Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

samo sarajevo

#26376 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by samo sarajevo »

jos kada bi napustili i forume i prestali smarati narod kojem je ovo ovdje dobro u svakom pogledu gdje bi vam bio kraj.ovdje im smeta dodik kojeg nikada ne bi vidjeli da ne vise po portalima po cijeli boziji dan a gore lagano zaokruze afd.uglavnom idu oni koji ovdje nemaju nista niti mogu imati ista,lakse im je placati kiriju gore nego ovdje jer je kupovna moc realno veca. ko ovdje ima solidnu platu ne kuka po forumima i faceboocima nego zivi zivot.
Bodkin

#26377 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Bodkin »

naravno. zivot je uvijek crno-bijel
ZoomZoomKiwi

#26378 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ZoomZoomKiwi »

manuchao91 wrote: 17/07/2025 15:20 I ja bih davno otisao vec prije 6-7 godina,al ozeni se u medjuvremenu i sad imam dijete skoro 3 godine.Imam kucu svoju ja i zena napravili zivim s snjom i dijetom.
Kasno mi sad da idem vec 33 ta godina kuca na vratima.Ne znam njemački al znam vozit kamion to se tamo trazi.

Pa sad vagam da li ostat ovdje ili ići.
Teško je ostaviti ovdje zenu i dijete
Ja otišao s 32, žena imala 36, a malac nepune 3 godine.

Nije kasno, nikad vjeruj.

Činjenica jest da mi naumpadne "jebo majku treb'o sam i ranije", al' hej, dobro je pa sam i sad.

Jedno znam, a to je da ovo sve što je meni smetalo u BiH (a spominjano je ovdje mnogo puta), sigurno se neće popraviti za mog života, tako da, vjerovatno nikad sebi ne bih oprostio da nisam otišao.

Samo gledaj djetetove godine, po mom mišljenju, idealno je najkasnije do godinu prije no krene u školu, tada stigne naučiti i jezik (djeca stvarno brzo uče) i to je to.

Svakako da ti neće biti lako, pogotovo ako je tebi teže naučiti jezik, ali buraz moj, radi djeteta bih na Mars otišao :thumbup:
ZoomZoomKiwi

#26379 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by ZoomZoomKiwi »

samo sarajevo wrote: 17/07/2025 16:44 jos kada bi napustili i forume i prestali smarati narod kojem je ovo ovdje dobro u svakom pogledu gdje bi vam bio kraj.ovdje im smeta dodik kojeg nikada ne bi vidjeli da ne vise po portalima po cijeli boziji dan a gore lagano zaokruze afd.uglavnom idu oni koji ovdje nemaju nista niti mogu imati ista,lakse im je placati kiriju gore nego ovdje jer je kupovna moc realno veca. ko ovdje ima solidnu platu ne kuka po forumima i faceboocima nego zivi zivot.
Ne znam samo ko te tjera da čitaš išta. Ako ti smeta, lagano ne otvaraš temu koja se bavi emigracijom iz te tvoje Bosne i eto.

A to da se tu živi život, ko nije okusio bolje, sigurno da mu je tu najbolje.

Comandini wrote: 17/07/2025 15:34 Nego, opet vas pitam, jedete li vi svinjetinu ?
Ajde obrazloži zašto to pitaš?

Da ti malo otvorim oči, što se svinjetine tiče, slabo iko je na zapadu Europe, a evo i ovdje kod mene, jede. To je sirotinjska hrana i jako je nekvalitetna i nezdrava, bilo koji dio, bilo kako napravljen. Mislim da se najviše jede na istoku Europe, tipa Srbija, Ukrajina, Rusija i tako to. Opet kažem, to je najjeftinije i najgore meso.

Kod mene je ovdje specijalitet janjetina, na milion raznih načina, najmanje na ražnju, ali i toga ima.

A ima i vrhunske teletine i govedine, kao i puretine i piletine i to iz kontrolisanog uzgoja. Aotearoa se ponosi svojim bio farmama :)
komsinica_s_drugog

#26380 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by komsinica_s_drugog »

manuchao91 wrote: 17/07/2025 15:20 I ja bih davno otisao vec prije 6-7 godina,al ozeni se u medjuvremenu i sad imam dijete skoro 3 godine.Imam kucu svoju ja i zena napravili zivim s snjom i dijetom.
Kasno mi sad da idem vec 33 ta godina kuca na vratima.Ne znam njemački al znam vozit kamion to se tamo trazi.

Pa sad vagam da li ostat ovdje ili ići.
Teško je ostaviti ovdje zenu i dijete
Ja sam dosla sa 36, kucu u Bosni imamo, djeca i muz odmah sa mnom, djecu uspjela spojit preko advokata, muz se morao vratiti nakon isteka turistickog boravka i sada dolazi po 3 mjeseca dok sve ne rijesimo. Ti zenu i dijete mozes spojiti vec nakon 3 platne liste ako zaradis dovoljno da ih mozes izdrzavati i placati odgovarajuci stan.
Ako dolazis kao strucni kadar mogu odmah s tobom, moja su sva tri momka mogla dobiti vize odmah da me klinika nije zeznula i zatrazila pogresnu saglasnost. Al sta je tu je, borimo se dalje.
moimoi

#26381 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by moimoi »

@ZoomZoomKiwi
De bolan kiwi, cuj svinjetinu malo ko jede i da je nekvalitetna?? Pa 90% suhomesnatih proizvoda su ti krmeci na zapadu. Bilo gdje. Prsut jeftin?? Nadji mi suhomesnati proizvod skuplji od prsuta?! Mortadela delikates. Svinjski kare? Spek tj panceta?? Etc. etc.
konami666

#26382 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by konami666 »

Comandini wrote: 17/07/2025 11:40
konami666 wrote: 17/07/2025 06:31 Pa svugdje napuštaju ljudi i traže da im je bolje. Isto tako dosta Šveda napušta sveCku i ide u Švicarsku, luxemburg, Ameriku jer tamo se prave pare. Svakog pravo uspiješnog svedu kojeg sam upoznao živi ili je živio u Americi, Velikoj Britaniji, Luxemburg i tamo Hong Kong/Singapur. I ja sam bio u Singapuru skoro godinu dana, pošalje te firma da pokrivaš taj dio tržišta i para ko u igricama, tad sam najviše i uštedio. Sve ti bude plaćeno a dobijaš vise love jer ne plaćaš režije i tako to plus sto si vani.

I ova priča je malo glupa da se neće strejndžeri da druže. Pa ako se integriteta i naučiš jezik, vidjet ćeš da hoće. Kakva je to glupa priča. Znaci ne naučiš jezik, živiš u svom nekom svijetu vani, u svom balonu, samo slušaš balkansku muziku i čitaš vijesti sa balkana, još dovedeš muza/zenu sa balkana i eto kao ovi neće da se druže sa mnom.
Mislim, lakše je definitivno kada si mladji jer onda mozes upoznati curu/momka vani pa onda ide i jezik i svašta nešto lakše, zajebanije je ako dolaziš sa porodicom. Ali opet to ne znaci da ne mozes naučiti dobro jezik i da vidiš kako onda hoće ljudi da se druže. Ja svaki dan se družim sa ljudima, ne samo Švedama nego i raznih drugih nacionalnosti i svi hablamo Švecki, svi se integrisali. Imam dobrih drugova sveda, imam drugova raznih nacionalnosti a još vise poznanika i kolega i možemo uvijek poslije posla negdje.
Većina ljudi ovdje vidi odlazak vani ko neki zatvor, neko Danteovo čistilište a ja sam od početka imao pogled da proširim vidike i zato sam i vidio sve i svašta i sto sam trebao i sto nisam :D

Znaci samo zadati neke ciljeve u životu bez obzira jeste li u Bosni ili vanka i za svaki cilj koji ostvarite postavite novi. Kratkoročne i dugoročne ciljeve. Sad ću vam pokušati prodati online kurs :D
Jel jedes svinjetinu ti ?
Kakvo je to pitanje?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26383 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by _BataZiv_0809 »

komsinica_s_drugog wrote: 17/07/2025 17:40
Ja sam dosla sa 36, kucu u Bosni imamo, djeca i muz odmah sa mnom, djecu uspjela spojit preko advokata, muz se morao vratiti nakon isteka turistickog boravka i sada dolazi po 3 mjeseca dok sve ne rijesimo. Ti zenu i dijete mozes spojiti vec nakon 3 platne liste ako zaradis dovoljno da ih mozes izdrzavati i placati odgovarajuci stan.
Ako dolazis kao strucni kadar mogu odmah s tobom, moja su sva tri momka mogla dobiti vize odmah da me klinika nije zeznula i zatrazila pogresnu saglasnost. Al sta je tu je, borimo se dalje.
3 mjeseca bude, pa 6 ne bude?
ZoomZoomKiwi wrote: 17/07/2025 17:28Opet kažem, to je najjeftinije i najgore meso.
Ne jedem ga ni ja, gadi mi se, ali daleko od toga da je to najgore meso.
Jeftino je jer su svinje najmanje zahtjevne za odrzavati i jer daju jako puno mesa u odnosu na druge domace zivotinje.
Edin H.

#26384 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Edin H. »

konami666 wrote: 17/07/2025 20:09
konami666 wrote: 17/07/2025 06:31 Pa svugdje napuštaju ljudi i traže da im je bolje. Isto tako dosta Šveda napušta sveCku i ide u Švicarsku, luxemburg, Ameriku jer tamo se prave pare. Svakog pravo uspiješnog svedu kojeg sam upoznao živi ili je živio u Americi, Velikoj Britaniji, Luxemburg i tamo Hong Kong/Singapur. I ja sam bio u Singapuru skoro godinu dana, pošalje te firma da pokrivaš taj dio tržišta i para ko u igricama, tad sam najviše i uštedio. Sve ti bude plaćeno a dobijaš vise love jer ne plaćaš režije i tako to plus sto si vani.

I ova priča je malo glupa da se neće strejndžeri da druže. Pa ako se integriteta i naučiš jezik, vidjet ćeš da hoće. Kakva je to glupa priča. Znaci ne naučiš jezik, živiš u svom nekom svijetu vani, u svom balonu, samo slušaš balkansku muziku i čitaš vijesti sa balkana, još dovedeš muza/zenu sa balkana i eto kao ovi neće da se druže sa mnom.
Mislim, lakše je definitivno kada si mladji jer onda mozes upoznati curu/momka vani pa onda ide i jezik i svašta nešto lakše, zajebanije je ako dolaziš sa porodicom. Ali opet to ne znaci da ne mozes naučiti dobro jezik i da vidiš kako onda hoće ljudi da se druže. Ja svaki dan se družim sa ljudima, ne samo Švedama nego i raznih drugih nacionalnosti i svi hablamo Švecki, svi se integrisali. Imam dobrih drugova sveda, imam drugova raznih nacionalnosti a još vise poznanika i kolega i možemo uvijek poslije posla negdje.
Većina ljudi ovdje vidi odlazak vani ko neki zatvor, neko Danteovo čistilište a ja sam od početka imao pogled da proširim vidike i zato sam i vidio sve i svašta i sto sam trebao i sto nisam :D

Znaci samo zadati neke ciljeve u životu bez obzira jeste li u Bosni ili vanka i za svaki cilj koji ostvarite postavite novi. Kratkoročne i dugoročne ciljeve. Sad ću vam pokušati prodati online kurs :D
Kakvo je to pitanje?
Možda je nutricionista po profesiji?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#26385 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by izvrsni direktor »

Kad smo kod svinjetine, zanimljiva stvar je da je u drzavnim obdanistima u njemackoj ne nude djeci nikako.
Last edited by izvrsni direktor on 17/07/2025 21:08, edited 1 time in total.
konami666

#26386 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by konami666 »

izvrsni direktor wrote: 17/07/2025 20:32 Kad smo kod svinjetine, zanimljiva stvar je da je u drzavnim obdanistima ne nude djeci nikako.
U Bosni ili? U Švedskoj imaju djeca puding od svinjske krvi, pun željeza ali nije mi nešto ukus, barem meni. Vise volim Pata Negru ili ibirski komad da bacim na rostilj.
komsinica_s_drugog

#26387 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by komsinica_s_drugog »

_BataZiv_0809 wrote: 17/07/2025 20:16
komsinica_s_drugog wrote: 17/07/2025 17:40
3 mjeseca bude, pa 6 ne bude?
ZoomZoomKiwi wrote: 17/07/2025 17:28Opet kažem, to je najjeftinije i najgore meso.
Ne jedem ga ni ja, gadi mi se, ali daleko od toga da je to najgore meso.
Jeftino je jer su svinje najmanje zahtjevne za odrzavati i jer daju jako puno mesa u odnosu na druge domace zivotinje.
Ne, nego 3 mjeseca tamo, 3 ovamo.
konami666

#26388 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by konami666 »

samo sarajevo wrote: 17/07/2025 16:44 jos kada bi napustili i forume i prestali smarati narod kojem je ovo ovdje dobro u svakom pogledu gdje bi vam bio kraj.ovdje im smeta dodik kojeg nikada ne bi vidjeli da ne vise po portalima po cijeli boziji dan a gore lagano zaokruze afd.uglavnom idu oni koji ovdje nemaju nista niti mogu imati ista,lakse im je placati kiriju gore nego ovdje jer je kupovna moc realno veca. ko ovdje ima solidnu platu ne kuka po forumima i faceboocima nego zivi zivot.
Pa nije svima dobro, eto vidiš da ima ljudi koji bi rado otišli. Ja ne plaćam kiriju jer živim u svom stanu koji je 50% otplaćen. Ne otplaćujem vise jer mi sje to gubitak novca.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#26389 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by izvrsni direktor »

konami666 wrote: 17/07/2025 20:54
izvrsni direktor wrote: 17/07/2025 20:32 Kad smo kod svinjetine, zanimljiva stvar je da je u drzavnim obdanistima ne nude djeci nikako.
U Bosni ili? U Švedskoj imaju djeca puding od svinjske krvi, pun željeza ali nije mi nešto ukus, barem meni. Vise volim Pata Negru ili ibirski komad da bacim na rostilj.
U dojclandu, zaboravih napissti
Ozimician

#26390 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Ozimician »

konami666 wrote: 17/07/2025 20:58
Pa nije svima dobro, eto vidiš da ima ljudi koji bi rado otišli. Ja ne plaćam kiriju jer živim u svom stanu koji je 50% otplaćen. Ne otplaćujem vise jer mi sje to gubitak novca.
Ovaj dio mi nije jasan. Imas kredit/hipoteku i na pola si odustao od placanja ili je nesto drugo posrijedi?
konami666

#26391 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by konami666 »

Ozimician wrote: 17/07/2025 21:52
konami666 wrote: 17/07/2025 20:58
Ovaj dio mi nije jasan. Imas kredit/hipoteku i na pola si odustao od placanja ili je nesto drugo posrijedi?
Da, ostatak kredita ne otplaćujem. U Švedskoj imaš sljedeće pravilo:

1. Ako si pozajmio više od 70% vrijednosti stana/kuće, moraš otplaćivati najmanje 2% godišnje glavnice.
2. Ako si pozajmio između 50% i 70%, moraš otplaćivati najmanje 1% godišnje.
3. Ako si pozajmio manje od 50%, nemaš zakonsku obavezu za otplatu hipoteke, ali možeš je i dalje dobrovoljno plaćati da brže otplatiš kredit.

Na tih 49% plaćam kamatu na kredit koja je pravo niska. U isto vrijeme cijena nekretnine nije se povećala mnogo od izbijanja rata u ukrajini, oko 5% godišnje ako i toliko.
U isto vrijeme cijena dionica raste mnogo vise, preko 20% godišnje od rata u Ukrajini.
Taj novac umjesto sto bi otplaćivao kredit, ulažem u dionice gdje imam jako dobar ROI.
Kada kupim sljedeću nekretninu, kupit ću skuplju nego trenutnu (kao sto sam i zadnji put uradio) kako ne bi morao platiti porez na dobit od 20%. Tada će mi se stambeni kredit opet povećati iznad 50% ali ću opet gledati da ga otplatim sto prije do 49% kako bi mogao nastaviti sa ulaganjem u dionice i vrijednosne papire gdje imam mnogo veći profit nego na nekretnini.
jeza u ledja

#26392 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

tuitamo wrote: 17/07/2025 12:22
Ozimician wrote: 17/07/2025 12:06
klixoris wrote: 17/07/2025 11:04 Supruga i ja vise nego solidno zaradjujemo. Nemamo kredita, imamo svoj krov nad glavom, nemamo djece.
Generalno, mozemo priustiti u BiH sta god pozelimo i tu nam nista ne fali...
Ali sutra bi se spakovao i razgulio iz BiH.
Zasto ? Pa zbog svog krkanluka, lopovluka, politike, policije od koje nema nista, zdravstva, penzije za koju svaki mjesec uplacujem cifru a od koje cu kasnije dobiti kitu, pasosa zbog kojeg moram da idem u poseban "tor" kada ulazim u neku od EU zemalja...
Najvise me boli taj primitivizam i bahatost "gradjana", posebno u Sarajevu u kojem sam rodjen i zivim. Kada vidim brudu-bradu kako bahato parkira auto na sred trotoara i ponosno, ko pavijan, odseta, tacno pozelim u tom momentu da imam kalas u rukama i da ubijem govno da se ne razmnozava...
Ali nazalost to nije opcija, sto je najgore takvi sada cine i vecinu stanovnistva, pa je jedina opcija da ja razgulim iz grada i zemlje u kojoj sam rodjen i odrastao.
A i to mi je sada kasno jer se lagano zalazi u godine.
Sve u svemu, Sarajevo ali i BiH je postalo jedno ultra-toksicno okruzenje i potpuno razumijem one koji odavde pobjegnu i iz razloga koji nisu ekonomski.
Socijalni zivot ? Pa nema ga realno ni u BiH. Nemas s kim. Vecina dobre, gradske, kulturne raje je vec razgulila (bar sto se mog drustva tice), a ono sto je ostalo je nazalost prilicno izopaceno novim "trendovima" i "gradjanima"
:thumbup:

Ako si jos i bez djece, odluka je onda ultra-lagana. Ja apsolutno ne vidim razlog da se zadrzavas u BiH. Bukvalno nije otisao samo onaj ko nije htio - sve ostalo su izgovori.

Evo kad je Kiwi uspio da sa zenom i malim djetetom dobaci do Novog Zelanda, ne moze niko reci da ne moze makar do Hrvatske ili Slovenije dobaciti, ako zaista iskreno zeli da ode iz BiH (iz bilo kojeg razloga) i osigura sebi zivot i starost u normalnijem okruzenju
Nije otišao onaj ko nije htio. Nije ustao onaj ko je ostao da sjedi :)

Nije svakome život u tuđini i gubljenje identita mio. Shvatite to već jedanput. Nije svakome plaćanje kirije polovinom plate dom u BiH ima stan ili kući milo.
Shvatite to.
Puno je veći broj njih koji više vrednuju komfor domvine, prijatelje, rodbinu, izgrađen život od života među strancima.
Shvatite to.
"Puno je veci broj"... zar je bitno koliki je broj kojih? :-) Ova tvoja recenica u jednom savrseno opisuje tvoje stanje svijesti koje si nam kroz svoje postove ovdje predocio.

"Identitet" i "pripadnost" i hajmo. Te vidi koliko nas ima. :-) Ne mozes ti pojmit ocigledno nista van toga. :-)

Mentalitet copora. Valjda ako "tvojih" ima vise onda je tebi dobro. :roll:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#26393 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Velkoski »

Ljudi se svrstavaju u grupe i plemena otkad postoje, šta je tu čudno?
Ozimician

#26394 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Ozimician »

... da nije tako ne bi ovdje neki za svoju zlu sudbinu krivili to sto imaju BH pasos.
jeza u ledja

#26395 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote: 18/07/2025 00:37 Ljudi se svrstavaju u grupe i plemena otkad postoje, šta je tu čudno?
Ljudi su svakakve gluposti radili od kad postoje. Cudno je sto ne znaju drukcije.
jeza u ledja

#26396 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

Ozimician wrote: 18/07/2025 00:43 ... da nije tako ne bi ovdje neki za svoju zlu sudbinu krivili to sto imaju BH pasos.
Kad su granate padale ja sam bas tad govorio ljudima do vas je, nije do toga sto ste iz Bosne. :oops:
jeza u ledja

#26397 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

konami666 wrote: 17/07/2025 20:09

Kakvo je to pitanje?
Ovaj isti lik je prije par mjeseci na ovoj temi uporno postavljao pitanje ljudima iz vana u stilu kojem BHS toru pripadate. Valjda radi neko istrazivanje, sta li.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#26398 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by Velkoski »

jeza u ledja wrote: 18/07/2025 00:57
Velkoski wrote: 18/07/2025 00:37 Ljudi se svrstavaju u grupe i plemena otkad postoje, šta je tu čudno?
Ljudi su svakakve gluposti radili od kad postoje. Cudno je sto ne znaju drukcije.
Jednostavna biologija. Neko se identifikuje sa klubom, neko sa gradom, neko sa državom, neko sa religijom - jedino je čudno kada se neko ne identifikuje s bilo čim, ali šta god kome pomaže da se copea sa životom. :)
jeza u ledja

#26399 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

ZoomZoomKiwi wrote: 17/07/2025 17:28 Da ti malo otvorim oči, što se svinjetine tiče, slabo iko je na zapadu Europe, a evo i ovdje kod mene, jede. To je sirotinjska hrana i jako je nekvalitetna i nezdrava, bilo koji dio, bilo kako napravljen. Mislim da se najviše jede na istoku Europe, tipa Srbija, Ukrajina, Rusija i tako to. Opet kažem, to je najjeftinije i najgore meso.

Kod mene je ovdje specijalitet janjetina, na milion raznih načina, najmanje na ražnju, ali i toga ima.

A ima i vrhunske teletine i govedine, kao i puretine i piletine i to iz kontrolisanog uzgoja. Aotearoa se ponosi svojim bio farmama :)
Varas se. Svinjetina je udarno meso u dosta zemalja Zapada, ili je odmah iza ciketine, eventualno ribe i morskih plodova.
Govedina je preskupa da bi se takmicila sa ove dvije vrste mesa. A janjetina nije bas toliko popularna, a i ona je skupa.
jeza u ledja

#26400 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote: 18/07/2025 01:03
jeza u ledja wrote: 18/07/2025 00:57
Jednostavna biologija. Neko se identifikuje sa klubom, neko sa gradom, neko sa državom, neko sa religijom - jedino je čudno kada se neko ne identifikuje s bilo čim, ali šta god kome pomaže da se copea sa životom. :)
Pricamo o ozbiljnim stvarima i zivotnim odlukama, ne o pripadnosti udruzenju mladih mjesne zajednice. Cudno je ako neko ne moze razluciti razlicitu tezinu tih stvari. Cudno je ako neko ovo uopste uzima kao ozbiljan argument na temi o odlasku iz BiH.

Upravo je isticanje pripadnosti nekom coporu na temi o kljucnim individualnim zivotnim odlukama mehanizam cope-anja.
Post Reply