Ma nije problem da se dogovorimo da mi posaljes sve sto ti ne treba...O'zone wrote:Imam ja ovaj kući a kod punca čini mi se još dva ista samo im fali djelova jer smo sastavili ovaj jedan. Da si ranije javio možda sam ti mogao dobaviti kućište.Norm wrote:
Trenutno radim na jednoj Oriosi, Lings 21prix (koji sam nosio na pozlatu kod jednog zlatara, pa cemo vidjeti rezultate) Omikronu i jako rijetkoj Dugeni tropica electronic, preteci quartznog meganizma...Budu slike...
Satovi
Moderator: anex
- Norm
#2651 Re: Satovi
-
romeomoraprezivjeti
#2652 Re: Odg: Satovi
To su budale,idioti i kompleksasi,trebam li jos koji naziv dodati?????:-/O'zone wrote:Ovo mi ispadne kao ono što ljudi kupuju Porsche-e ili Ferrarije kad ih i Dacija prebacuje iz tačke A u tačku B za bruku manje para![]()
![]()
![]()
![]()
Jbmga ljudi daju 100 000 Eura na poštanske markice, komadić papira koji je neko već polizO i lijepio na kovertua kolega @romeo se čudi što neko kupi polovan sat.
Imal ko da mi kupi polovan Zenith bio bih mu jako zahvalan
poslano s moga sonija ze
-
mrkastimedjed
#2653 Re: Satovi
Pozdrav, novi sam tu i registrovah se s ciljem da dobijem neke informacije od vas. Zanima me gdje u Bosni mogu naci Guess zenski sat ? Ako ne u Bosni, onda negdje vani odakle se moze naruciti ?
Hvala.
Hvala.
-
shin
#2654 Re: Satovi
Dwndler wrote:
Ja se izvinjavam. Inace ja izmedju ostalog i prodajem te stare i polovne satove, a kupci su vecinom muskarci do nekih 30, maks 35 godina koji kupuju sebi stariji i samim tim polovan mehanicki sat, rucno navijanje ili automatik. A nekidan dan je otisao i jedan za poklon klincu koji puni 14 i za svoju krizmanje ili pricest (nisam siguran kako se tacno zove vjerski obicaj) hoce mehanicki sat, pa su mu starci kupili jednu Omegu Seamaster De Ville iz 60'ih. Zna se desiti da momak curi kupuje ili cura momku, muz zeni i obratno.
Ali to je mozda furka ovdje na sjeveru.
Furka je to i kod nas, ali svi pored furke imaju i jedan sat normalnih dimenzija. Pogotovo kupovanje satova osobi koja nije u tim vodama, hajde mu objasni šta je automatik, da ne radi quickset datuma oko ponoći, da ga navija, da je to plexi a ne staklo, da ga ne strese. Pa onda krenimo od dijelova, servis i dijelovi jedne omege sa 565 mehanizmom. Koliko to kino sve košta.
Laiku se kupuje moderni quartz od proizvođača koji zna šta radi, kakav Seiko ili Tissot chrono. Sve ostalo je samo pravljenje problema.
- anonimni clan
#2655 Re: Satovi
Lemania izgleda solidnoDwndler wrote:Hvala.anonimni clan wrote:Bravo ........neumoran si.Dwndler wrote: Ja se opet malo ponovio, tj. odradio zamjenu jednog JLC Memovoxa bosanskih korijena i jos jednog JLC s rucnim navijanjem za Datejust-a ref. 1601 iz 1977/78.![]()
Ganjao sam 1601 i opet je bila zamjena u opciji koja mi je odgovarala. Nekidan su stigli Certina Chronolympic sa Valjoux 726 i ova Lemania ch27.
Ima li kod tebe sta novo?
Ja pokusavam tusnuti onog Seemastera s bjelom plocom.....a i ne zuri mi se.
Trenutno sa satovima nekako u mirujem .....malo su se prioriteti promjenili....
http://www.ebay.de/itm/171315618559?ssP ... 1558.l2649
-
Melo15
#2656 Re: Odg: Satovi
Sto ce tebi Sony kad i Nokia 3310 sasvim solidno obavlja svoj posao??romeomoraprezivjeti wrote:To su budale,idioti i kompleksasi,trebam li jos koji naziv dodati?????:-/O'zone wrote:Ovo mi ispadne kao ono što ljudi kupuju Porsche-e ili Ferrarije kad ih i Dacija prebacuje iz tačke A u tačku B za bruku manje para![]()
![]()
![]()
![]()
Jbmga ljudi daju 100 000 Eura na poštanske markice, komadić papira koji je neko već polizO i lijepio na kovertua kolega @romeo se čudi što neko kupi polovan sat.
poslano s moga sonija ze
Nego, ovi sto se razumiju u satove...kakvi su ovi mehanicki Winner-ovi, jest kina i sve to znam, al moze li koliko izdrzati to cudo?

- Norm
#2657 Re: Satovi
Krajnji rezultat Oriosa, ciscenje, peglanje opruge na nemirnici, ciscenje brojcanika, poliranje kucista koliko je to bilo moguce:shin wrote:Dwndler wrote:
Ja se izvinjavam. Inace ja izmedju ostalog i prodajem te stare i polovne satove, a kupci su vecinom muskarci do nekih 30, maks 35 godina koji kupuju sebi stariji i samim tim polovan mehanicki sat, rucno navijanje ili automatik. A nekidan dan je otisao i jedan za poklon klincu koji puni 14 i za svoju krizmanje ili pricest (nisam siguran kako se tacno zove vjerski obicaj) hoce mehanicki sat, pa su mu starci kupili jednu Omegu Seamaster De Ville iz 60'ih. Zna se desiti da momak curi kupuje ili cura momku, muz zeni i obratno.
Furka je to i kod nas, ali svi pored furke imaju i jedan sat normalnih dimenzija. Pogotovo kupovanje satova osobi koja nije u tim vodama, hajde mu objasni šta je automatik, da ne radi quickset datuma oko ponoći, da ga navija, da je to plexi a ne staklo, da ga ne strese. Pa onda krenimo od dijelova, servis i dijelovi jedne omege sa 565 mehanizmom. Koliko to kino sve košta.
Laiku se kupuje moderni quartz od proizvođača koji zna šta radi, kakav Seiko ili Tissot chrono. Sve ostalo je samo pravljenje problema.
[/URL]Krajnji rezultat Omikron, ciscenje,zamjena opruge na nemirnici, poliranje...spasen...
[/URL]Kuciste Lingsa stiglo sa pozlate...80% zadovoljan...
[/URL]
[/URL]
[/URL]Dugena je jos na "kanalu"...
-
Dwndler
#2658 Re: Satovi
Ja se jos jednom izvinjavam. Do mene je. Pokusao sam te zainteresovat za polovne satove i onda se to razvilo u diskusiju o budalama, idiotima i kompleksasimaanida_s wrote:Ne dobih ja odgovore koje sam trazila. Vidim vise se raspreda o tome sto ne zelim polovan sat nego da mi kazete konkretno gdje mogu naci sat koji trazim, tako da je najbolje da vise nista i ne pitam.Hvala onima koji su pokusali pomoci.
Sudeci po reakciji publike, nazalost si u pravushin wrote:Dwndler wrote:
I ja svercam na bayi, ali ne ove skuplje. Nedam im 10%anonimni clan wrote:
Lemania izgleda solidnoa i ovaj remen joj pase.
Ja pokusavam tusnuti onog Seemastera s bjelom plocom.....a i ne zuri mi se.
Trenutno sa satovima nekako u mirujem .....malo su se prioriteti promjenili....
http://www.ebay.de/itm/171315618559?ssP ... 1558.l2649
Evo Chronolympic-a o kojoj sam pricao

-
romeomoraprezivjeti
#2659 Re: Odg: Satovi
Melo15 wrote:Sto ce tebi Sony kad i Nokia 3310 sasvim solidno obavlja svoj posao??romeomoraprezivjeti wrote:To su budale,idioti i kompleksasi,trebam li jos koji naziv dodati?????:-/O'zone wrote:Ovo mi ispadne kao ono što ljudi kupuju Porsche-e ili Ferrarije kad ih i Dacija prebacuje iz tačke A u tačku B za bruku manje para![]()
![]()
![]()
![]()
poslano s moga sonija ze![]()
Nego, ovi sto se razumiju u satove...kakvi su ovi mehanicki Winner-ovi, jest kina i sve to znam, al moze li koliko izdrzati to cudo?Fino izgleda, a i cijena je preniska, pa narucih sebi jedan....
Sony, zato sto je jeftiniji od slicne konkurencije i zbog toga sto ima vise funkcija od svakog sata.
poslano s moga sonija ze
- touch brain
#2660 Re: Satovi
Omega Seamaster 600 je pravi macor i zavidim vlasnicima
danasnji satovi su tako dosadni i bezlicni
ps ako netko prodaje nek se javi na pp
danasnji satovi su tako dosadni i bezlicni
ps ako netko prodaje nek se javi na pp
- Critic_JM
#2661 Re: Satovi
Onaj Lings je extra, bas mi se svidja!
Ja danas nosim moju najdrazu Seiko 5-icu, SNKK55.
Vjerovatno zato sto me malo podsjeca na moj 'grail',
Patek Philippe Nautilus. Nekako mi lakse bilo dati
$35 nego $35.000

Ja danas nosim moju najdrazu Seiko 5-icu, SNKK55.
Vjerovatno zato sto me malo podsjeca na moj 'grail',
Patek Philippe Nautilus. Nekako mi lakse bilo dati
$35 nego $35.000

- LaLuna
#2662 Re: Satovi
Moze li preporuka za nekog urara koji bi mi znao popraviti 'Doxu' iz 70ih? Sat ima sentimentalnu vrijednost pa mi je bas bitno da to bude neko ko kvalitetno radi. Hvala ljudi!
-
fashiongirl22
#2663 Re: Satovi
Zdravo, zanima me da li bi mi neko mogao procijeniti vrijednost satova :

-
shin
#2664 Re: Satovi
Ja mislim da drugi nije orginal uopšte, logo je fulan totalno.
- Critic_JM
#2665 Re: Satovi
Kisa..poplave.. Ja danas za svaki slucaj nosim
ovaj Orient deep blue (ili kako god se zove)

/edit
Auto je bio zenin Hyundai Veloster.

/edit
- janje_
#2666 Re: Satovi
drugi auto, drugi sat.. i svaki dan tako.. mnogo se brate kurcis..Critic_JM wrote:Kisa..poplave.. Ja danas za svaki slucaj nosim
/edit
- Critic_JM
#2667 Re: Satovi
Sve prilicno jeftine satove, a od ta 2 auta je samo jedan (bio) moj. Nemam tuj bas sta da se kurcimjanje_ wrote: drugi auto, drugi sat.. i svaki dan tako.. mnogo se brate kurcis..
Eh, da sam postavio slike od Range Rover sport, Ferrari F430 F1 ili Porsche 911 koji nisu moje,
to bi tek bilo kurcenje.
@Svima u ovaj topic;
Koji je vas najdrazi JEFTINI (<100KM) sat?
- Norm
#2668 Re: Satovi
Critic_JM wrote:Kisa..poplave.. Ja danas za svaki slucaj nosim
/edit
Ne znam je li do mene ali vise volim da imam nego da nemam...
- anonimni clan
#2669 Re: Satovi
Imali smo ovdje diskusiju po pitanju dizajna pojedinih marki satova ......pa koliko se sjecam diskusija se vrtila oko Rolexa i Orienta, nesto ko koga kopira.....janje_ wrote:drugi auto, drugi sat.. i svaki dan tako.. mnogo se brate kurcis..Critic_JM wrote:Kisa..poplave.. Ja danas za svaki slucaj nosim
/edit
Kad smo kod auta .....Hyundai bi se isto tako mogao ukljuciti u slicnu diskusiju kad je u pitanju dizajn auta.....pa diskutovati o slicnosti sa Fordovom linijom .....
Helem ovaj sat i auto s njim pasu potpuno. Kvalitet je OK samo malo "nose" hem na Rolex hem na Ford .....malo ili nimalo originalnosti.
P.S. Volim i ja da imam .........ne znam je li do mene ..........ali gledam ipak na autenticnost.
- Critic_JM
#2670 Re: Satovi
Razumijem te kompletno, ali ako bi licno cisto tako razmisljao onda bi samo imao izboranonimni clan wrote: P.S. Volim i ja da imam .........ne znam je li do mene ..........ali gledam ipak na autenticnost.
iz 2-3 marke/modele sata i 2-3 marke/modela automobila. A sto bi se mucio sa time?
Nemoj me pogresno razumijeti, nemislim sad na bukvalno 'fake/kopije' (rolex izgled i da pise "rolex")
satova ali moram iskreno reci da nemam problema sa naprimjer 'homages' kao sto je kineska Alpha.
Govoreci o Alpha, danas nosim Alpha 'the Ocean'

Movement je SeaGull ST16, 21600bph, +5 sec dnevno.
Imam ga sad vec jedno 4 godina i mislim da je najkvalitetniji homage do 100KM
-
Dwndler
- anonimni clan
#2672 Re: Satovi
Razumijem ja tebe.....nije fake al je kopija,zvala se ona Alfa a ne Omega.Critic_JM wrote:Razumijem te kompletno, ali ako bi licno cisto tako razmisljao onda bi samo imao izboranonimni clan wrote: P.S. Volim i ja da imam .........ne znam je li do mene ..........ali gledam ipak na autenticnost.
iz 2-3 marke/modele sata i 2-3 marke/modela automobila. A sto bi se mucio sa time?
Nemoj me pogresno razumijeti, nemislim sad na bukvalno 'fake/kopije' (rolex izgled i da pise "rolex")
satova ali moram iskreno reci da nemam problema sa naprimjer 'homages' kao sto je kineska Alpha.
Govoreci o Alpha, danas nosim Alpha 'the Ocean'![]()
Movement je SeaGull ST16, 21600bph, +5 sec dnevno.
Imam ga sad vec jedno 4 godina i mislim da je najkvalitetniji homage do 100KM
O ukusima se ne raspravlja.....svak ima svoj ukus i nosi sat koji mu pase.

- touch brain
#2673 Re: Satovi
nisam snob ali ja radije ne bih nosio nista, nego neku imitaciju kojoj su promjenili ime..
meni su te imitacije kao junk food u industiji hrane...smece ali sluze svrsi barem neko vrijeme
ali su ali to sam ja
sto ljudi sto cudi
meni su te imitacije kao junk food u industiji hrane...smece ali sluze svrsi barem neko vrijeme
ali su ali to sam ja
-
shin
#2674 Re: Satovi
Ne vidim problem u kvalitetnom homage satu,touch brain wrote:nisam snob ali ja radije ne bih nosio nista, nego neku imitaciju kojoj su promjenili ime..
ali su ali to sam jasto ljudi sto cudi

Orginalni ETA mehanizam unutra, safirno staklo, pjeskareno čelično kućište za 400 eur, sat sastavljen u Njemačkoj sa Švicarskim mehanizmom.
Da li još imaš problema sa junk foodom?
-
shin
#2675 Re: Satovi
Evo još jedan fin homage Rolex GMT Pepsi modelu,
Cijena polovnog orginala 20000 KM
http://www.network54.com/Forum/207673/m ... +Ring+Dial
Homage isto sa ETA švicarskim mehanizmom, safirnim staklom, čelik, superluminova, itd... 400 eur.
http://www.steinhartwatches.de/en/OCEAN ... D,385.html
Nije pljaka, ko zna šta je gmt Rolex zna i kakav je sat Steinhart za 400 eur.
Cijena polovnog orginala 20000 KM
http://www.network54.com/Forum/207673/m ... +Ring+Dial
Homage isto sa ETA švicarskim mehanizmom, safirnim staklom, čelik, superluminova, itd... 400 eur.
http://www.steinhartwatches.de/en/OCEAN ... D,385.html
Nije pljaka, ko zna šta je gmt Rolex zna i kakav je sat Steinhart za 400 eur.