KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
vjesticanametli

#2651 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by vjesticanametli »

a moja vesela svesko moja mama je umrla 9 sept. 2014 :( ovdje sam se javila djevojci koja je napravila odlicnu web stranicu i sinoc smo vise od 3 sata sjedile isprobavale i razgovarale...... da sam barem imala tu stranicu tada i toliko podataka na jednom mjestu :( nadam se da ce vama koji prolazite isto ta stranica biti od pomoci
Port.org.ba
zavitite i dajte svoj doprinos :) javite se djevojci iznad koja je sve ovo sama pokrenula .... ja sam sinoc ostala zaista odusevljena..... neka ima zlu ne trebala ta stranica :thumbup:
NeenaSa

#2652 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by NeenaSa »

I shto rechi nakon , :( :( :(

I svako dobro tebi. :thumbup:
Dozer

#2653 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dozer »

kala wrote:Da li se neko susreo sa oteklinom (edemom) ruke nakon kemoterapije. Zapravo, kada je ordinirana kt, sestre nisu pravilno postavile iglu, pretpostavljam da je dio tečnosti prošao mimo vene i sada je ruka jako otečena. Išla sam zbog toga na kliniku, ali se oni nisu previše uzbudili, propisali antibiotike i to je to. Oteklina se ne smanjuje nakon dva dana primjene antibiotika, a sveukupno 14 dana od primanja kt. Ima li neko ideju kako da smanjim oteklinu?
Klasicna fula vene, pa se tecnost nagomilala pod kozu.
Meni se to jednom desilo s infuzijom. Ali, infuzija je jednog sastava, a HT drugog, pa je tijelo infuziju apsorbovalo nakon par sati, dok je sa HT druga prica.
Mislim da bi trebalo otici da se ta tecnost odatle izvuce iglom. Moje laicko-logicko misljenje.
vesela_sveska

#2654 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by vesela_sveska »

vjesticanametli wrote:a moja vesela svesko moja mama je umrla 9 sept. 2014 :( ovdje sam se javila djevojci koja je napravila odlicnu web stranicu i sinoc smo vise od 3 sata sjedile isprobavale i razgovarale...... da sam barem imala tu stranicu tada i toliko podataka na jednom mjestu :( nadam se da ce vama koji prolazite isto ta stranica biti od pomoci
Port.org.ba
zavitite i dajte svoj doprinos :) javite se djevojci iznad koja je sve ovo sama pokrenula .... ja sam sinoc ostala zaista odusevljena..... neka ima zlu ne trebala ta stranica :thumbup:
o,izvini i zao mi je zbog toje mame :( :( i hvala za stranicu :kiss:
vjesticanametli

#2655 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by vjesticanametli »

Sretno tebi i da te ne zadesi to zlo. Svako dobro.
beni-bu-man

#2656 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by beni-bu-man »

Posjedujem medikamente koje se koriste u borbi protiv karcinoma koje bih volio dati nekome kome su potrebni jer ne zelim to davati apotekama ili bolnicama.
U pitanju su farmaceutski lijekovi koje je moja punica koristila, za sve detataljne informacije zamolio bih vas da mi se obratite PP-om.

Hvala na razumijevanju.
beni-bu-man

#2657 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by beni-bu-man »

Posjedujem medikamente koje se koriste u borbi protiv karcinoma koje bih volio dati nekome kome su potrebni jer ne zelim to davati apotekama ili bolnicama.
U pitanju su farmaceutski lijekovi koje je moja punica koristila, za sve detataljne informacije zamolio bih vas da mi se obratite PP-om.

Hvala na razumijevanju.
lokalni_razdjevicar

#2658 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by lokalni_razdjevicar »

može li mi neko dati savjet u sljedećem slučaju.

Kod oca je uznapredovali karcinom prostate sa kojim se bori preko godinu. Do nazad mjesec nalazi su bili ok ali sad ga prilikom mokrenja previše peče i ima bolno mokrenje. Trenutno je u bolnici na pretragama. Zna li neko na koji se način ovo može ublažiti?
fortaleza

#2659 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by fortaleza »

Hadzi Lojo wrote:Da vi znate kakvih kod nas opojnih biljaka ima, mara se ne moze ni uporediti sa njima po snazi i djelovanja.
Samo treba imati dosta iskustva i opreza pri konzumiranju, inace si donji!
Te biljke se mogu ubrati samo na nepristupacnim mjestima visokih planina sirom BiH, Hrvatske i Crne Gore.
Postoji li igdje šta zapisano koje biljke i slično... Na koje biljke misliš?
sizifinho

#2660 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by sizifinho »

Brus Lee wrote:
Dozer wrote:Pa, zar to nije jedino sto se u zivotu mora, htjeli ne htjeli - umrijeti?
Ali, zivjeti s tom bolestinom 20 godina od momenta dijagnoze, ipak je i te kakav rezultat... I to aktivno zivjeti, imati kvalitet zivota.

Koliko je ljudi, procentualno u odnosu na ukupno oboljele, prezivjelo 20 godina na HT i zracenjima? Ne znam tacan podataka, ali mislim da ne prelazi 10%.
Po svjedocenjima ljudi koji su ovo koristili i imaju medicinsku dokumntaciju s dijagnozama, ali i gledajuci na licni slucaj koji sam ranije opisivao u hodu, cini mi se da je vec sada jasno da je ovaj procenat veci s THC uljem, nego sa HT i zracenjima...
Mozda grijesim, ali...

Naravno, sve ovo zavisi od mase faktora, kao sto su godine starosti, stadij oboljenja u momentu pocetka terapije, vrsta i mjesto karcinoma, ukupno psiho-fizicko stanje pacijenta, itd.
SJ je bolovao nesto manje od 8 godina /2003-2011/, a ne 20. Bolovao je od izuzetno rijetke vrste raka pankreasa /tzv Langhansovih celija/ koji je izlijeciv konvancionalnim metodama. Radio je operaciju pankreasa, ali kasno. Jedino sto je tacno jeste da je koristio nekonvencionalna sredstva od razno raznih "strucnjaka" sa interneta. On je prakticno indirektno izvrsio samoubistvo, jer, ponavljam njegova vrsta raka pankreasa je bila izlijeciva. Patrik Svejzi nije upoce iz ove price, ne mogu se porediti. Ne bih polemizirao oko ovoga, kompl. zivotopis Stiva Jobsa ima na wikipediji i ako lazu oni, lazem i ja
.
upravo, hvala lijepo :thumbup:

porede svejzija i dzobsa, steve je nazalost sebe ubio buduci da je karcinom langerhansovih stanica izuzetno pozitivno reaguje na terapiju.

Kako da vam iko vjeruje kad bacite ovaku dezinformaciju tipa 20 godina imao maligni tumor i zivio, a svejzi odbio tretman biljem i umro

Naravno, naprijes a tretmanima, nadam se da ce vam pomoci,
Dozer

#2661 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Dozer »

Svasta je svugje moguce, i nikada ne mozemo znati kome sta i kako moze djelovati. Zato sve treba i probati.
Evo jedan kratki pregled jednog naseg forumskog kolege (a bilo bi lijepo da s nama to dijeli i javno ;-) )
hvala ti na iscrpnom odgovoru, nama sada svaka rijec i savjet dragocjeni a logicno nemamo s kim da pricamo...
bili na kontroli prosli ok dok je pricao sa hirurgom nije bilo nikakve intervencije i ovo je do sada najbolji snimak pluca ! prvi put dakle da je pod kontrolom voda i vazduh da covjek prica i dise (i ne pricao usta ne zatvara i dere se od ulja haha)..poceo i da jede i sam hoda ..
mama je sve procitala pa se zena skulirala i sada kad on lupa a to je stalno ne place i ne skace i ne uznemirava ga a on nas probudi po noci i kaze imam samo jedno pitanje i onda nesto lupi toliko da se pocnemo smijati dok ne zaspe opet uglavnom veselo nam je navikavamo se..
uz sve dobro do sada, kad proprica normalno, ja zadovoljan dejstvom itekako do sada a ako ovakav trend bude se nastavio blagog poboljsanja u svemu mislim da smo na pragu da imamo i cudo :thumbup:
Nadam se da mi doticni nece zamjeriti sto sam ovo kopirao, ali mislim da vrijedi ovakve vijesti podijeliti.
esmasaric

#2662 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by esmasaric »

Bližem članu porodice je dijagnsticiran nedavno rak grla. Još se nije proširio na pluća.
Nude mu operaciju, ali doktor kaže da bi mu trebali sve izvaditi, i glasnice i možda tek kasnije osposobiti da može jesti.
On nije pristao na to.

Ne može puno da priča, a kad priča i to je jedva. Ako pretjera navečer ga zaboli grlo. Inače, nema bolova.
Odlučio se obratiti Acibadem klinici u nadi za boljom solucijom.
Za sada samo ide na zračenje i to dobro podnosi. U pitanju je starija osoba, koja je mnogo pušila i pila donedavno. Prestala je nakon dijagnoze i sada koristi i prirodne lijekove: Tinkuru od ljekovitih trava, kapi, neki med sa borovim iglicama.

Zanima me, da li je neko imao iskustva sa Acibadem klinikom?
simbabimba

#2663 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by simbabimba »

Mislim da je super da se mozete obratiti Acibadem klinici I tamo proci tretman. Ovdje je koliko vidjeh porilicno sve po sablonu I dijagnostika I terapija, redoslijedom zracenje, operacija, zracenje/kemoterapija - svim pacijentima kojim se dijagnosticira karcinom, a nastranu sto tih carcinoma ima mali million vrsta, neki su osjetljivi na zracenje, neki nisu uopste, ali svima se isto sve prepisuje, ista terapija, zracenje svima 33+3 doze!

Koliki je tumor? Vani se rade I laserske operacije a ovdje, opet, svima sa karcinomom odmah vade kompletan grkljan...

Sretno u svakom slucaju!
simbabimba

#2664 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by simbabimba »

Ima li neko sa iskustvom sa nekim preparatom da pomaze kod ovih groznih nuspojava nakon zracenja? Malaksalost, umor, mucnine, apatija? Cime ubrzati oporavak barem malo?
Dozer

#2665 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dozer »

Ja sve sto mogu predloziti jeste iscitavanje - http://forum.klix.ba/karcinom-i-r-s-oil ... 30052.html

Sto se Acibadema tice, preporuka je da se ide u TR, ne u Skoplje. I u Skoplju imaju kliniku, ali nije to to. Vec imaju masu fula i pogresnih dijagnoza koje su rezultirale brzom smrcu, a ovo znam iz prve ruke.
Acibadem u TR radi dosta s "Gama nozem", sto je dobra varijanta ukoliko je primjenjiva na konkretnom slucaju. Ali, sve se mozete konsultovati u njihovoj ekspozituri u Sarajevu, preko puta Narodnog pozorista.
simbabimba

#2666 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by simbabimba »

Dozer, hvala. Sad bih ja to ulje da kupim, ali mu je cijena u pm!

Od cinjenice da ako imas pare mozes "vani" na lijecenje, do evo ovakvih stvari...nista bez para, golemih!
LolaLola

#2667 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by LolaLola »

esmasaric wrote:Bližem članu porodice je dijagnsticiran nedavno rak grla. Još se nije proširio na pluća.
Nude mu operaciju, ali doktor kaže da bi mu trebali sve izvaditi, i glasnice i možda tek kasnije osposobiti da može jesti.
On nije pristao na to.

Ne može puno da priča, a kad priča i to je jedva. Ako pretjera navečer ga zaboli grlo. Inače, nema bolova.
Odlučio se obratiti Acibadem klinici u nadi za boljom solucijom.
Za sada samo ide na zračenje i to dobro podnosi. U pitanju je starija osoba, koja je mnogo pušila i pila donedavno. Prestala je nakon dijagnoze i sada koristi i prirodne lijekove: Tinkuru od ljekovitih trava, kapi, neki med sa borovim iglicama.

Zanima me, da li je neko imao iskustva sa Acibadem klinikom?

Zao mi je. Mom ocu je dijagoziran rak grla prije par godina. Imao je opciju kemo/zracenje ili operacija. On se odlucio za kemo/zracenje. Sve je fino podnosio osim zracenja, tu je dobijao napade panike. Sreca predeverao je nekako. Da skratim....4 mjeseca ga dijele od 5 godina od dijagnoze. On se super osjeca, ziv i zdrav. A isto je tako bio strastveni pusac i volio je alkohol. Cigarete vise nije okusio a sad u zadnju godinu pije malo vina ili pivo.
Za acibadem kliniku nista ne znam.
Samo sam se javila da vam pozelim srecu i da ako mozete da izbjegnete operaciju, jer ona se ostavlja kao zadnje i nuzno zlo.
Sretno.
esmasaric

#2668 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by esmasaric »

Hvala vam puno na odgovorima.
U suštini on bi želio da izbjegne vađenje kompletnog grkljana, da mu ostane funkcija za jedenje. Jer kad jede boli ga, jede samo supice i kašaste stvari, a i priča slabo, kao promukao. Mada izgleda ok za sada, nije baš mršav pa to je sreća, dobro to sve podnosi.

Zračenje je samo da se tumor zaustavi, da se ne bi proširio. Acibademu je predao nalaz, nije još odgovor dobio. Želio bi čovjek da to odrastni pa da može jesti, jer trenutno mu je to največi problem, da ne bi oslabio.

Mada kaže da mu je bolje od ovih prirodnih lijekova, da malo bolje priča od kad to koristim... a sad ne znam, tek je nedavno otkriveno pa se nadam da će sve biti ok.

Hvala vam na podršci
kerima1

#2669 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by kerima1 »

Za tu vrstu karcinoma potrazite kod travara tinkturu od petoprsne ili latinski POTENTILLA TORMENTILLA NECK.
Grklja se u ustima i popije jedna gutljaj manji.
esmasaric

#2670 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by esmasaric »

kerima1 wrote:Za tu vrstu karcinoma potrazite kod travara tinkturu od petoprsne ili latinski POTENTILLA TORMENTILLA NECK.
Upravo to i koristi. Ružno mu je, ali uredno pije svaki dan.

By the way, s obzirom da je promukao i slabo priča... da li postoji mogućnost da se sa vremenom glas skroz izgubi?
LolaLola

#2671 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by LolaLola »

Mom se ocu nikad nije glas izgubio. Jeste pricao malo tise dok je isao na zracenje i skoro da nije jeo nikako. Prije samog pocetka kemo i zracenja, njemu je ugradjena PEG tuba u stomak i tako primao hranu. Mama mu ubrizgavala svaka cetiri sata. Poslije svega, izgubio je okus za neka jela, kao sto su paradajz, kiselo, itd.
I da napomenem, ako mu se vrati, ne daj boze rak na istom mjestu, morao bi sve odstraniti, jer je primio najjacu dozu kemoterapije koju smijes primiti samo jednom u zivotu, a ona mu je eto spasila i zivot i grkljan.
Da napomenem i ovo, on nista od biljnih ljekovitih preparata nije uzimao tokom terapija. Imao je averziju prema istim.
Jedino sto je pio svaki dan to je bio sok od cvekle, jabuke i mrkve, ali svaki dan po casu.
kerima1

#2672 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by kerima1 »

esmasaric wrote:
kerima1 wrote:Za tu vrstu karcinoma potrazite kod travara tinkturu od petoprsne ili latinski POTENTILLA TORMENTILLA NECK.
Upravo to i koristi. Ružno mu je, ali uredno pije svaki dan.

By the way, s obzirom da je promukao i slabo priča... da li postoji mogućnost da se sa vremenom glas skroz izgubi?
Super kad vec to koristi, pokazala se dobra stvar ta biljka kod raka grla.mozes li mi reci kakve je boje tinktura treba da je crvena kao malo razrjedjena krv.Isto nabavite mu tinkturu od rosopasa ona zaustavlja rast tumora, to je biljka koja omeksava,smanjuje grceve mozda mogne lakse gutati.
Dozer

#2673 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Dozer »

simbabimba wrote:Dozer, hvala. Sad bih ja to ulje da kupim, ali mu je cijena u pm!

Od cinjenice da ako imas pare mozes "vani" na lijecenje, do evo ovakvih stvari...nista bez para, golemih!
Znam... Nazalost, ali tako je... Danas se na bolestima najbolje zaradjuje, ocito... :|

Imas i drugu opciju, a to je da sebi uzgojis i napravis ulje. Mozes na onoj temi naci sva uputstva za sve.
simbabimba

#2674 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by simbabimba »

Evo da pitam:

Ima li neko da bi mi prodao 1 mL ili da me uputi kako doci do manje kolicine provjerenog ulja, nemamo para za kupivinu tih 100mL odjednom?

Hvala!
Dozer

#2675 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?

Post by Dozer »

Ja mogu reci samo za ono sto znam iz licnog iskustva. Prvo je da je doza 60ml, ne 100.
Najmanja kolicina za naruciti je 6ml, jer je to najmanje pakovanje, a to je 250 E. Bar je bilo kada sam ja uzimao, ali mislim da je i sada isto.

Dobacivanje - posalje zena autobusom, a ti njoj pare na isti nacin. Dogovorite se sve to. I ja sam isto tako, i sljakalo je.

Samo, moras znati da ti ta jedna bocica nista nece znaciti. Bice, mozda, dovoljna samo da se stari malo adaptira na ulje, ali da ce biti nekih velikih rezultata - nece. Rezultati se pocnu pojavljivati tek nakon nekih mjesec i po, i 3-4 bocice.
Post Reply