Gras all about

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bumerangss

#2651 Re: Gras all about

Post by bumerangss »

man_464 wrote:Uhljebi ili ne...
Da li je neko ko nema plate 3 4 mjeseca i nije mu uplaćeno zdravstveno uhljeb sam procijeni.

Komunalne usluge su nam fakat na onom nekom minimumu. I Voda i Otpad i Prevoz...

Minimum. Ali tako je kako je. Trenutno nema uslova za bolje.
Uhljebi su po visini plata jer cistacica u GRAS-u mjesecno sa toplim koji je 12 KM dobije 700 i nesto KM kolika je plata medicinske sestre u Domu zdravlja a njoj je topli 8 KM (sa toplim i prevozom oko 950 KM) dok vozac autobusa ima platu sa toplim, prevozom, radom nedjeljama... oko 1550 KM a plata doktora opste prakse u Domu zdravlja je 1200 plus topli oko 170 KM (8KM po danu) i prevoz 53 KM pa izadje oko 1423 KM dakle manje od vozaca!!! :-)

GRAS-ov radnik koji radi u trafici ima platu oko 700 KM a sa toplim oko 1000 KM jer cesto radi subotama pa mu je topli oko 300 KM i to momak od 30 godinu sa trogodisnjom srednjom masinskom skolom i zdrav prav bez ijedne dijagnoze dok im invalidi rada primaju platu dok cekaju posao na laksem radnom mjestu jer ne mogu biti vozaci, revizori... :roll:

:run:
man_464

#2652 Re: Gras all about

Post by man_464 »

Vozač nema šanse da izadje na 1550. Jedino da radi sve dane u mjesecu. Pa da ima vanredne vožnje pa sve da je treća smjena... Moze imati 1550 da se nikad sa volana ne skine mjesec dana.

Sa toplim obrokom i radnim stazom i svim mogućim satima dodatnim dodjes do 1200 max.... Uobičajena plata varira uzmeš ju 1000 i 1200... U prosjeku.

Sto se tice razlika u platama nažalost nije problem u tome sto higijenicarka ima 700 već je problem sto medicinska sestra ima 700. Treba da ima vise. Pa redovni profesor doktor nauka sa 20 godina radnog staža ima 1600 do 1800 i kapak. Osim ako nema nekih još mentorstvava i poziciju ako nema neku još na Univerzitetu.

Opet kažem ti. Džaba što je plata nesto veća kad je nema po 3 4 mjeseca...a zdravstveno da ne pričam... I kad kreneš u penziju drže te godinu na leru ni plate ni penzije jer nije sve uplaćeno...
trambusek88

#2653 Re: Gras all about

Post by trambusek88 »

Zastarjele su te cifre koje se i danas u narodu spominju.

Manje su i plate i TO je sad 8KM
hubke2017

#2654 Re: Gras all about

Post by hubke2017 »

bersK wrote:Ovdje sam čuo par vrhunskih ideja za regulaciju saobraćaja i tjeranje kontre našem mentalitetu povodom ponašanja u javnom prijevozu koji sigurno mogu donijeti rezultate - ali opet, udari vas realnost u glavu, a to je da imamo Bakira kao vođu Bošnjaka, nepismenu stoku koja nas nadglasava svake dvije godine i propalog košarkaša bez muda i časti na čelu kantona. A o sandokanima iz grasa, gdje je i Ajnadžić bio harambaša, neću puno. Svako ima svoju priču sa njima. Dakle, mrtvo slovo na papiru svaka moguća ideja.
Kada bi samo neke od forumaša stavili u upravu Grasa i dali im odriješene ruke, uvjeren sam da bi za godinu dana Gras bio preporođen. Samo dakle forumaše a neke kvazi doktore, profesore, piz*e materine kojima je direktorska pozicija hobi i koji u svojoj kući ne mogu srediti stanje a kamo li u Grasu.
Kinaski

#2655 Re: Gras all about

Post by Kinaski »

hubke2017 wrote:
vješalica wrote:samo penzioneri ulaze jednu stanicu :mrgreen:
Nisam mogao vjerovati da likovi ulaze na Ilidži a izlaze u Kasindolskoj. Jučerašnji slučaj. Još čeka 5 minuta polazak tramvaja pa onda se gura na prvim vratima da izađe (pošto samo na ta vrata i može na pomenutoj stanici). Za nepovjerovati situacija.
zar ti ne radis u jednoj vodecoj firmi na balkanu, hahahha. Vodeca firma, a gras :D :D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2656 Re: Gras all about

Post by Truba »

da...blokira ti mjesto sjedenjem... izađe u kasindol ili energoinvest
uđe neko ko ide do avaza... i ona kraju svi sjednu samo ti stojiđ ilidža pošta :D
Kinaski

#2657 Re: Gras all about

Post by Kinaski »

hubke2017 wrote:@man_464

U potpunosti se slažem sa svim napisanim. A zona je jasno definisana i tu je cijena 1.60 KM. Centrotrans od početka sve radi mimo Zakona i pravila. Prvo su nelegalno uletili na linije zatim su uspostavili svoj tarifni sistem koji je u suprotnosti sa važećim Zakonima i Pravilnicima. Gras jedini radi po pravilima i po Zakonu i opet narodu ne valja. To mi nikad neće biti jasno. Pa bolje i pola sata čekati na -20 i sačekati Gras-ov autobus nego ući u CTS koji vrši prijevoz ilegalno. Narod samo gleda sebe i svoju guzicu da je njoj toplo a to što Gras životari, radnici nekoliko mjeseci ne primaju platu, nema doprinosa ni zdravstvenog, toga nikog nije briga a svi bi da se džabe voze. Još ako se nekad nabavi neko novo vozilo, odmah je sutradan uništeno, išarano i urnisano.
Mentalni sklop našeg naroda mi nikad neće biti jasan. FUJ!
istu "stoku" prevozi i centrotrans, ali im vozila nisu isarana. Dakle nije do "stoke" nego je do vas, nesposbni ste da odrzavate autobuse cistim, nesposobni ste da naplatite kartu. Niko vam nije kriv, sami ste sebi najveci problem. poyy
Tomahawk11
Globalni moderator

#2658 Re: Gras all about

Post by Tomahawk11 »

hubke2017 wrote:@man_464

U potpunosti se slažem sa svim napisanim. A zona je jasno definisana i tu je cijena 1.60 KM. Centrotrans od početka sve radi mimo Zakona i pravila. Prvo su nelegalno uletili na linije zatim su uspostavili svoj tarifni sistem koji je u suprotnosti sa važećim Zakonima i Pravilnicima. Gras jedini radi po pravilima i po Zakonu i opet narodu ne valja. To mi nikad neće biti jasno. Pa bolje i pola sata čekati na -20 i sačekati Gras-ov autobus nego ući u CTS koji vrši prijevoz ilegalno. Narod samo gleda sebe i svoju guzicu da je njoj toplo a to što Gras životari, radnici nekoliko mjeseci ne primaju platu, nema doprinosa ni zdravstvenog, toga nikog nije briga a svi bi da se džabe voze. Još ako se nekad nabavi neko novo vozilo, odmah je sutradan uništeno, išarano i urnisano.
Mentalni sklop našeg naroda mi nikad neće biti jasan. FUJ!
Mislis li stvarno da je problem do gradjana kad je GRAS u pitanju?
Evo da ti pomognem, da ne trosis vrijeme - nije. Nije GRAS privatna firma 8-)
Cuj bolje cekati na -20....jelde, GRAS ce placati lijecenje upale pluca :-)
Logovan

#2659 Re: Gras all about

Post by Logovan »

Pa bolje i pola sata čekati na -20 i sačekati Gras-ov autobus nego ući u CTS koji vrši prijevoz ilegalno.

Ne znam šta da kažem na ovo majke mi. :facepalm: :facepalm:

a to što Gras životari, radnici nekoliko mjeseci ne primaju platu, nema doprinosa ni zdravstvenog

Gras je sam kriv. Uništili su ga pojedinci, tako da ovu priču pucajte onima koji su krivi za propast firme, a ne građanima.
hubke2017

#2660 Re: Gras all about

Post by hubke2017 »

@Tomahawk11,Kinaski, Logovan, Krakatoa, zutipatak

trollu dosadan si i bez veze spamas temu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2661 Re: Gras all about

Post by Tomahawk11 »

Vidi sto me provali :mrgreen:
A on se juce registrovo :-)
Ne znam sto je trola ako je komentar u skladu s temom.
Nisam ti ja kriv sto ne vladas materijom.
hubke2017

#2662 Re: Gras all about

Post by hubke2017 »

Tomahawk11 wrote:Vidi sto me provali :mrgreen:
A on se juce registrovo :-)
Ne znam sto je trola ako je komentar u skladu s temom.
Nisam ti ja kriv sto ne vladas materijom.
Šta ima moderatoru, nisam te prepoznao. Danas da sam se registrovao, iz aviona se vidi da si jedan te isti lik. Iste rečenice, isti stil pisanja, isto trollanje, jednaka mržnja prema Grasu.
zutipatak wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

Koji ste vi idioti. Uhljebi imaju viška vremena pa ovdje gluposti postavljaju. Ovo je tema za prijedloge kako Gras što bezbolnije ugasiti i kako popraviti javni prijevoz u Sarajevu a nije za tvoje gluposti i slike isječenih i pokradenih vozila i sl. Jesu li vam ovo trofeji? Jesu li ovo sve vozila koja ste isjkeli zarad otimačine i prodaje dijelova ili je pak nešto treće? Kže lik najmodernije vozilo koje Gras imao a u drugoj rečenici kaže da su isječeni :-) :-) :-)

Vas treba u Jagomir kolektivno poslati.
zatim:
Kinaski wrote: nije na Vogosci, nego je u Vogosci. Ma treba vas ukinuti kako god :izet:
pa onda ovo:
Kinaski wrote:vozi gras i dalje na linijama sa kojih su iskljuceni, nema tog zakona koji ce im zabraniti nesto.
mogli ste malo protestovati niste odavno
Tomahawk11 wrote:Jbg, ovaj raspad ne bi trebao samo na adresu GRAS-a.
Realno, treba neko postaviti pitanje sta nam prodaju naftasi hadzije.
zutipatak wrote:Evo ga šesti identitet. Hajmo još malo. Ovo bolje nego komediju kakvu gledati :lol: :lol: :lol:

O zone, nisam nikoga sa foruma vrijeđao, ako su se dotični prepoznali njihov problem. Boli ih ovo puno sto samo potvrđuje da sam ja u pravu. U nervozi nasumično spominju imena, izgleda da im je spomenuti utjerao neki strah u kosti pa im se svuda priviđa ili samo lupaju ko Maksim po diviziji što nije isključeno. Sve dok ne nalete i ne spomenu neku budalu al samo naprijed. :lol: :lol:

"nisam to ja, treba vas ukinuti, treba vas ugasiti, lopovi, banditi, kauboji" samo su neke od fraza koje upotrebljavaš kroz sve nickove.

I opet ti savjetujem da dobro razmisliš čije ime koristiš kada se registruješ na druge forume. Pokušao si da ispadneš pametan, kao da nešto znaš, registrovao si klonove po drugim forumima tražeći informacije a ustvari ispao si budala. Pisao si smiješne prijedloge, optuživao sve i svakoga ko je za Gras da radi u istom a nisi možda razmislio o tome da je ljudima stalo do Grasa jer je naša državna firma i zajedno sa pivarom najstarija u BiH. I na kraju opet ponavljam ne radim u Grasu a kamo sreće da radim. Mnoge stvari bi bilo puno bolje organizovane.
Last edited by hubke2017 on 20/01/2017 16:41, edited 1 time in total.
Kinaski

#2663 Re: Gras all about

Post by Kinaski »

haha e cuj ne radis u grasu, ja konto ti isjeko lcd trolejbus :D :D :D

Znaci debili nisu imali uredjaje za dijagnostiku potpuno novog najmodernijeg trolejbusa i oni ga pogodite sta... isjeku
Last edited by Kinaski on 20/01/2017 16:53, edited 1 time in total.
zutipatak

#2664 Re: Gras all about

Post by zutipatak »

Kako si ti meni pametan, rodi majka. Revizor retardirani nekome dijeli lekcije a platu 1500KM + topli obrok 16KM dnevno + regres + viškovi + 13. plata,

Kako te nije stid pojaviti se na forumu a pogotovo ti da dijeliš nekome moralne lekcije. Pogledaj sebe smradu iz sandžaka. Kad pregledate karte smrdi iza vas 3 naredne stanice. Vi pijani, vozači nadrogirani. Onaj drugi revizor lafo piše neke knjige o tramvajima i broji šarafe a vjerujem da se ni potpisati ne zna. To se vidi i ovdje koliko si nepismen. I ti i svi tvoji pajdaši ravizori.

Ne da vas treba ukinuti već vam treba zabraniti bilo kakvo zaposlenje u državi. I vama i vašim porodicama i to 10 generacija unaprijed dok vam se kleptomanski gen ne porčisti.

Još niste odgovorili šta je sa 18 MAN motora ukradenih u vrijeme protesta 2014. godine?
Kinaski

#2665 Re: Gras all about

Post by Kinaski »

zutipatak wrote:Kako si ti meni pametan, rodi majka. Revizor retardirani nekome dijeli lekcije a platu 1500KM + topli obrok 16KM dnevno + regres + viškovi + 13. plata,

Kako te nije stid pojaviti se na forumu a pogotovo ti da dijeliš nekome moralne lekcije. Pogledaj sebe smradu iz sandžaka. Kad pregledate karte smrdi iza vas 3 naredne stanice. Vi pijani, vozači nadrogirani. Onaj drugi revizor lafo piše neke knjige o tramvajima i broji šarafe a vjerujem da se ni potpisati ne zna. To se vidi i ovdje koliko si nepismen. I ti i svi tvoji pajdaši ravizori.

Ne da vas treba ukinuti već vam treba zabraniti bilo kakvo zaposlenje u državi. I vama i vašim porodicama i to 10 generacija unaprijed dok vam se kleptomanski gen ne porčisti.

Još niste odgovorili šta je sa 18 MAN motora ukradenih u vrijeme protesta 2014. godine?
OVO JE NAJJACI POST NA OD KADA POSTOJI TEMA, SVAKA CAST AUTORU TJ. MENI :D :D
hubke2017

#2666 Re: Gras all about

Post by hubke2017 »

No Comment :run:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2667 Re: Gras all about

Post by Tomahawk11 »

hubke2017 wrote:No Comment :run:
Hajde svega ti reci kako si povezao/la ove nickove, castim te cim hoces :D :D
Odmah da ti kazem da ti mrznja pada u vodu, jer tome nema govora.
Tomahawk11 wrote:Jbg, ovaj raspad ne bi trebao samo na adresu GRAS-a.
Realno, treba neko postaviti pitanje sta nam prodaju naftasi hadzije.
Ovdje si mrznju samo ti mogao naci.
Sta ima prica o naftasima (onima koji nam prodaju smece od nafte) sa GRAS-om?! :?
Valjda je to u korist istog, zaledi nafta, znaci kupili iz GRAS-a lose gorivo, ko sto ga i ja kupim za privatno vozilo.

Da ne kazem da sam na temi napisao mozda 5 postova i ti nekako skonta da sam ovih 5 nickova.
E majko moja...
Logovan

#2668 Re: Gras all about

Post by Logovan »

hubke2017 wrote:@Tomahawk11,Kinaski, Logovan, Krakatoa, zutipatak

trollu dosadan si i bez veze spamas temu.
Čekaj malo, ti misliš da je ovo sve jedna osoba? :lol: :lol: :lol:
neki

#2669 Re: Gras all about

Post by neki »

Raspravljate se s budalom koja smatra da treba uvesti mjesečno plaćanje za korištenje gras-ovog prevoza svakom odraslom i maloljetnom stanovniku Sarajeva, i ko ga koristi i ko ne koristi :-)
Kud ćeš dalje.. :lol:
hubke2017

#2670 Re: Gras all about

Post by hubke2017 »

Gras je KJKP tj. Kantonalno javno KOMUNALNO preduzeće baš kao i RAD i VIK. Ispostavljanje mjesečnih računa umjesto pretplatnih karti je puno bolja opcija i puno učinkovitija. Gras nudi komunalnu uslugu i samim tim treba se naplata tretirati kao i za svako drugo komunalno preduzeće. Tebe boli to što tako nema šverca jer ako ne platiš eto sudskih izvršitelja na vrata :kiss:
neki

#2671 Re: Gras all about

Post by neki »

hubke2017 wrote:Gras je KJKP tj. Kantonalno javno KOMUNALNO preduzeće baš kao i RAD i VIK. Ispostavljanje mjesečnih računa umjesto pretplatnih karti je puno bolja opcija i puno učinkovitija. Gras nudi komunalnu uslugu i samim tim treba se naplata tretirati kao i za svako drugo komunalno preduzeće. Tebe boli to što tako nema šverca jer ako ne platiš eto sudskih izvršitelja na vrata :kiss:
Pa ti si stvarno izvor mudrosti...samo te malo jeb. logika, jer komunalna preduzeca su i toplane i park i pokop...sta misliš, onda bi bilo uredu da svi oni šalju mjesečne račune, i onima koji se griju na plin a bar su jednom ušli u stan koji griju toplane, i svim došljama koji se boje trave ko Đavo krsta ali su bar jednom prošli kroz veliki park, i naravno svima nama jer ćemo jednom umrijeti..
Nego, zaista genijalna ideja, samo mi jos reci, po tebi, koja bi bila realna cijena računa za mjesečno (ne)korištenje grasovog prevoza za odraslu osobu a koja za dijete?
hubke2017

#2672 Re: Gras all about

Post by hubke2017 »

neki wrote:
hubke2017 wrote:Gras je KJKP tj. Kantonalno javno KOMUNALNO preduzeće baš kao i RAD i VIK. Ispostavljanje mjesečnih računa umjesto pretplatnih karti je puno bolja opcija i puno učinkovitija. Gras nudi komunalnu uslugu i samim tim treba se naplata tretirati kao i za svako drugo komunalno preduzeće. Tebe boli to što tako nema šverca jer ako ne platiš eto sudskih izvršitelja na vrata :kiss:
Pa ti si stvarno izvor mudrosti...samo te malo jeb. logika, jer komunalna preduzeca su i toplane i park i pokop...sta misliš, onda bi bilo uredu da svi oni šalju mjesečne račune, i onima koji se griju na plin a bar su jednom ušli u stan koji griju toplane, i svim došljama koji se boje trave ko Đavo krsta ali su bar jednom prošli kroz veliki park, i naravno svima nama jer ćemo jednom umrijeti..
Nego, zaista genijalna ideja, samo mi jos reci, po tebi, koja bi bila realna cijena računa za mjesečno (ne)korištenje grasovog prevoza za odraslu osobu a koja za dijete?
Toplane šalju račune korisnicima koliko ja znam, šalje i pokop svojim članovima također. Korisnici Grasa su svi stanovnici KS-a i svako ko kaže da ne koristi taj laže. Bar jednom je sjeo u tramvaj, autobus ili trolejbus. Ako koristiš, onda i plati. Po tebi, zašto bi neko plaćao vodu a ne prijevoz na isti način? Ili toplane a ne prijevoz? Ako koristiš, logično je da platiš i mjesečne fakture su najproduktivnije rješenje (zajedno sa mehanizmom prinudne naplate). Druga je stvar što si ti navikao da se voziš "džabe" pa ti je to neobično. Podječaš me na one koji su, kad je Gras besplatno vozio za 06.04., govorili "zar nije uvijek besplatan". Zbog takvih kao ti Gras je tu gdje je sada. Svi pametujete a niko sebe ne gleda. Onaj patak ispisao cijelu studiju kako Gras napraviti profitabilnijim od BH Telecoma ili Elektroprivrede a isti ne plaća kartu.

To je suština svega toga. Ako nećete drobrovoljno, ima prinudno i gotovo.

Edit: Pitaš relanu cijenu? Cijena je već definisana a to je 53KM mjesečno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2673 Re: Gras all about

Post by Tomahawk11 »

GRAS-ov prevoz koristim mozda dva puta godisnje i trebao bih davati 53 KM mjesecno :-)
Genijalna ideja.
hubke2017

#2674 Re: Gras all about

Post by hubke2017 »

Tomahawk11 wrote:GRAS-ov prevoz koristim mozda dva puta godisnje i trebao bih davati 53 KM mjesecno :-)
Genijalna ideja.
I ja toplane koristim 3-4 mjeseca a plaćam cijelu godinu. Genijalno također.
vješalica

#2675 Re: Gras all about

Post by vješalica »

Tomahawk11 wrote:GRAS-ov prevoz koristim mozda dva puta godisnje i trebao bih davati 53 KM mjesecno :-)
Genijalna ideja.
pa kad koristiš tad ga i platiš
2 puta godišnje to je 3-4 marke
sasvim korektno
Post Reply