Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2676 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Počela proširena sjednica Vlade FBiH: Hoće li se posegnuti za drastičnim mjerama

Image

vid ove kretenuse a pred kosevom joj krdo ljudi svi jedno na drugom... ovoj nebi dao štalu da vodi a kamoli kliniku...

seoBIH

#2677 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by seoBIH »

Nije do kretenuše baš sve, pa tako ni ovo. Ova stoka, da mi oprostite svi, je isključivo stoka i primjer krda. Treba krenuti od sebe i uspostaviti neke norme ponašanja.

Zašto ova stoka nije dokazala da nije stoka i kreirala REDOVE? Zašto se ne organizuju SAMOINICIJATIVNO i doprinesu redu?
oldtajmer

#2678 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oldtajmer »

pici wrote: 16/03/2020 11:45
Počela proširena sjednica Vlade FBiH: Hoće li se posegnuti za drastičnim mjerama

Image

vid ove kretenuse a pred kosevom joj krdo ljudi svi jedno na drugom... ovoj nebi dao štalu da vodi a kamoli kliniku...

realno, ako su najebale zemlje koje su hiljadu puta razvijenije od nas u svakom smislu,kakve su sanse da mi ne najebemo,vjerovatno ravne nuli
neko_sa_strane

#2679 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Trebali su postaviti automat sa brojevima i primati jedno po jedno.
Nadzorna_ploca

#2680 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Trebali su baciti suzavac da se stoka razbjezi.. Nekulturne primitivne nakupnine bjelancevina.
pici

#2681 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

PREVENTIVNE MJERE
Tri penzionisana ljekara se već javila kao ispomoć u sarajevsku Opću bolnicu

Direktor Opće bolnice u Sarajevu Zlatko Kravić pozvao je penzionisane ljekare infektologe, epidemiologe, neurologe, ginekologe i hirurge, ako se osjećaju sposobnim za rad i žele da pomognu u ovoj situaciji, da se jave u bolnicu. Već jutros su se u bolnicu javila tri ljekara.
Poziv je upućen i svim slobodnim ljekarima, kao i ljekarima koji su na birou. Ovom pozivu su se odmah odazvali nekadašnji direktor Opće bolnice prim. dr. Bakir Nakaš, infektolog, kao i prim. dr. Dragan Stevanović, internista, donedavni šef Odjeljenja za interne bolesti.

Također, pozivu se odazvao i prim. dr. Željko Ler, epidemiolog i nekadašnji direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH.
e ovo su doktori... znaju da im godine predstavljaju rizik al su se odazvali...

Kao preventivna mjera radi sprečavanja širenja koronavirusa, na ulazu u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" je postavljen šator gdje se vrši trijaža pacijenata. Prije ulaska u ovu zdravstvenu ustanovu svi pacijenti će ispuniti epidemiološku anketu, a mjerit će im se i tjelesna temperatura.

Image

U šatoru dežura medicinski tim koji čine jedan ljekar i dva medicinska tehničara i oni razvrstavaju pacijente prema stepenu hitnosti. Pacijenti s povišenom temperaturom će biti odmah upućeni u ambulantu za febrilna stanja.

Inače, mjerenje tjelesne temperature beskontaktnim toplomjerom, prije ulaska u Opću bolnicu, svim pacijentima, ali i svim uposlenicima, je uvedeno krajem prošle sedmice.
sto krdo nije pred opstom bolnicom, neg je smrdara zavarila sve pomozne ulaze-izlaze i stavila jedan na onoliku kliniku... jebo je bOkir u ono kosČato dupe
daddy-kool

#2682 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Image

Vidi Sebija nosi masku, kako joj nisu javili da nema za tim potrebe, ne pomaže. /s :roll:
Nadzorna_ploca

#2683 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Mozda nije zube stigla oprati. :-x
Logovan

#2684 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Logovan »

pici wrote: 16/03/2020 11:45
:lol: :( :(

I eto baš svi moraju na klinički. :oops:
pici

#2685 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

daddy-kool wrote: 16/03/2020 12:16

Image

Vidi Sebija nosi masku, kako joj nisu javili da nema za tim potrebe, ne pomaže. /s :roll:
glupaČa
Dinostula

#2686 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dinostula »

daddy-kool wrote: 16/03/2020 12:16

Image

Nosi da sakrije facu ne znas ti kakve traume moze izazvati gledanje njene face duze od 5 sekundi. :oops:
Zox

#2687 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

Daleko od toga da mi je simpaticna, ali sta imate od toga sto ste je tako izvrijedjali?
Banksy

#2688 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

Maska pomaže, naravno, ali samo ako se koristi sat, dva, i ako se na kraju pažljivo skine s lica bez dodira s vanjskom površinom. Za "kratke ture" je upotrebljiva i korisna. Smanjuje rizik za oko 50% što je dobar procenat.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#2689 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by arman1 »

Zox wrote: 16/03/2020 12:46 Daleko od toga da mi je simpaticna, ali sta imate od toga sto ste je tako izvrijedjali?
Moramo nekog. Takvi smo ljudi. A nije da nema zasluge u ovom rasulu.
Banksy

#2690 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Banksy »

pici wrote: 16/03/2020 12:15
PREVENTIVNE MJERE
Tri penzionisana ljekara se već javila kao ispomoć u sarajevsku Opću bolnicu

Direktor Opće bolnice u Sarajevu Zlatko Kravić pozvao je penzionisane ljekare infektologe, epidemiologe, neurologe, ginekologe i hirurge, ako se osjećaju sposobnim za rad i žele da pomognu u ovoj situaciji, da se jave u bolnicu. Već jutros su se u bolnicu javila tri ljekara.
Poziv je upućen i svim slobodnim ljekarima, kao i ljekarima koji su na birou. Ovom pozivu su se odmah odazvali nekadašnji direktor Opće bolnice prim. dr. Bakir Nakaš, infektolog, kao i prim. dr. Dragan Stevanović, internista, donedavni šef Odjeljenja za interne bolesti.

Također, pozivu se odazvao i prim. dr. Željko Ler, epidemiolog i nekadašnji direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH.
e ovo su doktori... znaju da im godine predstavljaju rizik al su se odazvali...

Kao preventivna mjera radi sprečavanja širenja koronavirusa, na ulazu u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" je postavljen šator gdje se vrši trijaža pacijenata. Prije ulaska u ovu zdravstvenu ustanovu svi pacijenti će ispuniti epidemiološku anketu, a mjerit će im se i tjelesna temperatura.

Image

U šatoru dežura medicinski tim koji čine jedan ljekar i dva medicinska tehničara i oni razvrstavaju pacijente prema stepenu hitnosti. Pacijenti s povišenom temperaturom će biti odmah upućeni u ambulantu za febrilna stanja.

Inače, mjerenje tjelesne temperature beskontaktnim toplomjerom, prije ulaska u Opću bolnicu, svim pacijentima, ali i svim uposlenicima, je uvedeno krajem prošle sedmice.
sto krdo nije pred opstom bolnicom, neg je smrdara zavarila sve pomozne ulaze-izlaze i stavila jedan na onoliku kliniku... jebo je bOkir u ono kosČato dupe
Opća bolnica je, iako prlično postratno kadrovski rasturena, i dalje uzor. :thumbup:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2691 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malakh »

razgovarao sam sa drugovima u austriji, preciznije beč i kod njih je sve obustavljeno, ljudi u kućama i nema vani dok se ne smiri. vandredno stanje 15 dana, a oni su uvjereni da će to potrajati i dulje.

ono što sam uspio shvatiti da je u borbi protiv corone najbitnije spriječiti širenje i nova obolijevanja, a u mjestima gdje je nema, najbitnije je da se ni ne pojavi. u oba slučaja, rješenje je vandredno stanje do daljnjeg. dakle, svi koji su se fokusirali na liječenje iste su se grdno prevarili, a tu mislim na italiju, španiju i kinu.

meni se čini, da mi već griješimo, jer svaki dodatni dan može samo pogoršati situaciju.
oldtajmer

#2692 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oldtajmer »

sto prije i kod nas bude ovako tim bolje,ali poznajuci nas :-?

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... 65571.aspx
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2693 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malakh »

zbog čega najviše paničim, to su migranti. ne daj bože da jedan od njih pokupi koronu.
zijancer

#2694 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zijancer »

Od ovoga se ne može pobjeći ali se može pokušati ublažiti krkljanac. To je poenta.
TheHound

#2695 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheHound »

seoBIH wrote: 16/03/2020 12:01 Nije do kretenuše baš sve, pa tako ni ovo. Ova stoka, da mi oprostite svi, je isključivo stoka i primjer krda. Treba krenuti od sebe i uspostaviti neke norme ponašanja.

Zašto ova stoka nije dokazala da nije stoka i kreirala REDOVE? Zašto se ne organizuju SAMOINICIJATIVNO i doprinesu redu?
Zato sto jesmo stoka i necemo se nikada sami opredijeliti na red nego nam neko mora uvesti red. Meni samo nije jasno sto s KCUS-a nisu postavili tu nekoga ko ce ljude drzati u redu, valjda ni oni ne znaju jos sta da rade i kako da ih drze u redu, drugog objasnjenja nemam.
Last edited by TheHound on 16/03/2020 13:13, edited 1 time in total.
el_bake007

#2696 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by el_bake007 »

Izgleda nisu ogranicili cijene osnovnih stvari u FBiH... fuj

jutros merkator 11.50km/kg fileta pileceg, 5.80 kg karabataka , ulje u bingu svo iznad 2.10
TheRealist

#2697 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheRealist »

TheHound wrote: 16/03/2020 13:10 Zato sto jesmo stoka i necemo se nikada samo opredjeliti na red nego nam neko mora uvesti red. Meni samo nije jasno sto s KCUS-a nisu postavili tu nekoga ko ce ljude drzati u redu, valjda ni oni ne znaju jos sta da rade i kako da ih drze u redu, drugog objasnjenja nemam.
Rade 4 ljekara i tehničar medicinski, prolazi se dosta brzo, ali je problem što je jako velik broj pacijenata. Opšta bolnica sa duplo manje osoblja nema gužvu, jer nemaju ni približno pacijenata, a na urgentne centre se javljaju sada ljudi skoro 3X manje, nema im šta zagužvati. Da ne kažem da ih masa dolazi sa pratnjom, iako su sasvim sposobni sami doći. Ne znam baš kako ljude ispred organizovati, jer za to osigranje nema odobrenje (ne mogu mimo prostora nešto određivati)!
TheHound

#2698 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheHound »

TheRealist wrote: 16/03/2020 13:17
TheHound wrote: 16/03/2020 13:10 Zato sto jesmo stoka i necemo se nikada samo opredjeliti na red nego nam neko mora uvesti red. Meni samo nije jasno sto s KCUS-a nisu postavili tu nekoga ko ce ljude drzati u redu, valjda ni oni ne znaju jos sta da rade i kako da ih drze u redu, drugog objasnjenja nemam.
Rade 4 ljekara i tehničar medicinski, prolazi se dosta brzo, ali je problem što je jako velik broj pacijenata. Opšta bolnica sa duplo manje osoblja nema gužvu, jer nemaju ni približno pacijenata, a na urgentne centre se javljaju sada ljudi skoro 3X manje, nema im šta zagužvati. Da ne kažem da ih masa dolazi sa pratnjom, iako su sasvim sposobni sami doći. Ne znam baš kako ljude ispred organizovati, jer za to osigranje nema odobrenje (ne mogu mimo prostora nešto određivati)!
To bi mozda mogao MUP sa 2 policajca ili neko treci. Ovako samo vecu stetu prave.
pici

#2699 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

el_bake007 wrote: 16/03/2020 13:12 Izgleda nisu ogranicili cijene osnovnih stvari u FBiH... fuj

jutros merkator 11.50km/kg fileta pileceg, 5.80 kg karabataka , ulje u bingu svo iznad 2.10
daa daa a meni se cerekali kad sam u merkatoru uzimao fasungu prije dvije sedmice... ulje bilo 1,60... eeeee
Guadalajara

#2700 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Guadalajara »

pici wrote: 16/03/2020 13:22
el_bake007 wrote: 16/03/2020 13:12 Izgleda nisu ogranicili cijene osnovnih stvari u FBiH... fuj

daa daa a meni se cerekali kad sam u merkatoru uzimao fasungu prije dvije sedmice... ulje bilo 1,60... eeeee
ihhh..stari lisac.. :wink:
Locked