BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova ćemo osvojiti u dvomeču sa Slovačkom?

Poll ended at 10/09/2013 12:53

Šest
219
50%
Četiri
101
23%
Tri
45
10%
Dva
12
3%
Jedan
22
5%
Nula
35
8%

Total votes: 434

Partijaner

#2651 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Partijaner »

Znaci iz svega ovoga sta nam daje do znanja ?

Da jednostavno nismo dorasli zadatku da rijesimo stvar u svoje ruke kad nam je najpotrebnije. Neko gore rece ko su posrani Slovaci ? E pa radi toga slogana smo i sinocnju utakmicu izgubili, ovo nije samo poraz papeta, ovo je kolektivni poraz i igraca i trenera i navijaca, znaci svi su podbacili, gadilo mi se i to kasnjenje Dzeke, pravi se halabuka oko njega, drag je on meni naravno sve je to OK, ali neke stvari sebi profesionalac ne smije dopusiti niko nije iznad repke pa Bgm ni on.

Helem, hocu da kazem da nasa ekipa nije dobro psihicki pripremljena i da nemamo psihu u ovim odlucujucim trenucima, da konacno zabijemo taj zadnji udarac koji bi nas odveo na takmicenje, izgleda da se ponvalja historija. Msm da ce nam biti tesko u utorak, Slovaci ce biti nabrijani i bice prostora za obe ekipe. Sad je na papetu da ekipu motivise za naredni mec i to ce biti test zrelosti da vidimo na cemu smo, ako ne dadnu sve od sebe onda zajebi i baraz da odmah nek stvari budu jasne.
Renta

#2652 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Renta »

Kaj paničarite bosanci?? Pa još uvijek možete biti prvi ili drugi. Jedan poraz, ništa više, događa se svima. Jest da ste poletjeli previsoko i to puno prerano, napuhali se ko cepelin.. ali ne treba sad ići u drugu krajnost.

Sve je u glavi, o tome vam ovisi Brazil. Držim fige!
Murat Sabanovic

#2653 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Murat Sabanovic »

nakon prvih 20-30 minuta se vidjelo da smo takticki losi. eh sad sto nakon 1.poluvremena nismo mjenjali taktiku je stvar strucnog staba.
Infaze Studio

#2654 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Infaze Studio »

JThomas
Jeste dopustili smo sansi, nije bas 5 100%-tnih,ali slazem se. Ali zato velim, kada je napad kakav je sinoc bio a guras naprijed da uvalis gol, sto vise odmic tekma vise si agresivniji I kontre ce sijevati, to je sigurno. Mozda grijesim, ali ne vidim kako bi Rahimic promjenio tu situaciju. Mi smo najvise bili suplji po desnom boku, I tuda su nam I prosli za te 2 velike sanse, ali vec znamo koja je to prica.
Infaze Studio

#2655 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Infaze Studio »

Partijaner wrote:Znaci iz svega ovoga sta nam daje do znanja ?

Da jednostavno nismo dorasli zadatku da rijesimo stvar u svoje ruke kad nam je najpotrebnije. Neko gore rece ko su posrani Slovaci ? E pa radi toga slogana smo i sinocnju utakmicu izgubili, ovo nije samo poraz papeta, ovo je kolektivni poraz i igraca i trenera i navijaca, znaci svi su podbacili, gadilo mi se i to kasnjenje Dzeke, pravi se halabuka oko njega, drag je on meni naravno sve je to OK, ali neke stvari sebi profesionalac ne smije dopusiti niko nije iznad repke pa Bgm ni on.

Helem, hocu da kazem da nasa ekipa nije dobro psihicki pripremljena i da nemamo psihu u ovim odlucujucim trenucima, da konacno zabijemo taj zadnji udarac koji bi nas odveo na takmicenje, izgleda da se ponvalja historija. Msm da ce nam biti tesko u utorak, Slovaci ce biti nabrijani i bice prostora za obe ekipe. Sad je na papetu da ekipu motivise za naredni mec i to ce biti test zrelosti da vidimo na cemu smo, ako ne dadnu sve od sebe onda zajebi i baraz da odmah nek stvari budu jasne.
:thumbup:
Niko to ne komentira, ali publika u Zenici je sinoc bila KATASTROFALNA. Sramota!! Muk I tisina 85 od 90 minuta.
legionar2010

#2656 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by legionar2010 »

Murat Sabanovic wrote:nakon prvih 20-30 minuta se vidjelo da smo takticki losi. eh sad sto nakon 1.poluvremena nismo mjenjali taktiku je stvar strucnog staba.
nestrucnog :|
Herr Flick

#2657 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Herr Flick »

Koji seljakluk na tribinama,pa nas da nema trebalo bi nas izmislit :lol: :lol: :lol:
Last edited by Herr Flick on 07/09/2013 11:42, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#2658 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja ne znam na čemu da baziram optimizam za Žilinu. Jer, ako je ova taktika (brani se i šutaj) za Slovake dala apsolutno senzacionalne rezultate, ne vidim zašto je ne bi primjenili i tamo. Toliko ispresjecali 340 veznih igrača BiH, natjerali nas da centriramo k'o mazge u bunar, i onda u tri poteza izbace Hamšika pred Begovićem, a neugledni dikobraz neće dvaput promašiti ono što je promašio jučer.

I ovo Papetovo - "Opet bih izveo istu ekipu" je za krivične prijave. Pa vi vidite...
Ajatolah_

#2659 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Ajatolah_ »

Treba nam desno krilo na terenu, ali valjda Pape ne želi izbaciti nijednog od trojca Misimović, Ibišević, Pjanić pa ništa od toga.
Kad igra Mujdža onda nam 70% napada ide po lijevoj strani, praktički dovoljno zatvoriti Lulića da se umrtvi ekipa. Jučer s Avdijom je to bilo drugačije valjda jer je i on po prirodi više lijevo krilo nego bek pa je nešto ofanzivniji, ali je zato ostajao strašan propuh iza njega.
Druga stvar, u ekipi mora postojati pravi zadnji vezni. Medunjanin i nije pravio toliko očiglednih grešaka, ali kada Slovaci s onakvom lakoćom prenose loptu u napad očigledno nešto ne štima.
Šibicar

#2660 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Šibicar »

Lihtenštajn je za nas velesila,oni su barem bod izvukli od Slovaka.
samo_ti

#2661 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by samo_ti »

Ma kakav Medunjanin, Miske i Pjanic zajedno u ekipi :-)
To prolazi protiv San Marina, protiv jacih reprezentacija nikako. Pa oni potrcati ne mogu.

Isforsirali/slomili smo i Lulica i Salihovica radi njih, a Bgmi i onih panjeva u napadu.
JThomas

#2662 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by JThomas »

ne kažem ja da bi je rahimić promijenio. možda bi, možda ne bi. ali ti ne možeš igrati sa TRI desetke, bez krila i bez desnog beka ni protiv osrednjih evropskih reprezentacija. destrukcije nismo imali nikako. a evo sad ću ti nabrojati pet stopostotnih šansi: kad je nemec sam izašao na begovića u prvom nakon greške bičakčića, udarac u zadnjoj minuti prvog, kad je hamšik zaobišao begovića, kad je weiss izašao 1-1 i šutao centimetre pored stative, i ono na kraju kad smo svi mislili da je 0-2. i imaš ono kad je bio milimetarski ofsajd, a da nije jendrišek bi sam k'o duh išao na gol. to je propuh sa svih strana. to je nedopustivo.
Herr Flick

#2663 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Herr Flick »

Koliko sam ja primjetio,Mismovic se lijepo udebljao,jedva hoda
vicious

#2664 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by vicious »

E bas je zabavno od sinoc citati postove raznoraznih padobranaca (ali i ponekog redovnijeg forumasa), sve sami strucnjaci i analiticari, pa pljuc po Vrsajevicu, Visci, Medunjaninu... a glavni igraci - Pjanić, Miske, Džeko zakazali totalno. Medunjanin je još i ponajbolji bio. Jedine koliko toliko izgledne situacije su bile poslije njegovih vertikalnih pasova iz dubine, i 2-3 kratke faze kad smo igrali našu igru u sredini, inače preko krila sve se svodilo na pokušaje Lule i Avdije na trku, ali sve je to nekako na silu bilo. Slovaci odigrali odlično agresivno u odbrani, nisu dopuštali ni da naši prime loptu kako treba, a već bi im dvojica bili za vratom. U takvoj situaciji Miretovo šepurenje s loptom naravno da će rezultirati bezbrojnim izgubljenim loptama i lošim, iznuđenim pasovima. Miske nespreman, u 60. disao na škrge i vidjelo se da ne može, lopta mu bježi, zapinje itd. Zbog svega toga Džeko i Vedo potpuno odsječeni. Nadati se da će u utorak Mujdža biti spreman i da će sve to bolje izgledati.
Partijaner

#2665 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Partijaner »

Herr Flick wrote:Koliko sam ja primjetio,Mismovic se lijepo udebljao,jedva hoda
Nema snage vise, ostario jbg, vidio si sinoc skoro nijedan duel nije dobio, nek ga neko malo jaci udari eto ga na zemlji, mada ni brzina mu nije jaca strana.
Pismonosa

#2666 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Pismonosa »

Ajatolah_ wrote:ali kada Slovaci s onakvom lakoćom prenose loptu u napad očigledno nešto ne štima.
Ni to nisu mogli u monetima dok su Pjanić i Misimović još mogli da trče i prave presing na njihove veznjake. Bili smo ko osice nakon što pogriješimo ili nam oduzmu loptu. U početku su po dvojica bila na slovačkim veznjacima kod njihovog primanja lopte. I toje ferceralo odlično u prvom poluvremenu, dok nisu lipsali. Kasnije Slovaci nisu imali nikakvih problema da organizuju igru kako god žele. Dakle opet ponavljam, osnovni problem je bila naša slaba fizička sprema u odnosu na jake i rastrčane Slovake.
Last edited by Pismonosa on 07/09/2013 11:51, edited 1 time in total.
gagy06

#2667 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by gagy06 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja ne znam na čemu da baziram optimizam za Žilinu. Jer, ako je ova taktika (brani se i šutaj) za Slovake dala apsolutno senzacionalne rezultate, ne vidim zašto je ne bi primjenili i tamo. Toliko ispresjecali 340 veznih igrača BiH, natjerali nas da centriramo k'o mazge u bunar, i onda u tri poteza izbace Hamšika pred Begovićem, a neugledni dikobraz neće dvaput promašiti ono što je promašio jučer.

I ovo Papetovo - "Opet bih izveo istu ekipu" je za krivične prijave. Pa vi vidite...
Potpisujem boldirano.
korisnik101

#2668 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by korisnik101 »

samo_ti wrote:Ma kakav Medunjanin, Miske i Pjanic zajedno u ekipi :-)
To prolazi protiv San Marina, protiv jacih reprezentacija nikako. Pa oni potrcati ne mogu.

Isforsirali/slomili smo i Lulica i Salihovica radi njih, a Bgmi i onih panjeva u napadu.

To mi ponavljamo,, i ponavljamo. Ali Safet ne cuje.
ultima_palabra

#2669 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by ultima_palabra »

Ja samo ne znam kako selektor, igrači i navijači jedne zemlje koja nikad nije bila na velikom takmičenju mogu potcijeniti bilo koga, a kamoli Slovačku? Kakav je to mentalitet? Mi trebamo puhati i na jogurt, jer smo se toliko puta opekli... a na terenu treba orati i krv proljevati dok se ne dođe do cilja... pa se onda kurčiti.
JThomas

#2670 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by JThomas »

predrasuda da mi "znamo igrati lopte", a oni kao ne znaju.
tataćusak

#2671 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by tataćusak »

Ja samo ne znam kako mi možemo ovoliko kolektivno SRATI. Ljudi došli, dobili nas zasluženo i to je to. Malo Pape izgubio taktički od onog slovaka ali jbg dešava se. Ono nije bilo pravo lice naše repke i svi mi to znamo. Idemo po tri bobe u slovačku :bih:
Pismonosa

#2672 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Pismonosa »

samo_ti wrote:
Jest jebote. Ovo sam isto sinoć primjetio. Obojica su izginuli zbog krpljenja onih rupa. Lulića mi tačno bilo žao koliko se ubio trčeći.
vozač

#2673 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by vozač »

haj ba šta se palite bez veze, izgubili i gotovo, kraj priče, idemo dalje, u utorak revanš pa ćemo vidjeti, bilo bi jako dobro ako već ne dobijemo da uzmemo barem bod, čisto da grci onda moraju pobijediti slovake kod kuće

valjda će nas nekad i sreća pogledati, jbg sinoć grci uspjeli i crveni zaraditi protiv lihtenštajna, dali go u 72 minuti na jedvite jade, pa jebem ga ja neće se valjda čitave kvalifikacije provlačiti na guzove, moraju i oni negdje naletiti, a ovi slovaci su za njih izmislili fudbal

malo više optimizma i podrške, sad svi kritičari, do utakmice se jedva 40-ak stranica foruma napunilo, a u dva dana za tekmu skoro pa duplo više i većina samo pljuje

uostalom da smo pobijedili sinoć, utakmica u žilini ne bi bila zanimljiva, ovako barem znam što idem, turistički sigurno ne, hajmo jedina :bih:

i slažem se da je onaj hajrović, barem onako naizgled odličan, fino građen, pravi sportista, a izgleda i da zna sa loptom, rahimića i mujdžu bih također volio vidjeti u timu, trebaće nam u utorak

sretno momci, sve je i dalje u našim rukama, a vjerujem da će u žilini biti lakše nego u zenici, a opet će nas biti više od domaćina, dakle samo hrabro pa šta bog da
gagy06

#2674 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by gagy06 »

Jedina utjeha poslije poraza jeste-da mi zaista jesmo bolja reprezentacija i da mozemo da pobijedimo u ove 3 utakmice. Sada je do selektora i ekipe.
TRENT

#2675 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by TRENT »

tataćusak wrote:Ja samo ne znam kako mi možemo ovoliko kolektivno SRATI. Ljudi došli, dobili nas zasluženo i to je to. Malo Pape izgubio taktički od onog slovaka ali jbg dešava se. Ono nije bilo pravo lice naše repke i svi mi to znamo. Idemo po tri bobe u slovačku :bih:

Dva poraza u nizu,i tebi se "to desava".Ovo ne valja nikako.Na osnovu cega mislis da cemo dobiti Slovake.Ubili nas na nasem terenu ,ubice nas i na svom.Ljudi se vracaju u igru a kod nas ponovo se vraca onaj nas gubitnicki mentalitet.
Locked