Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

moonca

#26326 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

animals wrote: Pojedini kasne na posao redovno, iako znaju da moraju doci u odredjeno vrijeme..
mi imamo smjenu radnog vremena 15 min, prije kraja radnog vremena..
i danas sam jednostavno otisao, jer tip koji treba doci, kasni redovno..
ja ostavim masinu i idem, a ti dodji kad hoces , tvoj problem..
hm ... Da li si ispravno postupio?

Ako ta mashina zahtjeva stalnu prisutnost osobe koja rukuje s njom, onda si napravio gresku.
animals

#26327 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by animals »

moonca wrote:
animals wrote: Pojedini kasne na posao redovno, iako znaju da moraju doci u odredjeno vrijeme..
mi imamo smjenu radnog vremena 15 min, prije kraja radnog vremena..
i danas sam jednostavno otisao, jer tip koji treba doci, kasni redovno..
ja ostavim masinu i idem, a ti dodji kad hoces , tvoj problem..
hm ... Da li si ispravno postupio?

Ako ta mashina zahtjeva stalnu prisutnost osobe koja rukuje s njom, onda si napravio gresku.
Ne boj se..nisam :D
nepass1

#26328 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

:run: sve vise vijesti iz hrvatske na klixu, a crna hronika u avazu bolje uputi sta se desavalo po beogradu i ostatku srbije nego na sred titove u sarajevu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#26329 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

pa lakše je prepisati s regionalnih portala nego izaći iz redkacije i gubiti vrijeme, a vrijeme su klikovi :D
Bodkin

#26330 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bodkin »

djevojka bez imena wrote:
uglavnomja wrote:
djevojka bez imena wrote:Ljude koji trpe maltretiranje na poslu. Sve znam, vremena, nužda ali....
definisi maltretiranje

Za mene je maltretiranje i povišen ton, ostalo da ne nabrajam.

A doći na vrijeme na posao? Pih! Tko to jos radi?
Niko. Ne mozes doci u 8 tacno svaki dan. Zato firme kazu dodji izmedju 8 i pola 9
Nisrin

#26331 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

MOzes doci prije 8h svaki dan, tako da od 8h do kraja radnog vremena posteno odradis i zaradis platu :D
A @djevojka misli da trpe radnici - mobing- povisene tonove - prebacivanje svih mogucih poslova na odredjene osobe - male plate---

Citam jucer objavu, neka fabrika obuce ili cega vec kod Prnjavora objavila konkurs i Zavod za zaposljavanje zvao sve zenske osobe sa evidencije da dodju u fabriku, uslovi: 3 mjeseca probni rad- NEPLACEN (wtf), a onda ko zadovolji na probnom radu ostaje da radi na MINIMALCU! Ko se ne javi, skidaju ga sa Evidencije i gubi zdravstveno...

Ja nikad ali nikad ne bih pristala sa VSS i iskustvom da radim za takav novac i da me neko izrabljuje...medjutim, neki nazalost nemaju izbora pa se trpi...I da imam samo neku trogodisnju skolu, opet pristala ne bih, posebno da sam majka...jer gdje cu sa djetetom, koliko kosta karta do posla, hrana, sta meni ostaje? Pa meni su samo mjesecne rezije 300KM...:S

E isto tako, posto nam je odliv radne snage ogroman, vidim neka pekara na STUPU trazi radnicu, 6 radnih dana, navodno po 8h se radi, 600KM plata! Nikad tolike plate nisu bile u pekarama i opet jedva nadju nekog!!!Mozda ce se ljudi kod nas konacno opametiti, opet kazem, ovi kvalificiraniji koji su konkurentni na bilo koji nacin na trzistu!
shape of despair

#26332 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by shape of despair »

Imam taj facebook, pomalo virukam, vidim gdje su šta rade stari poznanici, ko je gdje, ko je dobio porodicu, udo se/oženio se, diplomirao itd. što je sasvim normalna stvar i za mene lično facebook u te svrhe i dobro dođe.
Ali ne kontam: dođe ljeto - navala fotografija sa mora, na plaži, u pijesku, u moru do pasa, u moru samo se glava vidi, večera uz plažu itd. Objavit jednu dvije lijepe slike je OK, ostalo je previše.
Onda imaju i oni koji smaraju sa djecom, prvi zubić, prvi rođendan, haj to ok, al onda krene: sin mi liže sladoled, jede sam pizzu, evo ga pliva, av ga vozi biciklo, evo ga kod dede i nane na vikendici, evo ga u novoj košulji, kupio nove tene....
Onda ide dijagnoza selfija: ja se šišala pa 5-6 selfija, evo me u minjaku (žena ima muža i dijete jebote) pa svaki dan bar jedna slika.
A onda idu smarači sa filozoviranjem o tajnama života i ljubavi, smarači širenja vjerskih uvjerenja itd.
A onda sam skontao opciju odprilike: sakrij postove ovog korisnika, i riješio sam se 90% problema
animals

#26333 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by animals »

Ja sam davno okacio zadnju sliku na fejs..
udjem ponekad da vidim gdje su sta rade i to je sve..
teuta06

#26334 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by teuta06 »

ja sam prihvatila dosta ljudi na fb koje inace ne bih prihvatila... dodavali me vise puta, rodbina ili potreba... i sad na fb uopce ne objavljujem slike... salim se kako mi fb sluzi za "moralisanje"... ali ne sluzi... podijelim svako 2 3 mjeseca neku šaljivu sliku.... ili ako se u mom gradu traži neki radnik ili sl. ili neki zanimljiv članak

dok na instagramu objavljujem storije i slike (ali i to ne pretjerano)

dodali su me i ovi s fb na instagram, ali nisam ih prihvatila..ne trebaju mi neki ljudi koji ce negativno komentirati moje slike, sta radim, gdje hodam... na instagramu je vecinom moja "raja"
MarlboroGold

#26335 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MarlboroGold »

Uglavnom koristim zbog messengera da se čujem sa prijateljima i familijom, ali sa viberom i whatsappom to mi je sve manje potrebno.
Možda 1-2 mjesečno ili u dva mjeseca nešto objavim... rijetko češće. Pitanje je vremena kad ću se skroz odjaviti.

Instagram me ne interesuje, a razloga je i previše.

Samo LinkedIn :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#26336 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

shape of despair wrote:Imam taj facebook, pomalo virukam, vidim gdje su šta rade stari poznanici, ko je gdje, ko je dobio porodicu, udo se/oženio se, diplomirao itd. što je sasvim normalna stvar i za mene lično facebook u te svrhe i dobro dođe.
Ali ne kontam: dođe ljeto - navala fotografija sa mora, na plaži, u pijesku, u moru do pasa, u moru samo se glava vidi, večera uz plažu itd. Objavit jednu dvije lijepe slike je OK, ostalo je previše.
Onda imaju i oni koji smaraju sa djecom, prvi zubić, prvi rođendan, haj to ok, al onda krene: sin mi liže sladoled, jede sam pizzu, evo ga pliva, av ga vozi biciklo, evo ga kod dede i nane na vikendici, evo ga u novoj košulji, kupio nove tene....
Onda ide dijagnoza selfija: ja se šišala pa 5-6 selfija, evo me u minjaku (žena ima muža i dijete jebote) pa svaki dan bar jedna slika.
A onda idu smarači sa filozoviranjem o tajnama života i ljubavi, smarači širenja vjerskih uvjerenja itd.
A onda sam skontao opciju odprilike: sakrij postove ovog korisnika, i riješio sam se 90% problema

imam dvije prijateljice na fb,bas takve,u minjaku,kupaćem kostimu,obavezno same na tim slikama,eventualno dijete,nigdje da muza uslikaju u uskim kupaćim gaćama,mislim šta fali,kad ona vec pokazuje tijelo,što i muza ne pokaze polugolog
nepass1

#26337 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

ma muz je tu visak, djete kao krinka da moze izbaciti na fb, da muz ne ronda. malo jebaca da napali pred povratak sa mora.
kakavdanakneiskustvu

#26338 Re: Popularne stvari koje ne kontam

ma de,pošteno je to,zna objaviti status nicim izazvana ova onakva,ona onakva,a ne pogleda sebe i šta objavljuje
alibaba_i_30_godina

#26339 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by alibaba_i_30_godina »

I vi se oko svakakvih gluposti nervirate, samo prestanete gledati i pratiti takve I riješen cijeli "problem". Ja sam na FB čisto iz razloga sto mogu upratiti gdje je ko nekad, od rodbine koja nije blizu i čuti se I čestitati bitne događaje. Rijetko kad sta objavim.
Instagram je druga priča. :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#26340 Re: Popularne stvari koje ne kontam

ne nerviram se ja,samo primjecujem neke stvari
nepass1

#26341 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

kakavdanakneiskustvu wrote:ma de,pošteno je to,zna objaviti status nicim izazvana ova onakva,ona onakva,a ne pogleda sebe i šta objavljuje
pa i to je krinka, ibreti se kako je neko vakav onakav :lol:
bolje pricati o tudjim sranjima nego o svojim
kakavdanakneiskustvu

#26342 Re: Popularne stvari koje ne kontam

nepass1 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ma de,pošteno je to,zna objaviti status nicim izazvana ova onakva,ona onakva,a ne pogleda sebe i šta objavljuje

valjda
nepass1

#26343 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

alibaba_i_30_godina wrote:I vi se oko svakakvih gluposti nervirate, samo prestanete gledati i pratiti takve I riješen cijeli "problem". Ja sam na FB čisto iz razloga sto mogu upratiti gdje je ko nekad, od rodbine koja nije blizu i čuti se I čestitati bitne događaje. Rijetko kad sta objavim.
Instagram je druga priča. :thumbup:
zato ja na fb ne pratim ljude, samo stranice tipa fail army, autorepublika, ing itd itd. valjda i fb sam skonta pa ne izbacuje sadrzaje osim od ovih grupa/stranica
instagram i nemam, kao da ima ko zeljan da me gleda, mene takodjer niko ne zanima bar sto se tice he li jeo kod taleta ili kod kibeta, he li neum ili maledivi.
nepass1

#26344 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

:-D
kakavdanakneiskustvu wrote:
nepass1 wrote:

valjda
pa ja, nece napisati imam tako divno dijete i muza ali sam danas bila u banancity i jebala se u sobi od 15KM, dozvolila sam mu da mi radi sto muzu nikad nisam, osjecam se kao najveca drolja.
DonPizdon

#26345 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DonPizdon »

E usra ga i ti
MarlboroGold

#26346 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MarlboroGold »

I to da valja.
Xavier1

#26347 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Xavier1 »

Stalno neka prica protiv zena.
kakavdanakneiskustvu

#26348 Re: Popularne stvari koje ne kontam

protiv srba,bošnjaka,hrvata,žena,muškaraca,čim spomeneš da ti se kod tri individue nesto ne svidja,odmah ti se citav kolektiv ne sviđa
Xavier1

#26349 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Xavier1 »

kakavdanakneiskustvu wrote:protiv srba,bošnjaka,hrvata,žena,muškaraca,čim spomeneš da ti se kod tri individue nesto ne svidja,odmah ti se citav kolektiv ne sviđa
Tebi problem samo da ne pratis ono sto ti se ne svidja?
kakavdanakneiskustvu

#26350 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Xavier1 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:protiv srba,bošnjaka,hrvata,žena,muškaraca,čim spomeneš da ti se kod tri individue nesto ne svidja,odmah ti se citav kolektiv ne sviđa
Tebi problem samo da ne pratis ono sto ti se ne svidja?

pojavi se slika,slike te dvije osobe,na fb,nisam kliknuo na onu opciju,ako to postoji,da posebno pratis neku osobu i njene slike,statuse,klince,palce,ne mogu da ne primijetim kad svako malo slika u minicu,guzovi ovako,guzovi onako,kupaci kostim,mislim sve ok,njena stvar,ali mi to bas i ne ide uz udatu zenu,majku djeteta,ma cak i to nek bude ok,sto ne objavi slikui nekad muza,u uskim kupacim gacama,kad vec svakih par dana sebe uslika polugolu i to objavi da gleda svako
Post Reply