Kako godinama nemamo playa kad je zadnjih 5 na toj poziciji igrao Roberson???canvra888 wrote: ↑28/07/2025 01:32Ma treba odustati, ne mogu se izgleda objasniti osnovne stvari, makar se i obojilospree wrote: ↑27/07/2025 22:52 Dakle godinama nemamo playa. Slomili se da nadjemo to što nemamo i našli amerikanca. Sad ga trebamo odjebati radi četvorke kojih imamo. Ok garza jeste najbolja naša četvorka, ali playa nemamo. Kontas li šta je play? Treba nam neko ko zna organizovati napad, prevesti loptu, odigrati pod pritiskom. Ako se nekada gledao utakmicu naših bez playa mogao si vidjeti na šta to liči.![]()
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#26501 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- canvra888
#26503 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Roberson utakmice nije odigrao za nas još od Eurobasketa 2022. Skoro 3 godine smo bez kece.hrasno38 wrote: ↑28/07/2025 08:49Kako godinama nemamo playa kad je zadnjih 5 na toj poziciji igrao Roberson???canvra888 wrote: ↑28/07/2025 01:32Ma treba odustati, ne mogu se izgleda objasniti osnovne stvari, makar se i obojilospree wrote: ↑27/07/2025 22:52 Dakle godinama nemamo playa. Slomili se da nadjemo to što nemamo i našli amerikanca. Sad ga trebamo odjebati radi četvorke kojih imamo. Ok garza jeste najbolja naša četvorka, ali playa nemamo. Kontas li šta je play? Treba nam neko ko zna organizovati napad, prevesti loptu, odigrati pod pritiskom. Ako se nekada gledao utakmicu naših bez playa mogao si vidjeti na šta to liči.![]()
-
Dugarry
#26504 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nama su stigli dresovi. Spremni za EP 
-
kakavdanakneiskustvu
#26505 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
baš vala
- hrasno38
#26506 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- canvra888
#26507 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- spree
#26508 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Gle čuda i prošli naturalizovani igrač je play. Eto po hrasnom i najbolji igrač u toj utakmici. Pored naših silnih playmakera. Mi nemamo kako treba playa još od trenutnog selektora, ne računajući amerikance. Gordic je po stilu više dvica nego play. Nije mi jasno da nigdje nikakvog playa iole da zna odigrati tu poziciju preko dvije decenije. Doduše cijela nam je košarka u kurcu, ali eto nekako imamo pon kog igrača na ostalim pozicijama, ali playa ni za lijeka.
I da @kakavdanakneiskustvu je u pravu garza je centar. Barem je to igrao na collageu, međutim u NBA je najviše igrao na pf. Malo je doradio šut, mislim da bi mogao neke minute igrati sa nurkicem. Malo bi bila spora odbrana, ali protiv ekipa koje su lose suterski (ako ima takvih danas) to bi moglo biti vrlo dobro.
I da @kakavdanakneiskustvu je u pravu garza je centar. Barem je to igrao na collageu, međutim u NBA je najviše igrao na pf. Malo je doradio šut, mislim da bi mogao neke minute igrati sa nurkicem. Malo bi bila spora odbrana, ali protiv ekipa koje su lose suterski (ako ima takvih danas) to bi moglo biti vrlo dobro.
- canvra888
#26509 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Čovječe kad skontaš da su Saša Vasiljević i Adi Zahiragić zadnje naše prave kece koje smo imali 
-
Lug
#26510 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Za Nurkica sam siguran da si bio jedan od vatrenih kriticara, jer sam ga branio u to vrijeme.. kao i za Musu kojeg su mnogi ismijavali dok je igrao u NBA, al' to spomenuh da te podsjetim da ne moras uvijek biti u pravu i objasnjavati sa takom arogancijom kao da si NBA trener.spree wrote: ↑27/07/2025 22:52 To su nešto fulio za nurkica, a drugo kako ne kontaš da nemamo jedne pozicije u timu. Dakle godinama nemamo playa. Slomili se da nadjemo to što nemamo i našli amerikanca. Sad ga trebamo odjebati radi četvorke kojih imamo. Ok garza jeste najbolja naša četvorka, ali playa nemamo. Kontas li šta je play? Treba nam neko ko zna organizovati napad, prevesti loptu, odigrati pod pritiskom. Ako se nekada gledao utakmicu naših bez playa mogao si vidjeti na šta to liči. I da apsolutno nema razlike medju igračima sa kraja NBA klupe.
Edit: šta je to garza? Neki vodja? Neki glas u svlačionici? Ti to znaš? Jbt čovjek ne zna bosanski. Joj šta se sve čovjek neće naslusati. Žive ljudi u svojim umišljenim svjetovima i daju di za pravo da mantraju javno o tome.
Što se tiče minutaže je već posebna priča. Trener ga je mrzio pa mu nije davao minute. To ko onomad za dzeku. Trener na uštrb svog uspjeha, love i rezultata ne daje garzi minute inače je on bolji od randlea, goberta, naza i ostalih 10 igrača ispred sebe.
Nismo imali playa al' eto opet se plasirali, ne znam kako?! Ti nas koji zagovaramo Garzu (70% ih je glasalo za Garzu u anketi koga povesti od ove dvojice) predstavljas kao da smo bez mozga i protiv playa sto nije istina. Play je potreban al ne i pod svakim uslovima i pogotovo do skora ranjen. U ostalom, ova generacija je uigrana i znaju se u dusu jos od kadetskih dana.
Apropo psihickog momenta, sjetio sam se nekog naseg igraca kad je prije hvalio Nurkicev dolazak u repku (trenirali su prije nego se Nurk prikljucio ) pred odlazak na evropsko mislim da je..pa je rekao sad sa NBA igracem smo jedna druga dimenzija.. e tako mislim i za Garzu (pogotovo sad kad ga je Boston kupio), jer svaki NBA igrac unosi sigurnost u saigrace. Ako ti to moram objasnjavati, onda jebiga..
To sto baratate kosarkaskim izrazima i znate svakog igraca u svijetu kosarke ne svrstava vas automatski u vrsne analiticare.
- canvra888
#26511 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tako što smo imali historijsku noć po mnogočemu tog 24. novembra. Imali smo historijsku šutersku noć, historijsku treću četvrtinu, historijsku četvrtinu u smislu odbrane (protivnik skoro 7 minuta bez poena iz igre) i još smo uz to Hrvatima zabili najviše poena u utakmici u historiji poslije SAD. Gegić je bukvalno pogađao trice preko ruke, trice uz faul.Lug wrote: ↑28/07/2025 23:38spree wrote: ↑27/07/2025 22:52 To su nešto fulio za nurkica, a drugo kako ne kontaš da nemamo jedne pozicije u timu. Dakle godinama nemamo playa. Slomili se da nadjemo to što nemamo i našli amerikanca. Sad ga trebamo odjebati radi četvorke kojih imamo. Ok garza jeste najbolja naša četvorka, ali playa nemamo. Kontas li šta je play? Treba nam neko ko zna organizovati napad, prevesti loptu, odigrati pod pritiskom. Ako se nekada gledao utakmicu naših bez playa mogao si vidjeti na šta to liči. I da apsolutno nema razlike medju igračima sa kraja NBA klupe.
Edit: šta je to garza? Neki vodja? Neki glas u svlačionici? Ti to znaš? Jbt čovjek ne zna bosanski. Joj šta se sve čovjek neće naslusati. Žive ljudi u svojim umišljenim svjetovima i daju di za pravo da mantraju javno o tome.
Što se tiče minutaže je već posebna priča. Trener ga je mrzio pa mu nije davao minute. To ko onomad za dzeku. Trener na uštrb svog uspjeha, love i rezultata ne daje garzi minute inače je on bolji od randlea, goberta, naza i ostalih 10 igrača ispred sebe.
Nismo imali playa al' eto opet se plasirali, ne znam kako?!
Eto kako. Sad ti skontaj koliko se često takve utakmice nama dešavaju.
Da ne vladaju razne struje u savezu i da se Castanedino državljanstvo sredilo prije tog novembarskog prozora kao što se trebalo srediti, stava sam da bismo uzeli Hrvate i u Zagrebu, a da bismo u Skenderiji onda ovjerili plasman. I tada sam još i neposredno prije prve utakmice protiv Hrvatske govorio da bi savez bio glavni krivac za eventualne poraze - zbog nesređivanja kece za taj dvomeč. Također sam mišljenja da bismo dobili i onu zadnju protiv Francuske da se Castaneda nije povrijedio pred kraj.
Kako do skora "ranjen" Castaneda ako je prošlo 5 mjeseci od operacije?Ti nas koji zagovaramo Garzu (70% ih je glasalo za Garzu u anketi koga povesti od ove dvojice) predstavljas kao da smo bez mozga i protiv playa sto nije istina. Play je potreban al ne i pod svakim uslovima i pogotovo do skora ranjen. U ostalom, ova generacija je uigrana i znaju se u dusu jos od kadetskih dana.
Bez uvrede druže, ali to što je 70% ljudi glasalo da bi povelo Garzu nije nikakav argument ni za šta. To je samo jedno u nizu očitanja činjenice da naš svijet tj. ti glasači ne prate košarku ili je onako usputno, kežualno prate. Pa koliko se ljudima moralo godinama objašnjavati oko NBA pravila i nenastupanja Nurkića i sl., primjera radi.
Mislim da nema tog trenera koji bi uzeo Garzu ispred Castanede u ovakvom rosteru. To oko Castanedine povrede i činjenice da nije igrao je rizik (iako ga lično ne smatram znatnim uopće) koji se uzima bez razmišljanja, jer kako rekoh ranije, Castaneda na 60-70% je nama, našem rosteru bitniji od Garze na 100%.
Momak donosi najsposobnije vođenje/prevođenje lopte, rukovanje protiv full court pressinga, penetraciju u reket, kick out iz reketa, ima potentne prodore i polaganja, među najboljim je izvođačima slobodnih bacanja u rosteru, najefektivnije vodi pick and roll/pop situacije, među najpotentnijim je šuterima za 3 u rosteru i na kraju, jako bitna stavka - jedini je pull-up šuter za 3, a toga nemamo još od Robersona (uzgred, jedna od glavnih stavki u obaranju Slovenaca 2022). Ovo zadnje je strašno bitna stavka jer jedini u rosteru ima tu sposobnost, a upravo zbog toga daje cijelu jednu novu dimenziju našem napadu jer time stavlja ogroman pritisak na protivničke odbrane, čime stvara i sebi više prilika da napada na druge načine, a također i svojim saigračima u roll/pop situacijama. Pored tog, u stanju je da time ili stvori nama momentum ili razbije momentum protivnika tim brzim pull-up tricama iz prevoda lopte ili iz bloka.
Što se ovo onda ne može odnositi i na Castanedu onda? Svakako obojica vjerovatno komuniciraju na engleskom sa saigračimapa je rekao sad sa NBA igracem smo jedna druga dimenzija.. e tako mislim i za Garzu (pogotovo sad kad ga je Boston kupio), jer svaki NBA igrac unosi sigurnost u saigrace. Ako ti to moram objasnjavati, onda jebiga..
-
kakavdanakneiskustvu
#26512 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Gdje je ta anketa??Lug wrote: ↑28/07/2025 23:38Za Nurkica sam siguran da si bio jedan od vatrenih kriticara, jer sam ga branio u to vrijeme.. kao i za Musu kojeg su mnogi ismijavali dok je igrao u NBA, al' to spomenuh da te podsjetim da ne moras uvijek biti u pravu i objasnjavati sa takom arogancijom kao da si NBA trener.spree wrote: ↑27/07/2025 22:52 To su nešto fulio za nurkica, a drugo kako ne kontaš da nemamo jedne pozicije u timu. Dakle godinama nemamo playa. Slomili se da nadjemo to što nemamo i našli amerikanca. Sad ga trebamo odjebati radi četvorke kojih imamo. Ok garza jeste najbolja naša četvorka, ali playa nemamo. Kontas li šta je play? Treba nam neko ko zna organizovati napad, prevesti loptu, odigrati pod pritiskom. Ako se nekada gledao utakmicu naših bez playa mogao si vidjeti na šta to liči. I da apsolutno nema razlike medju igračima sa kraja NBA klupe.
Nismo imali playa al' eto opet se plasirali, ne znam kako?! Ti nas koji zagovaramo Garzu (70% ih je glasalo za Garzu u anketi koga povesti od ove dvojice) predstavljas kao da smo bez mozga i protiv playa sto nije istina. Play je potreban al ne i pod svakim uslovima i pogotovo do skora ranjen. U ostalom, ova generacija je uigrana i znaju se u dusu jos od kadetskih dana.
Apropo psihickog momenta, sjetio sam se nekog naseg igraca kad je prije hvalio Nurkicev dolazak u repku (trenirali su prije nego se Nurk prikljucio ) pred odlazak na evropsko mislim da je..pa je rekao sad sa NBA igracem smo jedna druga dimenzija.. e tako mislim i za Garzu (pogotovo sad kad ga je Boston kupio), jer svaki NBA igrac unosi sigurnost u saigrace. Ako ti to moram objasnjavati, onda jebiga..
To sto baratate kosarkaskim izrazima i znate svakog igraca u svijetu kosarke ne svrstava vas automatski u vrsne analiticare.
Boston je uzeo Garzu jer su ostali bez tri centra i osim Quete nemaju nikog drugog na toj poziciji.
-
kakavdanakneiskustvu
#26513 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Budalasto je u ovakvoj situaciji diskutovati Castaneda ili Garza. Taj Castaneda ima još mjesec dana da se oporavi od povrede, nije da je večeras prva tekma Eurobasketa
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- spree
#26515 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Samo da se odjavim iz ove idiotske rasprave. Pokušava čovjeku objasniti, ali ne ide. Preveliki patriota. Mlijeko je crno i vozdra, samo zato što je bosansko. U ovom slučaju 50% bosansko
.
Samo još jedna stvar. Nađi to oko nurkica ili prestani i o tome lupati. Btw ovdje sam bio jedan od rijetkih koji ga je podržavao od starta, čak i u sukobu s harunom. Patriotizam je da napraviš što bolju/kvalitetniju reprezentaciju i što bolji rezultat, a ne da ti igraju svi bosanci ili 50% bosanci.
Samo još jedna stvar. Nađi to oko nurkica ili prestani i o tome lupati. Btw ovdje sam bio jedan od rijetkih koji ga je podržavao od starta, čak i u sukobu s harunom. Patriotizam je da napraviš što bolju/kvalitetniju reprezentaciju i što bolji rezultat, a ne da ti igraju svi bosanci ili 50% bosanci.
- hrasno38
#26516 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa ako ne bi bili beton na bekovskim pozicijama onda bi bili pod kosem. Nije samo bitan Garza kao neko ko ce davati koseve, skakati itd itd to je momak koji nosi u sebi izuzetna pozitivan pristup prema svojoj zemlji i njegova borbenost vuce sve. Moje misljnje je da bi puno vise dobili sa Garzom nego Castanedom ali naravno selektor ce odluciti a mi cemo se ovdje prepirati. Svako ima pravo na svoj stav i svoje misljenje ali najsmjesnije mi je kad se pojave likovi pa pocnu da pucaju "full court pressinge", "penetracije u reket" itd itd valjda ne znam sta dokazivanje znanja u kosarciizvrsni direktor wrote: ↑29/07/2025 08:55ako je to argument da im ne treba Castaneda, sto ce im onda garza?![]()
- canvra888
#26517 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Selektor je već odlučio, to nije ni dilema uopće. Kako Adisu, tako ni bilo kojem drugom treneru 
-
kakavdanakneiskustvu
-
Lug
#26519 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
pa mogli su nekog drugog, sto njega ako nije kvalitet neki?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/07/2025 07:20Gdje je ta anketa??Lug wrote: ↑28/07/2025 23:38Za Nurkica sam siguran da si bio jedan od vatrenih kriticara, jer sam ga branio u to vrijeme.. kao i za Musu kojeg su mnogi ismijavali dok je igrao u NBA, al' to spomenuh da te podsjetim da ne moras uvijek biti u pravu i objasnjavati sa takom arogancijom kao da si NBA trener.spree wrote: ↑27/07/2025 22:52 To su nešto fulio za nurkica, a drugo kako ne kontaš da nemamo jedne pozicije u timu. Dakle godinama nemamo playa. Slomili se da nadjemo to što nemamo i našli amerikanca. Sad ga trebamo odjebati radi četvorke kojih imamo. Ok garza jeste najbolja naša četvorka, ali playa nemamo. Kontas li šta je play? Treba nam neko ko zna organizovati napad, prevesti loptu, odigrati pod pritiskom. Ako se nekada gledao utakmicu naših bez playa mogao si vidjeti na šta to liči. I da apsolutno nema razlike medju igračima sa kraja NBA klupe.
Boston je uzeo Garzu jer su ostali bez tri centra i osim Quete nemaju nikog drugog na toj poziciji.
-
Lug
-
Dugarry
#26521 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Zna li iko od vas napisati nesto o protivnicima u grupi u odnosu na nasu ekipu?
-
kakavdanakneiskustvu
#26522 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
koga drugog? ne mogu uzeti embiida, ne mogu uzeti koga žele. ofanzivno Garza ima kvalitet, ali defanzivno nema, zato i nije do sad napravio ništa u NBA.Lug wrote: ↑29/07/2025 13:51pa mogli su nekog drugog, sto njega ako nije kvalitet neki?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/07/2025 07:20Gdje je ta anketa??Lug wrote: ↑28/07/2025 23:38
Za Nurkica sam siguran da si bio jedan od vatrenih kriticara, jer sam ga branio u to vrijeme.. kao i za Musu kojeg su mnogi ismijavali dok je igrao u NBA, al' to spomenuh da te podsjetim da ne moras uvijek biti u pravu i objasnjavati sa takom arogancijom kao da si NBA trener.
Gdje je ta anketa???
- canvra888
#26523 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
E čuj ništa pozitivno nećemo dobiti s Castanedom...
-
Lug
#26524 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
pa bila je neki dan na Klixu ili nekom portalu, mislim ipak Klixu.. potrazi sam. Kao da ce to nesto promijeniti tvoje misljenje ili selektorovu odluku.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/07/2025 13:59koga drugog? ne mogu uzeti embiida, ne mogu uzeti koga žele. ofanzivno Garza ima kvalitet, ali defanzivno nema, zato i nije do sad napravio ništa u NBA.Lug wrote: ↑29/07/2025 13:51pa mogli su nekog drugog, sto njega ako nije kvalitet neki?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/07/2025 07:20
Gdje je ta anketa??
Gdje je ta anketa???
- canvra888
#26525 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Problem bi i bio da donose odluke ljudi koji smatraju da pozicijski suficitaran Garza treba ići ispred pozicijski deficitarnog Castanede, koji navodno "ne donosi ništa pozitivno".