ne naljutimo.

Ne razumijem to, želudac mi se prevrće od tog podaništva i džaba.

Ovo nikad neće biti normalna i funkcionalna država bude li se tako nastavilo.
Tanqueray

#2692 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Tanqueray »

¤ jelena ¤ wrote: 12/10/2021 22:49 Ovo nikad neće biti normalna i funkcionalna država bude li se tako nastavilo.
Pa ne moze biti normalna kada sibicari i lopovi odlucuju o sudbini drzave. Tako se i narod onda ponasa, sibicarski, da nesto smuva, petlja, laze...
U tom smislu sve savrseno funkcionise.
Ako pogledamo drzave u kojima vlada korupcija i kriminal, kao npr Kolumbija, vidimo da se u takvim drustvima nista ne mijenja, BiH vec 30 godina spada u tu kategoriju.
VP treba da se ukine pod hitno, da je pametan sam bi vec otisao, zahvalio se i rekao samo aufiderzen i birajte i dalje one koje ste do sada birali :izet:
Narod, koji je uglavnom politicki nepismen, bira stalno iste i onda ocekuje da ih VP spasi :lol:
Palmalma

#2693 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Palmalma »

Tanqueray wrote: 12/10/2021 23:10
¤ jelena ¤ wrote: 12/10/2021 22:49 Ovo nikad neće biti normalna i funkcionalna država bude li se tako nastavilo.
Pa ne moze biti normalna kada sibicari i lopovi odlucuju o sudbini drzave. Tako se i narod onda ponasa, sibicarski, da nesto smuva, petlja, laze...
Ako pogledamo drzave u kojima vlada korupcija i kriminal, kao npr Kolumbija, vidimo da se u takvim drustvima nista ne mijenja, BiH vec 30 godina spada u tu kategoriju.
VP treba da se ukine pod hitno, da je pametan sam bi vec otisao, zahvalio se i rekao samo aufiderzen i birajte i dalje one koje ste do sada birali :izet:
Narod, koji je uglavnom politicki nepismen, bira stalno iste i onda ocekuje da ih VP spasi :lol:

Uh, kako brzo zaboravimo i pravimo se blesavi da su uslovi za ukidanje OHR-a, odnosno VP, dati jos 2008, sadržani u 5+2 postavljenih uslova uz podršku svih članica Upravnog odbora PIC-a, uključujući i Rusiju.
General War

#2694 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by General War »

¤ jelena ¤ wrote: 12/10/2021 22:49
General War wrote: 12/10/2021 22:36
Napomeni slobodno.....probudimo se jednom u 10 godina i očekujemo da nam drugi rješavaju probleme uzrokovane našim spavanjem i....puzanjem da međeda ne naljutimo.

Ne razumijem to, želudac mi se prevrće od tog podaništva i džaba.

Ovo nikad neće biti normalna i funkcionalna država bude li se tako nastavilo.
Ko me je uvalio u ovaj problem, neka me i izvlaci iz njega...ali kao da su napravili od nas pokusne majmune.
studiorum_tuzlaensis

#2695 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by studiorum_tuzlaensis »

Palmalma wrote: 12/10/2021 23:17
Tanqueray wrote: 12/10/2021 23:10

Uh, kako brzo zaboravimo i pravimo se blesavi da su uslovi za ukidanje OHR-a, odnosno VP, dati jos 2008, sadržani u 5+2 postavljenih uslova uz podršku svih članica Upravnog odbora PIC-a, uključujući i Rusiju.
Nije on ništa zaboravio, već je 2008. bio u osnovnoj školi, a tamo se to nije učilo nažalost. :)
Project Sejuani

#2696 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Project Sejuani »

dek wrote: 12/10/2021 19:49 Još jedan europski hohštapler koji će nam prodavati maglu ispraznim pričama o ''vladavini prava'' i kako ''građani imaju bonske ovlasti''.
Pa u pravu je građani fakat imaju bonske ovlasti, to što ih ne koriste je drugi par opanaka.
Project Sejuani

#2697 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

emmir1 wrote: 12/10/2021 18:37 Apsolutno je jasno da je jedan čovjek problem.

Ili će njega maknut ili sve ode u provaliju iz koje nema izlaza.

Ko god misli da će Bosnjaci šutit dok neko pokušava da sruši Bosnu i Hercegovinu, taj je mentalno zakinut.
nema to toliko veze sa Bakirom već činjenicom da Bošnjaci osim bosne nemaju nacionalne države, i srbi i hrvati imaju, a s obzirom da i jedni i drugi se maksimalno trude da što maje bosne bude normalno da Bošnjaci neće imati povjerenja u bosanske srbe i hrvate koji politiku kreiraju slušajući zagreb i beograd.
kox

#2698 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by kox »

daddy-kool wrote: 11/10/2021 19:54 Da li miloradi treba saglasnost konstitutivnih naroda za otcjepljenje?
RS nema pravo na otcjepljenje, tako da je to pitanje irelevantno.
Naravno mogu krenuti putem kršenja dejtonskog mirovnog sporazuma ali to je već drugi par rukava.
Project Sejuani

#2699 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Najveca laz
Pa i imaju.

Haj njima uvali jednu te istu političku elitu 20 godina... da ih s ppzicije vlasti pelješi, mizerno plaća, vedri im i oblači, prijeti, mumla, vrijeđa im i kulturu i segmente identiteta i inteligenciju, baljezga neviđene gluposti i bahato se bogati na njihov račun...dok Francuz il Švabo živi u bijedi i kuburi s prosječnom platom od.....haj nek bude.... 500 ojra?

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ne možeš ti to ovim zelenim termitima, četnicima i legitimnim objasnit. Ono misli da je svijet izmislilo dok je svijet tamo nekog nižeg nivoa razvoja i ne zavrijeđuje da ga se spominje. Smijurija ko sve ima pravo glasa u BiH.

I još komentar daje da je to najveća prevara i laž, kao ono je ubjeđeno da izbori nisu bonske ovlasti već samo neki forum koji treba da potvrdi trenutno stanje i to je to. Kretenizam na kvadrat.
daddy-kool

#2700 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by daddy-kool »

kox wrote: 13/10/2021 08:31
daddy-kool wrote: 11/10/2021 19:54 Da li miloradi treba saglasnost konstitutivnih naroda za otcjepljenje?
RS nema pravo na otcjepljenje, tako da je to pitanje irelevantno.
Naravno mogu krenuti putem kršenja dejtonskog mirovnog sporazuma ali to je već drugi par rukava.
Pitanje je bilo retoričko, i naravno kakvo otcjepljenje.
Locked