Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26401 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Los pr vlade
I ja sam mislio da ce pruga biti izgradjena za 3 mjeseca od ilidze do nedzarica
Tako da nije ni cudno sto kapitalisticka _______ koja nikaf nije isla tramvajem do ilidze nema pojma o tome
Kljucno je sta ce na izborima reci ljudi s ilidze koji idu trambajem u grad
Za sada je to NIP
Tako da nije ni cudno sto kapitalisticka _______ koja nikaf nije isla tramvajem do ilidze nema pojma o tome
Za sada je to NIP
- Dr Kova
#26402 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Energoinvest je uvoznik gasa za BiH, a BH Gas je distributer gasa dalje prema Sarajevo Gasu itd...
- Styling
#26403 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Decka treba poslati na kurs projekt menadzmenta i uputiti kako se radi. Samo se bez veze bruka.made_in_sarajevo wrote: ↑07/01/2022 16:29 https://fb.watch/ao4YBl1xOv/
Hajde molim Vas recite sda i ovom vepru da se ne brukaju vise. Poturak je doktor nauka za iste. Kopa se vise da bi se sljunak prodaodate im pare za sine koje nisu kupljene, a sad sine poskupile
.
Evo prenesite mu ovako da stranci ne daju avansno kao sto on zamislja, to je nekad bilo pa mu je babo i mater zajedno sa sda pokrala sve avanse. Sad to malo drugacije ide tipa podijeli se na LOTove isplata, pa se dostavi Faktura i ako faktura za uradjeni posao udje u taj datum Lota bit ce isplata. Jebiga nismo jednom na vrat na nos trcali da bi ispostovali naeg kupca kako bi on mogao naplatiti od UNDP npr.
Drugo na ovolikom projektu se moze cijena zastiti pa da ti ne znam.koliko skace ti imas osiguranje da je cijena ista kao i na dan dogovora. To ja radim i meni rade na iznosima od 5000km, a ne milionskim iznosima. I recite mu samo nek suti, tad je najpametniji i najkorisniji.
Inace je odlicno upucen kako se izvlace pare iz budzeta, vidi se da je dobro gradivo naucio u stranci.
Ono vidjelo radove, ono se vozi autobusom, ono bi za mjesec dana zamjenilo kompletnu prugu, ono bi sve. Joj kako ovaj covjek vuce da mu se svaki dan sve jebe na kamaru i da ga se tuce sipkom koju sam ubere. Ne mora nista reci, samo pojavom njegovom meni nije dobro.
- Styling
#26404 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ni u jedno trenutku nije receno da ce biti gotovo za tri mjeseca. Ne znam odakle ti te informacije. Steta je fino na pocetku rekao Ilidza nedzarici maj 2022 a Cengic vila august 2022. Ovo su rokovi o kojima se od starta govorilo. Ne dezinformisite javnost izmisljotinama.Black swan wrote: ↑07/01/2022 16:49 Los pr vlade
Za sada je to NIP
-
last mohicans
#26405 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ilidza-Remiza do 1.5.2022. Remiza nije u Nedzaricima.
- Truba
#26406 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije niko rekaoStyling wrote: ↑08/01/2022 16:00Ni u jedno trenutku nije receno da ce biti gotovo za tri mjeseca. Ne znam odakle ti te informacije. Steta je fino na pocetku rekao Ilidza nedzarici maj 2022 a Cengic vila august 2022. Ovo su rokovi o kojima se od starta govorilo. Ne dezinformisite javnost izmisljotinama.Black swan wrote: ↑07/01/2022 16:49 Los pr vlade
Za sada je to NIP
Ali smo pogresno shvatili
- Truba
#26407 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
U augustu linija ilidza cvila
Ako sam dobro skontao
-
last mohicans
#26408 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Tako je u nekoliko članaka naglašeno, a nije da ih nema.
-
Hakiz
#26409 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Predsjednik vlade Kantona Sarajevu u Guardianu pokaza kako se mijenja paradigma. Stvari nazivaju pravim imenom.
Nisu isti!

Nisu isti!
-
last mohicans
#26410 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kao neko ko ja glasao za trojku,pa i neke članove 6ke, izražavam susramlje zbog izjave premijera. Dao sam minimalan doprinos u odbrani zemlje,ne osjecam se seljakom, kao ni moj otac i svi bliži koji su bili u ARBiH. Nisam dao veci doprinos jer nisam imao dovoljno godina, za razliku od premijera koji jeste. Na čelu ovog kanton je lik koji je bio DJ za vrijeme rata, a kasnije pobjegulja. Boli me briga hoce li me neki branioci ove vlade, a nije da ih nema ovdje, pofin broj ih je, optužiti da sam bot. Zaboli me neka stvar. Odličan volej Zahiragiću i Deviću.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#26411 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
nista nije pogrijesio, vladaju poBednicki seljoberi...
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
-
izvrsni direktor
#26413 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A kakve veze konkretno izjava o turbo folk seljacima ima sa ratom i odbranom?last mohicans wrote: ↑10/01/2022 13:02 Kao neko ko ja glasao za trojku,pa i neke članove 6ke, izražavam susramlje zbog izjave premijera. Dao sam minimalan doprinos u odbrani zemlje,ne osjecam se seljakom, kao ni moj otac i svi bliži koji su bili u ARBiH. Nisam dao veci doprinos jer nisam imao dovoljno godina, za razliku od premijera koji jeste. Na čelu ovog kanton je lik koji je bio DJ za vrijeme rata, a kasnije pobjegulja. Boli me briga hoce li me neki branioci ove vlade, a nije da ih nema ovdje, pofin broj ih je, optužiti da sam bot. Zaboli me neka stvar. Odličan volej Zahiragiću i Deviću.
- muha_sa
#26414 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Donekle je u pravu
seljakluk na svakom koraku (nije seljak što se na selu rodi) -bahatost, nekultura, javašluk
Tvrdim i stojim iza toga--da arkanovka najavi koncert Koševo bi bilo puno dva dana zaredom 
-
breuer
#26415 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ma sve da je Zlatni ljiljan, pozivanje na sarajevsku pop rock školu je toliko površno i infantilno da je za nepovjerovatilast mohicans wrote: ↑10/01/2022 13:02 Kao neko ko ja glasao za trojku,pa i neke članove 6ke, izražavam susramlje zbog izjave premijera. Dao sam minimalan doprinos u odbrani zemlje,ne osjecam se seljakom, kao ni moj otac i svi bliži koji su bili u ARBiH. Nisam dao veci doprinos jer nisam imao dovoljno godina, za razliku od premijera koji jeste. Na čelu ovog kanton je lik koji je bio DJ za vrijeme rata, a kasnije pobjegulja. Boli me briga hoce li me neki branioci ove vlade, a nije da ih nema ovdje, pofin broj ih je, optužiti da sam bot. Zaboli me neka stvar. Odličan volej Zahiragiću i Deviću.
jebo ga Loša...
-
izvrsni direktor
#26416 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Donekle? Sta je pogrijesio? Turbofolk vlada drzavom, a ne samo gradom sarajevom. Prekodrinska turbofolk kultura i sve sto sa sobom nosi i jeste zavladala citavim druatvom.
- Vitezanin
#26417 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Problem ovdje je jedino etiketiranje i ova priča "prije je bilo super, sad sranje". Dajte više, ovo je 2022., era Sarajeva iz 70ih i 80ih više ne postoji. I ova priča s turbo folkom je izlizana i glupa (hoćemo li 90% stanovnika koji to slušaju odstraniti da to bude opet "staro" Sarajevo?!), isto kao i priča o urbanoj raji iz Sarajeva i rock bendovima iz haustora, papcima, seljcima itd. Idemo dalje.
A ustroj države koji imamo nakon rata nam govori šta je pobijedilo u ratu, a to sigurno nije moderna država slobodnih građana.
A ustroj države koji imamo nakon rata nam govori šta je pobijedilo u ratu, a to sigurno nije moderna država slobodnih građana.
- nosara
#26418 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Izjava nema veze ni sa jednom vojskom, braniocima, bilo sta slicno. Zar je moguce da neko nije shvatio? Nevjerovatno! 
-
last mohicans
#26419 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
On je uvrijedio sve branioce ove zemlje,pa i mene lično. "Seljaci su dobili rat", ko branioci ili četnici i UZPeovci? Kultura preko Drine? Na to je aludirao? Dvostruko je diskutabilna izjava. Skoro pa hiberbola kao kod Vlaisaljevike. Mozes se ti napinjati koliko hoćeš u pokušaju da odbraniš nebuloznu izjavu jednog lika kojem ozbiljan PR treba, sretno ti bilo u tome. Naravno, to su nadobudni karijeresti iz stranke koji to sebi ne žele priuštiti. Kvakitetan PR. Oni su najpametniji. Čemu smajli, vrati se na moje postove iz vremena izbora pa vidi za šta sam aludirao i koje političke opcije. U startu sam znao kako cete reagirati, ti i pojedini jer ste upropastili temu botanjem, da se konstruktivnom kritikom vlada čini boljom, a ne ezdeovskom taktikom napadanja neistomisljenika. Opet,zaboli me neka stvar da li ti meni vjerujes ili ne. Tvoj smajli govori čiji si ti agitator.izvrsni direktor wrote: ↑10/01/2022 13:05A kakve veze konkretno izjava o turbo folk seljacima ima sa ratom i odbranom?last mohicans wrote: ↑10/01/2022 13:02 Kao neko ko ja glasao za trojku,pa i neke članove 6ke, izražavam susramlje zbog izjave premijera. Dao sam minimalan doprinos u odbrani zemlje,ne osjecam se seljakom, kao ni moj otac i svi bliži koji su bili u ARBiH. Nisam dao veci doprinos jer nisam imao dovoljno godina, za razliku od premijera koji jeste. Na čelu ovog kanton je lik koji je bio DJ za vrijeme rata, a kasnije pobjegulja. Boli me briga hoce li me neki branioci ove vlade, a nije da ih nema ovdje, pofin broj ih je, optužiti da sam bot. Zaboli me neka stvar. Odličan volej Zahiragiću i Deviću.
-
last mohicans
#26420 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma nerealni DJ,ostao u 80tim. I ja bih volio da je Brega mlad i da Bijelo Dugme hara, da nema papaka i prekodrinske kulture.Vitezanin wrote: ↑10/01/2022 13:13 Problem ovdje je jedino etiketiranje i ova priča "prije je bilo super, sad sranje". Dajte više, ovo je 2022., era Sarajeva iz 70ih i 80ih više ne postoji. I ova priča s turbo folkom je izlizana i glupa (hoćemo li 90% stanovnika koji to slušaju odstraniti da to bude opet "staro" Sarajevo?!), isto kao i priča o urbanoj raji iz Sarajeva i rock bendovima iz haustora, papcima, seljcima itd. Idemo dalje.
- Vitezanin
#26421 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Naravno da nema veze. U svakom slučaju ovakve izjave mu ne trebaju jer i dalje podržavaju neki oblik politike "mi smo dobri, a ovi su zli" pa makar govorili samo o muzici ili kulturi. Premijer kantona nije tu da stvara dodatne podjele tj. barem ne bi trebao tako nastupati. Neka mu EXPO bude primjer kako treba govoriti o gradu i zemlji pred međunarodnim medijima, ovaj put je fulao.
-
zippoo87
#26422 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Izjava i upotreba rijeci seljak je ustvari personifikacija sadasnjeg stanja politike,drustva,uma...gdje je sve primitivno.
Seljak u njegovoj izjavi nema veze sa osobom sa sela.
A ja bih jos dodao,da su seljacine,tj osobe sa sela podjednako krivi za ovo stanje u kojem se drustvo nalazi...pa skoro na svim funkcijama od drzave do opstinskih vijeca i odbora su seljaci...kod nas od 30 vijecnika,2-3 iz grada,ostalo mjesne zajednice.
Seljacine su kvarni ljudi,bez morala i obraza,samo se znaju laktati i urlati i takvi nam vode drzavu...ima ih na hiljade na svim nivoima.
Seljacine svaku firmu i medjuljudske odnose uniste,sve uniste...meni su seljacine gore od neprijatelja,jer oni i jesu neprijatelji samo iz "naseg" tabora
A ja bih jos dodao,da su seljacine,tj osobe sa sela podjednako krivi za ovo stanje u kojem se drustvo nalazi...pa skoro na svim funkcijama od drzave do opstinskih vijeca i odbora su seljaci...kod nas od 30 vijecnika,2-3 iz grada,ostalo mjesne zajednice.
Seljacine su kvarni ljudi,bez morala i obraza,samo se znaju laktati i urlati i takvi nam vode drzavu...ima ih na hiljade na svim nivoima.
Seljacine svaku firmu i medjuljudske odnose uniste,sve uniste...meni su seljacine gore od neprijatelja,jer oni i jesu neprijatelji samo iz "naseg" tabora
-
88Sioux
#26423 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
"Sarajevo je nekada bilo centar rock i pop muzike, ali je to nestalo. Izgleda da su seljaci dobili rat. Urbana kultura umire. Sada je najpopularnija stvar ovdje turbo-folk. Mislim da je odvratno. Bili smo središte urbane popularne kulture, a sada smo središte ničega. Sad uvozimo kulturu iz Srbije i to ne najbolju. Ne želim zvučati pesimistično, u politici sam da promijenim stvari. Ali potrebni su nam saveznici"
- sinuhe
#26424 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
U BiH uvijek mora biti neko los da bi drugi bio dobar sto je razlog zasto nikad nece ni biti gradjanska drzava.
Uvijek je tu neko bolji ili privilegovan po nekoj liniji.
Uvijek je tu neko bolji ili privilegovan po nekoj liniji.
- joint union
#26425 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Seljak u njegovoj izjavi nema veze sa osobom sa sela? Hmmmm...zippoo87 wrote: ↑10/01/2022 13:22 Izjava i upotreba rijeci seljak je ustvari personifikacija sadasnjeg stanja politike,drustva,uma...gdje je sve primitivno.
It seems like people in the villages won the war. Urban culture is dying. Now the most popular thing here is turbo-folk. I think it’s disgusting. We were the hub of urban popular culture and now we’re the hub of nothing. Now we import culture from Serbia and not the best kind. I don’t want to sound pessimistic – I’m in politics to change things. But we need allies.