Sva ta halabuka oko IZ je zadnja slamka da se ne izgube poluge moci i utjecaj u BiH. Jer za 10 godina neces imati argumenata za svoje zahtjeve (mada je MZ uvidjela kako ih ni sada nemaju). A isti mogu imati podlogu samo u broju puka. Pa kroz IZ pokusavaju ostvariti svoju prciju, pod plastom trece izborne jedinice. Nista Bihac, Orasje i drugi gradovi. Mostar kao stolni je pod moranje. Listica, Posusje, Citluk, Kiseljak i jos koje selo kao garant zastite prava puka u cijeloj BiH.skupljac_zeljeza wrote: ↑28/11/2024 17:06Oni nama savjetuju to za naše dobro, ali nema šanse da bi sebi slično. Ne znam što kriju od nas da se na taj način ne može u EU u koju nas oni navodno najviše guraju. Rekli iz Evropskog suda u presudi Zornić da je u suprotnosti sa Evropskom konvencijom koja je i dio našeg Ustava i da je konstituentima istekao rok jer su imali svrhu samo do uspostave mira. Tuđman u Daytonu potpisao da se neće više miješati u poslove susjedne države, ali oni očito ne poštuju ni Tuđmana ni njegov potpis.swanfilter wrote: ↑28/11/2024 16:45
Mislim da je jedino legitimno rijesenje konstitutivnost triju naroda u tri zavađene drzave. Bez obzira na broj.
I bas me zanima kakav status bi danas Srbi u Hrv imali da ih nisu sveli na tragove.
Sta mene fascinira, agresivna politika nije izlobirala ama nista na međunarodnom planu. A oni i dalje Trube svoje. Kao da im je receno kako je samo do Bosnjaka i njihovog pristanka.
Zasto se Covicu dozvoljava opstrukcija juzne konekcije, a za koju bas Ameri tvrde da je pod moranje.