Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Tomahawk11
Globalni moderator

#26576 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

mirza_15 wrote:
Tomahawk11 wrote:Nisam bio u situaciji gledati, pratio rezultat u putu.
Vidim cirkus bio...komentar nakon snimka večeras.
Popij apaurin prije nego vidiš penal za Zrinjski.
To sam evo vidio :-)
Još se onaj smrad žali na suđenje :roll:
sarajevoxxxx

#26577 Re: Utakmice.

Post by sarajevoxxxx »

Svaka čast Sarajevu. Bod k’o kuća, i to u Mostaru kod Zrinjskog :thumbup:

Inače sto se tiče Džakmica, u onakvom grotlu gdje im uzmeš bod samoubistvo je izaći na stadion. U svlačionicu, autobus, i bježi kući.

Naravno huliganstvo je primitivizam i na žalost naša stvarnost.
Grean

#26578 Re: Utakmice.

Post by Grean »

U Sirokom i zapadnom Mostaru ne treba igrati dok se ne stave mreze na sve tribine.

Ali jebiga, kod nas nikad nema sloge, nekad mi u Kupu sa Sirokim presutimo, prosle sedmice Mladost opet u Sirokom i svi sute na jadni odgovor Listice Mladosti u stilu kako vas nije stid da se zalite, isprovocirali ste publiku, sad evo mi u Mostaru.

Dok se ne zaprijeti da se tamo nece igrati dok ne postave mrezu ovo ce se ponavljati stalno. To je trenutno najgori dio BiH zbog friziranih frustracija koje osjecaju zbog politicke nemoci da ostvare maksimalisticke ciljeve. Pumpaju ih stalno da su potlaceni i ovo je rezultat.
Logovan

#26579 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Bravo Husrefe, bravo igrači!!!

Nekako smo previše opušteni ušli u utakmicu, a i strašljivi. Previše grešaka u veznom redu i odbrani. Mogli smo primiti još dva gola zbog grešaka. Sreća pa su oni oba puta ispali smotani. Drugo dosta bolje. Velkoski :thumbup: Brat Aduka zabio, fino ispratio situaciju i zabio. :thumbup: Volim kad onako igrači prate golmana

Sudija preloš. Mislim da nije bio penal za nas, a pogotovo nije bio za Zrinjski. Ono je bruka i sramota. Čime ga je naš igrač oborio? Pogledom?

Žestoko kazniti Zrinjski zbog gađanja. Pogodili su čovjeka u glavu, pa mogao je na mjestu ostati mrtav, šta više reći.
Qoom

#26580 Re: Utakmice.

Post by Qoom »

- Suspenzija stadiona 10 utakmica!
- Desetogodišnja zabrana ulaska na stadione identificiranim licima bacanja flaša i kamenja u teren!
- Krivično gonjenje na sudu zbog nanošenja povreda opasnih po život!

Mreže i kojekakve zoo zaštite ti nikada trebati neće.

S obzirom da idemo alibi varijantom kako u Savezu nema interesa za ligu i da ih boli kurac, a da su svi ostali kao nemoćni, i dalje će se dešavati ovo što se dešava "neka je pogodio kamenom baliju, ko mu jebe mater".
Nažalost, čekamo slijedećeg Vedrana.
sarajevoxxxx

#26581 Re: Utakmice.

Post by sarajevoxxxx »

Na balkanu stalno svađe, mržnja, konflikti... u svijetu nogometaši i navijači različitih vjera, nacionalnosti, uživaju, druže se, samo kod nas konstantno mržnja :-)

Muhamed i Dejan, druženje, smijeh, veselje...Lovren na arapskom pjeva hitove od Amr Diaba :-)

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2041648
mirza_15

#26582 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Logovan wrote: Mislim da nije bio penal za nas
http://scsport.ba/ahmetovic-srusen-u-se ... cio-video/

Ako ovo nije penal...
Logovan

#26583 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

mirza_15 wrote:

Ako ovo nije penal...
Nekako mi je lako pao. :-) Stavio je on ruku na njegova leđa, ali ne znam da li ga je gurnuo, a i ne vidim da mu je podapeo.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#26584 Re: Utakmice.

Post by Pitar sa Kariba »

Ovom prilikom FK Sarajevo apelira na Fudbalski/Nogometni savez BiH da reaguje i donese odgovarajuće mjere u pravcu kreiranja fair play sportske atmosfere za održavanja utakmica, a apel takodjer upućuje i FIFA Odjelu za integritet takmičenja da se upozna sa ovim slučajem.

FK Sarajevo izražava posebnu ogorčenost u vezi sa lošom organizacijom utakmice prilikom koje je ugrožena bezbijednost gostujućeg tima, te povrijeđen pomoćni trener bordo tima Muhamed Džakmić.

Džakmić je prilikom konstantnog bacanja sa tribina flaša i ostalih tvrdih predmeta, pogođen kamenom u glavu, prilikom čega je izgubio svijest, dok je koordinator sportskog segmenta Emir Hadžić pogođen flašom.
Zabrinjavajuće je da tribina na kojoj su smješteni domaći navijači ni u jednom trenutku nije bila osigurana policijskim službenicima, što jasno indicira nezalaganje da se nasilje udalji sa fudbalskih tribina.

U narednom periodu FK Sarajevo će pokrenuti krivične i građanske postupke protiv odgovornih pravnih i fizičkih osoba odgovornih zbog nanošenja povreda treneru Džakmiću o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.
Prilike za igranje ove utakmice bile su strahovito otežavajuće, te Upravni odbor FK Sarajevo iskazuje punu podršku stručnom štabu i igračima, ističući da FK Sarajevo ima svoj cilj, te da časno i pošteno uz pomoć svojih navijača, igrača i stručnog štaba ide ka tom cilju.
svi u napad

#26585 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Prvo da se zahvalim bratu pitaru koji je postavio link. Na moju zalost il bolje receno srecu nisam ga mogao koristiti jer nemam fejsa. Ispalo je ovako bolje jer bi me herconja strefio. Iskrene cestitke momcima i strucnom stabu na osvojenom bodu. Ako uzmes bod bez 5 standarnih igraca, sa ovakvim sudjenjem i atmosferom na stadionu ravno je osvajanju titule. Sve mogu shvatiti i penal (nije prvi put da im se svira nesto ovako) i fasisticko divljanje publike, kupljenog suca al da delegat napise ono sto je napisao je stvarno vrh vrhova. Znam da je Hrvat iz Livna al covjece nigdje policije covjek pogodjen kamenom i sva ostala sranja i on napise ono sranje. Vrh vrhova.
Sta na kraju reci i ocekivati od N/FSBiH. Govna oslobode ujkana za onakva vrijedjanja, Siroki iz godine u godinu pravi ista sranja (vise od Zrinjskog iskreno) i Begic&govna nista ne preduzimaju. Opet ce ako nesto sad ne preduzmu pasti mrtva glava dole u kamenjaru. Jebem im sve po spisku kukavicko. Kako bilo da bilo mi smo na vrhu i tu cemo ako bog da i ostati. Ekipa ima volju i htijenje i dozu neznanja nadoknadjuje velikom borbenoscu sto je zaista napredak na ranije sezone.
Jos jednom iskrene cestitke momcima i strucnom stabu i sad se okrenuti na mec sa Zvijezdom. Naprijed Saraj´vo. :izet: :thumbup:
mirza_15

#26586 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Logovan wrote:
mirza_15 wrote:

Ako ovo nije penal...
Nekako mi je lako pao. :-) Stavio je on ruku na njegova leđa, ali ne znam da li ga je gurnuo, a i ne vidim da mu je podapeo.
Ovo će svaki sudija svirati. Gol šansa, kontakt s leđa. Nema šta ruka odbrambenog tražiti na leđima napadača koji je sam ispred golmana. I mislim i da ga je fino i povukao. Nije samo naslonio ruku. To što je Ahmetović, možda, malo teatralnije pao ne mjenja ništa. Svaki napadač će iskoristiti priliku. Niko nije kriv odbrambenom što je glup. Čist penal.

Korner kod našeg drugog gola nije bio.
mirza_15

#26587 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

A onaj pomočni je isto debil. Ona Ahmetovićeva prečka, lopta se vratila u teren, on digao zastavicu da je izašla :lol: ko fol nakon udarca u prečku napustila tere. Onda onaj povuče i to baš jako Pidru za dres (uz aut liniju), a on maše kontra faul zbog kontakta poslije toga.
north

#26588 Re: Utakmice.

Post by north »

ako ima ista dobro u ovoj kradji s penalom je sto je dosla u dobrom tajmingu za nas...za rezultat na kraju koji nam odgovara, puno bolje sad nego kasnije na proljece kad bude svaka na noz, jer sumnjam da se ovakva odluka moze opet nam na proljece desiti...plus sto nam debil Bjelica vise vjerovatno nece suditi u ovoj sezoni...barem tako bi moralo...tako da sve ovo uopste nije toliko lose :mrgreen:

mi od sutra moramo samo o Zvijezdi misliti i tu tekmu shvatiti kao derbi...ako tako budemo razmisljali sve ce biti ok..
Grean

#26589 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Zvijezda je u formi, nadam se da.cemo ih ozbiljno shvatiti.

Iz te perspekrive bolji je bod u Mostaru i trri u sljedecoj nego sad tri i opustanje.

I meni je bio tanak penal za nas pa mi nije toliko krivo za ovaj drugi.

Opet pet juniora, prosjek sezone. Da ovo pravi ko drugi, komsinice npr pisalo bi se nadugo i nasiroko o toj nenadjebivoj skoli fudbala. Ovako neinteresantno i gotovo neprimjeceno.
Last edited by Grean on 11/11/2018 00:30, edited 1 time in total.
Logovan

#26590 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Snimak na BHT-u.

Zvijezdu ozbiljno shvatiti. Imaju niz pobjeda, u formi su, dobro igraju, tako da sve je jasno.
Maharadza

#26591 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

Grean wrote:Zvijezda je u formi, nadam se da.cemo ih ozbiljno shvatiti.

Iz te perspekrive bolji je bod u Mostaru i trri u sljedecoj nego sad tri i opustanje.

I meni je bio tanak penal za nas pa mi nije toliko krivo za ovaj drugi.

Opet pet juniora, prosjek sezone. Da ovo pravi ko drugi, komsinice npr pisalo bi se nadugo i nasiroko o toj nenadjebivoj skoli fudbala. Ovako neinteresantno i gotovo neprimjeceno.
Pa i za to je uprava zadužena... Kao da je teško gurnuti cvaju nekom našem 'novinaru' da malo pohvali akademiju, a za petobanku će ti roman sastaviti.

Evo: https://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/ne ... ClEPJnR9bc

Šalji dalje, magarac ko vrati!
Last edited by Maharadza on 11/11/2018 02:31, edited 1 time in total.
duffy_duck

#26592 Re: Utakmice.

Post by duffy_duck »

Sjetim se familije najmilije Bjelici i Bilbiji.
Dr. Kuca

#26593 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Ovo je dokaz da smo mocni i da nas se jako boje. Bez 5 igraca odigrat ovakav jedan mec, i jos dobijes kurdica. Vrh.
emigrazione

#26594 Re: Utakmice.

Post by emigrazione »

Sad odgledo snimak i prvo sto upada u oci je naravno kriminalno sudjenje, ali ne samo da nas osteti frajer je ostetio i Zrinjski par puta, veze o sudjenju ovaj nema
Tomahawk11
Globalni moderator

#26595 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Početak utakmice, start na Ahmetoviću bio odmah za žuti, nije ni faul svirao. Još ga đonom nagazio :roll:
Kad se sve sabere (a obzirom i na stanje prije utakmice), moramo biti zadovoljni bodom.
Penal na kraju je suvišno i komentarisati.
Hebib i Šišić na istoj strani = promaha. Todor ih prolazio ko da ih nema.
Također, svaka čast Todoru za ovo na kraju utakmice kao i još par igrača Zrinjskog koji su prišli i pokušali smiriti divljake sa tribina.
O papcima Bilbiji i Kadušiću ne treba trošiti riječi.

Zvijezdu maksimalno ozbiljno shvatiti.
sencobih

#26596 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Šta očekivati, prošlo kolo onaj Matić, zapisao ga delegat da je psovao državu, savez itd. Matić rekao da nije i ukinu mu kaznu. Širokom je onda kazna bila zbog nacisticke zastave i svega ostalog zabrana publike, 25 milja, kasnije ukidoše kaznu. Protiv Borca uđe navijač u teren, Sadovica nokautirao i Borcu tri boda. To šalje poruku da mogu raditi sve a neće ih kažnjavati , samo simbolično. Da je na Koševu onako bilo, prvo bi nas policija oderala a potom i savez kaznama. Treba krivičnu prijavu podnijeti protiv sudije , kao u Srbiji onog studiju u zadnjem kolu što je svirao onakav isti penal. Eno mu i sad sude, bio u pritvoru mjesec, naklatiiti mu se na kosti..
Kakvo nas tek suđenje čeka na proljeće, moramo dati barem tri gola da bi bili sigurni do kraja tekme
mirza_15

#26597 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Zato na Koševu kada dva navijača samo protrče terenom ne dirajući nikoga utakmica se prekida i registruje 0:3 isto kao i ta kada je udaren Sadović. Za zastavu sa ljiljanima na dan Armije BiH je Valjić prekinuo utakmicu na pola sata.
strong69

#26598 Re: Utakmice.

Post by strong69 »

mirza_15 wrote:Zato na Koševu kada dva navijača samo protrče terenom ne dirajući nikoga utakmica se prekida i registruje 0:3 isto kao i ta kada je udaren Sadović. Za zastavu sa ljiljanima na dan Armije BiH je Valjić prekinuo utakmicu na pola sata.
Na transparentu je pisalo Armija BiH. Nije htio da nastavi utakmicu dok se isti ne skloni. Posto ga nisu htjeli skloniti sami navijači su izašli sa tribine.

I u redu, neka bude tako ali neka bude isto za sve. Ovo je smijurija jer se kurac oštri na Zelji, Sarajevu... Za fašiste i šoviniste iz Z. Hercegovine i RS važe drugi aršini. Za zastavu sa svastikom u Širokom nema problema, za "U" u Širokom i Mostaru nema problema, za Vojska RS u BL nema problema..
Nadzorna_ploca

#26599 Re: Utakmice.

Post by Nadzorna_ploca »

Ma smijesno je i pricati i nepotrebno vise o tome. Ili mijenjati sve iz srzi ili sutiti. FKS sigurno ima mehanizama da se bori protiv svega ovoga. Ima klubova koji bi se ukljucili. Pa ako treba i bojkovati pa neka igraju materama. Ali ako nismo spremni za to onda ovakve teme treba zabraniti i odmah u startu sasjeci.
Muhamed Đakmić

#26600 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

Ma nismo spremni za to, problem su prvenstveno hrvatska i srpska politička komponenta koje imaju jak utjecaj u savezu.

Ako bi se mi borili protiv fašizma, UEFA bi nas suspendovala, pa je onda ta borba besmislena. Savez nam je fašistički.
Post Reply