Počela proširena sjednica Vlade FBiH: Hoće li se posegnuti za drastičnim mjerama
vid ove kretenuse a pred kosevom joj krdo ljudi svi jedno na drugom... ovoj nebi dao štalu da vodi a kamoli kliniku...
Moderator: O'zone
Počela proširena sjednica Vlade FBiH: Hoće li se posegnuti za drastičnim mjerama
realno, ako su najebale zemlje koje su hiljadu puta razvijenije od nas u svakom smislu,kakve su sanse da mi ne najebemo,vjerovatno ravne nuli
e ovo su doktori... znaju da im godine predstavljaju rizik al su se odazvali...PREVENTIVNE MJERE
Tri penzionisana ljekara se već javila kao ispomoć u sarajevsku Opću bolnicu
Direktor Opće bolnice u Sarajevu Zlatko Kravić pozvao je penzionisane ljekare infektologe, epidemiologe, neurologe, ginekologe i hirurge, ako se osjećaju sposobnim za rad i žele da pomognu u ovoj situaciji, da se jave u bolnicu. Već jutros su se u bolnicu javila tri ljekara.
Poziv je upućen i svim slobodnim ljekarima, kao i ljekarima koji su na birou. Ovom pozivu su se odmah odazvali nekadašnji direktor Opće bolnice prim. dr. Bakir Nakaš, infektolog, kao i prim. dr. Dragan Stevanović, internista, donedavni šef Odjeljenja za interne bolesti.
Također, pozivu se odazvao i prim. dr. Željko Ler, epidemiolog i nekadašnji direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH.
sto krdo nije pred opstom bolnicom, neg je smrdara zavarila sve pomozne ulaze-izlaze i stavila jedan na onoliku kliniku... jebo je bOkir u ono kosČato dupeKao preventivna mjera radi sprečavanja širenja koronavirusa, na ulazu u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" je postavljen šator gdje se vrši trijaža pacijenata. Prije ulaska u ovu zdravstvenu ustanovu svi pacijenti će ispuniti epidemiološku anketu, a mjerit će im se i tjelesna temperatura.
U šatoru dežura medicinski tim koji čine jedan ljekar i dva medicinska tehničara i oni razvrstavaju pacijente prema stepenu hitnosti. Pacijenti s povišenom temperaturom će biti odmah upućeni u ambulantu za febrilna stanja.
Inače, mjerenje tjelesne temperature beskontaktnim toplomjerom, prije ulaska u Opću bolnicu, svim pacijentima, ali i svim uposlenicima, je uvedeno krajem prošle sedmice.
glupaČadaddy-kool wrote: ↑16/03/2020 12:16Počela proširena sjednica Vlade FBiH: Hoće li se posegnuti za drastičnim mjerama
Vidi Sebija nosi masku, kako joj nisu javili da nema za tim potrebe, ne pomaže. /s![]()
Nosi da sakrije facu ne znas ti kakve traume moze izazvati gledanje njene face duze od 5 sekundi.daddy-kool wrote: ↑16/03/2020 12:16Počela proširena sjednica Vlade FBiH: Hoće li se posegnuti za drastičnim mjerama
Vidi Sebija nosi masku, kako joj nisu javili da nema za tim potrebe, ne pomaže. /s![]()
Opća bolnica je, iako prlično postratno kadrovski rasturena, i dalje uzor.pici wrote: ↑16/03/2020 12:15e ovo su doktori... znaju da im godine predstavljaju rizik al su se odazvali...PREVENTIVNE MJERE
Tri penzionisana ljekara se već javila kao ispomoć u sarajevsku Opću bolnicu
Direktor Opće bolnice u Sarajevu Zlatko Kravić pozvao je penzionisane ljekare infektologe, epidemiologe, neurologe, ginekologe i hirurge, ako se osjećaju sposobnim za rad i žele da pomognu u ovoj situaciji, da se jave u bolnicu. Već jutros su se u bolnicu javila tri ljekara.
Poziv je upućen i svim slobodnim ljekarima, kao i ljekarima koji su na birou. Ovom pozivu su se odmah odazvali nekadašnji direktor Opće bolnice prim. dr. Bakir Nakaš, infektolog, kao i prim. dr. Dragan Stevanović, internista, donedavni šef Odjeljenja za interne bolesti.
Također, pozivu se odazvao i prim. dr. Željko Ler, epidemiolog i nekadašnji direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH.
sto krdo nije pred opstom bolnicom, neg je smrdara zavarila sve pomozne ulaze-izlaze i stavila jedan na onoliku kliniku... jebo je bOkir u ono kosČato dupeKao preventivna mjera radi sprečavanja širenja koronavirusa, na ulazu u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" je postavljen šator gdje se vrši trijaža pacijenata. Prije ulaska u ovu zdravstvenu ustanovu svi pacijenti će ispuniti epidemiološku anketu, a mjerit će im se i tjelesna temperatura.
U šatoru dežura medicinski tim koji čine jedan ljekar i dva medicinska tehničara i oni razvrstavaju pacijente prema stepenu hitnosti. Pacijenti s povišenom temperaturom će biti odmah upućeni u ambulantu za febrilna stanja.
Inače, mjerenje tjelesne temperature beskontaktnim toplomjerom, prije ulaska u Opću bolnicu, svim pacijentima, ali i svim uposlenicima, je uvedeno krajem prošle sedmice.
Zato sto jesmo stoka i necemo se nikada sami opredijeliti na red nego nam neko mora uvesti red. Meni samo nije jasno sto s KCUS-a nisu postavili tu nekoga ko ce ljude drzati u redu, valjda ni oni ne znaju jos sta da rade i kako da ih drze u redu, drugog objasnjenja nemam.seoBIH wrote: ↑16/03/2020 12:01 Nije do kretenuše baš sve, pa tako ni ovo. Ova stoka, da mi oprostite svi, je isključivo stoka i primjer krda. Treba krenuti od sebe i uspostaviti neke norme ponašanja.
Zašto ova stoka nije dokazala da nije stoka i kreirala REDOVE? Zašto se ne organizuju SAMOINICIJATIVNO i doprinesu redu?
Rade 4 ljekara i tehničar medicinski, prolazi se dosta brzo, ali je problem što je jako velik broj pacijenata. Opšta bolnica sa duplo manje osoblja nema gužvu, jer nemaju ni približno pacijenata, a na urgentne centre se javljaju sada ljudi skoro 3X manje, nema im šta zagužvati. Da ne kažem da ih masa dolazi sa pratnjom, iako su sasvim sposobni sami doći. Ne znam baš kako ljude ispred organizovati, jer za to osigranje nema odobrenje (ne mogu mimo prostora nešto određivati)!TheHound wrote: ↑16/03/2020 13:10 Zato sto jesmo stoka i necemo se nikada samo opredjeliti na red nego nam neko mora uvesti red. Meni samo nije jasno sto s KCUS-a nisu postavili tu nekoga ko ce ljude drzati u redu, valjda ni oni ne znaju jos sta da rade i kako da ih drze u redu, drugog objasnjenja nemam.
To bi mozda mogao MUP sa 2 policajca ili neko treci. Ovako samo vecu stetu prave.TheRealist wrote: ↑16/03/2020 13:17Rade 4 ljekara i tehničar medicinski, prolazi se dosta brzo, ali je problem što je jako velik broj pacijenata. Opšta bolnica sa duplo manje osoblja nema gužvu, jer nemaju ni približno pacijenata, a na urgentne centre se javljaju sada ljudi skoro 3X manje, nema im šta zagužvati. Da ne kažem da ih masa dolazi sa pratnjom, iako su sasvim sposobni sami doći. Ne znam baš kako ljude ispred organizovati, jer za to osigranje nema odobrenje (ne mogu mimo prostora nešto određivati)!TheHound wrote: ↑16/03/2020 13:10 Zato sto jesmo stoka i necemo se nikada samo opredjeliti na red nego nam neko mora uvesti red. Meni samo nije jasno sto s KCUS-a nisu postavili tu nekoga ko ce ljude drzati u redu, valjda ni oni ne znaju jos sta da rade i kako da ih drze u redu, drugog objasnjenja nemam.
daa daa a meni se cerekali kad sam u merkatoru uzimao fasungu prije dvije sedmice... ulje bilo 1,60... eeeeeel_bake007 wrote: ↑16/03/2020 13:12 Izgleda nisu ogranicili cijene osnovnih stvari u FBiH... fuj
jutros merkator 11.50km/kg fileta pileceg, 5.80 kg karabataka , ulje u bingu svo iznad 2.10
ihhh..stari lisac..pici wrote: ↑16/03/2020 13:22daa daa a meni se cerekali kad sam u merkatoru uzimao fasungu prije dvije sedmice... ulje bilo 1,60... eeeeeel_bake007 wrote: ↑16/03/2020 13:12 Izgleda nisu ogranicili cijene osnovnih stvari u FBiH... fuj
jutros merkator 11.50km/kg fileta pileceg, 5.80 kg karabataka , ulje u bingu svo iznad 2.10