MOzes doci prije 8h svaki dan, tako da od 8h do kraja radnog vremena posteno odradis i zaradis platu

A @djevojka misli da trpe radnici - mobing- povisene tonove - prebacivanje svih mogucih poslova na odredjene osobe - male plate---
Citam jucer objavu, neka fabrika obuce ili cega vec kod Prnjavora objavila konkurs i Zavod za zaposljavanje zvao sve zenske osobe sa evidencije da dodju u fabriku, uslovi: 3 mjeseca probni rad- NEPLACEN (wtf), a onda ko zadovolji na probnom radu ostaje da radi na MINIMALCU! Ko se ne javi, skidaju ga sa Evidencije i gubi zdravstveno...
Ja nikad ali nikad ne bih pristala sa VSS i iskustvom da radim za takav novac i da me neko izrabljuje...medjutim, neki nazalost nemaju izbora pa se trpi...I da imam samo neku trogodisnju skolu, opet pristala ne bih, posebno da sam majka...jer gdje cu sa djetetom, koliko kosta karta do posla, hrana, sta meni ostaje? Pa meni su samo mjesecne rezije 300KM...:S
E isto tako, posto nam je odliv radne snage ogroman, vidim neka pekara na STUPU trazi radnicu, 6 radnih dana, navodno po 8h se radi, 600KM plata! Nikad tolike plate nisu bile u pekarama i opet jedva nadju nekog!!!Mozda ce se ljudi kod nas konacno opametiti, opet kazem, ovi kvalificiraniji koji su konkurentni na bilo koji nacin na trzistu!