Port.org.ba
zavitite i dajte svoj doprinos
Moderator: anex
Klasicna fula vene, pa se tecnost nagomilala pod kozu.kala wrote:Da li se neko susreo sa oteklinom (edemom) ruke nakon kemoterapije. Zapravo, kada je ordinirana kt, sestre nisu pravilno postavile iglu, pretpostavljam da je dio tečnosti prošao mimo vene i sada je ruka jako otečena. Išla sam zbog toga na kliniku, ali se oni nisu previše uzbudili, propisali antibiotike i to je to. Oteklina se ne smanjuje nakon dva dana primjene antibiotika, a sveukupno 14 dana od primanja kt. Ima li neko ideju kako da smanjim oteklinu?
o,izvini i zao mi je zbog toje mamevjesticanametli wrote:a moja vesela svesko moja mama je umrla 9 sept. 2014ovdje sam se javila djevojci koja je napravila odlicnu web stranicu i sinoc smo vise od 3 sata sjedile isprobavale i razgovarale...... da sam barem imala tu stranicu tada i toliko podataka na jednom mjestu
nadam se da ce vama koji prolazite isto ta stranica biti od pomoci
Port.org.ba
zavitite i dajte svoj doprinosjavite se djevojci iznad koja je sve ovo sama pokrenula .... ja sam sinoc ostala zaista odusevljena..... neka ima zlu ne trebala ta stranica
Postoji li igdje šta zapisano koje biljke i slično... Na koje biljke misliš?Hadzi Lojo wrote:Da vi znate kakvih kod nas opojnih biljaka ima, mara se ne moze ni uporediti sa njima po snazi i djelovanja.
Samo treba imati dosta iskustva i opreza pri konzumiranju, inace si donji!
Te biljke se mogu ubrati samo na nepristupacnim mjestima visokih planina sirom BiH, Hrvatske i Crne Gore.
upravo, hvala lijepoBrus Lee wrote:SJ je bolovao nesto manje od 8 godina /2003-2011/, a ne 20. Bolovao je od izuzetno rijetke vrste raka pankreasa /tzv Langhansovih celija/ koji je izlijeciv konvancionalnim metodama. Radio je operaciju pankreasa, ali kasno. Jedino sto je tacno jeste da je koristio nekonvencionalna sredstva od razno raznih "strucnjaka" sa interneta. On je prakticno indirektno izvrsio samoubistvo, jer, ponavljam njegova vrsta raka pankreasa je bila izlijeciva. Patrik Svejzi nije upoce iz ove price, ne mogu se porediti. Ne bih polemizirao oko ovoga, kompl. zivotopis Stiva Jobsa ima na wikipediji i ako lazu oni, lazem i jaDozer wrote:Pa, zar to nije jedino sto se u zivotu mora, htjeli ne htjeli - umrijeti?
Ali, zivjeti s tom bolestinom 20 godina od momenta dijagnoze, ipak je i te kakav rezultat... I to aktivno zivjeti, imati kvalitet zivota.
Koliko je ljudi, procentualno u odnosu na ukupno oboljele, prezivjelo 20 godina na HT i zracenjima? Ne znam tacan podataka, ali mislim da ne prelazi 10%.
Po svjedocenjima ljudi koji su ovo koristili i imaju medicinsku dokumntaciju s dijagnozama, ali i gledajuci na licni slucaj koji sam ranije opisivao u hodu, cini mi se da je vec sada jasno da je ovaj procenat veci s THC uljem, nego sa HT i zracenjima...
Mozda grijesim, ali...
Naravno, sve ovo zavisi od mase faktora, kao sto su godine starosti, stadij oboljenja u momentu pocetka terapije, vrsta i mjesto karcinoma, ukupno psiho-fizicko stanje pacijenta, itd.
.
Nadam se da mi doticni nece zamjeriti sto sam ovo kopirao, ali mislim da vrijedi ovakve vijesti podijeliti.hvala ti na iscrpnom odgovoru, nama sada svaka rijec i savjet dragocjeni a logicno nemamo s kim da pricamo...
bili na kontroli prosli ok dok je pricao sa hirurgom nije bilo nikakve intervencije i ovo je do sada najbolji snimak pluca ! prvi put dakle da je pod kontrolom voda i vazduh da covjek prica i dise (i ne pricao usta ne zatvara i dere se od ulja haha)..poceo i da jede i sam hoda ..
mama je sve procitala pa se zena skulirala i sada kad on lupa a to je stalno ne place i ne skace i ne uznemirava ga a on nas probudi po noci i kaze imam samo jedno pitanje i onda nesto lupi toliko da se pocnemo smijati dok ne zaspe opet uglavnom veselo nam je navikavamo se..
uz sve dobro do sada, kad proprica normalno, ja zadovoljan dejstvom itekako do sada a ako ovakav trend bude se nastavio blagog poboljsanja u svemu mislim da smo na pragu da imamo i cudo
esmasaric wrote:Bližem članu porodice je dijagnsticiran nedavno rak grla. Još se nije proširio na pluća.
Nude mu operaciju, ali doktor kaže da bi mu trebali sve izvaditi, i glasnice i možda tek kasnije osposobiti da može jesti.
On nije pristao na to.
Ne može puno da priča, a kad priča i to je jedva. Ako pretjera navečer ga zaboli grlo. Inače, nema bolova.
Odlučio se obratiti Acibadem klinici u nadi za boljom solucijom.
Za sada samo ide na zračenje i to dobro podnosi. U pitanju je starija osoba, koja je mnogo pušila i pila donedavno. Prestala je nakon dijagnoze i sada koristi i prirodne lijekove: Tinkuru od ljekovitih trava, kapi, neki med sa borovim iglicama.
Zanima me, da li je neko imao iskustva sa Acibadem klinikom?
Upravo to i koristi. Ružno mu je, ali uredno pije svaki dan.kerima1 wrote:Za tu vrstu karcinoma potrazite kod travara tinkturu od petoprsne ili latinski POTENTILLA TORMENTILLA NECK.
Grklja se u ustima i popije jedna gutljaj manji.
Super kad vec to koristi, pokazala se dobra stvar ta biljka kod raka grla.mozes li mi reci kakve je boje tinktura treba da je crvena kao malo razrjedjena krv.Isto nabavite mu tinkturu od rosopasa ona zaustavlja rast tumora, to je biljka koja omeksava,smanjuje grceve mozda mogne lakse gutati.esmasaric wrote:Upravo to i koristi. Ružno mu je, ali uredno pije svaki dan.kerima1 wrote:Za tu vrstu karcinoma potrazite kod travara tinkturu od petoprsne ili latinski POTENTILLA TORMENTILLA NECK.
Grklja se u ustima i popije jedna gutljaj manji.
By the way, s obzirom da je promukao i slabo priča... da li postoji mogućnost da se sa vremenom glas skroz izgubi?
Znam... Nazalost, ali tako je... Danas se na bolestima najbolje zaradjuje, ocito...simbabimba wrote:Dozer, hvala. Sad bih ja to ulje da kupim, ali mu je cijena u pm!
Od cinjenice da ako imas pare mozes "vani" na lijecenje, do evo ovakvih stvari...nista bez para, golemih!